X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja ostatnio u siebie za toxo zapłaciłam ok 80zł a to tylko jedno badanie :/

Wlasnie dlatego cieszę sie bardzo ze mam normalnego lekarza ba NFZ :D jak trzeba by bylo to by sie zaplacilo ale wole te pieniążki (jesli mam taka możliwość) zostawić na inne wydatki :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jej mówię że my się staramy bo chodzi na angielski i taekwondo więc ona też musi się starać :) no i tak 4x w tyg jestem szoferem moich córek :p

• terka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Urszulka nas Jula namawia na tablet... Mi się wydaje, że jest zbędny 5 latce ale niektórzy mówią nam że mamy jej kupić żeby gorsza nie była! A moja Jula na szczęście nie ma takich tekstów że ktoś ma a ona nie.

Ehh... Jesli poczucie gorszości ktoś określa mianem nie posiadania czegoś to stwierdzam ze cos tu u kogoś ostro nie gra. I to podejrzewam mowie dorośli ludzie...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Urszulka nas Jula namawia na tablet... Mi się wydaje, że jest zbędny 5 latce ale niektórzy mówią nam że mamy jej kupić żeby gorsza nie była! A moja Jula na szczęście nie ma takich tekstów że ktoś ma a ona nie.
    Moja dostała rok temu na mikołajki ale używa go bardzo mało. W tygodniu prawie wogóle bo skzoła, zajęcia taneczne i angielski... W weekend jak sobie przypomni o jego istnieniu :) Ale jej tablet służy do gier takich edukacyjnych czy właśnie takie zadania z liczenia. Bardzo to lubi bo umie dodawać i odejmować do 20. Moim zdaniem to fajna rzecz ale z umiarem. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziećmi trzeba spędzać czas, rozmawiać i tłumaczyć. To jak się zachowują zależy od nas bo jak my się zachowujemy tak nasze dzieci. Niestety. Szacunku do drugiego człowieka też od nas się uczą.
    Osobiście jesteśmy dumni z naszego synka. To grzeczne dziecko bardzo opanowane. Dużo daje to że gra na pianinie i uczy się języków. Nie przeszkadza mu to też w empatii. Oczywiście potrafi być łobuz ale wszystko w granicy tolerancji. Judyta zaś to żywioł energii jednak nie kładzie mi się w sklepie nie krzyczy itd. Dużo rozmawiamy. Spędzamy czas. Robimy coś dla innych. Uczymy że rodzina to potęga.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z dziećmi trzeba spędzać czas, rozmawiać i tłumaczyć. To jak się zachowują zależy od nas bo jak my się zachowujemy tak nasze dzieci. Niestety. Szacunku do drugiego człowieka też od nas się uczą.
    Osobiście jesteśmy dumni z naszego synka. To grzeczne dziecko bardzo opanowane. Dużo daje to że gra na pianinie i uczy się języków. Nie przeszkadza mu to też w empatii. Oczywiście potrafi być łobuz ale wszystko w granicy tolerancji. Judyta zaś to żywioł energii jednak nie kładzie mi się w sklepie nie krzyczy itd. Dużo rozmawiamy. Spędzamy czas. Robimy coś dla innych. Uczymy że rodzina to potęga.

I to wszystko dzieci przejmują ;) wiadomo ze jedno dziecko jest bardziej jedno mniej temperamentne ale tak jak fajnie napisalas-wszystko z umiarem ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka to wulkan energii i temperamentu :) dlatego chodzi na taekwondo tam może poszaleć :) a rozmowy... Ona nam też tłumaczy, że np diabełek jej podpowiada etc wiecie ona ma 5,5 roku a np zna alfabet pisze różne słowa wczoraj pisała kodeks przedszkolaka :) i czyta proste słowa takie 1-2 sylabowe. A mnożenia i dzielenia uczy ja tatuś i w obrębie 20 bez problemu :). To bardzo mądre dziecko i ona np zrobi zadania i zaczyna się nudzić i przeszkadzać innym dlatego ostatnio pani daje jej coś extra i jest lepiej. A młoda.. Jest zupełnie inna cicha i spokojna :) i uważam że wychowanie to jedno a temperament to drugie

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Ufff, wszystko w porządku. Kropek ma 2,5cm, rozwija się prawidłowo, seruszkod bije 184:):)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d6b492779cf.jpg
    Ale fajny kropek, już się nie mogę doczekać mojego jutro :)

Sanka bardzo mi przykro :(

KarolinaDe lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry, wczorajsza beta 75 więc już oficjalnie się z wami żegnam i proszę o skreślenie z listy. Wszystkiego dobrego wam życzę i spokojnych ciąż :)
    Trzymaj się kochana będę trzymać kciuki i zaglądać co u was

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczynki jak samopoczucie z rana? U mnie dzis wymioty z rana ale tylko po wstaniu z łóżka po śniadaniu juz spokój :) chce się dzis dostać do mojej pani dr i zapytać czy chcociaz czesc zleconych badan (morfologia, mocz) przepisze mi na nfz. Czy lekarze również kazali wam sprawdzać przeciwciała hiv i kily? Wiem ze to standardowe badania ale zastanawiałam sie czy to naprawdę koniecznie bo są to drogie badania a ja zawsze miałam tylko jednego partnera życiowego mojego męża :) no ale jak trzeba zbadac to trzeba.
    Tak ja robiłam dzisiaj odebrałam wyniki niestety wszystko prywatnie wiec sporo na to poszło

Britty lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe super Maluch :) gratuluję :*

KarolinaDe lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam w przedszkolu a wcześniej w żłobku wiec sporo mogłam zaobserwować zarówno w postawie dzieci,ale i dorosłych jak można wymagać od dziecka a samemu być gburem i prostakiem książkę bym mogła o tym napisać heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka i podobała ci się ta praca? Ja czasami współczuję pani9m u nas w żłobku. Ja bym nie dała rady:) na początku to akacja straszna bo adaptacja i same wyjce. Łeb pęka. Mój syn to rak chetnie chodził i chodzi że z podziwu wyjść nie mogę bo córka to płakała nam 2 miechy.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspaliśmy sie :D ale pogoda koszmar i raczej z łóżka dzis nie wychodzę :D

Marikita lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada śnieg z deszczem :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w żlboku w zyciu bym nie chciała pracowac :P masakra :P

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć :) jestes na liście! :)

Nie wiem czy Tobie forum szwankuje czy mi, ale się nie widzę :(

P.S. Nie to żebym z tego powodu jakoś bardzo marudziła, to raczej pretekst żeby sprawdzić czy mi suwaczek działa :P

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam taki komplet badań i to chyba standard:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38f71cb8f3c7.jpg

Co do wychowania staram się nie wypowiadać, bo nie mam dzueci i wiem że często rodzice reagują agresywnie na jakieś uwagi od tych osób bez dzieci, ale mam mnóstwo znajomych z dziećmi i każde jest inne, to fakt, jedne łatwiej opanować inne trudniej, ale z pewnością wychowanie również ma znaczenie.

Jedynce co mogę napisać ze zaobserwowałam nawet po sibie jako cioci - mamy jakiś taki brak z dzieciństwa w późnym PRL, ja miałam jedna lalkę barbie i kochałam ja na zabój, koleżanka miała lalkę barbie w ciąży przywieziona z Niemiec to wszyscy jej zazdrościli itd. prezenty dostawało się na święta i urodziny, wiele „marzeń” o zabawkach pozostało niezrealizowanych, a dzisiaj koedy moja siostrzenica mówi że marzy o kolejnej lalce to chociaż niby wiem ze ma ich jiz cała półkę i nie jest to konieczne to przecież nie będę żałowała dziecku 70 zł kiedy ja sama kupuje sobie np 20 pare szpilek. Taki chyba znak naszych czasów, na więcej nas stać, ale mamy mało czasu i później czasami próbujemy dzieciakom to zrekompensować prezentami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pi84 wrote:
    Nie wiem czy Tobie forum szwankuje czy mi, ale się nie widzę :(

P.S. Nie to żebym z tego powodu jakoś bardzo marudziła, to raczej pretekst żeby sprawdzić czy mi suwaczek działa :P
    Nieraz cos wpisze i potem to znika nie wiem dlaczego :/ ale wpisałam Cię 2x :)

pi84 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie lubi krytyki. Szczególnie rodzice. Zawsze chętnie jednak przyjmuje rady a gdy sobie nie radzę proszę o pomoc. Czasem obiektywne spojrzenie pozwala spojrzeć na daną sytuację inaczej. Nie mówię że moje dzieci zawsze będą wspaniałe. To nie prawda. Dadzą czadu. Jednak wiem też że duża w tym nasza rola.
    Zawsze tłumacze że być człowiekiem to najtrudniejsze wyzwanie. Ciągle się jego uczę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ