X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga powiem Ci,ze z wozkami blizniacxymi jest trudniej w wlasnie ogladaniu bo jak z ciekawosci podeszlam sobie do duzego sklepu z wozkami toz bluzniaczych mielu jeden model i to spacerowy tylko i facet powiedzial,ze maja na zamowienie. Takze czuje,ze trzeba bedzie niezle sie najezdzic po sklepach by miec chociaz troche rozeznania.
    Ja muszę sie zgadać z koleżanka z Francji urodziła bliźniaczki ale co ją widzę w Polsce to zapominam zapytać o wozek :D a na zakupy nosi ona jedno w nosidełko a drugie jej mama :D a zawsze to juz bym miała jedną opinie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 11:50

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi daj znać po wizycie :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Urszulka to nie jest trudne znalezienie tetna ponoc....dziewczyny chwala sobie.
    A jakbym nie znalazła czy coś to chyba bym ja zawału dostała :p choć nie mówię, że mnie nie korci.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znac Tinnera:)

Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bardzo dużo głupich snów, pewnie dlatego tez budzę się często w nocy... najczęściej śnią mi się, szpitale, lekarze itd.
    Nie wiek dziewczyny, może za dużo o tym wszystkim myślimy? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte teraz 5 grudnia, jestem pewnie teraz w 6 tygodniu. Jeśli zrobię te badania na dniach, to nie będzie jakoś za wcześnie czy coś? ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Mam wizyte teraz 5 grudnia, jestem pewnie teraz w 6 tygodniu. Jeśli zrobię te badania na dniach, to nie będzie jakoś za wcześnie czy coś? ;)
    Ja też mam wizytę 5 grudnia, a badania będę robić w piątek albo w poniedziałek żeby na świeżo było ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę 4.12 badania robię w czwartek :) ale u mnie to juz 2tura badan :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My mamy wizytę 4.12 badania robię w czwartek :) ale u mnie to juz 2tura badan :)
    Ja robilam badania 5 dpo jak badałam progesteron to od razu zrobiłam prolaktynę, morfologię, glukozę, tsh. Jak wynik wyszedł pozytywny to dorobiłam toxo. Teraz zrobię powtórkę ale już bez toxo i proga :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do blizniaczych to jezdziłam takim jeden za 2 - porazka!!! Pamietam jak blizniaczki były wieksze, ja nie jestem ani mała ani drobna :P a blizniaczki to takie chudzinki i serio ledwo dawalam rade... a druga kolezanka ma jeden obok drugiego i o niebo jest lepszy! lekko, troche ciezej niz pojedynczy a;e wiozła 2 trzylatków łacznie ponad 30 kg a blizniaczki wtedy jak je woziłam mysle max 20 i wygrywa jeden obok drugiego. Aga manewruj z obciazeniem, bo poki maluchy beda male bedzie spoko, ale pamietaj roczne moga wazyc ok 10/12 kg x2 i tu jest co dzwigac :P ten taki jeden onok drugiego to był zoom i nie polecam, a ten drugi moge zapytac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a co do blizniaczych to jezdziłam takim jeden za 2 - porazka!!! Pamietam jak blizniaczki były wieksze, ja nie jestem ani mała ani drobna :P a blizniaczki to takie chudzinki i serio ledwo dawalam rade... a druga kolezanka ma jeden obok drugiego i o niebo jest lepszy! lekko, troche ciezej niz pojedynczy a;e wiozła 2 trzylatków łacznie ponad 30 kg a blizniaczki wtedy jak je woziłam mysle max 20 i wygrywa jeden obok drugiego. Aga manewruj z obciazeniem, bo poki maluchy beda male bedzie spoko, ale pamietaj roczne moga wazyc ok 10/12 kg x2 i tu jest co dzwigac :P ten taki jeden onok drugiego to był zoom i nie polecam, a ten drugi moge zapytac :)
    Wiem ze ten typowo jeden za drugim to porażka dlatego musi być „zachodzacy” na siebie :) czyli taki jak babetto ale popytaj, ja bede szukać na początku roku sklepów gdzie można takie pooglądać i podotykax :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kraków duzy :) jak masz jakies dzieci wśrod znajomych to wez na testy :P a te zoomy wydaja mi sie podobne do bebetto

ja wlasnie pochłonęłam gulasz z sałata :))) zjadłabym jeszcze, ale to łakomstwo :P

• Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny, że się już za wózkami oglądacie xD. Mnie to w sumie jeszcze nie interesuje za bardzo, bardziej skupiam się na żywieniu i odpoczynku. Myślę, że jak już będę znać płeć to zacznę szaleć z wyprawką :D.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest opcja namówienia M na dobkey :D hihihi

• terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Podziwiam was dziewczyny, że się już za wózkami oglądacie xD. Mnie to w sumie jeszcze nie interesuje za bardzo, bardziej skupiam się na żywieniu i odpoczynku. Myślę, że jak już będę znać płeć to zacznę szaleć z wyprawką :D.

Ja tez poki co nie rozglądam sie specjalnie choć czasem gdzieś oko w stronę wózków ucieknie :P wiem ze np wózek bez względu na plec chce kupic-uniwersalny kolorystycznie-bardzo podobają mi sie odcienie jasnego brązu. Myślałam tez nad niebieskim bo wtedy robale nie będą tak przyłazić a skoro to lato... :D jeszcze sporo czasu mam na myślenie o tym ;) Nie podobają mi sie wózki które maja mniejsze kola z przodu ale chyba będę musiała sie przestawić z dużych pompowanych bo waza dużo wiecej :( a ja 1 pietro bez windy :( :(

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompowane koła to chyba na trudne tereny :). Tyle tych wózków jest, że nie wiadomo co wybrać.
    Chyba każdej z nas oko ucieka w stronę dzieciaczków i wózków. Nawet mój M się ogląda.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja namiętnie nie szukam ale nie raz sobie wejdę na stronę z wózkami. I to już nawet wtedy jak w ciązy nie byłam :D Ale co do wyprawki i tego typu sprawach to dopiero po I trymestrze powolutku. Tak jak to był z córką :) A wózek kupiłam wtedy tydzień przed porodem :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Pompowane koła to chyba na trudne tereny :). Tyle tych wózków jest, że nie wiadomo co wybrać.
    Chyba każdej z nas oko ucieka w stronę dzieciaczków i wózków. Nawet mój M się ogląda.

Duże kola to mam wrażenie na polskie drogi i śląskie chodniki :D jak zajmowałam sie maluszkami jako opiekunka to bardzo sobie chwaliłam wózki z mega kolami-wszystko i wszędzie mozna bylo zrobić ;) a zima największa zaspa to pikus :D spacery po parkach lasach etc etc :D z mniejszymi kolami bardziej sie męczyłam choć były lżejsze ale czasem dawały mi w kość nawet na krawężnikach. I od tamtej pory pokochałam duże kola ;) I stad mój dylemat ;) bo mogę isc sobie na wygodę z waga albo maluchowi stabilniejszy kupic co oznacza cięższy. Eh ze nie wymyślili jeszcze takiego i takiego łącznie...

Glass lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Duże kola to mam wrażenie na polskie drogi i śląskie chodniki :D jak zajmowałam sie maluszkami jako opiekunka to bardzo sobie chwaliłam wózki z mega kolami-wszystko i wszędzie mozna bylo zrobić ;) a zima największa zaspa to pikus :D spacery po parkach lasach etc etc :D z mniejszymi kolami bardziej sie męczyłam choć były lżejsze ale czasem dawały mi w kość nawet na krawężnikach. I od tamtej pory pokochałam duże kola ;) I stad mój dylemat ;) bo mogę isc sobie na wygodę z waga albo maluchowi stabilniejszy kupic co oznacza cięższy. Eh ze nie wymyślili jeszcze takiego i takiego łącznie...
    Ja mam wózek po córce Tako Jumper - ma fajne koła pompowane. Idealna amortyzacja i bardzo stabilny :)

Magic lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy na serio już myślicie o wózkach? :) Nieźle
    Ja jestem na etapie zastanawiania się jak nie zwymiotować albo co zjeść by mnie nie mdliło
    gdzie mi tam do myślenia o wyprawce :) podziwiam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ