X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy? Boli mnie juz drugi dzień i nie daję rady. Pisałyście coś o imbirze?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam japonski, bo hybrydy zniszczyły mi paznokcie... ale nie mówie nie :) wróciłam z ogrodu i umieram, ciekawe jak bede wiosną cos robic z brzuchem :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Czemu rezygnujecie z hybryd? Czytałam ze nie jest w żaden sposób szkodliwe. Na paznokciach u rąk mam nawet żele, a u stop hybrydy :)
    https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/

Wiesz mi paznokcie robi moja przyjaciółka i to ona bardziej sue martwiła ze może mi jakoś tym zaszkodzić, ale już jej pokazałam ten sam artykuł :) a w sumie tak jak pisałam nie mam parcia bo siedzę i tak w domu, mam ładne naturalne paznokcie, wiec na razie uznałam że mi nie są konieczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ahaaa, myslalam ze boicie się ze szkodzi ;) Wasi mężowie widzę dbają o was jak o księżniczki. Nie chce narzekać i nagabywać na mojego, ale robi wszystko z pretensją i odburkiwaniem pod nosem "sama sobie zrób"... Do tego jest po 16 a obiadu dalej nie ma:( Ja wiem ze to wszystko było na mojej głowie ale podobnie jak Aga- mam leżeć i wstawać do toalety... Czasami na serio mam różne myśli :(
    Wspolczuje :/ szczerze :( mój M naprawdę muszę go chwalić

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad jakiś tam tworze, ale tez nie codziennie muszę bo czasem nas moja mama podkarmi :) wstawiam pranie a M jak wraca to je rozwiesza, wcześniej praktycznie niewiele rzeczy w domu mój M robił - raczej mamy taki podział że on się zajmuje tym co na zewnątrz. Teraz jest przejęty, bo długo czekaliśmy, a na samym początku miałam taka sytuacje, że posprztalalam mieszkanie i odkurzylam i miałam później plamienie - przestraszył się i od tamtej pory mam zwolnienie z prac domowych :) nawet mój pedantyczny mąż uznał, że przeżyjemy triche w bałaganie :p

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się płakać chce:( Jestem pedantką-okej. Ale mamy psa który się bardzo leni i trzeba sprzątać. Nie wymagam dużo. Nie mamy ogromnego mieszkania, jest po remoncie i dużo do sprzątania nie ma. Podejrzewam ze na porządki świąteczne zawołam swoją mamę bo mój uzna ze pracuje i nie będzie jeszcze całego domu sprzątał...
    Nigdy nie kazałam mu gotować, zawsze czekał na obiad, nawet jak ja wracałam później do domu. Denerwowało mnie to ze nikt na mnie z obiadem nie czeka, ale kurcze- teraz jest inna sytuacja. Dzisiaj jestem o owocach i kanapce... Zadzwoniłam do mamy bo mieszka blisko z prośba o zupę na 2-3 dni :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy? Boli mnie juz drugi dzień i nie daję rady. Pisałyście coś o imbirze?
    Pić dużo wody i się przespać. Jak masz mocna migrenę to spróbuj 1/2 apapu. Można paracetamol w ciąży, byle nie codziennie i w dużych dawkach.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie denerwować bo wiem ze nerwy nie służą, ale czasami naprawdę jest ciężko i o to mam największe pretensje - ze doprowadza do takiej sytuacji.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, a czym sprzątacie? Ja mam z Rossmana takie płyny, ale raz zdarzyło mi się użyć cif, chyba 2 tygodnie temu i zastanawiam się, czy mogło to mieć jakiś negatywny wpływ? Łazienkę sprząta mój mąż..;)
    Ja zawsze używałam i używam cif bathroom do czyszczenia łazienki. Jest bardzo dobry i ma najbardziej znośny zapach ze wszystkich. Polecam :) No i mam okno w łazience więc zawsze jak czyszczę to uchylam. Teraz nie myję tylko kabiny i wanny bo trzeba się nagimnastykować :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U mnie identycznie! :) sprząta albo moja mana albo M jak jest w domku. Hybrydy mam z odrostem dzis bede je ściągać i tez na ten moment nie zakładam nowych poczekam do 2trymestru. Nie farbuje tez włosów, mam tak dojechanie po stymulacjach, ze nawet dla nich lepiej bo teraz sie pięknie regenerują :) i odrasta to co wypadło :)
    A ja mam żele od trzech lat i właśnie jutro idę uzupełniać :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mnie dzisiaj zemdlilo od zapachu domestosa a tak ogl to staram się używać eko produkty one tez mniej pachną i są oparte na naturalnych skladnikach.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka :) Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.

anecz_kaa, shadee, gapa25, Mmargotka, Paulina.G, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka :) Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.
    Witamy :) rozgość się wygodnie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wam przyznac, że ja w ogóle prawie nie sprzątam, bo mam firmę na głowie i tzw. "trudnych klientów". Wymioty i praca mnie wykańczają i nie dam rady jeszcze sprzątać wielkiego mieszkania. Właśnie wróciłam skonana i z bólem brzucha z dwudniowej stresującej delegacji. Muszę kogoś zatrudnić bo już mi powoli przeszkadza bałagan. Nigdy jeszcze nie korzystałm z takiej pomocy ale to chyba dobry moment.

Marikita lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim . Agusia super wieści. Wspaniale że maleństwa są zdrowe.
    U mnie pojawiły się mdłości. Nie wymiotuje jeszcze na szczescie ale cokolwiek zjem to przez jakieś dwie godziny czuję to aż w przełyku. Najgorzej jest wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 17:12

po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, przepraszam, przypadkowo polubiłam. Może coś pomoże na te mdłości, dziewczyny pisały o migdałach, gorzkiej herbacie? :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja też muszę częściej chwalić swojego M. Od samego początku to on sprzątał łazienkę, odkurzał i mył podłogi, dwa razy w roku okna, zmywał i pakował naczynia do zmywarki. Ja się skupiłam na praniu, prasowaniu, zakupach i czasem gotowaniu. Od dłuższego czasu jesteśmy na diecie pudełkowej (co mnie kompletnie rozleniwiło), a w weekend śniadanko w domu, a na obiad albo do knajpy albo wyciągaliśmy zapasy od mamuni z zamrażalnika :) Teraz star się coś ogarnąć, ale trochę szybciej się męczę, więc wolnej mi idzie i z przerwami. Jak M jest obok cały czas strofuje żebym jednak usiadła albo sobie poleżała.

Co do pazurków to ja od dłuższego czasu miałam robiony tytan, ale zdjęłam przed punkcją i uznałam, że chwilą odpoczynku dobrze mi zrobi. Zastanawiam się czy zrobić na święta czy jeszcze się wstrzymać :)

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam taką ciekawostkę. Jestem uzależniona od czekolady a od tygodnia nie mogę na nią patrzeć :)

Marikita lubi tę wiadomość

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    I jeszcze mam taką ciekawostkę. Jestem uzależniona od czekolady a od tygodnia nie mogę na nią patrzeć :)

:) ja patrzeć jeszcze mogę, nawet coś tam podgryzłam, ale już nie myślę o niej codziennie :P

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... dopiero co uporalam się z zakupami, obiadem i ciastem ;)
    Witam nowe mamusie ;)

Mialam ochote dzisiaj na kopytka z gularzem... Napracowalam się i co? Zjadlam 5 i więcej nie moge ;) A tak mi burczalo w brzuchu :D

Biedronka89 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ