X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga powiem Ci,ze z wozkami blizniacxymi jest trudniej w wlasnie ogladaniu bo jak z ciekawosci podeszlam sobie do duzego sklepu z wozkami toz bluzniaczych mielu jeden model i to spacerowy tylko i facet powiedzial,ze maja na zamowienie. Takze czuje,ze trzeba bedzie niezle sie najezdzic po sklepach by miec chociaz troche rozeznania.
    Ja muszę sie zgadać z koleżanka z Francji urodziła bliźniaczki ale co ją widzę w Polsce to zapominam zapytać o wozek :D a na zakupy nosi ona jedno w nosidełko a drugie jej mama :D a zawsze to juz bym miała jedną opinie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:50

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi daj znać po wizycie :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Urszulka to nie jest trudne znalezienie tetna ponoc....dziewczyny chwala sobie.
    A jakbym nie znalazła czy coś to chyba bym ja zawału dostała :p choć nie mówię, że mnie nie korci.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac Tinnera:)

Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bardzo dużo głupich snów, pewnie dlatego tez budzę się często w nocy... najczęściej śnią mi się, szpitale, lekarze itd.
    Nie wiek dziewczyny, może za dużo o tym wszystkim myślimy? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte teraz 5 grudnia, jestem pewnie teraz w 6 tygodniu. Jeśli zrobię te badania na dniach, to nie będzie jakoś za wcześnie czy coś? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Mam wizyte teraz 5 grudnia, jestem pewnie teraz w 6 tygodniu. Jeśli zrobię te badania na dniach, to nie będzie jakoś za wcześnie czy coś? ;)
    Ja też mam wizytę 5 grudnia, a badania będę robić w piątek albo w poniedziałek żeby na świeżo było ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 4.12 badania robię w czwartek :) ale u mnie to juz 2tura badan :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My mamy wizytę 4.12 badania robię w czwartek :) ale u mnie to juz 2tura badan :)
    Ja robilam badania 5 dpo jak badałam progesteron to od razu zrobiłam prolaktynę, morfologię, glukozę, tsh. Jak wynik wyszedł pozytywny to dorobiłam toxo. Teraz zrobię powtórkę ale już bez toxo i proga :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do blizniaczych to jezdziłam takim jeden za 2 - porazka!!! Pamietam jak blizniaczki były wieksze, ja nie jestem ani mała ani drobna :P a blizniaczki to takie chudzinki i serio ledwo dawalam rade... a druga kolezanka ma jeden obok drugiego i o niebo jest lepszy! lekko, troche ciezej niz pojedynczy a;e wiozła 2 trzylatków łacznie ponad 30 kg a blizniaczki wtedy jak je woziłam mysle max 20 i wygrywa jeden obok drugiego. Aga manewruj z obciazeniem, bo poki maluchy beda male bedzie spoko, ale pamietaj roczne moga wazyc ok 10/12 kg x2 i tu jest co dzwigac :P ten taki jeden onok drugiego to był zoom i nie polecam, a ten drugi moge zapytac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a co do blizniaczych to jezdziłam takim jeden za 2 - porazka!!! Pamietam jak blizniaczki były wieksze, ja nie jestem ani mała ani drobna :P a blizniaczki to takie chudzinki i serio ledwo dawalam rade... a druga kolezanka ma jeden obok drugiego i o niebo jest lepszy! lekko, troche ciezej niz pojedynczy a;e wiozła 2 trzylatków łacznie ponad 30 kg a blizniaczki wtedy jak je woziłam mysle max 20 i wygrywa jeden obok drugiego. Aga manewruj z obciazeniem, bo poki maluchy beda male bedzie spoko, ale pamietaj roczne moga wazyc ok 10/12 kg x2 i tu jest co dzwigac :P ten taki jeden onok drugiego to był zoom i nie polecam, a ten drugi moge zapytac :)
    Wiem ze ten typowo jeden za drugim to porażka dlatego musi być „zachodzacy” na siebie :) czyli taki jak babetto ale popytaj, ja bede szukać na początku roku sklepów gdzie można takie pooglądać i podotykax :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kraków duzy :) jak masz jakies dzieci wśrod znajomych to wez na testy :P a te zoomy wydaja mi sie podobne do bebetto

ja wlasnie pochłonęłam gulasz z sałata :))) zjadłabym jeszcze, ale to łakomstwo :P

• Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny, że się już za wózkami oglądacie xD. Mnie to w sumie jeszcze nie interesuje za bardzo, bardziej skupiam się na żywieniu i odpoczynku. Myślę, że jak już będę znać płeć to zacznę szaleć z wyprawką :D.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest opcja namówienia M na dobkey :D hihihi

• terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Podziwiam was dziewczyny, że się już za wózkami oglądacie xD. Mnie to w sumie jeszcze nie interesuje za bardzo, bardziej skupiam się na żywieniu i odpoczynku. Myślę, że jak już będę znać płeć to zacznę szaleć z wyprawką :D.

Ja tez poki co nie rozglądam sie specjalnie choć czasem gdzieś oko w stronę wózków ucieknie :P wiem ze np wózek bez względu na plec chce kupic-uniwersalny kolorystycznie-bardzo podobają mi sie odcienie jasnego brązu. Myślałam tez nad niebieskim bo wtedy robale nie będą tak przyłazić a skoro to lato... :D jeszcze sporo czasu mam na myślenie o tym ;) Nie podobają mi sie wózki które maja mniejsze kola z przodu ale chyba będę musiała sie przestawić z dużych pompowanych bo waza dużo wiecej :( a ja 1 pietro bez windy :( :(

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompowane koła to chyba na trudne tereny :). Tyle tych wózków jest, że nie wiadomo co wybrać.
    Chyba każdej z nas oko ucieka w stronę dzieciaczków i wózków. Nawet mój M się ogląda.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja namiętnie nie szukam ale nie raz sobie wejdę na stronę z wózkami. I to już nawet wtedy jak w ciązy nie byłam :D Ale co do wyprawki i tego typu sprawach to dopiero po I trymestrze powolutku. Tak jak to był z córką :) A wózek kupiłam wtedy tydzień przed porodem :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Pompowane koła to chyba na trudne tereny :). Tyle tych wózków jest, że nie wiadomo co wybrać.
    Chyba każdej z nas oko ucieka w stronę dzieciaczków i wózków. Nawet mój M się ogląda.

Duże kola to mam wrażenie na polskie drogi i śląskie chodniki :D jak zajmowałam sie maluszkami jako opiekunka to bardzo sobie chwaliłam wózki z mega kolami-wszystko i wszędzie mozna bylo zrobić ;) a zima największa zaspa to pikus :D spacery po parkach lasach etc etc :D z mniejszymi kolami bardziej sie męczyłam choć były lżejsze ale czasem dawały mi w kość nawet na krawężnikach. I od tamtej pory pokochałam duże kola ;) I stad mój dylemat ;) bo mogę isc sobie na wygodę z waga albo maluchowi stabilniejszy kupic co oznacza cięższy. Eh ze nie wymyślili jeszcze takiego i takiego łącznie...

Glass lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Duże kola to mam wrażenie na polskie drogi i śląskie chodniki :D jak zajmowałam sie maluszkami jako opiekunka to bardzo sobie chwaliłam wózki z mega kolami-wszystko i wszędzie mozna bylo zrobić ;) a zima największa zaspa to pikus :D spacery po parkach lasach etc etc :D z mniejszymi kolami bardziej sie męczyłam choć były lżejsze ale czasem dawały mi w kość nawet na krawężnikach. I od tamtej pory pokochałam duże kola ;) I stad mój dylemat ;) bo mogę isc sobie na wygodę z waga albo maluchowi stabilniejszy kupic co oznacza cięższy. Eh ze nie wymyślili jeszcze takiego i takiego łącznie...
    Ja mam wózek po córce Tako Jumper - ma fajne koła pompowane. Idealna amortyzacja i bardzo stabilny :)

Magic lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy na serio już myślicie o wózkach? :) Nieźle
    Ja jestem na etapie zastanawiania się jak nie zwymiotować albo co zjeść by mnie nie mdliło
    gdzie mi tam do myślenia o wyprawce :) podziwiam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ