X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja nie sugeruje metody na wyplakiwanie bo też uważam, że to nieporozumienie, serce pęka jak widzę łezki w oczach mojego dziecka, a czasami trzeba przetrzymac dosłownie minutę lub dwie, odwrócić uwagę, zainteresować czymś. Moja no uwielbia jak spiewam i czasami jak w dzień chce się już zdrzemnąć, a np jest na bujaczku, to też się rozplacze, wtedy zaczynam śpiewać, biorę ją do łóżeczka i ona po chwili zaczyna słuchać i sie uspokaja.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co ubieranie dzieci w domu? U nas jest chłodno w mieszkaniu, do sezonu grzewczego daleko... Ubieracie dzieciom rajstopki pod spodnie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny w co ubieranie dzieci w domu? U nas jest chłodno w mieszkaniu, do sezonu grzewczego daleko... Ubieracie dzieciom rajstopki pod spodnie?
    U nas sa 22 stopnie w domu i to najnizsza temperatura od narodzin Ady, dzisiaj miala zimne rączki, więc jej ubralam skarpetki, spodnie dresowe, body na dlugi rekaw i kaftanik. Nie wiem ile stopni jest u Ciebie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Kaktus ja nie sugeruje metody na wyplakiwanie bo też uważam, że to nieporozumienie, serce pęka jak widzę łezki w oczach mojego dziecka, a czasami trzeba przetrzymac dosłownie minutę lub dwie, odwrócić uwagę, zainteresować czymś. Moja no uwielbia jak spiewam i czasami jak w dzień chce się już zdrzemnąć, a np jest na bujaczku, to też się rozplacze, wtedy zaczynam śpiewać, biorę ją do łóżeczka i ona po chwili zaczyna słuchać i sie uspokaja.
    Ada tez uwielbia, jak jej spiewam. Bardzo często to robię. Ade tez uspokaja, jak jej do ucha tak cicho szepczę 'ciiii'. A jak się bardzo zanosi, to ją przytulam, chwilke pokolysze, jak.sie uspokoi to odkladam i staram sie zajac zabawka.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały chłopczyk po kąpieli przeważnie zasypia przy cycku a jak nie to biorę go na rączki i lekko kołysze i też do uszka robię ciiii i pomaga, że po chwili tak zasypia że się staje wiotki ;) biorę go na rączki i przytulam bo widzę że akurat tego potrzebuje i nie widzę w tym żadnego wymuszania ani przyzwyczajania. Ja też czuje potrzebę brania go na ręce i przytulania, a że za bardzo nie lubi być noszony na rękach to lulam go przynajmniej przed spaniem, kiedy na to pozwala.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 26 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram body krótki rękaw na to body długi rękaw, spodnie + skarpetki lub półspiochy. Na noc pajac + spiworek. Sprawdzam zawsze karczek i ma ciepły, na ręce i stopy nie zwracam uwagi.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 26 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak już zaśnie w taki mocny sen to pluje smoczkiem ale tak bardzo mocno, że odbija się o ścianę i spada na podłogę. Komocznie to wygląda :D

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja ubieram body krótki rękaw na to body długi rękaw, spodnie + skarpetki lub półspiochy. Na noc pajac + spiworek. Sprawdzam zawsze karczek i ma ciepły, na ręce i stopy nie zwracam uwagi.
    Na noc tez mamy taki zestaw

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj julka miala szczepienie po szczepieniu temperatura wynosila okolo 37.5 a dzis jej temperatury wynoszą 35.5 stopni! Martwię sie ze jest bardzo niska

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, moze za mocno zbilas temp?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Nasz mały chłopczyk po kąpieli przeważnie zasypia przy cycku a jak nie to biorę go na rączki i lekko kołysze i też do uszka robię ciiii i pomaga, że po chwili tak zasypia że się staje wiotki ;) biorę go na rączki i przytulam bo widzę że akurat tego potrzebuje i nie widzę w tym żadnego wymuszania ani przyzwyczajania. Ja też czuje potrzebę brania go na ręce i przytulania, a że za bardzo nie lubi być noszony na rękach to lulam go przynajmniej przed spaniem, kiedy na to pozwala.
    Ale jest różnica między braniem na ręce żeby chwilę przytulić a noszeniem żeby ululac, bo płacze jak się odłoży do łóżeczka tak jak jest u kaktusa. Jak to nazwać jak nie wymuszanie? Ja nie uczyłam lulania i zasypianie małej jest dla mnie bezbolesne. Dosłownie. Tejpy nie pomogły i moje plecy domagają się rehabilitacji na którą nie mam możliwości teraz jeździć. Tym bardziej nie wyobrażam sobie rajdów po mieszkaniu żeby mała zasnęła. Mojemu dziecku nie brakuje bliskości, bo się prztulamy na leżąco. Leżąc na łóżku pokazuje jej zabawki, albo książeczki, a ona jak chce się przytulić to się do mnie obraca na bok w moją stronę, bo już potrafi z plecków na boczek i wtedy ja przygarniamm i tule i nie raz tak się kimniemy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:08

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz mowilam, ja do spania nie nosze, ale czasem nosze zeby pokazac mieszkanie, potulic albo tanczymy. :D i nie widze w tym nic zlego :D ona noszenia nie wymusza :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 27 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Klaudia, moze za mocno zbilas temp?
    W ogóle nie zbijalam temperatury. Caly dzien ma taka niską i jest zimna. Grzeje w domu jest 25 stopni i nic to nie daje

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    W ogóle nie zbijalam temperatury. Caly dzien ma taka niską i jest zimna. Grzeje w domu jest 25 stopni i nic to nie daje
    A dzwonilas do lekarza?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 27 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A dzwonilas do lekarza?
    W anglii wszystko dla nich jest ok. Kiedy dostalam krwawienia ostrego w pologu to mi odmowili umowienia do lekarza bo dla nich nic sie nie dzialo

klz9h371w1o7q62n.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień ubieram małej polspiochy i body z długim rękawem i okrywam trochę kocykiem :)

Klaudia, trochę olewackie podejście tam mają u Ciebie..

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 28 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja w dzień ubieram małej polspiochy i body z długim rękawem i okrywam trochę kocykiem :)

Klaudia, trochę olewackie podejście tam mają u Ciebie..
    No anglia słynie z tego. Ma chyba najgorszą służbę zdrowia jaka istnieje. Oczywiście chodzi im o pieniądze . Kazdy tutaj lekarz ma za zadanie tnac koszta jak tylko mozna.
    Jak jade do polski to nie moge uwierzyć jak dbaja lekarze o swoich pacjentów i jaki maja wysoki poziom wiedzy.
    Przy szczepieniu kazali mi podac dziecku paracetamol bo moze dostac goraczki i co 6 godzin dawać na zas... odmowilam... dobrze ze nie wkładają nogi w gips bo moze sie zlamie kiedyś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 12:53

klz9h371w1o7q62n.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    No anglia słynie z tego. Ma chyba najgorszą służbę zdrowia jaka istnieje. Oczywiście chodzi im o pieniądze . Kazdy tutaj lekarz ma za zadanie tnac koszta jak tylko mozna.
    Jak jade do polski to nie moge uwierzyć jak dbaja lekarze o swoich pacjentów i jaki maja wysoki poziom wiedzy.
    Przy szczepieniu kazali mi podac dziecku paracetamol bo moze dostac goraczki i co 6 godzin dawać na zas... odmowilam... dobrze ze nie wkładają nogi w gips bo moze sie zlamie kiedyś...

A to akurat ja też usłyszałam przedwczoraj po szczepieniu małej na żółtaczke. Zdziwilam się bardzo i żadnego czopka nie dałam, bo nie było temperatury więc po co? Dziwna praktyka :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam po szczepieniu pielęgniarka powiedziała o paracetamolu żeby podać w dwóch sytuacjach-gdy pojawi się gorączka lub gdy małego będa bolały nóżki od igły. I faktycznie podalismy mu mimo że gorączki nie miał ale widać było że cierpi. I potem już było ok. Nie jestem zwolenniczką leków ale nie mogłam patrzeć jak cierpiał a wiedziałam że to z bólu było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:56

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ostatnio Ada malo spi w dzien... ma 3-4 dzemki po 30-40 minut i to wszystko... za to nocka dluga, 11-12 godzin i karmienia o 1, 5 i rano po przebudzeniu 7/8. Nie chce dluzej spac w dzien. Srednio sie kladzie co 1.5h. Boje sie, ze to za malo snu dla niej w tym wieku.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ