X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja robiłam taki komplet badań i to chyba standard:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38f71cb8f3c7.jpg

Co do wychowania staram się nie wypowiadać, bo nie mam dzueci i wiem że często rodzice reagują agresywnie na jakieś uwagi od tych osób bez dzieci, ale mam mnóstwo znajomych z dziećmi i każde jest inne, to fakt, jedne łatwiej opanować inne trudniej, ale z pewnością wychowanie również ma znaczenie.

Jedynce co mogę napisać ze zaobserwowałam nawet po sibie jako cioci - mamy jakiś taki brak z dzieciństwa w późnym PRL, ja miałam jedna lalkę barbie i kochałam ja na zabój, koleżanka miała lalkę barbie w ciąży przywieziona z Niemiec to wszyscy jej zazdrościli itd. prezenty dostawało się na święta i urodziny, wiele „marzeń” o zabawkach pozostało niezrealizowanych, a dzisiaj koedy moja siostrzenica mówi że marzy o kolejnej lalce to chociaż niby wiem ze ma ich jiz cała półkę i nie jest to konieczne to przecież nie będę żałowała dziecku 70 zł kiedy ja sama kupuje sobie np 20 pare szpilek. Taki chyba znak naszych czasów, na więcej nas stać, ale mamy mało czasu i później czasami próbujemy dzieciakom to zrekompensować prezentami.
    Wszystko jest dobre ale z umiarem :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie kupowanie to też błąd. Trzeba wypośrodkować. My spełniamy marzenia. Sun ma lunetę, mikroskop, klocki itd ale nie ma tabletu i nie będzie mieć. Z komputera korzysta 15 minut dziennie i to tylko na squla. Bardziej inwestujemy w książki i gry. Książek mamy dla dzieci i nastolatków około 150. Gier - przedszkole by o tym marzyło. Przynajmniej mamy co robić w długie zimowe wieczory.
    Dziś robię kalafior i pomidory w śmietanie. Tak mnie naszło że sobie nie odmowie hihi

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieci nie mam ale co do gier i komputera to pisałam z tego prace licencjaclą powiem Wam, ze po odp dzieci odrazu dało sie wyczuć podejście rodziców, którzy z dzieckiem sie bawią i spędzają czas a którzy pozwalają non stop wisieć przed monitorem.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    I nie kupowanie to też błąd. Trzeba wypośrodkować. My spełniamy marzenia. Sun ma lunetę, mikroskop, klocki itd ale nie ma tabletu i nie będzie mieć. Z komputera korzysta 15 minut dziennie i to tylko na squla. Bardziej inwestujemy w książki i gry. Książek mamy dla dzieci i nastolatków około 150. Gier - przedszkole by o tym marzyło. Przynajmniej mamy co robić w długie zimowe wieczory.
    Dziś robię kalafior i pomidory w śmietanie. Tak mnie naszło że sobie nie odmowie hihi
    Ja tam nie mówię że tablet jest zły. A dlaczego? jeśli tylko dziecko rozsądnie z niego korzysta. Oprócz tego córka uwielbia puzzle, ma cały wielki regał i pod łóżkiem. :)

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:) na wizycie prywatnej wreszcie dowiedziałam się konkretów!:) Ciąża 1,5tyg młodsza niż w wyliczeniach! Wczoraj 5t6d, wychodzi na to ze w 30dniu cyklu miałam owu:)... 2,6mm fasolka, jest zarodek, jest żółtko :),wszystko prawidłowo, serduszka tylko jeszcze nie było. W przyszłym tyg bdmy szukać :)... Wstępnie termin mam na 25lipca 2018.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:50

pi84, Marikita, muminka83, Agniechaaaa, shadee, Niecierpliwa123, po_prostu_ja, Magic, gapa25 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ! :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja tam nie mówię że tablet jest zły. A dlaczego? jeśli tylko dziecko rozsądnie z niego korzysta. Oprócz tego córka uwielbia puzzle, ma cały wielki regał i pod łóżkiem. :)

Dlatego mówię że każdy inaczej podchodzi do pewnych spraw. Nie oznacza to że źle podchodzi ale że ma inny sposób wychowania.
    Dla mnie to coś co może zabierać czas... syn jeszcze się nie upomina :P :D więc chyba to też problem z głowy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej dziewczyny!:) na wizycie prywatnej wreszcie dowiedziałam się konkretów!:) Ciąża 1,5tyg młodsza niż w wyliczeniach! Wczoraj 5t6d, wychodzi na to ze w 30dniu cyklu miałam owu:)... 2,6mm fasolka, jest zarodek, jest żółtko :),wszystko prawidłowo, serduszka tylko jeszcze nie było. W przyszłym tyg bdmy szukać :)... Wstępnie termin mam na 25lipca 2018.
    Elegancko, niech rośnie zdrowo :)
    A z tymi tygodniami to na początku różnie wychodzi a potem i tak się zmieniają parametry :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nieraz cos wpisze i potem to znika nie wiem dlaczego :/ ale wpisałam Cię 2x :)
    Też tak miałam - naprodukowałam się, cały elaborat, kliknęłam"wyślij", patrzę a w poście tylko "hej":) a resztę zżarło. I musiałam edytować i dopisywać ciąg dalszy. Teraz tak się nie dzieje, ale nie wiem czemu, bo nic nie robiłam.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Pracowałam w przedszkolu a wcześniej w żłobku wiec sporo mogłam zaobserwować zarówno w postawie dzieci,ale i dorosłych jak można wymagać od dziecka a samemu być gburem i prostakiem książkę bym mogła o tym napisać heh

Z całym szacunkiem dla każdej wykształconej osoby w kierunku pedagogicznym ale części nie dałabym na chomika na wychowywanie.
    Oliwier w swoim Przedszkolu miał Panią co biła dzieci i wyzywała je oraz zastraszała. Przy tym robiła niesamowity wywiad rodzinny. Na całe szczęście udało się kobietę usunąć ale zmowa milczenia wśród pozostałej kadry łącznie z Panią Dyrektor była żenująca. Robiły wszystko by to zatuszować. Owa nauczycielka powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona a odesłali ją na emeryturę. Więc myślę że wszystko działa w dwie strony.
    Teraz natomiast ma wspaniałych pedagogów z pasją i wrażliwością i wiedzą nie tylko merytoryczną ale życiową.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Też tak miałam - naprodukowałam się, cały elaborat, kliknęłam"wyślij", patrzę a w poście tylko "hej":) a resztę zżarło. I musiałam edytować i dopisywać ciąg dalszy. Teraz tak się nie dzieje, ale nie wiem czemu, bo nic nie robiłam.
    a czasem nie wrzucałaś emotek z telefonu??? Tak się wtedy dzieje. Trzeba je z buta robić a więc np. dwukropek , pauza, nawias

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    a czasem nie wrzucałaś emotek z telefonu??? Tak się wtedy dzieje. Trzeba je z buta robić a więc np. dwukropek , pauza, nawias
    No właśnie nie tylko :/ ja na 1str nie dodaje emotkę a i tak znikają dopisane informacje :/

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A może racja :). Bo po "hej" byla emota i za nią urywało i zaczęłam ostrożniej minować się :P

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z całym szacunkiem dla każdej wykształconej osoby w kierunku pedagogicznym ale części nie dałabym na chomika na wychowywanie.
    Oliwier w swoim Przedszkolu miał Panią co biła dzieci i wyzywała je oraz zastraszała. Przy tym robiła niesamowity wywiad rodzinny. Na całe szczęście udało się kobietę usunąć ale zmowa milczenia wśród pozostałej kadry łącznie z Panią Dyrektor była żenująca. Robiły wszystko by to zatuszować. Owa nauczycielka powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona a odesłali ją na emeryturę. Więc myślę że wszystko działa w dwie strony.
    Teraz natomiast ma wspaniałych pedagogów z pasją i wrażliwością i wiedzą nie tylko merytoryczną ale życiową.
    Ja chce w przyszłości założyć żłobek i powiem szczerze, ze jednym z ważnych rlementow placówki bedzie monitoring który bedzie można podgladac przez rodziców, wydaje mi sie, ze spokój i zadowolenie rodzicow z tego ze mąką pewność, ze dziecka nie dzieje sie krzywda to duży procent ich zadowolenia.

Loczek2018, muminka83 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja chce w przyszłości założyć żłobek i powiem szczerze, ze jednym z ważnych rlementow placówki bedzie monitoring który bedzie można podgladac przez rodziców, wydaje mi sie, ze spokój i zadowolenie rodzicow z tego ze mąką pewność, ze dziecka nie dzieje sie krzywda to duży procent ich zadowolenia.
    Agniechaaaa jak założysz to oddaję dzieciaka Tobie pod opiekę:D.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie będę oddawać dziecka do żłobka, może ewentualnie 3 latka do przedszkola. Postaram się o następne i odchowam dwójkę. M i tak zarabia 3 razy więcej niż ja, nie będę komuś płacić za wychowywanie moich dzieci. Chociaż może za 2 lata powiem, że zrobię wszystko żeby się wyrwać z domu :D.

Loczek2018, Magic, anecz_kaa lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Agniechaaaa jak założysz to oddaję dzieciaka Tobie pod opiekę:D.
    Forumowiczki mają zniżkę :D

Loczek2018, Urszulka89, po_prostu_ja, Marikita, pi84, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie po macierzyńskim bd krucho, trzeba bd szukać żłobka albo polecanej niani. Moi rodzice mają do nas 200km, teściowie nie żyją. Jeśli tylko miejsce pracy bd czekać to raczej bd wracać do roboty po macierzyńskim.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama choćby i chciała pomóc to ma przed sobą jeszcze z 17 lat pracy zawodowej, a teściowie za granicą. To już nie te czasy kiedy dziadkowie mogli się wnukami zajmować.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Moja mama choćby i chciała pomóc to ma przed sobą jeszcze z 17 lat pracy zawodowej, a teściowie za granicą. To już nie te czasy kiedy dziadkowie mogli się wnukami zajmować.
    To prawda.

Każda z Nas ma inne możliwości i niestety każdy musi podjąć decyzje, zeby było jak najlepiej <3 ja moze jak dalej tak bedzie jak teraz to zdecyduje sie jeszcze na wychowawczy odchowane maluszki i zajmę sie dalszym rozwojem zawodowym :)

Loczek2018, muminka83, Glass lubią tę wiadomość

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ