X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, u mnie masakra się zaczyna. Nasila mi sie astma w ciąży, wcześnie łapała mnie tylko jak miałam styczność z kotem, a teraz codziennie - suche powietrze kurz. Byłam u alergologa, dostałam leki, ale dzisiaj rano wzięłam i pomogly na 3h. Teraz siedzę w pracy i znowu kaszle i trudności z oddychaniem. Nie wiem czy mam brać kolejne dawki leków. Na 18 dopiero umówiłam się na wizytę...

Nie pomogę...ale ciąża lubi płatać figle ;/

Ja mam domu Julię i Elizę :) i JUlia to rozrabiara, a Eliza taki słodziak ale swoje ma za uszami. U nas jak bedzie dziewczynka to wybieram ja i będzie Marysia :) a jak będzie chlopak to wybiera mój mąż... mówi, że z dziewczynami :P Jula chciała Wojtka, Eliza nie ma zdania :P a mój mąż Ignacego :) mi się podoba Szczepan albo Stefan :P ale to odpada

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, u mnie masakra się zaczyna. Nasila mi sie astma w ciąży, wcześnie łapała mnie tylko jak miałam styczność z kotem, a teraz codziennie - suche powietrze kurz. Byłam u alergologa, dostałam leki, ale dzisiaj rano wzięłam i pomogly na 3h. Teraz siedzę w pracy i znowu kaszle i trudności z oddychaniem. Nie wiem czy mam brać kolejne dawki leków. Na 18 dopiero umówiłam się na wizytę...
    Współczuję bardzo... ja mam alergię dużą na kurz domowy i teraz się nasiliło. Od tygodnia smarkam i końca nie widać..:/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    jak chodziłam w ciązy z córką to wszyscy mówili że na 100% będzie syn (tylko ja i maż znaliśmy płeć) ponieważ pięknie wyglądałam (a córka odbiera urodę), miałam smaka na wszystko a najbardziej na mięso i kiełbasę. A Lilka się urodziła :D Także...
    u mnie te zabobony też sie nie sprawdziły :P niby kształt brzucha etc miałam rozne kształy a mam 2 corki :) grunt, żeby było zdrowe :)

Magic lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę te wszystkie tezy z przymrużeniem oka ;) Co kobieta to inna ciąża ;) Wszystko wyjdzie "w praniu" na USG ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 hahaha i tak samo :D z Lilką pięknie A ż Olisiem też :) także nie ma co sobie wkrecać ;) tak samo jak tętno świadczy o płci ;)
    Karolcia życzę powodzenia abyś mogła doświadczyć sn :)
    Anecz_kaa amen :) zdrowie najważniensze
    Karolina współczuje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:14

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie najbardziej boje, że powiedzą np córa a będzie syn lub na odwrót! Syn a tu córa... a słyszałam o takich akcjach...

zrobiłam ziemniaczki, już są gotowe, a ja mogę jeść za godzinę dopiero!!! i czekam... masakra :P

Magic lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja sie najbardziej boje, że powiedzą np córa a będzie syn lub na odwrót! Syn a tu córa... a słyszałam o takich akcjach...

zrobiłam ziemniaczki, już są gotowe, a ja mogę jeść za godzinę dopiero!!! i czekam... masakra :P
    Kurczę, a ja w pracy :/
    Moja sąsiadka miała taką akcję - miała być córka, wszystko pokupowane a tu urodził się syn :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa moja znajoma tak miała. Rodziła z myślą córci A tam zonk. Syn

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anecz_kaa moja znajoma tak miała. Rodziła z myślą córci A tam zonk. Syn

Hahahah... i weź tu wcześniej skompletuj wyprawkę hahshah :p

Magic lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_ja kochana dlatego warto kupować wszystko neutralne. Siostra mojego męża miałaby wtopę bo ona to zakupiła różowy wózek :/

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Współczuję bardzo... ja mam alergię dużą na kurz domowy i teraz się nasiliło. Od tygodnia smarkam i końca nie widać..:/

No ja właśnie też.. w nocy noc zapchany, kichanie i zaraz katar. Do tego problemy z oddychaniem i kaszel.
    Ciekawe co lekarz powie:(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dowiedziałam, że będzie córcia to jakoś tak czułam już w podświadomości że będzie córa :D
    A teraz jakoś nic nie czuje. To pewnie będą bliźniaki :D hihihi

Magic lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, poniedziałem z lekkim bólem gardła... migdałek daje w kość. wyfrzewam sie w lozku i herbata z miodem i cytryna.

Ja po becie nic nie wyczytam :) przy 2 to wiadomo jak z tymi przyrostami :D ale przeczucie mam na 2chlopcow, mama moja mówi, ze parka a M sie śmieje ze bedą córki i cytując „majtki, rajtki i podpaski i wypłaty brak” :D hihihi

Co do wczesnego usg to ja tez byłam w 4tyg bo po in vitro tak kazali przyjść sprawdzić ile sie zagnieździło potem w 5tc zaczełam krwawić znowu wizyta juz były zarodki w 6tc miałam umówiona wizytę i były juz serducha :) potem IP wiec znowu je widziałam i potem w 8tc znowu wizyta :) teraz mam wizytę w 10tc czyli dokładnie za tydzień:) mam nadzieje ze juz maluchy niespodzianek robić nie bedą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:51

Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam przeczucia. Tzn bardzo chciałam mieć synka pierwszego:) ale jak przywykłam do myśli że będzie dziewczynka wiedziałam że nie zamienię jej na żadnego innego chłopca :) przy synku jakieś miałam ale bardzo chciałam córcie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa no tobie to się super trafiło :) dwójką za jednym zamachem. Moja znajoma tu z bba ma synka w wieku mojej Lilki A w tym roku w lutym urodziła bliźniaczki:)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Agniechaaa no tobie to się super trafiło :) dwójką za jednym zamachem. Moja znajoma tu z bba ma synka w wieku mojej Lilki A w tym roku w lutym urodziła bliźniaczki:)
    Śmiejemy sie ze to praezent za wytrwałość, 2straty, 4transfer ostatnie zarodki :) i takie cud Nam sie trafił <3

po_prostu_ja, Magic, Andziula_1988, mi88 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego w rodzinie rodzą się same chłopy :p z kolei z mojej strony wszyscy cioteczny bracia i siostry maja córki, wiec ciekawe co będzie u nas :D
    Chociaż gdzieś tam w głębi chciałabym mieć córkę, ale z drugiej strony mógłby być syneczek mamusi. :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie najbardziej dziwi?? Zawsze myślałam, ze nie bede mogła wytrzymac z ciekawości co Nam sie urodzi a teraz calkowice mi to obojętne :) byle były całe i zdrowo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:21

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa bo tak jest :) po przejściach człowiekowi wszystko jest obojętne aby zdrowie było. A powiedz mi bo chyba mi umknęło dzieciaczki są jedno czy dwujajowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:25

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Agniechaaa bo tak jest :) po przejściach człowiekowi wszystko jest obojętne aby zdrowie było. A powiedz mi bo chyba mi umknęło dzieciaczki są jedno czy dwujajowe?
    Dwujajowe :) miałam podane dwa zarodki :)

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ