LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 6 listopada dostałam zastrzyk na pęknięcie pechęrzyka 21.11 zrobiłam HCG - wyszło 136,36. Po 72 h powtorzyłam - 630,7. I dzisiaj - 1948. Czy beta przyrasta prawidłowo? Ponadto lekarz który prowadził moją stymulacje kazał kontrolować progesteron co 48h:
1 wynik - 123,40 ng/ml
2 wynik - 115 ng/ml
3 wynik - 110 ng/ml
Do lekarza wybieram się w piątek. Boję się jednak ze progesteron jets bardzo wysoki co sądzicie?Paula -
Cynamonkowaaa wrote:Ja jestem naprawdę zdziwiona, bo cały tydzień leżałam, żadnego wysiłku, regularnie duphaston... Dobra wiadomość jest taka ze widać już zarodek A przypomnij, Ty tez masz na obu jajnikach?
Tak wiec mam na jednym jedynym 5cm
"Troszkę Nas Jest.." -
Ja byłam na wizycie w zeszły poniedziałek, zarodek z sercem był, ale go nie słyszałam, bo ponoć niektórzy lekarze nie pozwalają słuchać w tak wczesnym okresie z racji na jakieś promieniowanie - czytałam o tym na blogu mamaginekolog. Następna wizyta 18.12 - tam powinno być już dokładnie wszystko widać.❤Ada&Pola❤
-
Paula2592 wrote:Hej dziewczyny 6 listopada dostałam zastrzyk na pęknięcie pechęrzyka 21.11 zrobiłam HCG - wyszło 136,36. Po 72 h powtorzyłam - 630,7. I dzisiaj - 1948. Czy beta przyrasta prawidłowo? Ponadto lekarz który prowadził moją stymulacje kazał kontrolować progesteron co 48h:
1 wynik - 123,40 ng/ml
2 wynik - 115 ng/ml
3 wynik - 110 ng/ml
Do lekarza wybieram się w piątek. Boję się jednak ze progesteron jets bardzo wysoki co sądzicie?
Co do bety to na belly masz na gorze w zakładce baza wiedzy -> kalkulator ciąży on obliczy Ci dokładnie przyrost procentowo, wg mnie wygkada ładnie
Co do progesteronu to ja od razu po wyniku konsultowałam z moim lekarzem telefonicznie, może warto zadzwonić ? Będziesz spokojniejsza. Ja nie wiem nawet czy za wysoki progesteron może mieć jakiś negatywny wpływ, wydaje mi się, że skoro tutaj co druga bierze spore dawki duphastonu i luteiny to chyba niePaula2592 lubi tę wiadomość
-
Zauważyłam ze dziewczyny po stymulacji bądź po transferze maja wyższy progesteron niż dziewczyny, które zaszły całkiem naturalnie, jest jakaś prawidłowość czy to po prostu przypadek na naszym forum? U mnie w labo norma dla pierwszego trymestru jest 44, dlatego pytam
-
po_prostu_ja wrote:Kurczę ja tez nie mogę się juz doczekać, aż zobaczę serduszko. Już większość z Was widziało, a ja jeszcze tydzień, buuuu! :p
po_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. Byłam na usg, mamy dwie fasolki! Jednej bije serduszko! Musimy czekać czy druga urośnie... JESTEM W SZOKU!
Agniechaaaa, terka, gapa25, Tinnera, muminka83, Paulina.G, po_prostu_ja, mi88, Niecierpliwa123, anecz_kaa, PixiDixi, Duzaa, karolcia87, Marikita, Sabinkak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polka23 wrote:Dziewczyny. Byłam na usg, mamy dwie fasolki! Jednej bije serduszko! Musimy czekać czy druga urośnie... JESTEM W SZOKU!
Gratulacje; podwójne szczęście!https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Agniechaaaa wrote:Cynamonowa w moim przypadku to fakt dużej ilości przyjmowanego progesteronu:)
Polka gratuluje cuuuudownie!!! -
Polka23 wrote:Dziekuje! Lekarz powiedzial, ze moze rosnac a moze sie wchlonac.. musimy czekac do 6.12 na nastepna wizyte.. ciekawe co bedzie. jestem troche przerazona! Agniecha masz tez bliznieta?
ja mam juz czteroletnie
"Troszkę Nas Jest.."