X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze taki?
    http://mamy-mamom.pl/wp-content/uploads/2016/08/skoda-baby-stroller-manly-1024x659-1024x659.jpg

:)

gapa25 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Dziewczyny, wy na serio już myślicie o wózkach? :) Nieźle
    Ja jestem na etapie zastanawiania się jak nie zwymiotować albo co zjeść by mnie nie mdliło
    gdzie mi tam do myślenia o wyprawce :) podziwiam
    Mi się wydaje, że każda tyle wyczekała się na swoją fasolinkę że teraz bezkarnie może oglądać wózki i łóżeczka :D

mi88, Marikita lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilowo myślę o sobie i kupuje ciuchy ciążowe bo prawda jest ,ze w drugiej ciąży brzuch szybciej wyskakuje i spodnie trzeba zmienić. Rzeczy dla dziecka pokupuje później jak będę wiedziała kto to. W sumie sporo rzeczy mam po córce; )

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ja chwilowo myślę o sobie i kupuje ciuchy ciążowe bo prawda jest ,ze w drugiej ciąży brzuch szybciej wyskakuje i spodnie trzeba zmienić. Rzeczy dla dziecka pokupuje później jak będę wiedziała kto to. W sumie sporo rzeczy mam po córce; )
    kurcze z tym brzuchem to faktycznie prawda. Już pomału nie zapinam się w spodnie a to dopiero 6 tc! Przy córce było widać ok 12 tc.

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly mam tydz 6+4 i bete 68tys
    Jest ok? Robilyscie w podobnym czasie?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Wg belly mam tydz 6+4 i bete 68tys
    Jest ok? Robilyscie w podobnym czasie?
    to pewnie łądny wynik. Ja pójdę powtórzyć w piątek to będzie 6+1

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wózkami się jeszcze nie rozglądam. Na razie jest we mnie ciągły niepokój czy wszystko jest ok z maluchem.

Czuje taki niedosyt po wczorajszej wizycie, że zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg I rozmowę.

Dziewczyny, a Was gin. badali na fotelu? Sprawdzali czystość pochwy albo robili posiew? Bo mój nic się nie zajaknal a podobno e ciazy łatwo coś złapać. No i zastanawiam się czy lekarz nie powinien obejrzeć szyjki etc.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja za wózkami się jeszcze nie rozglądam. Na razie jest we mnie ciągły niepokój czy wszystko jest ok z maluchem.

Czuje taki niedosyt po wczorajszej wizycie, że zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg I rozmowę.

Dziewczyny, a Was gin. badali na fotelu? Sprawdzali czystość pochwy albo robili posiew? Bo mój nic się nie zajaknal a podobno e ciazy łatwo coś złapać. No i zastanawiam się czy lekarz nie powinien obejrzeć szyjki etc.
    Mnie jeszcze nie badał ale podobno co do szyjki to jest w stanie na tym etapie ocenić ją przez usg (gdzieś na necie tak czytałam) badali mnie jedynie na IP było ok

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Moja gin każdej wizycie bada na fotelu - sprawdza szyjkę, czy nic nie boli i bada odczyn pH. Czystość robiłam w tym roku gdzieś na początku - robię co roku zresztą. Potem mam usg robione zawsze na wizycie. Tak samo przy każdej wizycie jest - obojętnie czy byłam w ciąży czy nie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mnie jeszcze nie badał ale podobno co do szyjki to jest w stanie na tym etapie ocenić ją przez usg (gdzieś na necie tak czytałam) badali mnie jedynie na IP było ok
    Ja pamiętam, że mi za każdym razem badała szyjkę - tak samo w ciaży jak i gdy nie byłam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, że w pierwszej ciąży w 9 tygodniu widzę już lekkie wybrzuszenie? oczywiście niewidoczne dla postronnych, w spodnie się mieszczę bez problemów.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Czy to normalne, że w pierwszej ciąży w 9 tygodniu widzę już lekkie wybrzuszenie? oczywiście niewidoczne dla postronnych, w spodnie się mieszczę bez problemów.
    Mnie tak rozdyma popołudniu. Także myślę, ze może już widać.

Glass, Paulina.G, Marikita lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej rozmiar się nie zmiejsza od dwóch dni więc nie podejrzewam problemów trawiennych :). Będę patrzeć czy urośnie i dużo głaskać.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wykazów to miałam robione przed transferem ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Raczej rozmiar się nie zmiejsza od dwóch dni więc nie podejrzewam problemów trawiennych :). Będę patrzeć czy urośnie i dużo głaskać.
    Ja zawsze miałam południu większy niż rano :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam robioną całą serię wymazów - też do transferu, zresztą wtedy odkryto że mogę być w ciąży :)
    na każdej wizycie lekarz zaczyna od badania szyjki, potem bada mnie palcami a dopiero potem USG

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to przez rozluźnienie się mięśni brzucha. Po nocy odpoczynku trochę lepiej trzymają to i brzuszek mniejszy. Ja mam zaraz nad wzgórkiem wybrzuszenie, zanim się tłuszczyk zaczyna :D.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczyny:)
    Witam nowa mamusie :)

Czy macie porabane sny?, mi sie snil ze widzialam na cmentarzu groby moich blizniakow....oszaleje chyba. Mam dzisiaj o 18.45 wizyte i umieram ze strachu.
    Ja Mam;/ śniło mi się maleństwo w wózku w pociągu A moja mama była ze mną.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Gładź nie glaszcz Za dużo żebyś skurczów nie dostała :) niby głupota ale to prawda

Glass, anecz_kaa lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Glass Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło przed południem jak sobie drzemkę ucięłam, że dzwonili ze szpitala, że się pali i mam przyjść ewakuować pacjentów. Po obudzeniu dwa razy sprawdzałam historię połączeń xD. Chyba taki urok.
    Z tego co słyszałam to nie wolno masować kolistymi ruchami, ale to raczej w drugim i trzecim trymestrze :). Tak mi się na studiach obiło o uszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:27

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ