X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    O właśnie a ja mam ochotę na śledzie, tylko tak się zastanawiam - można śledzie w ciąży :)?
    Ja słyszałam, że nie można takich jakby koreczków w occie, bo to śledzie świeże. Ale takie smażone chyba są ok.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    O właśnie a ja mam ochotę na śledzie, tylko tak się zastanawiam - można śledzie w ciąży :)?
    Z tego co wiem, nie możemy jeść serów pleśniowych i surowych ryb;) Nie popadajmy w paranoje, śledzie są bardzo zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 17:42

Urszulka89, Marikita lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Podziwiam Was, na samą myśl o jakiejkolwiek rybie wszystko stoi mi w gardle :) ale nie bardzo wchodzi mi tez słodkie - jedynie owoce. Tak to dziś np ryż z warzywami i kurczakiem ( ale kurczaka zjadłam może dwie kostki, bo tez mi nie pasuje). Trudno mi teraz dogodzić, wszystko śmierdzi :)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Podziwiam Was, na samą myśl o jakiejkolwiek rybie wszystko stoi mi w gardle :) ale nie bardzo wchodzi mi tez słodkie - jedynie owoce. Tak to dziś np ryż z warzywami i kurczakiem ( ale kurczaka zjadłam może dwie kostki, bo tez mi nie pasuje). Trudno mi teraz dogodzić, wszystko śmierdzi :)
    Ja dzisiaj też mam taki dzień... Jestem o bułce, owocach i kawałku czekolady...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś ochotę na pomidory? Pomidory za mną chodzą od tygodnia, chyba pół kilo zjadłam przez dwa dni. Nawet nie wiem czemu pomidory, nigdy nie byłam ich wielkim fanem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:15

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja dzisiaj też mam taki dzień... Jestem o bułce, owocach i kawałku czekolady...

Ja miałam wczoraj taki dzień -pol dnia na mandarynce siedziałam i niczego wiecej nie chciałam dopiero popołudniu naszło mnie na kopytka wiec na obiad byly bo niczego innego bym chyba nie wcisnęła w siebie ;) Za to dzisiaj rano normalnie aż 4 kromki chleba! Az sama w szoku byłam ze tyle potrafię :D i porządny obiadek-pierożki były jak najbardziej mile widziane :D wiec to chyba po prostu od dnia zależy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    A ma któraś ochotę na pomidory? Pomidory za mną chodzą od tygodnia, chyba pół kilo zjadłam przez dwa dni.

Ja czasem pomidorka zjem ale przetworzonego... Miałam momenty takie ze mnie odrzucały wręcz :D a ze w domu mam pomidoroholika to musieliśmy myśleć co zrobić ;) ale teraz cos z niego zjem ale raczej w postaci sosu pomidorowego czy ketchupu niż surowego. Nijak nie chce wejść...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości trochę się zmniejszyły, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale korzystam. Najlepiej mi wchodzi mizeria :D. Ciąglę mam wstręt do mięsa, szczególnie wołowiny, jem tylko kurczaka.
    Sos pomidorowy to zawsze coś, ketchup też nie jest niezdrowy więc nie ma co się martwić :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio cały czas tak, że muszę w siebie wciskać jakiekolwiek jedzenie i pilnować, żeby jeść, bo mnie ciągle mdli i nie mam na nic ochoty, ale jak długo nie jem to mdli mnie jeszcze bardziej. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam o kciuki... :( czekam u lekarza zaczełam znowu plamić (mojego gina nie ma na terenie małopolski, przyjmie mnie prywatnie lekarka mojej mamy na sor nie chce jechać) błagam niech wszystko bedzie dobrze, wpadłam w histerie siedzę i rycze

Marikita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was tak czytam to się zastanawiam czy jest ze mną coś nie tak. Żadnych mdłości ani zachcianek. Normalnie jem tak jak zawsze. Nic mnie nie boli. Ale za to mogę spać bez przerwy i cały czas czuję się zmęczona.

Lena21, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

• Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Mocne te plamienie?

mi88 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny błagam o kciuki... :( czekam u lekarza zaczełam znowu plamić (mojego gina nie ma na terenie małopolski, przyjmie mnie prywatnie lekarka mojej mamy na sor nie chce jechać) błagam niech wszystko bedzie dobrze, wpadłam w histerie siedzę i rycze

Aga kciuki trzymam!!! Kurcze TY masz się :(

Ja dziś miałam fazę na mięso + słodkie a teraz to mnie mdli.. jeszcze poczytałam o waszych śledziach i mdli mnie jeszcze bardziej :P

mi narazie idzie jedzenie co 3h, ale wiadomo nie objadam się... dziś zrobiłam moim pannom pancake z syropem klonowym :)

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dawno się nie odzywałam, ale synek pochłania mój czas i po prostu nie wiem kiedy te dni lecą!
    Byłam dzisiaj na wizycie, jest pęcherzyk, ale ciąża jest młodsza niż myślałam, ale to pewnie przez to ze jestem rok po porodzie i moje miesiączki są bardzo nieregularne. Aktualnie mam termin na 28.07 <3

Marikita lubi tę wiadomość

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga a moze masz tam wszytsko na dole bardzo tkliwe i stad te plamienia?? Skoro nie widzą zeby cos sie działo

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Tobą <3 te Twije maluchy to lubią mamę straszyć, trzymaj się kochana i daj znać !

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak was tak czytam to się zastanawiam czy jest ze mną coś nie tak. Żadnych mdłości ani zachcianek. Normalnie jem tak jak zawsze. Nic mnie nie boli. Ale za to mogę spać bez przerwy i cały czas czuję się zmęczona.

Nie jesteś sama :) ja tez żadnych mdłości, za to odwrotnie mam kłopoty ze snem :(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bedzie dobrze zobaczysz! Kciuki zacisniete z calych sil! Daj znac koniecznie i trzymaj sie tam. Dacie rade po prostu rosna ci małe zartownisie!

xnw4flw15c030w8v.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wszystko będzie dobrze! Bardzo mocno trzymamy kciuki!!! <3

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej muli ale juz mniej chyba. Odrzucilo mnie calkowicie od jakiegokolwiek miesa i wszystkiego z nim zwiazanego. Zadnych wedlin itp. Wchodza mi zupy i kanapki na przemian z masłem pasztetem i smalczykiem smakowym. I pomidory malinowe w kazdych ilosciach. No i marynowane rzeczy grzybki itp. No i po przestawialo mi sie jestem glodna co 2 godz z zegarkiem w reku! I jak nie zjem to mnie strasznie mdli

xnw4flw15c030w8v.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ