X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A który to u Ciebie tydzień? Bo nie masz szwaczka :D

Właśnie to ciężki temat, będąc na usg w zeszłym tygodniu, byłam przekonana, ze będzie to 7 tydzień, bo owulacja była 19 października, a tu okazuje się, ze zarodek 3mm, 5-6 tydzien, wiec usunęłam szwaczek, bo już glupialam :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziewczyny. Byłam na usg, mamy dwie fasolki! Jednej bije serduszko! Musimy czekać czy druga urośnie... JESTEM W SZOKU!

Super! Gratulacje! :) oby wszystko było okej! :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Oj przepraszam, zapomniałam :) Kiedy masz wizytę? Oszczędzaj się, dużo leż, bo najgorszy scenariusz to pęknięcie tej cholery...
    ja mam wizytę w czwartek u innego lekarza tym razem

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja z kolei w przyszły wtorek przed 17 :p
    ja też wtorek za tydzień ale 19 :D

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam u alergologa i niestety muszę iść na L4- "nie wiem jak długo, być może do końca ciąży". Niestety zewnetrznie sterowana klimatyzacja w pracy mnie dobiła:(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka23 wrote:
    Dziekuje! Musimy czekac czy urosnie czy sie wchlonie..
    wow :D gratulacje!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A jak jest u Was z powiadamianiem przyszłych dziadków? Mówić już czy jeszcze nie? Jutro mam pierwsza wizyte, w najbliższy weekend przyjeżdżają do nas moi rodzice i zastanawiam się czy juz im mówić :)

My czekamy do swiat :D aczykolwiek mnie juz nosi zeby powiedziec ale wytrzymam jakos :) prezent bedzie niesamowity dla wszytskich. Choć wydaje mi sie, ze moja mama chyba sie domysla cos bo trudno ukryc jak sie nie pije % ciagle wymyslam cos czemu nie chce winka itp.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy kolejne bliźnięta! Gratulacje jaka betę miałaś?! Ja dzisiaj pochodziłam po sklepach i padam na twarz

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do świąt ;) Wizyte mam 7 grudnia, to wytrzymam te 2 tygodnie jeszcze z niespodzianką ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka, super wieści <3<3 dwa szczęścia do kochania <3<3

Melduję się i ja po wizycie.
    Serducho wali jak dzwon :love:
    Ale czuję trochę niedosyt.
    Mam wrażenie, że lekarz się strasznie dziś spieszył (albo był już zmęczony, bo miałam wizytę po 20.00).
    Kartę ciąży założył w pośpiechu - miał kilka pomyłek, które poprawiał + nie wprowadził wszystkich wyszczególnionych badań, mimo że je zrobiłam.
    Dodatkowo, nie zmierzył malucha - co prawda pokazywał nam rączki, nóżki etc., ale dopiero w domu z Tż na podstawie skali z obrazu USG wyczytaliśmy, że ma prawie 2 cm.
    Nie dostałam też informacji, czy termin OM jest zgodny z terminem USG (w karcie ciąży wpisał wszystko zgodnie z OM)

Przyznałam się do pomyłki z Euthyrox i był mocno niezadowolony :( ale powiedział, że 75 to i tak za mała dawka i dostałam 100 i 112 na zmianę. Przed świętami mam powtórzyć tsh, morfologię i mocz, a kolejna wizyta w środę po świętach. Choć zastanawiam się, czy nie pójdę jednak w środę przed świętami, bo skoro w święta chcemy mówić rodzicom, to chciałabym mieć możliwie najbardziej aktualne informacje i pewność, że Maluch rośnie zdrowo ;).

gapa25, Paulina.G, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    My czekamy do swiat :D aczykolwiek mnie juz nosi zeby powiedziec ale wytrzymam jakos :) prezent bedzie niesamowity dla wszytskich. Choć wydaje mi sie, ze moja mama chyba sie domysla cos bo trudno ukryc jak sie nie pije % ciagle wymyslam cos czemu nie chce winka itp.
    Mnie tez już nosi, ale jakoś muszę dać radę ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice, teściowie i najbliżsi przyjaciele wiedza :) Z reszta ciężko byłoby ukryć moje ciagle leżenie w domu, no i potrzebuje jednak odrobine pomocy ;) Powiedzcie, kiedy lekarz musi już założyć kartę ciazy? Jak zobaczy serduszko czy jak mu się uwidzi? Jak to jest?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • sunset Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zalozyla mi dopiero po serduchu a teraz już przy pęcherzyku dostałam. Nie ma reguły chyba

c55fflw1uez1iz08.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie wiem... Moja ciąża rośnie, wszystko się rozwija a ja mam takie wrażenie ze moja lekarka przez te torbiele nie traktuje tego jeszcze jak ciąży... A jeżeli po zobaczeniu serduszka nadal mi nie żałozy to to będzie okej? Czy ju wtedy raczej powinna?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No to ja nie wiem... Moja ciąża rośnie, wszystko się rozwija a ja mam takie wrażenie ze moja lekarka przez te torbiele nie traktuje tego jeszcze jak ciąży... A jeżeli po zobaczeniu serduszka nadal mi nie żałozy to to będzie okej? Czy ju wtedy raczej powinna?
    Wydaje mi się że powinna już założyć wtedy. Mi założyli przy serduszku hmm

"Troszkę Nas Jest.."
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam karty ciąży, mam mieć założona w czwartek przy wizycie serduszkowej. Czekam już bardzo na to - mam zamiar sobie zamówić segregator od mamyginekolog wtedy.

U nas już dużo osób wie, sporo bliskich wiedziało, że się staramy i czekali razem z nami - często pytali jak tam u nas, wiec mówimy - z reszta mój mąż tak się cieszy i pęka z dumy że prawie ma to na czole wypisane :) z drugiej strony powiem Wam, że to bardzo miłe kiedy wszyscy się o nas troszczą, mi to nie przeszkadza, ale każdy powinien powiedzieć wtedy koedy jest gotowy a inni powinni to uszanować.
    Po za tym tak jak już ktoś wcześniej pisał mam mega piersi i trudno ich nie zauważyć - jestem raczej drobna, biust tez zawsze ratowałam pushupem a teraz widać różnice :) z tego samego powodu już w obcisłej bluzce widać zaokrąglony brzuszek

muminka83, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży lekarz założył kartę na wizycie której miałam zobaczyć serduszko, od razu po wejściu fo gabinetu założył karte No i po usg okazalo się, że nie potrzebnie.
    Właśnie tez jestem ciekawa kiedy założą teraz, bo lekarza zmieniłam i ciekawe czy każdy zakłada inaczej, czy po serduszkowej.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w pracy wygladalam jak w 6 miesiącu.. tak mi brzuszek wywalilo(wzdecia po części).. hehe. Musze zacząć ubierac luzne bluzki do pracy bo się skapną, a narazie nie mogą ;)
    A karte ciazy mam od kiedy bylo widac zarodek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 22:51

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zarodek już widać, ale za tydzień powinno być serduszko wiec poczekam sobie na spokojnie ;) Będę się martwić jak mi wtedy nie założy.

Magia lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kartę ciąży dostałam po serduszku czyli tydzień temu. My mieszkamy za granicą także chcemy powiedzieć osobiście na święta;) szwagierka też jest w ciąży to się tesciowie będą bardzo cieszyć, ze i mam się w końcu udało bo przez pcos nie było łatwo i się martwiłi o nas, no i nasza 4 latka się dowie;) ona już tak czekała i ciągle widząc bejbisie pytała czy możemy też takie mieć. Nie możemy jej powiedzieć bo by wygladała; p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 23:11

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ