X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden dzień do tylu na suwaczku niewiem dlaczego bo daty w innych aplikacjach były takie same i tam mam dobrze 9+0 a tu mi jeszcze 8 pokazuje, ale cóż zrobić :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a podczas wizyt wczesniejdzych tez nie kojarzysz tetna?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam o 18 i nadal mnie muli :( porażka ma całej linii. Marzy mi się tuńczyk ale chyba skończyły w porcelanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga a podczas wizyt wczesniejdzych tez nie kojarzysz tetna?
    Nie :( ale w pon mam wizyte bede starała sie zapamiętać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super że wszystko w porządku!!!:)
    Ja jutro o 8:40 mam wizytę i martwię się czy na pewno wszystko w porządku przez tę astmę:(

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wiesci! Widzisz no smialo moge stwierdzic ze maluchy łobuzuja! A na serio to ciesze sie bardzo ze czlowieki zdrowiutkie i ze wszystko dobrze! I tak bedzie dalej! Odpoczywaj lez i przekaz maluszkom ze forumowe ciocie mocno trzymaja kciuki za nie!

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Zjadłam o 18 i nadal mnie muli :( porażka ma całej linii. Marzy mi się tuńczyk ale chyba skończyły w porcelanie...
    Ja właśnie zjadłam łososia wędzonego i pół Milki. Ja czuję się ok, gorzej z moim mężem bo jak patrzył jak jem to chyba mu słabo się zrobiło ;P

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki cieszę sie,ze u was takie dobre wieści niech maleństwa rosną! <3 ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, czułam się wew spokojna choc stres okropny. na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku, ciaza jest troszkę młodsza, lekarz wyliczył 6 tydzien i 3 dzien. Widziałam serduszko choc bąbelek jest jeszcze taki malutki! <3 teraz zestaw badan do zrobienia i za 3 tyg kolejne usg.

anecz_kaa, Mmargotka lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczynki cieszę sie,ze u was takie dobre wieści niech maleństwa rosną! <3 ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, czułam się wew spokojna choc stres okropny. na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku, ciaza jest troszkę młodsza, lekarz wyliczył 6 tydzien i 3 dzien. Widziałam serduszko choc bąbelek jest jeszcze taki malutki! <3 teraz zestaw badan do zrobienia i za 3 tyg kolejne usg.

cudowne wieści :) gratulacje - rośnijcie zdrowo

Britty lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cierpię na bol podbrzusza I leżę i odpoczywam ,nospy nie mam a u nas dają tylko magnez i paracetamol jak coś boli. Macie też czasem takie bóle ,ze aż pachwiny bolą.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ja dziś cierpię na bol podbrzusza I leżę i odpoczywam ,nospy nie mam a u nas dają tylko magnez i paracetamol jak coś boli. Macie też czasem takie bóle ,ze aż pachwiny bolą.
    Mnie czasami coś piknie w pachwinie, ale dziś częściej. Dużo siedziałam w pracy... No ale wzięłam nospę i przeszło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cudowne wieści :) gratulacje - rośnijcie zdrowo
    dziękuję kochana <3

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:

Ja mam takie bole ale trwa to dosłownie kilka sekund i samo przechodzi ale moja bratowa do konca miała bole podbrzusza i lekarz kazał jej brać nospe.

Marikita lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja mam takie bole ale trwa to dosłownie kilka sekund i samo przechodzi ale moja bratowa do konca miała bole podbrzusza i lekarz kazał jej brać nospe.
    To ja mam tak samo jak Ty;) Czasami wezmę nospe jak bardziej zaboli dla komfortu psychicznego. Chociaż rozmawiałam ze swoją mama i mówiła ze ja brzuch na początku tez bolał;)

Britty lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:

Jeśli byś chciała to wiem, że u nas apteki internetowe wysyłają za granicę, bo nospa bez recepty. Ja do tej pory wzięłam może dwie tabletki, ale jestem spokojniejsza jak jest w apteczce :)

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się w Polsce zaopatrzyć, bo w Niemczech jeśli chodzi o leki to straszna bieda

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka padłam... Nie no ja mam już nockę z głowy bo i muli mnie i zgaga doszła :( serio niech ten 1 trymestr się kończy :(

• mi88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się witam :)
    U mnie udało się w 3 cyklu po biochemicznej. To nasz ósmy cykl starań, pierwsze dziecko. Termin porodu wyznaczyło mi na 5 sierpnia, ale to tak naprawdę na granicy miesięcy, więc będę tu zaglądać. Na sierpniowym wątku jestem jedną z pierwszych, a tutaj będę mogła się czegoś nauczyć i złapać trochę Waszego doświadczenia :) O, na przykład dziś dowiedziałam się, że lepiej brać nospę w razie skurczy. Nie pomyślałabym, pewnie bym heroicznie nie brała, żeby Malucha nie truć - a tu okazuje się, że dla niego to lepiej ;)

Blady test ciążowy wyszedł mi w ubiegły czwartek, ale bałam się jeszcze iść na betę. Poszłam w piątek (beta 25) i od tego momentu żyłam w zawieszeniu, nawet testów nie robiłam ze strachu. Jakoś nie wierzyłam, że tym razem będzie inaczej i się w końcu uda. Ale beta po dwóch dniach była już 101,5, a po kolejnych dwóch (dziś) 282,7 :)
    Więcej nie mierzę.
    Oczywiście nadal jeszcze do mnie nie do końca dociera, że się udało. A jak już dociera, to bardziej się boję, niż cieszę. Wizytę serduszkową umówiłam na 14 grudnia - to będzie 6t4d, więc wtedy już raczej na pewno powinno być serduszko, prawda?

Przeczytałam kilka ostatnich stron, resztę pewnie będę systematycznie nadrabiać i czytać o tym, co mnie czeka.
    W większości Was nie znam, ale produkujecie tyle postów, że czytanie Was będzie moim stałym punktem dnia i w końcu Was poznam :)
    Kojarzę chyba tylko Agniechę z wątku staraczkowego (chociaż tam nie pisałam, tylko czytam ;) ) - bardzo kibicuję Twoim zającom!

Mmargotka, muminka83, shadee, Agniechaaaa, po_prostu_ja, gapa25, Mini89, Paulina.G, Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga dobre wiesci!,wiedzialam,ze bedzie dobrze :)
    Moja wizyta bez USG hmm gin tylko zbadal i wypisal clexane na ref.co mnie ucieszylo bo wydatek na zastrzyki 134 zl a ponad 600 zl to roznica.
    Neoparin to dokładna jego wersja. Ten sam dokładnie skład. Cena refundacji 3,20
    Też miałam najpierw clexane ale farmaceuta to zaproponował a lekarz potwierdzil

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Miałam trudny dzień. Latam od rana i ledwo żyje.
    W piątek wizyta i myślę że już serce będzie widoczne na bank. Będzie to 6 tydzień i 5 dzień. Bardzo się denerwuje Chic jestem dobrej myśli.
    O wyprawce pomyślę po 3 miesiącu teraz jeszcze dużo czasu.

Aniarek, Agniechaaaa, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ