X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Tez mam wizytę 5 :) to Twoja pierwsza? ;) super pomysł na ta koszulkę dla starszej siostry!! ;)
    Muszę nagrać reakcję córki, bo już chyba rok modli się o rodzeństwo ;)
    Tak, to będzie pierwsza wizyta.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    O matko angina? I co teraz? Mogą naciac? Antybiotyk? Jak to jest?
    Narazie domowe sposoby, płukanki itp więcej żadnych objaw nie mam wiec liczę, ze zwalczę tego jednego dziada!

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa pamiętaj, że wysokoa temperatura w ciaży jest groźna dla maluchów, moja kolezanka musiała brac antybiotyk bo tez jej sie angina przypałętaa ale ona miała paciorkowca, a teraz jest jakos za polowa i jest ok :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Agniechaaaa pamiętaj, że wysokoa temperatura w ciaży jest groźna dla maluchów, moja kolezanka musiała brac antybiotyk bo tez jej sie angina przypałętaa ale ona miała paciorkowca, a teraz jest jakos za polowa i jest ok :)
    Ja brałam antybiotyk w 30tc bo miałam zakażenie dróg moczowych i zastój w nerce. Ogólnie dwa tygodnie wyjęte z życia, ból niesamowity... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Narazie domowe sposoby, płukanki itp więcej żadnych objaw nie mam wiec liczę, ze zwalczę tego jednego dziada!
    Współczuję bardzo, bo ja w pierwszym półroczu miałam bardzo mocne anginy z ropniami, nawet na luty miałam mieć zabieg usunięcia migdałów. Trzymaj się i nie daj się, ale angina to ochydstwo i ja z ropieniem sama niestety bym sobie nie poradziła :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiem tylko, ze ja nawet nie mam podwyższonej temp :) czuje sie calkowice Ok tylko boli mnie migdałek przy przełykaniu poza tym nic :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany psikami i mam katar od tygodnia. Już żadne domowe sposoby nie pomagają.. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za pomysły z plukankami bardzo pomagają :) migdałek juz mnie zaczerwieniony :) oby tylko ten ropień poszedł w cholerę (o ile to ropień bo właśnie sie zastanawiam czy nie zrobiłam sobie ranki jak wyciskal migdałki z tego co tam zalegalo(?)) No nic zobaczymy :) płukanie krzywdy bie zrobi, gorące napojów tez, rosół czy mleko z czosnkiem tez zdrowe wiec nie bede sie martwić na zapas :)

Edit tak szukam po necie i jak patrzę na tego mojego migdała to to wyglada faktycznie jak afta

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam do nadrobienia ohohoho.
    Agniecha ampycyline w ciazy mozna brac w razie czego.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Ale mam do nadrobienia ohohoho.
    Agniecha ampycyline w ciazy mozna brac w razie czego.
    Dzieki :)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Torbiele urosły, jedna ma już 4,5cm, druga 3cm. Czyli o centymetr są większe:( Ale za to ciąża tez rośnie, widać już zarodek:) Moja ginekolog uważa ze pomimo ze rosną torbiele to jest lepiej niż tydzień temu bo wiemy ze ciąża się rozwija. Aczkolwiek zagrożenie nie minęło, mam dalej leżeć, możliwe ze nawet do końca 1 trymestru.

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Wszytko w porządku, serduszko mi na chwilę puścił ehh normalnie zawsze mnie to rozczula. Powiedział że jak dziecko będzie do 3200 ważyło to możemy spróbować naturalnego porodu no ale będziemy na bieżąco obserwować bliznę.

Agniechaaaa, Tinnera, po_prostu_ja, Andziula_1988, Urszulka89, melbusia88, gapa25, muminka83, Marikita lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja też po wizycie. Wszytko w porządku, serduszko mi na chwilę puścił ehh normalnie zawsze mnie to rozczula. Powiedział że jak dziecko będzie do 3200 ważyło to możemy spróbować naturalnego porodu no ale będziemy na bieżąco obserwować bliznę.
    Ja 16 Msc po CC z bliźniaczkami urodziłam SN syna o wadze 4690 i 62cm.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Jestem po wizycie. Torbiele urosły, jedna ma już 4,5cm, druga 3cm. Czyli o centymetr są większe:( Ale za to ciąża tez rośnie, widać już zarodek:) Moja ginekolog uważa ze pomimo ze rosną torbiele to jest lepiej niż tydzień temu bo wiemy ze ciąża się rozwija. Aczkolwiek zagrożenie nie minęło, mam dalej leżeć, możliwe ze nawet do końca 1 trymestru.
    Kurcze :( po jakim czasie byłas na wizycie?

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Kurcze :( po jakim czasie byłas na wizycie?
    Po tygodniu...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Po tygodniu...
    Ojej az strach jak ja Teraz pójdę :(

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem naprawdę zdziwiona, bo cały tydzień leżałam, żadnego wysiłku, regularnie duphaston... Dobra wiadomość jest taka ze widać już zarodek :) A przypomnij, Ty tez masz na obu jajnikach?

Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, ze widać zarodek i ciąża się rozwija ;) odpoczywaj dalej, kiedy masz kolejna wizyte?

3i499vvjq8tpbt16.png

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Najważniejsze, ze widać zarodek i ciąża się rozwija ;) odpoczywaj dalej, kiedy masz kolejna wizyte?
    Za tydzień :) Jeżeli dostanę kolejne zwolnienie to nie wiem czy nie będę składać o dziekankę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:26

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja 16 Msc po CC z bliźniaczkami urodziłam SN syna o wadze 4690 i 62cm.
    Łoooo to tylko liczyć że trafię na lekarza który da mi zielone światło bo jak widać wszystko można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:32

Tinnera lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ