LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowaaa wrote:Hej dziewczyny:) Ja badania robiłam zaraz przed ciąża, bo miałam straszne bole głowy, wiec mam w miarę aktualne, ale z racji ze co tydzień jestem u lekarza to na pewno powie mi kiedy zrobić kolejne:) Miałam tez tydzień po owulacji tomografie głowy, co spędza mi sen z powiek ale tłumacze sobie ze nie miałam wtedy prawa wiedzieć o ciazy...Wyczytałam tez ze na takim etapie działa zasada wszystko albo nic.
Jakie plany dzisiaj macie? U mnie kolejny dzień w łóżku...Z jednej strony wiem że muszę leżeć, a z drugiej już tak bardzo mnie to meczy No ale robie to dla dzidzi:) Jeszcze z racji tego ze mam za dużo nie wstawać, nie mam jak dowiedzieć się w dziekanacie jakie mam ewentualne opcje, może poproszę jakąś koleżankę.. Muszę to wszystko ogarnac -
Ineczka wrote:Ja robiłam wczoraj cały pakiet, który muszę mieć na następna wizytę wiec lżejsza o kilka stówek.Teraz mam koniec 8tyg
-
Loczek2018 wrote:A ja z leki załamana - drugi dzień z rzędu męczą mnie zatoki i nie wiem czym sie ratować. Poza tym poszłam dziś rano na pierwszą wizytę - z NFZ i jestem załamana. Nic nie wiem. Lekarz 3x wywalił mnie z gabinetu - najpierw bo pielęgniarki zgubiły moją kartę a potem bo nie zmierzyły mi ciśnienia, wywiad lekarski - 5sekund, badanie 1palcem pomacane, jakis wróżbita ze na podstawie tego jest w stanie określi ze jest ok. Kolejna wizyta 21grudnia. I nic nie wiem:(. Na USG na określenie wieku ciąży mam przyjść za tydzień. Kurde cieszę sie ze za 3,5h mam wizytę prywatną bo płakać mi sie chce, moze wreszcie cos sie dowiem a chociaż ktos sie mną w ogóle zainteresuje:(.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:A ja z leki załamana - drugi dzień z rzędu męczą mnie zatoki i nie wiem czym sie ratować. Poza tym poszłam dziś rano na pierwszą wizytę - z NFZ i jestem załamana. Nic nie wiem. Lekarz 3x wywalił mnie z gabinetu - najpierw bo pielęgniarki zgubiły moją kartę a potem bo nie zmierzyły mi ciśnienia, wywiad lekarski - 5sekund, badanie 1palcem pomacane, jakis wróżbita ze na podstawie tego jest w stanie określi ze jest ok. Kolejna wizyta 21grudnia. I nic nie wiem:(. Na USG na określenie wieku ciąży mam przyjść za tydzień. Kurde cieszę sie ze za 3,5h mam wizytę prywatną bo płakać mi sie chce, moze wreszcie cos sie dowiem a chociaż ktos sie mną w ogóle zainteresuje:(.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny ja walczę całe życie z zatokami.
Na zatoki proponuję kupić Irigasin do płukania
Poza tym leżeć, wygrzewać się. Ciepła woda z cytruną, imbirem i miodem.
Okłady - ziarna siemie lniane na patelni podgrzać, w ściereczkę i robić okłady. PO nie wolno wychodzić z domku.
-
Zależy jakie badania- mi lekarz na pierwszej wizycie zlecił poza zwykłą morfologią jeszcze tsh, ft3 i ft4 a ponieważ tsh wyszło za wysokie to jeszcze przeciwciała przeciwtarczycowe no i te wszystkie inne przeciwciała na różyczke, cmv, toxo itp, na nastepnej wizycie za 2 tygodnie ( to bedzie 11 tydzien) bedzie badanie moczu i kontrola morfologii i tsh
-
Marikita wrote:Dziewczyny ja walczę całe życie z zatokami.
Na zatoki proponuję kupić Irigasin do płukania
Poza tym leżeć, wygrzewać się. Ciepła woda z cytruną, imbirem i miodem.
Okłady - ziarna siemie lniane na patelni podgrzać, w ściereczkę i robić okłady. PO nie wolno wychodzić z domku.
-
muminka83 wrote:Tomografia nie szkodzi. Sporo kobiet nawet w bardzo zaawansowanej ciąży miała i jest ok. Spokojnie.
-
anecz_kaa wrote:I dobrze że nie tylko ze mnie taka wyrodna matka :p ja mam tylko parasolke bo masza spacerówka splesniala tak ja mój mąż super zabezpieczyl
-
PixiDixi wrote:Czesc Dziewczyny:)
Witam nowa mamusie
Czy macie porabane sny?, mi sie snil ze widzialam na cmentarzu groby moich blizniakow....oszaleje chyba. Mam dzisiaj o 18.45 wizyte i umieram ze strachu.
Mam! śniło mi się, że to trojaczki ... i mi proponowali, że jedno usunął ... -
Cynamonkowaaa wrote:A to nie rezonans? Bo rezonans miałam dwa dni po tomografii to wiem ze nie szkodzi, a w tomografii mamy promieniowanie jednak:/
Rezonans nie szkodzi
ale podobno do 5 tygodnia dużo może znieść maleństwo, bo ma naturalne bariery ochronne
nie denerwuj się