LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cynamonkowaaa wrote:Czemu rezygnujecie z hybryd? Czytałam ze nie jest w żaden sposób szkodliwe. Na paznokciach u rąk mam nawet żele, a u stop hybrydy
https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/
Wiesz mi paznokcie robi moja przyjaciółka i to ona bardziej sue martwiła ze może mi jakoś tym zaszkodzić, ale już jej pokazałam ten sam artykuł a w sumie tak jak pisałam nie mam parcia bo siedzę i tak w domu, mam ładne naturalne paznokcie, wiec na razie uznałam że mi nie są konieczne -
nick nieaktualnyCynamonkowaaa wrote:Ahaaa, myslalam ze boicie się ze szkodzi Wasi mężowie widzę dbają o was jak o księżniczki. Nie chce narzekać i nagabywać na mojego, ale robi wszystko z pretensją i odburkiwaniem pod nosem "sama sobie zrób"... Do tego jest po 16 a obiadu dalej nie ma:( Ja wiem ze to wszystko było na mojej głowie ale podobnie jak Aga- mam leżeć i wstawać do toalety... Czasami na serio mam różne myśli
-
Obiad jakiś tam tworze, ale tez nie codziennie muszę bo czasem nas moja mama podkarmi wstawiam pranie a M jak wraca to je rozwiesza, wcześniej praktycznie niewiele rzeczy w domu mój M robił - raczej mamy taki podział że on się zajmuje tym co na zewnątrz. Teraz jest przejęty, bo długo czekaliśmy, a na samym początku miałam taka sytuacje, że posprztalalam mieszkanie i odkurzylam i miałam później plamienie - przestraszył się i od tamtej pory mam zwolnienie z prac domowych nawet mój pedantyczny mąż uznał, że przeżyjemy triche w bałaganie :p
-
Mnie się płakać chce:( Jestem pedantką-okej. Ale mamy psa który się bardzo leni i trzeba sprzątać. Nie wymagam dużo. Nie mamy ogromnego mieszkania, jest po remoncie i dużo do sprzątania nie ma. Podejrzewam ze na porządki świąteczne zawołam swoją mamę bo mój uzna ze pracuje i nie będzie jeszcze całego domu sprzątał...
Nigdy nie kazałam mu gotować, zawsze czekał na obiad, nawet jak ja wracałam później do domu. Denerwowało mnie to ze nikt na mnie z obiadem nie czeka, ale kurcze- teraz jest inna sytuacja. Dzisiaj jestem o owocach i kanapce... Zadzwoniłam do mamy bo mieszka blisko z prośba o zupę na 2-3 dni -
KarolinaDe wrote:Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy? Boli mnie juz drugi dzień i nie daję rady. Pisałyście coś o imbirze?
KarolinaDe lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, a czym sprzątacie? Ja mam z Rossmana takie płyny, ale raz zdarzyło mi się użyć cif, chyba 2 tygodnie temu i zastanawiam się, czy mogło to mieć jakiś negatywny wpływ? Łazienkę sprząta mój mąż..
-
Agniechaaaa wrote:U mnie identycznie! sprząta albo moja mana albo M jak jest w domku. Hybrydy mam z odrostem dzis bede je ściągać i tez na ten moment nie zakładam nowych poczekam do 2trymestru. Nie farbuje tez włosów, mam tak dojechanie po stymulacjach, ze nawet dla nich lepiej bo teraz sie pięknie regenerują i odrasta to co wypadło
-
Cześć dziewczyny.
Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.anecz_kaa, shadee, gapa25, Mmargotka, Paulina.G, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość
-
marta258 wrote:Cześć dziewczyny.
Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.
-
Musze sie wam przyznac, że ja w ogóle prawie nie sprzątam, bo mam firmę na głowie i tzw. "trudnych klientów". Wymioty i praca mnie wykańczają i nie dam rady jeszcze sprzątać wielkiego mieszkania. Właśnie wróciłam skonana i z bólem brzucha z dwudniowej stresującej delegacji. Muszę kogoś zatrudnić bo już mi powoli przeszkadza bałagan. Nigdy jeszcze nie korzystałm z takiej pomocy ale to chyba dobry moment.
Marikita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim . Agusia super wieści. Wspaniale że maleństwa są zdrowe.
U mnie pojawiły się mdłości. Nie wymiotuje jeszcze na szczescie ale cokolwiek zjem to przez jakieś dwie godziny czuję to aż w przełyku. Najgorzej jest wieczorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 17:12
po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość
-
O to ja też muszę częściej chwalić swojego M. Od samego początku to on sprzątał łazienkę, odkurzał i mył podłogi, dwa razy w roku okna, zmywał i pakował naczynia do zmywarki. Ja się skupiłam na praniu, prasowaniu, zakupach i czasem gotowaniu. Od dłuższego czasu jesteśmy na diecie pudełkowej (co mnie kompletnie rozleniwiło), a w weekend śniadanko w domu, a na obiad albo do knajpy albo wyciągaliśmy zapasy od mamuni z zamrażalnika Teraz star się coś ogarnąć, ale trochę szybciej się męczę, więc wolnej mi idzie i z przerwami. Jak M jest obok cały czas strofuje żebym jednak usiadła albo sobie poleżała.
Co do pazurków to ja od dłuższego czasu miałam robiony tytan, ale zdjęłam przed punkcją i uznałam, że chwilą odpoczynku dobrze mi zrobi. Zastanawiam się czy zrobić na święta czy jeszcze się wstrzymać -
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:I jeszcze mam taką ciekawostkę. Jestem uzależniona od czekolady a od tygodnia nie mogę na nią patrzeć
ja patrzeć jeszcze mogę, nawet coś tam podgryzłam, ale już nie myślę o niej codziennie -
Hej Dziewczyny... dopiero co uporalam się z zakupami, obiadem i ciastem
Witam nowe mamusie
Mialam ochote dzisiaj na kopytka z gularzem... Napracowalam się i co? Zjadlam 5 i więcej nie moge A tak mi burczalo w brzuchuBiedronka89 lubi tę wiadomość