X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to czy dla was to dobra wartość warto spytać lekarza. Bo dla jednej to będzie a dla drugiej to będzie niedobor i trzeba lekami troszkę pomoc ;) ale akurat ten "problem" jest chyba najłatwiejszym do pomocy wiec nie martwiłabym sie na waszym miejscu ;) poki nic sie złego nie dzieje (najczęściej przy niedoborze są plamienia) to mysle jest ok ;) ale ja nie lekarz, wiec warto ich tez o to pytać ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np miałam proga 5 dpo 26,4 a teraz narazie nie badałam

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas rodzice juz wiedza :)

Dziewczyny odnalazłam ze zrobił mi sie ropień na lewym migdale :/ wrrr

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U mnie na tym etapie tez juz widać brzuch większy. Cholera 2 miesiąc i juz sie człowiek w kurtce niewygodnie czuje. Az strach myśleć co będzie w 8-9 :D
    U mnie mama coś mówiła że przytyłam ale ja składam na pracę bo mam w biurze i cały czas podjadam. Faktycznie ciężko już jest mi utrzymać to w tajemnicy i to nie ze względu na brzucha cyce. jestem ogólnie szczupła i lubię dopasowane ciuchy. W poprzedniej ciązy było widać brzuszek tak po 3 miesiącu. Teraz mam drugi i cycki mnie zdradzają choć spodnie jak siedzę to rozpinam. Czekam do pierwszej wizyty żeby powiedzieć w pracy dyrektorowi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to chyba muszę sie pospieszyć z tym powiadamianiem:), ale najpierw chce zobaczyć serduszko i wtedy jak bd ok to im powiem. Nie chcę kurczę zapeszać, jutro na wizycie wszystko bd jasne:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O to czy dla was to dobra wartość warto spytać lekarza. Bo dla jednej to będzie a dla drugiej to będzie niedobor i trzeba lekami troszkę pomoc ;) ale akurat ten "problem" jest chyba najłatwiejszym do pomocy wiec nie martwiłabym sie na waszym miejscu ;) poki nic sie złego nie dzieje (najczęściej przy niedoborze są plamienia) to mysle jest ok ;) ale ja nie lekarz, wiec warto ich tez o to pytać ;)
    Mój lekarz jak powiedziałam ze zrobiłam zanim miałam wynik to powiedziała ze niepotrzebnie i wyrzuciłam pieniądze w błoto :D W normach jest w połowie wiec pewnie zle nie jest. A duphaston i tak dostałam, a mój lekarz nie wie jaki mam progesteron bo nie pytał ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Mój lekarz jak powiedziałam ze zrobiłam zanim miałam wynik to powiedziała ze niepotrzebnie i wyrzuciłam pieniądze w błoto :D W normach jest w połowie wiec pewnie zle nie jest. A duphaston i tak dostałam, a mój lekarz nie wie jaki mam progesteron bo nie pytał ;)
    Ja od czerwca miałam proga badanego w 5 dpo ponieważ miałam z nim problem po owu (był baaaardzo niski) i brałam luteinę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Zle nie jest ;) ale jakby byl troszkę wyższy czułabyś sie pewniej ;) przy okazji wizyty możesz wspomnieć o wartości i zobaczyc co lekarz powie. Z progiem jest taki myk ze jest wartościa skokowa. Np zrobisz o 7 i wyjdzie Ci 19 a zrobisz o 8 i wyjdzie 25 bo akurat byl skok ;) ale nie martwiłabym sie poki ze mało. Jesli nie masz żadnych plamien to luzik ;) beta ladniutka :D
    Nie mam dla trymestru. Podawałam tylko dc.
    Gin przez tel kazał brać dupka 3ze i powtórzyć będę w piątek rano

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:

Dziwne ze Ci dal bez wiedzy na jakim masz poziomie... No cóż co leakrz to metoda. Moj mi nic nie dawał ale nie pytał o to tez. A ze miałam dobry to nic mu tez nie mówiłam ;) ja następna wizyta albo zaraz przed świętami albo w przerwie świąteczno -sylwestrowej :D poki co wszystko pięknie, wyniki najlepsze w całym moim życiu wiec tylko sie cieszyć ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziwne ze Ci dal bez wiedzy na jakim masz poziomie... No cóż co leakrz to metoda. Moj mi nic nie dawał ale nie pytał o to tez. A ze miałam dobry to nic mu tez nie mówiłam ;) ja następna wizyta albo zaraz przed świętami albo w przerwie świąteczno -sylwestrowej :D poki co wszystko pięknie, wyniki najlepsze w całym moim życiu wiec tylko sie cieszyć ;)
    Ja nadal biorę luteinę ponieważ w tym cyklu brałam co zaszłam (po owulacji) więc do wizyty napewno będę brała. Zrobię progesteron przed wizytą bo sama jestem ciekawa jaki jest

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Kurczę to chyba muszę sie pospieszyć z tym powiadamianiem:), ale najpierw chce zobaczyć serduszko i wtedy jak bd ok to im powiem. Nie chcę kurczę zapeszać, jutro na wizycie wszystko bd jasne:)

Jak jutro wizyta to już warto poczekać ;) mysmy powiadomili chyba w 5 tygodniu. Dwie ładnie rosnące bety uświadomiły mnie ze musi byc dobrze ;) nie czekaliśmy nawet na USG. Jesteśmy zdania ze jakby miało się cos stać to czy powiemy w 5 czy 10 tygodniu to i tak to nic nie zmieni. A fakt jest taki ze teraz ciąża i maluszek jest ;) co do niezapeszania-oboje unikamy takich stwierdzeń jak ognia bo nie da sie zapeszyć rzeczywistości robiąc lub nierobiąc czegoś ;) ale to nasze zdanie na ten temat ;)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dał mi ze względu na torbiele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:58

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja nadal biorę luteinę ponieważ w tym cyklu brałam co zaszłam (po owulacji) więc do wizyty napewno będę brała. Zrobię progesteron przed wizytą bo sama jestem ciekawa jaki jest

Z tym ze luteina jak ja bierzesz fałszuje wyniki... To naturalny hormon wykrywalny w wynikach badan.

• terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dał mi ze względu na torbiele :)

Aaaa to ok to w takim razie miał podstawę myślałam ze "bo tak" ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Z tym ze luteina jak ja bierzesz fałszuje wyniki... To naturalny hormon wykrywalny w wynikach badan.
    wiem o tym :) ale moja gin mówiła że jakiś jest sposób obliczyć teoretyczny przyrost na podstawie podawanej dawki. Nie pamiętam jak to szło ale można oszacować.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    wiem o tym :) ale moja gin mówiła że jakiś jest sposób obliczyć teoretyczny przyrost na podstawie podawanej dawki. Nie pamiętam jak to szło ale można oszacować.

Ooo a to tego nie wiedziałam :D a to masz mądra lekarke ;)

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A jak jest u Was z powiadamianiem przyszłych dziadków? Mówić już czy jeszcze nie? Jutro mam pierwsza wizyte, w najbliższy weekend przyjeżdżają do nas moi rodzice i zastanawiam się czy juz im mówić :)

U nas przyszli dziadkowie dowiedzieli się praktycznie od razu. Wie jeszcze tylko moja przyjaciółka, a nasze rodzeństwo itd dowiedzą się dopiero pewnie na święta, jeśli wszystko pójdzie dobrze :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam wizytę 05.12 - jeśli wszystko będzie ok to chcemy im ogłosić nowinę po wigilii. Córka wtedy też się dowie, dostanie koszulkę z napisem "Będę starszą siostrą". :D I będzie musiała sobie sama przeczytać, ma 6,5 lat - trochę już umie składać literki :)

Tez mam wizytę 5 :) to Twoja pierwsza? ;) super pomysł na ta koszulkę dla starszej siostry!! ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U Nas rodzice juz wiedza :)

Dziewczyny odnalazłam ze zrobił mi sie ropień na lewym migdale :/ wrrr
    O matko angina? I co teraz? Mogą naciac? Antybiotyk? Jak to jest?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ooo a to tego nie wiedziałam :D a to masz mądra lekarke ;)
    chodze do niej już 9 lat, prowadziła też moją pierwszą ciążę. Nie narzekam, bardzo rzeczowa i miła babka.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ