X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 chciałaś to masz :p
    Cynamonkowa nie chce Cie martwić ale on się nie zmieni :p mam taki egzemplarz w domu... I niestety ma problemy sprzątać po sobie a co dopiero coś więcej. Nie powiem kilka razy w roku zdarza mu się zryw :p ale on kapie dzieci i kładzie spać no i po pracy ma gospodarstwo więc latem wiosna go nie ma. Dziś z resztą też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaku mi narobiłaś, ale zamiast kopytek kluski śląskie :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was wczesniej pisala ze miała barszcz na obiad... oj zjadla bym :D
    Albo pomidorówke z ryżem...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Hej Dziewczyny... dopiero co uporalam się z zakupami, obiadem i ciastem ;)
    Witam nowe mamusie ;)

Mialam ochote dzisiaj na kopytka z gularzem... Napracowalam się i co? Zjadlam 5 i więcej nie moge ;) A tak mi burczalo w brzuchu :D

Paulina, wiem co czujesz:)
    Ja ugotowałam gulasz z kopytkami i stwierdziłam, że nagle mięso jest ble i zjadłam tylko kopytka z sosem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka :) Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca.
    Czeeeesc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. był na zakupach zapytał na co mam ochotę. Nie wiedziałam oczywiście :) więc kupił wszystkiego po trochu pistacje, czekoladę i kilo pomarańczy :)

Marikita lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Któraś z Was wczesniej pisala ze miała barszcz na obiad... oj zjadla bym :D
    Albo pomidorówke z ryżem...
    Ja, ja! też miałam chęć :) pomidorowa z ryżem będzie w sobotę ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopytka za mną chodzą jakiś fajny przepis? Jutro mam spagetti bo dziewczyny zamowily już :)

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze szukam przepisów w google ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie mam szczęście że ani ja ani mój M. nie jesteśmy pedantami :)
    porozwalane ciuchy, nieogarnięta kuchnia kompletnie na nas wrażenia nie robią i możemy sobie tak mieszkać przez jakiś czas, choć nie musimy bo sprzątaniem u nas zajmuje się gosposia :) Po kłótniach i wzajemnych pretensjach na początku związku kto co ma zrobić i kto czego nie robi uznaliśmy, że ten wariant sprawdzi się najsensowniej. I mieliśmy rację. Nigdy się nie kłócimy o porządek lub jego brak.
    Dopiero teraz, będąc w ciąży i większość czasu spędzając w łóżku w pozycji horyzontalnej doceniam po stokroć jaki to komfort. Zakupy jedzeniowe ogarniam on-line. Pod telefonem dwie gotowe do pomocy mamy, które prześcigają się w pomysłach jak nam dogodzić jedzeniowo. Pracować nie muszę - znaczy pracuję zdalnie z domu. Dzieci innych do ogarniania brak, a psami zajmuje się mój M.
    Kurcze, fajnie mi :)

Carolline, Marikita lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doceniaj!

Mnie znów mdli :( z jednej strony zjadłam coś a z drugiej... Podziękuję :/

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że z pomocą Waszych mężów różnie. U nas mąż na szczęście dużo robi w domu np gotowanie, sprzątanie, na mojej głowie zazwyczaj pranie, prasowanie, wycieranie kurzy no i trochę gotowania. Teraz jak muszę leżeć to na męża spadnie więcej obowiązków ale jak narazie nie ma z tym problemów.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barszcz z uszkami poproszę raz albo dwa na pewno ogarnę. Tylko kto mi tak na szybko zaserwuję?
    Agniechaa kiedyś wspomniałaś że wrzucisz na pierwszą stronę listę lekarzy, którą ktoś tu publikował odnośnie badań prenatalnych. Wkleisz bo nie widzę jej tam a właśnie mi ustalili termin i lekarza podali, który będzie mi wykonywał i chciałam sprawdzić :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z całym szacunkiem dla każdej wykształconej osoby w kierunku pedagogicznym ale części nie dałabym na chomika na wychowywanie.
    Oliwier w swoim Przedszkolu miał Panią co biła dzieci i wyzywała je oraz zastraszała. Przy tym robiła niesamowity wywiad rodzinny. Na całe szczęście udało się kobietę usunąć ale zmowa milczenia wśród pozostałej kadry łącznie z Panią Dyrektor była żenująca. Robiły wszystko by to zatuszować. Owa nauczycielka powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona a odesłali ją na emeryturę. Więc myślę że wszystko działa w dwie strony.
    Teraz natomiast ma wspaniałych pedagogów z pasją i wrażliwością i wiedzą nie tylko merytoryczną ale życiową.
    Niestety jak w każdym zawodzie są i ludzie, którzy się do tego nie nadają przykładem jest to co napisałaś :( Właśnie dlatego zmieniłam prace bardzo nie podobało mi się podejście Pani Dyrektor i kadry wszystko pod dywan a szczytem było wynoszenie jedzenia przez Panie a dzieci miały po naleśniku tragedia wypowiedzenie to była najlepsza rzecz jaka zrobiłam cała moja grupa poszła do szkoły rodzice nie mieli żalu i do dzisiaj mamy kontakt :)

Sabinkak, muminka83 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się wydawało, ze jest na pierwszej stronie ;)
    Podaje link :)
    https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT

karolcia87, Mmargotka lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na pytanie dlaczego zabierają mi pomoc z grupy i to kwestia bezpieczeństwa usłyszałam, ze to biznes

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ineczka i podobała ci się ta praca? Ja czasami współczuję pani9m u nas w żłobku. Ja bym nie dała rady:) na początku to akacja straszna bo adaptacja i same wyjce. Łeb pęka. Mój syn to rak chetnie chodził i chodzi że z podziwu wyjść nie mogę bo córka to płakała nam 2 miechy.
    Tak szczerze lepiej niz w przedszkolu tam zaczynałam od początku wiec byłam pierwsza każde kolejne dziewczyny wprowadzałam i z każdym rodzicem miałam kontakt od początku.Minusem było noszenie dzieci nachylenie się kregoslup ledwo dawał radę bo na 1 os było 8 dzieciaków a czasami nawet nie raczkowały :( No i hałas niestety, ale to w przedszkolu podobnie teraz na zwolnieniu nareszcie nie mam migren ciężka praca za skabe pieniądze bo nie pracowałam na kartę nauczyciela tylko po 8h

v5abi09kg49ph79h.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez mozesz doczepic serduszko przy tp mialam juz wczesniej Ci mowic i wiecznie zapominalam a teraz sobie patrzulam nasza liste i kurcze troche juz nas jest.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również poproszę o serduszko :) dziękować

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barszczyk mniam ja zrobiłam dzisiaj kapuśniaczek mega kwaśny

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ