X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zakupach dla dziecka jeszcze nie mysle. Tez na razie sobie cos tam z ciazowych kupilam bo wszystko gniecie juz. Brzuch mam spory i nawet moj mąż dzisiaj jak z pracy wrocil to stwierdzil ze brzuchola mi juz wywalilo

xnw4flw15c030w8v.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko sery i jogurty dają radę. Żadnego mięsa nie zjem chyba że gotowane.

Aga trzym się. W pt mialam to samo

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja słyszałam, że nie można takich jakby koreczków w occie, bo to śledzie świeże. Ale takie smażone chyba są ok.
    Jadłam takie śledzie ze słoika chyba przez pół ciązy i było ok ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny błagam o kciuki... :( czekam u lekarza zaczełam znowu plamić (mojego gina nie ma na terenie małopolski, przyjmie mnie prywatnie lekarka mojej mamy na sor nie chce jechać) błagam niech wszystko bedzie dobrze, wpadłam w histerie siedzę i rycze
    myśl pozytywnie! Wysyłam dobre myśli :*

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny błagam o kciuki... :( czekam u lekarza zaczełam znowu plamić (mojego gina nie ma na terenie małopolski, przyjmie mnie prywatnie lekarka mojej mamy na sor nie chce jechać) błagam niech wszystko bedzie dobrze, wpadłam w histerie siedzę i rycze
    Trzymaj się!!!!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile można wziąć nospy?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1571a8967b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fca9a79e1ec7.jpg

Zaczne od dobrej wiadomości zeby Was nie trzymać w niepewności!!! <3 DZIECI SIĘ RUSZAJĄ A SERDUCHA BIJĄ :)
    Kamień z serca. Co do tygodnia to kazała na to nie patrzeć bo każde usg są inne wymiary i dlatego najlepiej robić na tym samym. Z jej usg wychodzi 1) 9t1d 2)9t3d widziałam jak fikały(pewnie poczuły mój strach i tak brykaly), machały rączkami i nóżkami, słyszałam serduszka. Baaaardzo miła pani ginekolog nawet mówi, żebym sie puszczaniem serduszek nie martwiła bo robi to troszkę z „boczku” zeby ich to tak nie męczyli :) sprawdziła wszystko długie usg u badanie ginekologiczne gdzie mówi ze widać tam kropeczke krwi starej ale reszta całkowicie czysta. Kazała dalej duzo leżeć i nie martwić sie bo widocznie taki urok ciazy, Bo z medycznego puknktu widzenia nie widać jakiś odchyleń zagrażających :) dała do siebie nr prywatny i mówi, ze w każdej sytuacji moge dzwonić :) dobrze miec takiego drugiego lekarza :)
    Dziekuje za kciuki!!! <3 <3

PixiDixi, anecz_kaa, po_prostu_ja, Urszulka89, karolcia87, Nalia, Glass, shadee, Tinnera, Existenz, KarolinaDe, Niecierpliwa123, Mini89, Paulina.G, Duzaa, Mmargotka, gapa25, Magic, Marikita lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jadłam takie śledzie ze słoika chyba przez pół ciązy i było ok ;)
    Ja tez takie jem i z tego co wiem to można:) To jest coś innego niż surowa ryba. Surowa ryba jest w sushi, tak to nikt surowej nie je ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:53

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobre wiesci!,wiedzialam,ze bedzie dobrze :)
    Moja wizyta bez USG hmm gin tylko zbadal i wypisal clexane na ref.co mnie ucieszylo bo wydatek na zastrzyki 134 zl a ponad 600 zl to roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:54

Agniechaaaa, Tinnera lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Zaczne od dobrej wiadomości zeby Was nie trzymać w niepewności!!! <3 DZIECI SIĘ RUSZAJĄ A SERDUCHA BIJĄ :)
    Kamień z serca. Co do tygodnia to kazała na to nie patrzeć bo każde usg są inne wymiary i dlatego najlepiej robić na tym samym. Z jej usg wychodzi 1) 9t1d 2)9t3d widziałam jak fikały(pewnie poczuły mój strach i tak brykaly), machały rączkami i nóżkami, słyszałam serduszka. Baaaardzo miła pani ginekolog nawet mówi, żebym sie puszczaniem serduszek nie martwiła bo robi to troszkę z „boczku” zeby ich to tak nie męczyli :) sprawdziła wszystko długie usg u badanie ginekologiczne gdzie mówi ze widać tam kropeczke krwi starej ale reszta całkowicie czysta. Kazała dalej duzo leżeć i nie martwić sie bo widocznie taki urok ciazy, Bo z medycznego puknktu widzenia nie widać jakiś odchyleń zagrażających :) dała do siebie nr prywatny i mówi, ze w każdej sytuacji moge dzwonić :) dobrze miec takiego drugiego lekarza :)

Super wiadomości, cudne szkraby ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga dobre wiesci!,wiedzialam,ze bedzie dobrze :)
    Moja wizyta bez USG hmm gin tylko zbadal i wypisal clexane na ref.co mnie ucieszylo bo wydatek na zastrzyki 134 zl a ponad 600 zl to roznica.
    To rewela, ze taka zniżka!

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Super wiadomości <3 Zdjęcia cudne :)

Agniechaaaa, Existenz lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    To rewela, ze taka zniżka!
    Aga roznica kolosalna.....na badania będzie: )

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a pamietasz jakie maja tetna Twoje maluchy?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Super wieści! Odpoczywaj dużo :) A maluchy słodziaki, aż się rozczuliłam :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa

uff
    jak dobrze, ze wszystko dobrze
    ściskam i Ciebie i Twoje łobuzy

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga a pamietasz jakie maja tetna Twoje maluchy?
    Nieee :/ a na zdj tez nigdzie tego nie ma :/

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Uff dopiero nadrobialm wątek i aż mi się słabo zrobiło. Dobrze, ze wszystko oki maluszki kochane. Z ciekawością zawsze czytam co u ciebie i u reszty oczywisice tez, ale jesteśmy w tym samym tygodniu i tak jakos Ciebie zakodowalam :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff Aga nie strasz nas :)

Pixi Noo to znizka genialna! Fajno :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ