X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)

Nie zaglądałam kilka dni, chyba nigdy tego nie nadrobię;)
    Witam też nowe lipcówki:)

Dzielę się radością, że jesteśmy po wizycie i wszystko jest bardzo dobrze. Człowiek mierzy 0.66 cm i bije serduszko:)

Loczek, i jak po wizycie prywatnej?

zi13s65greb2l090.png

Agniechaaaa, Glass, po_prostu_ja, Urszulka89, Paulina.G, gapa25, Marikita lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass tak tak w późniejszych tygodniach:) mnie tak opieprzały w pierwszej ciąży piguły z pateologii że mi kapcie spadały:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:35

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Wg belly mam tydz 6+4 i bete 68tys
    Jest ok? Robilyscie w podobnym czasie?

Ja też mam 6 tydz. 4 dzień, wczorajsza beta 57 400. Moja jest ok, to tym bardziej Twoja :)

sunset, Marikita lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale beta :)
    Ja zaraz jadę po swoje wampiry do żłobka ;D
    Glass ja mam spory brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:38

sunset lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Glass tak tak w późniejszych tygodniach:) mnie tak opieprzały w pierwszej ciąży piguły z pateologii że mi kapcie spadały:)
    Niby ciąża nie choroba, ale lepiej dmuchać na zimne :).
    Niech sobie zdrowo brzuszki rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:41

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam ;)
    Kurczę tak mnie mdli że oszaleje. Maskara :( choć nie wiem czy wole mdłości czy wymioty.
    Ooo w piątek wybory miss można będzie popatrzeć na ładne i szczupłe Panie xD

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj strasznie głowa bolała i musiałam się położyć. Do tego mdłości... W ogóle dzisiaj mam zmianę smaków! Już śledzie i ostre rzeczy są blee, teraz słodkie jest dobre :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nadrobiłam, temat wózków mnie z lekka przeraził ;-) Ja jestem na etapie jak nie puścić pawia i gdzie się odwrócić żeby nie śmierdziało oraz jak mimo wszystko ogarnąć pracę i rzeczywistość :). Ale fajnie.

Dziewczyny ze skłonnością do niskiego ciśnienia, jakie macie ciśnienie? Ja ostatnio 85/65.
    Do tego schudłam w tej ciąży, nic dziwnego skoro nic prawie nie smakuje...

zi13s65greb2l090.png

Marikita lubi tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niskociśnieniowcem ale ostatnio nie mierzyłam niestety, a coś właśnie mnie głowa zaczęła boleć więc możliwe że spada. Ja wagę trzymam, ale czuje się jakaś taka napuchnięta.
    Wózków póki co też nie oglądam, bo jeszcze to dla mnie abstrakcja :D Póki co się martwię czy będzie wszystko okej.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Trochę nadrobiłam, temat wózków mnie z lekka przeraził ;-) Ja jestem na etapie jak nie puścić pawia i gdzie się odwrócić żeby nie śmierdziało oraz jak mimo wszystko ogarnąć pracę i rzeczywistość :). Ale fajnie.

Dziewczyny ze skłonnością do niskiego ciśnienia, jakie macie ciśnienie? Ja ostatnio 85/65.
    Do tego schudłam w tej ciąży, nic dziwnego skoro nic prawie nie smakuje...

zi13s65greb2l090.png

no więc pierwsze mierzenie ciśnienia: 155/70 i przerażenie położnej :)
    kolejne pomiary (już w domu) średnio: 90/70 albo 100/60 więc raczej niskie
    też schudłam i też nic nie mogę jeść

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie lyklam No spe :/ cos mnie majaczy w dole brzucha :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie wracam z pracy. ;) Temat wózków i wyprawek jest dla mnie totalnie obcy. :) Jeszcze w ogóle o tym nie myślimy. bardziej się zastanawiam co zjeść i jak nie zwymiotować, kiedy mnie zemdli. ;)

My z mężem chcemy powiedzieć rodzinie o ciąży na święta, ale w weekend będą u mnie rodzice o nie wiem, czy uda mi się zamaskować mój stan przy tych wszystkich dolegliwościach. XD

Co do zatok, ja katar mam cały rok, mianowicie, kiedy wchodzę z zimnego do ciepłego pomieszczenia lub na odwrót. Najbardziej to odczuwam jesienią i zimą, gdy różnica temperatur jest duża. Nigdy się nad tym nie zastanawialam, myslalam, że to normalne. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos NOSPY - moja koleżanka, lekarka zapytała mnie czy łykam coś na skurcze/bóle brzucha
    dumna z siebie odpowiedziałam: oczywiście, że nie i dostałam opieprz, że skurcze są złe dla dzieciaka i lepiej jak łyknę nospę niż będę maluchowi fundować karuzelę w brzuchu - a taka z siebie byłam zadowolona, ze jakoś to znoszę

:(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    apropos NOSPY - moja koleżanka, lekarka zapytała mnie czy łykam coś na skurcze/bóle brzucha
    dumna z siebie odpowiedziałam: oczywiście, że nie i dostałam opieprz, że skurcze są złe dla dzieciaka i lepiej jak łyknę nospę niż będę maluchowi fundować karuzelę w brzuchu - a taka z siebie byłam zadowolona, ze jakoś to znoszę

Tak tez to juz słyszałam dlatego jak odczuwam jakieś majaczenia ma dole to wole łyknąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:38

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałam być taka dzielna :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś przesadziłam z głodem tzn. pojechałam z mama na szybkie zakupy ( mama cis załatwić ja do sklepu) bo moja siostrzenica marzy o lalce barbie (35 do kolekcji) na Mikołaja. Niestety mamie się przeciągnęło, a mnie zaczęło mdlic, kupiłam szybko batonika i wodę ale masakra... czułam się fatalnie, jakbym przebiegła maraton i tydzień nic nie jadła. Myślałam ze tam zemdleje, siedziałam pol godziny na ławce czekając na mame i tyle było z mojego wyjścia z domu

O wózkach nie mam pojęcia, będę się zastanawiać w maju

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynym aspektem namacalnej obecności malucha, na którym osobiście zamierzam się wkrótce (w marcu) pochylić będzie wygląd pokoju dziecinnego - akurat kończę budować dom i muszę rozkminić jak pokój, który miał być gościnny przystosować do małego lokatora :)
    reszta tematów - odkładam na późną wiosnę
    popytam też koleżanki - może któraś będzie mieć do oddania jakieś dziecięce wyposażenie
    jak po waszych dzisiejszych rozkminach nt wózków sprawdziłam ceny w necie to prawie z łóżka spadłam :) a gdzie reszta ...

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Dziewczyny, może głupie, ale jak rozpoznać skurcze?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiesz to znaczy, że ich nie masz (logika pielęgniarki), nie doszukuj się i nie stresuj maluszka :). Skurcze to coś podobnego do bóli menstruacyjnych.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A mnie dzisiaj strasznie głowa bolała i musiałam się położyć. Do tego mdłości... W ogóle dzisiaj mam zmianę smaków! Już śledzie i ostre rzeczy są blee, teraz słodkie jest dobre :D
    O właśnie a ja mam ochotę na śledzie, tylko tak się zastanawiam - można śledzie w ciąży :)?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ