X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy? Boli mnie juz drugi dzień i nie daję rady. Pisałyście coś o imbirze?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam japonski, bo hybrydy zniszczyły mi paznokcie... ale nie mówie nie :) wróciłam z ogrodu i umieram, ciekawe jak bede wiosną cos robic z brzuchem :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Czemu rezygnujecie z hybryd? Czytałam ze nie jest w żaden sposób szkodliwe. Na paznokciach u rąk mam nawet żele, a u stop hybrydy :)
    https://mamaginekolog.pl/manicure-hybrydowy-w-ciazy/

Wiesz mi paznokcie robi moja przyjaciółka i to ona bardziej sue martwiła ze może mi jakoś tym zaszkodzić, ale już jej pokazałam ten sam artykuł :) a w sumie tak jak pisałam nie mam parcia bo siedzę i tak w domu, mam ładne naturalne paznokcie, wiec na razie uznałam że mi nie są konieczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ahaaa, myslalam ze boicie się ze szkodzi ;) Wasi mężowie widzę dbają o was jak o księżniczki. Nie chce narzekać i nagabywać na mojego, ale robi wszystko z pretensją i odburkiwaniem pod nosem "sama sobie zrób"... Do tego jest po 16 a obiadu dalej nie ma:( Ja wiem ze to wszystko było na mojej głowie ale podobnie jak Aga- mam leżeć i wstawać do toalety... Czasami na serio mam różne myśli :(
    Wspolczuje :/ szczerze :( mój M naprawdę muszę go chwalić

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad jakiś tam tworze, ale tez nie codziennie muszę bo czasem nas moja mama podkarmi :) wstawiam pranie a M jak wraca to je rozwiesza, wcześniej praktycznie niewiele rzeczy w domu mój M robił - raczej mamy taki podział że on się zajmuje tym co na zewnątrz. Teraz jest przejęty, bo długo czekaliśmy, a na samym początku miałam taka sytuacje, że posprztalalam mieszkanie i odkurzylam i miałam później plamienie - przestraszył się i od tamtej pory mam zwolnienie z prac domowych :) nawet mój pedantyczny mąż uznał, że przeżyjemy triche w bałaganie :p

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się płakać chce:( Jestem pedantką-okej. Ale mamy psa który się bardzo leni i trzeba sprzątać. Nie wymagam dużo. Nie mamy ogromnego mieszkania, jest po remoncie i dużo do sprzątania nie ma. Podejrzewam ze na porządki świąteczne zawołam swoją mamę bo mój uzna ze pracuje i nie będzie jeszcze całego domu sprzątał...
    Nigdy nie kazałam mu gotować, zawsze czekał na obiad, nawet jak ja wracałam później do domu. Denerwowało mnie to ze nikt na mnie z obiadem nie czeka, ale kurcze- teraz jest inna sytuacja. Dzisiaj jestem o owocach i kanapce... Zadzwoniłam do mamy bo mieszka blisko z prośba o zupę na 2-3 dni :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy? Boli mnie juz drugi dzień i nie daję rady. Pisałyście coś o imbirze?
    Pić dużo wody i się przespać. Jak masz mocna migrenę to spróbuj 1/2 apapu. Można paracetamol w ciąży, byle nie codziennie i w dużych dawkach.

KarolinaDe lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie denerwować bo wiem ze nerwy nie służą, ale czasami naprawdę jest ciężko i o to mam największe pretensje - ze doprowadza do takiej sytuacji.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, a czym sprzątacie? Ja mam z Rossmana takie płyny, ale raz zdarzyło mi się użyć cif, chyba 2 tygodnie temu i zastanawiam się, czy mogło to mieć jakiś negatywny wpływ? Łazienkę sprząta mój mąż..;)
    Ja zawsze używałam i używam cif bathroom do czyszczenia łazienki. Jest bardzo dobry i ma najbardziej znośny zapach ze wszystkich. Polecam :) No i mam okno w łazience więc zawsze jak czyszczę to uchylam. Teraz nie myję tylko kabiny i wanny bo trzeba się nagimnastykować :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U mnie identycznie! :) sprząta albo moja mana albo M jak jest w domku. Hybrydy mam z odrostem dzis bede je ściągać i tez na ten moment nie zakładam nowych poczekam do 2trymestru. Nie farbuje tez włosów, mam tak dojechanie po stymulacjach, ze nawet dla nich lepiej bo teraz sie pięknie regenerują :) i odrasta to co wypadło :)
    A ja mam żele od trzech lat i właśnie jutro idę uzupełniać :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mnie dzisiaj zemdlilo od zapachu domestosa a tak ogl to staram się używać eko produkty one tez mniej pachną i są oparte na naturalnych skladnikach.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka :) Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.

anecz_kaa, shadee, gapa25, Mmargotka, Paulina.G, bbeczka91, Marikita lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka :) Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.
    Witamy :) rozgość się wygodnie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wam przyznac, że ja w ogóle prawie nie sprzątam, bo mam firmę na głowie i tzw. "trudnych klientów". Wymioty i praca mnie wykańczają i nie dam rady jeszcze sprzątać wielkiego mieszkania. Właśnie wróciłam skonana i z bólem brzucha z dwudniowej stresującej delegacji. Muszę kogoś zatrudnić bo już mi powoli przeszkadza bałagan. Nigdy jeszcze nie korzystałm z takiej pomocy ale to chyba dobry moment.

Marikita lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim . Agusia super wieści. Wspaniale że maleństwa są zdrowe.
    U mnie pojawiły się mdłości. Nie wymiotuje jeszcze na szczescie ale cokolwiek zjem to przez jakieś dwie godziny czuję to aż w przełyku. Najgorzej jest wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 17:12

po_prostu_ja, Marikita lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, przepraszam, przypadkowo polubiłam. Może coś pomoże na te mdłości, dziewczyny pisały o migdałach, gorzkiej herbacie? :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja też muszę częściej chwalić swojego M. Od samego początku to on sprzątał łazienkę, odkurzał i mył podłogi, dwa razy w roku okna, zmywał i pakował naczynia do zmywarki. Ja się skupiłam na praniu, prasowaniu, zakupach i czasem gotowaniu. Od dłuższego czasu jesteśmy na diecie pudełkowej (co mnie kompletnie rozleniwiło), a w weekend śniadanko w domu, a na obiad albo do knajpy albo wyciągaliśmy zapasy od mamuni z zamrażalnika :) Teraz star się coś ogarnąć, ale trochę szybciej się męczę, więc wolnej mi idzie i z przerwami. Jak M jest obok cały czas strofuje żebym jednak usiadła albo sobie poleżała.

Co do pazurków to ja od dłuższego czasu miałam robiony tytan, ale zdjęłam przed punkcją i uznałam, że chwilą odpoczynku dobrze mi zrobi. Zastanawiam się czy zrobić na święta czy jeszcze się wstrzymać :)

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam taką ciekawostkę. Jestem uzależniona od czekolady a od tygodnia nie mogę na nią patrzeć :)

Marikita lubi tę wiadomość

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    I jeszcze mam taką ciekawostkę. Jestem uzależniona od czekolady a od tygodnia nie mogę na nią patrzeć :)

:) ja patrzeć jeszcze mogę, nawet coś tam podgryzłam, ale już nie myślę o niej codziennie :P

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny... dopiero co uporalam się z zakupami, obiadem i ciastem ;)
    Witam nowe mamusie ;)

Mialam ochote dzisiaj na kopytka z gularzem... Napracowalam się i co? Zjadlam 5 i więcej nie moge ;) A tak mi burczalo w brzuchu :D

Biedronka89 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ