LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa123 wrote:Witajcie Kobietki. Mnie dzisiaj czekaja badania. Trzeba byc naczczo i juz mnie doi i mdli w zoladku a badania dopiero od 8.
Milego dnia kochane!!!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
anecz_kaa wrote:Hej, witam nowe dziewczyny
Mnie mdli dalej...bez komentarza.
S co do grypy to nie mam zamiaru się szczepić raz się szczepilsm ale efekt taki sobie, a prawda jest taka że jak coś się ma stać to się stanie.
A wczoraj zobaczyłam że pielęgniarka w recepcji źle mi wypisala l4 zamiast do 14 to do 4!!! I idę 4 na wizytę... Jutro jadę badania porobić bo dziś nie dam radyMmargotka lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualny
-
Sanka wrote:Dzień dobry, wczorajsza beta 75 więc już oficjalnie się z wami żegnam i proszę o skreślenie z listy. Wszystkiego dobrego wam życzę i spokojnych ciąż
-
Mmargotka wrote:Agniechaaa, Britty super wieści:)
Dzisiaj dowiedziałam się u lekarza, że szczepienie przeciw grypie jest bardzo zalecane. Ponoć grypa ciężarną może zabić i w Polsce jest kilka takich przypadków rocznie (a moja gin nie jest bynajmniej z tych co straszą niepotrzebnie). Czy Wasi lekarze też tak mówią? A może dla Was to oczywiste?
A szczepić się można w 1 trymestrze juz?
Ja zgagi na szczęście nie mam, ale brak apetytu doskwiera mi non stop i jak już to wchodzą mi tylko rzeczy nie posiadające wielu wartości odżywczych typu paluszki, krakersy, Bagietka z serkiem topionym etc. No i okropna senność. Wczoraj zasnęłam o 21, a o 22 tz mnie obudził, że nasza dobra znajoma zaczęła rodzic. A ja zamiast sie ucieszyc to na niego nafukałam i poszłam spać dalej.
W ogóle to Ci nasi znajomi zaszli w ciążę po 7 latach starań i mimo że dziewczyna ma 35 lat i to jest jej pierwsza ciaza to zniosla ją rewelacyjnie. Do końca normalnie funkcjonowala, nic ja za bardzo nie bolalo, a porod trwal 2 h. Chcialabym tak
-
Sanka wrote:Dzień dobry, wczorajsza beta 75 więc już oficjalnie się z wami żegnam i proszę o skreślenie z listy. Wszystkiego dobrego wam życzę i spokojnych ciąż
-
Agniechaaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1571a8967b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fca9a79e1ec7.jpg
Zaczne od dobrej wiadomości zeby Was nie trzymać w niepewności!!! DZIECI SIĘ RUSZAJĄ A SERDUCHA BIJĄ
Kamień z serca. Co do tygodnia to kazała na to nie patrzeć bo każde usg są inne wymiary i dlatego najlepiej robić na tym samym. Z jej usg wychodzi 1) 9t1d 2)9t3d widziałam jak fikały(pewnie poczuły mój strach i tak brykaly), machały rączkami i nóżkami, słyszałam serduszka. Baaaardzo miła pani ginekolog nawet mówi, żebym sie puszczaniem serduszek nie martwiła bo robi to troszkę z „boczku” zeby ich to tak nie męczyli sprawdziła wszystko długie usg u badanie ginekologiczne gdzie mówi ze widać tam kropeczke krwi starej ale reszta całkowicie czysta. Kazała dalej duzo leżeć i nie martwić sie bo widocznie taki urok ciazy, Bo z medycznego puknktu widzenia nie widać jakiś odchyleń zagrażających dała do siebie nr prywatny i mówi, ze w każdej sytuacji moge dzwonić dobrze miec takiego drugiego lekarza
Dziekuje za kciuki!!!Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
KarolinaDe wrote:Ja całą noc miałam ból głowy i dalej nie przeszło:(
Jadę na wizytę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku:)
Sanka przykro mi powodzenia w dalszych staraniach:*
Witam nowe mamusie życzę spokojnych 9ciu miesięcy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:13
Marikita lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Mmargotka wrote:Trochę nadrobiłam, temat wózków mnie z lekka przeraził Ja jestem na etapie jak nie puścić pawia i gdzie się odwrócić żeby nie śmierdziało oraz jak mimo wszystko ogarnąć pracę i rzeczywistość . Ale fajnie.
Dziewczyny ze skłonnością do niskiego ciśnienia, jakie macie ciśnienie? Ja ostatnio 85/65.
Do tego schudłam w tej ciąży, nic dziwnego skoro nic prawie nie smakuje...
Mi też nic nie smakuje ... chociaż wczoraj nagotowałam sobie zupy ogórkowej na żeberku wędzonym ... buehehehe
Nie mierzyłam ciśnienia, chociaż jestem niskociśnieniowcem - póki co czuję się ok -
Hej dziewczynki jak samopoczucie z rana? U mnie dzis wymioty z rana ale tylko po wstaniu z łóżka po śniadaniu juz spokój chce się dzis dostać do mojej pani dr i zapytać czy chcociaz czesc zleconych badan (morfologia, mocz) przepisze mi na nfz. Czy lekarze również kazali wam sprawdzać przeciwciała hiv i kily? Wiem ze to standardowe badania ale zastanawiałam sie czy to naprawdę koniecznie bo są to drogie badania a ja zawsze miałam tylko jednego partnera życiowego mojego męża no ale jak trzeba zbadac to trzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:36
Marikita lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Magic wrote:Mnie mdli ale waga idzie w górę już 1.5kg mam na plusie. Ale znalazłam idealny dla mnie środek na mdłości-czarna niesłodzona herbata
ja mam nadzieje ze u mnie nie!!! zwaze sie w week dopiero
dzis przychodzi do nas geodeta wymierzyc działke !!!
jeszcze moja 5 latka polamała okulary i musielismy kupiuc jej nowe... ale to nie pierwszy raz i zaplacila za nie sama, moze sie nauczy ze to kosztuje i trzeba szanowac, szkoda mi jej sie zrobiło, bo az plakala jak placila, to taka mała złotówa jestMarikita, Magic, karolcia87, Lena21 lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:ja mam nadzieje ze u mnie nie!!! zwaze sie w week dopiero
dzis przychodzi do nas geodeta wymierzyc działke !!!
jeszcze moja 5 latka polamała okulary i musielismy kupiuc jej nowe... ale to nie pierwszy raz i zaplacila za nie sama, moze sie nauczy ze to kosztuje i trzeba szanowac, szkoda mi jej sie zrobiło, bo az plakala jak placila, to taka mała złotówa jest
Bardzo fajny sposób wychowania. Pozostali rodzice powinni brać z was przykład ja pracuje na świetlicy socjoterapeutycznej i mam sporo rozpieszczonych dzieci juz widzę oczami wyobraźni co z nich wyrośnie.Marikita lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Hej dziewczynki jak samopoczucie z rana? U mnie dzis wymioty z rana ale tylko po wstaniu z łóżka po śniadaniu juz spokój chce się dzis dostać do mojej pani dr i zapytać czy chcociaz czesc zleconych badan (morfologia, mocz) przepisze mi na nfz. Czy lekarze również kazali wam sprawdzać przeciwciała hiv i kily? Wiem ze to standardowe badania ale zastanawiałam sie czy to naprawdę koniecznie bo są to drogie badania a ja zawsze miałam tylko jednego partnera życiowego mojego męża no ale jak trzeba zbadac to trzeba.
-
U mnie dzisiaj suchość w ustach, ciągle chce mi się pić, no i zapachy mi przeszkadzają, więc staram się nie wychodzić z pokoju na produkcję, bo od razu mnie ciąga na wymioty (chociaż jeszcze nie wymiotowałam). Co dziwne mdłości miewam o różnych porach dnia, i wcale nie codziennie
Poza tym, to powiem Wam, że jednym z pierwszych objawów jakie miałam, to alergiczny katar, kichanie, wodnisty katar, swędzenie w nosie i to utrzymuje się cały czas od miesiąca gdzieś. Jak będę na wizycie, to powiem o tym ginekologowi. Albo to zbieg okoliczności, albo nieżyt nosa w ciąży (nawet gdzieś o tym wyczytałam w necie!).
Marzę o tym, żeby wszystko było ok ... ale do 11.12 jeszcze tyle czasu ...
Tak w ogóle, to mam termin na lipiec 29.07 (z wyliczeń) ale zobaczymy co mi powie gin na wizycie.
Teraz jeszcze mi się przypomniało odnośnie niskiego ciśnienia, może nie mam z tym problemów, bo codziennie piję małą buteleczkę soku pomidorowego. Nie wiem, czy wiecie, ale sok pomidorowy ze względu na zawartość potasu podnosi ciśnienie Polecam wszystkim niskociśnieniowcom
BTW jestem z Białegostoku
Trzymam za nas wszystkie kciuki ... MOCNO!