X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Witajcie Kobietki. Mnie dzisiaj czekaja badania. Trzeba byc naczczo i juz mnie doi i mdli w zoladku a badania dopiero od 8.

Milego dnia kochane!!!
    Znam ten ból miałam dwa dni temu badania akurat cudem było oki za to wczoraj tragedia od 3 w nocy do 13 porcelana

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Hej, witam nowe dziewczyny :)
    Mnie mdli dalej...bez komentarza.
    S co do grypy to nie mam zamiaru się szczepić raz się szczepilsm ale efekt taki sobie, a prawda jest taka że jak coś się ma stać to się stanie.
    A wczoraj zobaczyłam że pielęgniarka w recepcji źle mi wypisala l4 zamiast do 14 to do 4!!! I idę 4 na wizytę... Jutro jadę badania porobić bo dziś nie dam rady :(
    Ja jestem w domu wiec raczej nie będę sie szczepić na grypę, ale jak pracowałam w przedszkolu to nie było opcji inaczej ciagle bym w domu siedziała tyle różnych wirusów itp

Mmargotka lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą noc miałam ból głowy i dalej nie przeszło:(
    Jadę na wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku:)

po_prostu_ja, Marikita, gapa25 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:

Mocno trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze ! :) trzymaj się ! :)

KarolinaDe lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczorajsza beta 75 więc już oficjalnie się z wami żegnam i proszę o skreślenie z listy. Wszystkiego dobrego wam życzę i spokojnych ciąż :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry, wczorajsza beta 75 więc już oficjalnie się z wami żegnam i proszę o skreślenie z listy. Wszystkiego dobrego wam życzę i spokojnych ciąż :)

Przykro mi.
    Wiem że to teraz trudne ale będzie dobrze. Powodzenia. Ściskam mocno

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Przykro mi :( dobrze ze chociaż samo bez ingerencji. Mam nadzieję że jeszcze pochwalisz nam się dobrymi wiesciami!!!

• Ove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Agniechaaa, Britty super wieści:)

Dzisiaj dowiedziałam się u lekarza, że szczepienie przeciw grypie jest bardzo zalecane. Ponoć grypa ciężarną może zabić i w Polsce jest kilka takich przypadków rocznie (a moja gin nie jest bynajmniej z tych co straszą niepotrzebnie). Czy Wasi lekarze też tak mówią? A może dla Was to oczywiste?

zi13s65greb2l090.png
    Oo ciekawostka :) byłam przekonana, że nie wolno się szczepić :) zapytam lekarza przy najbliższej wizycie.
    A szczepić się można w 1 trymestrze juz?

Ja zgagi na szczęście nie mam, ale brak apetytu doskwiera mi non stop i jak już to wchodzą mi tylko rzeczy nie posiadające wielu wartości odżywczych typu paluszki, krakersy, Bagietka z serkiem topionym etc. No i okropna senność. Wczoraj zasnęłam o 21, a o 22 tz mnie obudził, że nasza dobra znajoma zaczęła rodzic. A ja zamiast sie ucieszyc to na niego nafukałam i poszłam spać dalej.

W ogóle to Ci nasi znajomi zaszli w ciążę po 7 latach starań i mimo że dziewczyna ma 35 lat i to jest jej pierwsza ciaza to zniosla ją rewelacyjnie. Do końca normalnie funkcjonowala, nic ja za bardzo nie bolalo, a porod trwal 2 h. Chcialabym tak :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Przykro mi :(. trzymam kciuki, byś wkrótce chwaliła się nam dobrymi wiesciami.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Bardzo mi przykro :( Trzymam kciuki żebyś szybko powrocila z dobrymi wiadomościami. Trzymaj się ♥️

3i499vvjspjyuavk.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1571a8967b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fca9a79e1ec7.jpg

Zaczne od dobrej wiadomości zeby Was nie trzymać w niepewności!!! <3 DZIECI SIĘ RUSZAJĄ A SERDUCHA BIJĄ :)
    Kamień z serca. Co do tygodnia to kazała na to nie patrzeć bo każde usg są inne wymiary i dlatego najlepiej robić na tym samym. Z jej usg wychodzi 1) 9t1d 2)9t3d widziałam jak fikały(pewnie poczuły mój strach i tak brykaly), machały rączkami i nóżkami, słyszałam serduszka. Baaaardzo miła pani ginekolog nawet mówi, żebym sie puszczaniem serduszek nie martwiła bo robi to troszkę z „boczku” zeby ich to tak nie męczyli :) sprawdziła wszystko długie usg u badanie ginekologiczne gdzie mówi ze widać tam kropeczke krwi starej ale reszta całkowicie czysta. Kazała dalej duzo leżeć i nie martwić sie bo widocznie taki urok ciazy, Bo z medycznego puknktu widzenia nie widać jakiś odchyleń zagrażających :) dała do siebie nr prywatny i mówi, ze w każdej sytuacji moge dzwonić :) dobrze miec takiego drugiego lekarza :)
    Dziekuje za kciuki!!! <3 <3
    Cudowna wiadomość! :) ja z córką też dwa razy plamiłam i raz krwawiłam. I wszystko było ok :) cieszę się ogromnie! :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Zaciskamy :) będzie dobrze.

Sanka przykro mi :( powodzenia w dalszych staraniach:*

Witam nowe mamusie :) życzę spokojnych 9ciu miesięcy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:13

Marikita lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Trochę nadrobiłam, temat wózków mnie z lekka przeraził ;-) Ja jestem na etapie jak nie puścić pawia i gdzie się odwrócić żeby nie śmierdziało oraz jak mimo wszystko ogarnąć pracę i rzeczywistość :). Ale fajnie.

Dziewczyny ze skłonnością do niskiego ciśnienia, jakie macie ciśnienie? Ja ostatnio 85/65.
    Do tego schudłam w tej ciąży, nic dziwnego skoro nic prawie nie smakuje...

Mi też nic nie smakuje ... chociaż wczoraj nagotowałam sobie zupy ogórkowej :D na żeberku wędzonym ... buehehehe

Nie mierzyłam ciśnienia, chociaż jestem niskociśnieniowcem - póki co czuję się ok :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli ale waga idzie w górę;) już 1.5kg mam na plusie. Ale znalazłam idealny dla mnie środek na mdłości-czarna niesłodzona herbata :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziekuje za kciuki!!! <3 <3

CUDOWNA wiadomość :) !

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jak samopoczucie z rana? U mnie dzis wymioty z rana ale tylko po wstaniu z łóżka po śniadaniu juz spokój :) chce się dzis dostać do mojej pani dr i zapytać czy chcociaz czesc zleconych badan (morfologia, mocz) przepisze mi na nfz. Czy lekarze również kazali wam sprawdzać przeciwciała hiv i kily? Wiem ze to standardowe badania ale zastanawiałam sie czy to naprawdę koniecznie bo są to drogie badania a ja zawsze miałam tylko jednego partnera życiowego mojego męża :) no ale jak trzeba zbadac to trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:36

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mnie mdli ale waga idzie w górę;) już 1.5kg mam na plusie. Ale znalazłam idealny dla mnie środek na mdłości-czarna niesłodzona herbata :)

ja mam nadzieje ze u mnie nie!!! zwaze sie w week dopiero
    dzis przychodzi do nas geodeta wymierzyc działke !!!

jeszcze moja 5 latka polamała okulary i musielismy kupiuc jej nowe... ale to nie pierwszy raz i zaplacila za nie sama, moze sie nauczy ze to kosztuje i trzeba szanowac, szkoda mi jej sie zrobiło, bo az plakala jak placila, to taka mała złotówa jest :P

Marikita, Magic, karolcia87, Lena21 lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja mam nadzieje ze u mnie nie!!! zwaze sie w week dopiero
    dzis przychodzi do nas geodeta wymierzyc działke !!!

jeszcze moja 5 latka polamała okulary i musielismy kupiuc jej nowe... ale to nie pierwszy raz i zaplacila za nie sama, moze sie nauczy ze to kosztuje i trzeba szanowac, szkoda mi jej sie zrobiło, bo az plakala jak placila, to taka mała złotówa jest :P

Bardzo fajny sposób wychowania. Pozostali rodzice powinni brać z was przykład :) ja pracuje na świetlicy socjoterapeutycznej i mam sporo rozpieszczonych dzieci juz widzę oczami wyobraźni co z nich wyrośnie.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczynki jak samopoczucie z rana? U mnie dzis wymioty z rana ale tylko po wstaniu z łóżka po śniadaniu juz spokój :) chce się dzis dostać do mojej pani dr i zapytać czy chcociaz czesc zleconych badan (morfologia, mocz) przepisze mi na nfz. Czy lekarze również kazali wam sprawdzać przeciwciała hiv i kily? Wiem ze to standardowe badania ale zastanawiałam sie czy to naprawdę koniecznie bo są to drogie badania a ja zawsze miałam tylko jednego partnera życiowego mojego męża :) no ale jak trzeba zbadac to trzeba.
    Miałam oba badania robione (prywatnie) choć taką samą sytuację życiową miałam :) Bardzo to zdziwiło moją mamę i siostrę że coś takiego lekarz mi dał bo siostrze nie. (było to 7 lat temu w pierwszej ciąży). Tyle że wogóle moja siostra nie miała zleconych pół badań co ja - zależy jaki lekarz... Np nie miała toxo i różyczki :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj suchość w ustach, ciągle chce mi się pić, no i zapachy mi przeszkadzają, więc staram się nie wychodzić z pokoju na produkcję, bo od razu mnie ciąga na wymioty (chociaż jeszcze nie wymiotowałam). Co dziwne mdłości miewam o różnych porach dnia, i wcale nie codziennie :-)

Poza tym, to powiem Wam, że jednym z pierwszych objawów jakie miałam, to alergiczny katar, kichanie, wodnisty katar, swędzenie w nosie i to utrzymuje się cały czas od miesiąca gdzieś. Jak będę na wizycie, to powiem o tym ginekologowi. Albo to zbieg okoliczności, albo nieżyt nosa w ciąży (nawet gdzieś o tym wyczytałam w necie!).

Marzę o tym, żeby wszystko było ok ... ale do 11.12 jeszcze tyle czasu ...

Tak w ogóle, to mam termin na lipiec 29.07 (z wyliczeń) ale zobaczymy co mi powie gin na wizycie.

Teraz jeszcze mi się przypomniało odnośnie niskiego ciśnienia, może nie mam z tym problemów, bo codziennie piję małą buteleczkę soku pomidorowego. Nie wiem, czy wiecie, ale sok pomidorowy ze względu na zawartość potasu podnosi ciśnienie :-) Polecam wszystkim niskociśnieniowcom :-)

BTW jestem z Białegostoku :-)

Trzymam za nas wszystkie kciuki ... MOCNO!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ