LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczynki,
jestem - jestem - widziałam że ktoś mnie poszukiwał
wczoraj biegałam trochę po lekarzach, a potem padłam w domu
przede mną test glukozowy (fuj) - miałam go nawet dziś jechać zrobić ale rano tak mnie mdliło że nie dałam rady
strasznie za to boli mnie brzuch, całą niedzielę i wczoraj i dziś odczuwam takie ciągnięcie i kłucie - lekarz kazał leżeć walczę ze zbyt niskim ciśnieniem - na które zalecono mi spacery, których nie mogę robić bo muszę leżeć. I bądź tu mądra.
cukier wyszedł mi 101 jednostek więc na granicy dlatego musze go powtórzyć jeszcze raz na czczo
-
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:Aga a o jakim wozku myslisz bo ja widze,ze my mamy nieduzy wybor.
Podoba mi sie bardzo donkey duo ale cenę tez ma piękna -
Tez mi donkey podoba,ale cena zaporowa.....
Myslalam o tym dorjanie bo wszedzie sie miesci ,chyba.
Edit: popatrzylam na bebetto i powiem Ci,ze ladny,ale widzialam dziewczyne w sklepie i ciezko jej sie manewrowalo,moze dlatego,ze drobna byla,ale ja raczej zdecyduje sie na gondole obok siebie. Moze jeszcze tako ,ale dorjan znow ladniejszy. Ciekawa jestem amortyzacji bo to dla mnie chyba jeden z najwazniejszych aspektow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:08
-
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:Tez mi donkey podoba,ale cena zaporowa.....
Myslalam o tym dorjanie bo wszedzie sie miesci ,chyba.
Edit: popatrzylam na bebetto i powiem Ci,ze ladny,ale widzialam dziewczyne w sklepie i ciezko jej sie manewrowalo,moze dlatego,ze drobna byla,ale ja raczej zdecyduje sie na gondole obok siebie. Moze jeszcze tako ,ale dorjan znow ladniejszy. Ciekawa jestem amortyzacji bo to dla mnie chyba jeden z najwazniejszych aspektow.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Co do bety to na belly masz na gorze w zakładce baza wiedzy -> kalkulator ciąży on obliczy Ci dokładnie przyrost procentowo, wg mnie wygkada ładnie
Co do progesteronu to ja od razu po wyniku konsultowałam z moim lekarzem telefonicznie, może warto zadzwonić ? Będziesz spokojniejsza. Ja nie wiem nawet czy za wysoki progesteron może mieć jakiś negatywny wpływ, wydaje mi się, że skoro tutaj co druga bierze spore dawki duphastonu i luteiny to chyba nie
Moj lekarz jest na urlopie i nie odbiera
;( i dlatego mnie.martwi progesteron ....Paula -
Ja robiłam komplet badań w czwartek, dziś dzwoniłam to jeszcze nie wszystkie wyniki są, wiec odbiorę przed wizyta u mojego ginekologa w ten czwartek ( mam pakiet z enelmedu i chyba nawet nie chce wiedzieć ile zaoszczędziłam, bo miałam tego sporo).
Z tego co czytałam na belly to właśnie 7-8 tydzień powinno się zrobić te pierwsze badania.
Ja nic nie mam w domu, na razie nie myśle o wyprawce, bo to dla mnie za wcześnie. Mamy za to spora rodzine i przyjaciół którzy maja małe dzieci i wiem, że wiele rzeczy wędruje między nimi to może tez się załapie na takie „wypożyczenie” moja siostra się śmieje, że chce żeby to była dziewczynka bo ma masę ciuszków słodkich - z reszta spora ich cześć sama kupiłam mojej kochanej siostrzenicy No zobaczymy...
Ktoś mówił o detektorze tętna, byłam na to bardzo napalona ale chyba mi przeszło - chociaż koleżanka ma i mówi ze może mi odsprzedać za ok 70 zł. Sama nie wiem czy się nie będę jeszcze bardziej nakręcać
Segregator chce bo jest ładna pamiątką, a ja jestem trochę roztrzepana -
nick nieaktualnyMnie ten segregator tak nie pali bo dostałam juz dawno od koleżanki teczkę ciążową uwaga różową zobaczymy czy to znak ma przegródki i tez sporo do niej wchodzi wiec po prostu nie wiem czy nie szkoda mi kasy bo wydatki czekają Nas spore
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Marikita wrote:TK szkodzi
Rezonans nie szkodzi
ale podobno do 5 tygodnia dużo może znieść maleństwo, bo ma naturalne bariery ochronne
nie denerwuj sięMarikita, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Marikita wrote:Mam! śniło mi się, że to trojaczki ... i mi proponowali, że jedno usunął ...
-
Paula2592 wrote:Moj lekarz jest na urlopie i nie odbiera
;( i dlatego mnie.martwi progesteron ....
Z tego co zerknęłam na info, to zbyt wysoki progesteron jako negatywne skutki ma tylko podane problemy z laktacja po urodzeniu i ewentualne zatrzymanie wody w organizmie. Myśle, że nie powinien w żaden sposób Wam zagrażać, zaczekaj spokojnie ma lekarza.
Ja np mam ostatni progesteron w ciąży ok 40, a do tego biorę jeszcze 3x Duphaston, wiec poziom z pewnością mam wysoki ( nawet przez kilka dni brałam 6x na dzień).
Nie zamartwiaj się, jak masz możliwość to zadzwoń lub umów się do innego lekarza, bo Twój spokój jest najważniejszy -
Agniechaaaa wrote:Ja właśnie koniecznie bede chciała jeszcze zobaczyć i przetestować na żywo bo w internecie to wszystko cacy
Aga powiem Ci,ze z wozkami blizniacxymi jest trudniej w wlasnie ogladaniu bo jak z ciekawosci podeszlam sobie do duzego sklepu z wozkami toz bluzniaczych mielu jeden model i to spacerowy tylko i facet powiedzial,ze maja na zamowienie. Takze czuje,ze trzeba bedzie niezle sie najezdzic po sklepach by miec chociaz troche rozeznania. -
Lena21 wrote:Ja robiłam komplet badań w czwartek, dziś dzwoniłam to jeszcze nie wszystkie wyniki są, wiec odbiorę przed wizyta u mojego ginekologa w ten czwartek ( mam pakiet z enelmedu i chyba nawet nie chce wiedzieć ile zaoszczędziłam, bo miałam tego sporo).
Z tego co czytałam na belly to właśnie 7-8 tydzień powinno się zrobić te pierwsze badania.
Ja nic nie mam w domu, na razie nie myśle o wyprawce, bo to dla mnie za wcześnie. Mamy za to spora rodzine i przyjaciół którzy maja małe dzieci i wiem, że wiele rzeczy wędruje między nimi to może tez się załapie na takie „wypożyczenie” moja siostra się śmieje, że chce żeby to była dziewczynka bo ma masę ciuszków słodkich - z reszta spora ich cześć sama kupiłam mojej kochanej siostrzenicy No zobaczymy...
Ktoś mówił o detektorze tętna, byłam na to bardzo napalona ale chyba mi przeszło - chociaż koleżanka ma i mówi ze może mi odsprzedać za ok 70 zł. Sama nie wiem czy się nie będę jeszcze bardziej nakręcać
Segregator chce bo jest ładna pamiątką, a ja jestem trochę roztrzepana
-
PixiDixi wrote:Aga powiem Ci,ze z wozkami blizniacxymi jest trudniej w wlasnie ogladaniu bo jak z ciekawosci podeszlam sobie do duzego sklepu z wozkami toz bluzniaczych mielu jeden model i to spacerowy tylko i facet powiedzial,ze maja na zamowienie. Takze czuje,ze trzeba bedzie niezle sie najezdzic po sklepach by miec chociaz troche rozeznania.
Dziewcxyny idźcie do parku i polujcue na bliźniaki tam chyba więcej wózków niż w sklepiePixiDixi lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja z takim detektorem chyba bym hopla dostała z moim dobieraniem do siebie to bym pewnie codziennie chodziła do lekarza
Marikita lubi tę wiadomość