Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Hej dziewczyny:) Ja badania robiłam zaraz przed ciąża, bo miałam straszne bole głowy, wiec mam w miarę aktualne, ale z racji ze co tydzień jestem u lekarza to na pewno powie mi kiedy zrobić kolejne:) Miałam tez tydzień po owulacji tomografie głowy, co spędza mi sen z powiek ale tłumacze sobie ze nie miałam wtedy prawa wiedzieć o ciazy...Wyczytałam tez ze na takim etapie działa zasada wszystko albo nic.
    Jakie plany dzisiaj macie?;) U mnie kolejny dzień w łóżku...Z jednej strony wiem że muszę leżeć, a z drugiej już tak bardzo mnie to meczy :( No ale robie to dla dzidzi:) Jeszcze z racji tego ze mam za dużo nie wstawać, nie mam jak dowiedzieć się w dziekanacie jakie mam ewentualne opcje, może poproszę jakąś koleżankę.. Muszę to wszystko ogarnac :)
    Tomografia nie szkodzi. Sporo kobiet nawet w bardzo zaawansowanej ciąży miała i jest ok. Spokojnie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja robiłam wczoraj cały pakiet, który muszę mieć na następna wizytę wiec lżejsza o kilka stówek.Teraz mam koniec 8tyg :)
    Mi przed wizytą lekarka zaleciła zrobić mocz, morfologia, tsh, toxo, glukoza. Cytologię oraz posiewy na cytomegalię oraz chalmydię miałam robione w czerwcu więc narazie nie robię. Ale to dopiero poczatek badań :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A ja z leki załamana - drugi dzień z rzędu męczą mnie zatoki i nie wiem czym sie ratować. Poza tym poszłam dziś rano na pierwszą wizytę - z NFZ i jestem załamana. Nic nie wiem. Lekarz 3x wywalił mnie z gabinetu - najpierw bo pielęgniarki zgubiły moją kartę a potem bo nie zmierzyły mi ciśnienia, wywiad lekarski - 5sekund, badanie 1palcem pomacane, jakis wróżbita ze na podstawie tego jest w stanie określi ze jest ok. Kolejna wizyta 21grudnia. I nic nie wiem:(. Na USG na określenie wieku ciąży mam przyjść za tydzień. Kurde cieszę sie ze za 3,5h mam wizytę prywatną bo płakać mi sie chce, moze wreszcie cos sie dowiem a chociaż ktos sie mną w ogóle zainteresuje:(.
    Mnie już 1,5 tygodnia męczą zatoki :( Próbuję już wszystkiego co mogę, ale raz lepiej raz gorzej...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A ja z leki załamana - drugi dzień z rzędu męczą mnie zatoki i nie wiem czym sie ratować. Poza tym poszłam dziś rano na pierwszą wizytę - z NFZ i jestem załamana. Nic nie wiem. Lekarz 3x wywalił mnie z gabinetu - najpierw bo pielęgniarki zgubiły moją kartę a potem bo nie zmierzyły mi ciśnienia, wywiad lekarski - 5sekund, badanie 1palcem pomacane, jakis wróżbita ze na podstawie tego jest w stanie określi ze jest ok. Kolejna wizyta 21grudnia. I nic nie wiem:(. Na USG na określenie wieku ciąży mam przyjść za tydzień. Kurde cieszę sie ze za 3,5h mam wizytę prywatną bo płakać mi sie chce, moze wreszcie cos sie dowiem a chociaż ktos sie mną w ogóle zainteresuje:(.
    Tragedia dobrze,ze idziesz prywatnie i wrócisz spokojna z dobrymi wiadomościami.Ja na NFZ nie byłam u lekarza ho ho u nas maja takie terminy, ze gdyby coś się działo to bym dawno zeszła z tego świata masakra.A mnie dzisiaj znowu mdli i porcelana dobrxe, ze wczoraj zrobiłam caly pakiet badań z krwi i dałam radę bez śniadania bo dzisiaj nic by z tego nie było miłego dnia

Loczek2018 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja walczę całe życie z zatokami.
    Na zatoki proponuję kupić Irigasin do płukania :-)
    Poza tym leżeć, wygrzewać się. Ciepła woda z cytruną, imbirem i miodem.
    Okłady - ziarna siemie lniane na patelni podgrzać, w ściereczkę i robić okłady. PO nie wolno wychodzić z domku.

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 14 grudnia i będę robić badania przed wizytą, myślę ok tygodnia żeby były na świeżo

• Tinnera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś miałam badania :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie badania- mi lekarz na pierwszej wizycie zlecił poza zwykłą morfologią jeszcze tsh, ft3 i ft4 a ponieważ tsh wyszło za wysokie to jeszcze przeciwciała przeciwtarczycowe no i te wszystkie inne przeciwciała na różyczke, cmv, toxo itp, na nastepnej wizycie za 2 tygodnie ( to bedzie 11 tydzien) bedzie badanie moczu i kontrola morfologii i tsh

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dziewczyny ja walczę całe życie z zatokami.
    Na zatoki proponuję kupić Irigasin do płukania :-)
    Poza tym leżeć, wygrzewać się. Ciepła woda z cytruną, imbirem i miodem.
    Okłady - ziarna siemie lniane na patelni podgrzać, w ściereczkę i robić okłady. PO nie wolno wychodzić z domku.
    No to muszę poczekac do weekendu z leżeniem bo w pracy koniec miesiąca wiec się nie da iść na chorobowe.;/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przygotowana ze bd bajzel i generalnie traktowanie hurtowe. Ale nie spodziewałam sie ze aż taka tragedia bd. Żeby na USG sie umówić to tez wygonily mnie z pokoju bo one nie maja czasu. Zdenerwowalam sie kurczę aż sie zle czuje.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze że nie tylko ze mnie taka wyrodna matka :p ja mam tylko parasolke bo masza spacerówka splesniala tak ja mój mąż super zabezpieczyl :/

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tomografia nie szkodzi. Sporo kobiet nawet w bardzo zaawansowanej ciąży miała i jest ok. Spokojnie.
    A to nie rezonans? Bo rezonans miałam dwa dni po tomografii to wiem ze nie szkodzi, a w tomografii mamy promieniowanie jednak:/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    witaj :) też mam termin na koniec lipca :)
    I ja!:D

Marikita lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I dobrze że nie tylko ze mnie taka wyrodna matka :p ja mam tylko parasolke bo masza spacerówka splesniala tak ja mój mąż super zabezpieczyl :/
    Ja powiedziałam, mężowi że chcę nowy wózek bo ten się mi już nie podoba :p ale tak naprawdę to myślę tylko o stelażu. Lubię się z nim droczyć :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek w kolorze uniwersalnym i czeka w piwnicy po córce. Spacerówkę też mam więc sporo kosztów odejdzie

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    Witam nowa mamusie :)

Czy macie porabane sny?, mi sie snil ze widzialam na cmentarzu groby moich blizniakow....oszaleje chyba. Mam dzisiaj o 18.45 wizyte i umieram ze strachu.

Marikita lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mój też był w piwnicy :/ i gondola była u teściów a spacerówka w piwnicy i wyrzucilam ja :(

• Marikita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No to muszę poczekac do weekendu z leżeniem bo w pracy koniec miesiąca wiec się nie da iść na chorobowe.;/
    Bardzo mi przykro :-( trzymaj się dzielnie!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczyny:)
    Witam nowa mamusie :)

Czy macie porabane sny?, mi sie snil ze widzialam na cmentarzu groby moich blizniakow....oszaleje chyba. Mam dzisiaj o 18.45 wizyte i umieram ze strachu.

Mam! śniło mi się, że to trojaczki ... i mi proponowali, że jedno usunął ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A to nie rezonans? Bo rezonans miałam dwa dni po tomografii to wiem ze nie szkodzi, a w tomografii mamy promieniowanie jednak:/
    TK szkodzi
    Rezonans nie szkodzi

ale podobno do 5 tygodnia dużo może znieść maleństwo, bo ma naturalne bariery ochronne :)

nie denerwuj się :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ