X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden dzień do tylu na suwaczku niewiem dlaczego bo daty w innych aplikacjach były takie same i tam mam dobrze 9+0 a tu mi jeszcze 8 pokazuje, ale cóż zrobić :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a podczas wizyt wczesniejdzych tez nie kojarzysz tetna?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam o 18 i nadal mnie muli :( porażka ma całej linii. Marzy mi się tuńczyk ale chyba skończyły w porcelanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga a podczas wizyt wczesniejdzych tez nie kojarzysz tetna?
    Nie :( ale w pon mam wizyte bede starała sie zapamiętać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super że wszystko w porządku!!!:)
    Ja jutro o 8:40 mam wizytę i martwię się czy na pewno wszystko w porządku przez tę astmę:(

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wiesci! Widzisz no smialo moge stwierdzic ze maluchy łobuzuja! A na serio to ciesze sie bardzo ze czlowieki zdrowiutkie i ze wszystko dobrze! I tak bedzie dalej! Odpoczywaj lez i przekaz maluszkom ze forumowe ciocie mocno trzymaja kciuki za nie!

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Zjadłam o 18 i nadal mnie muli :( porażka ma całej linii. Marzy mi się tuńczyk ale chyba skończyły w porcelanie...
    Ja właśnie zjadłam łososia wędzonego i pół Milki. Ja czuję się ok, gorzej z moim mężem bo jak patrzył jak jem to chyba mu słabo się zrobiło ;P

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki cieszę sie,ze u was takie dobre wieści niech maleństwa rosną! <3 ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, czułam się wew spokojna choc stres okropny. na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku, ciaza jest troszkę młodsza, lekarz wyliczył 6 tydzien i 3 dzien. Widziałam serduszko choc bąbelek jest jeszcze taki malutki! <3 teraz zestaw badan do zrobienia i za 3 tyg kolejne usg.

anecz_kaa, Mmargotka lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczynki cieszę sie,ze u was takie dobre wieści niech maleństwa rosną! <3 ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, czułam się wew spokojna choc stres okropny. na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku, ciaza jest troszkę młodsza, lekarz wyliczył 6 tydzien i 3 dzien. Widziałam serduszko choc bąbelek jest jeszcze taki malutki! <3 teraz zestaw badan do zrobienia i za 3 tyg kolejne usg.

cudowne wieści :) gratulacje - rośnijcie zdrowo

Britty lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cierpię na bol podbrzusza I leżę i odpoczywam ,nospy nie mam a u nas dają tylko magnez i paracetamol jak coś boli. Macie też czasem takie bóle ,ze aż pachwiny bolą.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ja dziś cierpię na bol podbrzusza I leżę i odpoczywam ,nospy nie mam a u nas dają tylko magnez i paracetamol jak coś boli. Macie też czasem takie bóle ,ze aż pachwiny bolą.
    Mnie czasami coś piknie w pachwinie, ale dziś częściej. Dużo siedziałam w pracy... No ale wzięłam nospę i przeszło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cudowne wieści :) gratulacje - rośnijcie zdrowo
    dziękuję kochana <3

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:

Ja mam takie bole ale trwa to dosłownie kilka sekund i samo przechodzi ale moja bratowa do konca miała bole podbrzusza i lekarz kazał jej brać nospe.

Marikita lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ja mam takie bole ale trwa to dosłownie kilka sekund i samo przechodzi ale moja bratowa do konca miała bole podbrzusza i lekarz kazał jej brać nospe.
    To ja mam tak samo jak Ty;) Czasami wezmę nospe jak bardziej zaboli dla komfortu psychicznego. Chociaż rozmawiałam ze swoją mama i mówiła ze ja brzuch na początku tez bolał;)

Britty lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:

Jeśli byś chciała to wiem, że u nas apteki internetowe wysyłają za granicę, bo nospa bez recepty. Ja do tej pory wzięłam może dwie tabletki, ale jestem spokojniejsza jak jest w apteczce :)

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się w Polsce zaopatrzyć, bo w Niemczech jeśli chodzi o leki to straszna bieda

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka padłam... Nie no ja mam już nockę z głowy bo i muli mnie i zgaga doszła :( serio niech ten 1 trymestr się kończy :(

• mi88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się witam :)
    U mnie udało się w 3 cyklu po biochemicznej. To nasz ósmy cykl starań, pierwsze dziecko. Termin porodu wyznaczyło mi na 5 sierpnia, ale to tak naprawdę na granicy miesięcy, więc będę tu zaglądać. Na sierpniowym wątku jestem jedną z pierwszych, a tutaj będę mogła się czegoś nauczyć i złapać trochę Waszego doświadczenia :) O, na przykład dziś dowiedziałam się, że lepiej brać nospę w razie skurczy. Nie pomyślałabym, pewnie bym heroicznie nie brała, żeby Malucha nie truć - a tu okazuje się, że dla niego to lepiej ;)

Blady test ciążowy wyszedł mi w ubiegły czwartek, ale bałam się jeszcze iść na betę. Poszłam w piątek (beta 25) i od tego momentu żyłam w zawieszeniu, nawet testów nie robiłam ze strachu. Jakoś nie wierzyłam, że tym razem będzie inaczej i się w końcu uda. Ale beta po dwóch dniach była już 101,5, a po kolejnych dwóch (dziś) 282,7 :)
    Więcej nie mierzę.
    Oczywiście nadal jeszcze do mnie nie do końca dociera, że się udało. A jak już dociera, to bardziej się boję, niż cieszę. Wizytę serduszkową umówiłam na 14 grudnia - to będzie 6t4d, więc wtedy już raczej na pewno powinno być serduszko, prawda?

Przeczytałam kilka ostatnich stron, resztę pewnie będę systematycznie nadrabiać i czytać o tym, co mnie czeka.
    W większości Was nie znam, ale produkujecie tyle postów, że czytanie Was będzie moim stałym punktem dnia i w końcu Was poznam :)
    Kojarzę chyba tylko Agniechę z wątku staraczkowego (chociaż tam nie pisałam, tylko czytam ;) ) - bardzo kibicuję Twoim zającom!

Mmargotka, muminka83, shadee, Agniechaaaa, po_prostu_ja, gapa25, Mini89, Paulina.G, Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga dobre wiesci!,wiedzialam,ze bedzie dobrze :)
    Moja wizyta bez USG hmm gin tylko zbadal i wypisal clexane na ref.co mnie ucieszylo bo wydatek na zastrzyki 134 zl a ponad 600 zl to roznica.
    Neoparin to dokładna jego wersja. Ten sam dokładnie skład. Cena refundacji 3,20
    Też miałam najpierw clexane ale farmaceuta to zaproponował a lekarz potwierdzil

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Miałam trudny dzień. Latam od rana i ledwo żyje.
    W piątek wizyta i myślę że już serce będzie widoczne na bank. Będzie to 6 tydzień i 5 dzień. Bardzo się denerwuje Chic jestem dobrej myśli.
    O wyprawce pomyślę po 3 miesiącu teraz jeszcze dużo czasu.

Aniarek, Agniechaaaa, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ