LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktus ja nie sugeruje metody na wyplakiwanie bo też uważam, że to nieporozumienie, serce pęka jak widzę łezki w oczach mojego dziecka, a czasami trzeba przetrzymac dosłownie minutę lub dwie, odwrócić uwagę, zainteresować czymś. Moja no uwielbia jak spiewam i czasami jak w dzień chce się już zdrzemnąć, a np jest na bujaczku, to też się rozplacze, wtedy zaczynam śpiewać, biorę ją do łóżeczka i ona po chwili zaczyna słuchać i sie uspokaja.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny w co ubieranie dzieci w domu? U nas jest chłodno w mieszkaniu, do sezonu grzewczego daleko... Ubieracie dzieciom rajstopki pod spodnie?❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Kaktus ja nie sugeruje metody na wyplakiwanie bo też uważam, że to nieporozumienie, serce pęka jak widzę łezki w oczach mojego dziecka, a czasami trzeba przetrzymac dosłownie minutę lub dwie, odwrócić uwagę, zainteresować czymś. Moja no uwielbia jak spiewam i czasami jak w dzień chce się już zdrzemnąć, a np jest na bujaczku, to też się rozplacze, wtedy zaczynam śpiewać, biorę ją do łóżeczka i ona po chwili zaczyna słuchać i sie uspokaja.❤Ada&Pola❤
-
Nasz mały chłopczyk po kąpieli przeważnie zasypia przy cycku a jak nie to biorę go na rączki i lekko kołysze i też do uszka robię ciiii i pomaga, że po chwili tak zasypia że się staje wiotki biorę go na rączki i przytulam bo widzę że akurat tego potrzebuje i nie widzę w tym żadnego wymuszania ani przyzwyczajania. Ja też czuje potrzebę brania go na ręce i przytulania, a że za bardzo nie lubi być noszony na rękach to lulam go przynajmniej przed spaniem, kiedy na to pozwala.
-
MałaCzarna1988 wrote:Ja ubieram body krótki rękaw na to body długi rękaw, spodnie + skarpetki lub półspiochy. Na noc pajac + spiworek. Sprawdzam zawsze karczek i ma ciepły, na ręce i stopy nie zwracam uwagi.❤Ada&Pola❤
-
MałaCzarna1988 wrote:Nasz mały chłopczyk po kąpieli przeważnie zasypia przy cycku a jak nie to biorę go na rączki i lekko kołysze i też do uszka robię ciiii i pomaga, że po chwili tak zasypia że się staje wiotki biorę go na rączki i przytulam bo widzę że akurat tego potrzebuje i nie widzę w tym żadnego wymuszania ani przyzwyczajania. Ja też czuje potrzebę brania go na ręce i przytulania, a że za bardzo nie lubi być noszony na rękach to lulam go przynajmniej przed spaniem, kiedy na to pozwala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:08
-
Kaktus93 wrote:Ja w dzień ubieram małej polspiochy i body z długim rękawem i okrywam trochę kocykiem
Klaudia, trochę olewackie podejście tam mają u Ciebie..
Jak jade do polski to nie moge uwierzyć jak dbaja lekarze o swoich pacjentów i jaki maja wysoki poziom wiedzy.
Przy szczepieniu kazali mi podac dziecku paracetamol bo moze dostac goraczki i co 6 godzin dawać na zas... odmowilam... dobrze ze nie wkładają nogi w gips bo moze sie zlamie kiedyś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 12:53
-
klaudia382 wrote:No anglia słynie z tego. Ma chyba najgorszą służbę zdrowia jaka istnieje. Oczywiście chodzi im o pieniądze . Kazdy tutaj lekarz ma za zadanie tnac koszta jak tylko mozna.
Jak jade do polski to nie moge uwierzyć jak dbaja lekarze o swoich pacjentów i jaki maja wysoki poziom wiedzy.
Przy szczepieniu kazali mi podac dziecku paracetamol bo moze dostac goraczki i co 6 godzin dawać na zas... odmowilam... dobrze ze nie wkładają nogi w gips bo moze sie zlamie kiedyś...
A to akurat ja też usłyszałam przedwczoraj po szczepieniu małej na żółtaczke. Zdziwilam się bardzo i żadnego czopka nie dałam, bo nie było temperatury więc po co? Dziwna praktyka -
Nam po szczepieniu pielęgniarka powiedziała o paracetamolu żeby podać w dwóch sytuacjach-gdy pojawi się gorączka lub gdy małego będa bolały nóżki od igły. I faktycznie podalismy mu mimo że gorączki nie miał ale widać było że cierpi. I potem już było ok. Nie jestem zwolenniczką leków ale nie mogłam patrzeć jak cierpiał a wiedziałam że to z bólu było...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:56
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Jeny, ostatnio Ada malo spi w dzien... ma 3-4 dzemki po 30-40 minut i to wszystko... za to nocka dluga, 11-12 godzin i karmienia o 1, 5 i rano po przebudzeniu 7/8. Nie chce dluzej spac w dzien. Srednio sie kladzie co 1.5h. Boje sie, ze to za malo snu dla niej w tym wieku.❤Ada&Pola❤