LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 chciałaś to masz :p
Cynamonkowa nie chce Cie martwić ale on się nie zmieni :p mam taki egzemplarz w domu... I niestety ma problemy sprzątać po sobie a co dopiero coś więcej. Nie powiem kilka razy w roku zdarza mu się zryw :p ale on kapie dzieci i kładzie spać no i po pracy ma gospodarstwo więc latem wiosna go nie ma. Dziś z resztą też
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina.G wrote:Hej Dziewczyny... dopiero co uporalam się z zakupami, obiadem i ciastem
Witam nowe mamusie
Mialam ochote dzisiaj na kopytka z gularzem... Napracowalam się i co? Zjadlam 5 i więcej nie moge A tak mi burczalo w brzuchu
Paulina, wiem co czujesz:)
Ja ugotowałam gulasz z kopytkami i stwierdziłam, że nagle mięso jest ble i zjadłam tylko kopytka z sosem.Paulina.G lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarta258 wrote:Cześć dziewczyny.
Chciałabym do Was dołączyć bo dzisiaj byłam u lekarza i dowiedziałam się że pod sercem noszę maluszka Ogólnie nie spodziewałam się ciąży bo tydzień temu miłam mini okres jednodniowy a później plamienia. Zrobiłam jednak test i pokazały się 2 kreski, mimo to nie wierzyłam do końca więc umówiłam się do lekarza. Potwierdził że dzidzia cała i zdrowa, serduszko już bije. Tylko mam krwiaka i przez niego to krwawienie, więc dostałam duphaston, mam leżeć i odpoczywać. Termin porodu mam wyznaczony na 23 lipca. -
nick nieaktualny
-
wielkie mam szczęście że ani ja ani mój M. nie jesteśmy pedantami
porozwalane ciuchy, nieogarnięta kuchnia kompletnie na nas wrażenia nie robią i możemy sobie tak mieszkać przez jakiś czas, choć nie musimy bo sprzątaniem u nas zajmuje się gosposia Po kłótniach i wzajemnych pretensjach na początku związku kto co ma zrobić i kto czego nie robi uznaliśmy, że ten wariant sprawdzi się najsensowniej. I mieliśmy rację. Nigdy się nie kłócimy o porządek lub jego brak.
Dopiero teraz, będąc w ciąży i większość czasu spędzając w łóżku w pozycji horyzontalnej doceniam po stokroć jaki to komfort. Zakupy jedzeniowe ogarniam on-line. Pod telefonem dwie gotowe do pomocy mamy, które prześcigają się w pomysłach jak nam dogodzić jedzeniowo. Pracować nie muszę - znaczy pracuję zdalnie z domu. Dzieci innych do ogarniania brak, a psami zajmuje się mój M.
Kurcze, fajnie miCarolline, Marikita lubią tę wiadomość
-
Widzę że z pomocą Waszych mężów różnie. U nas mąż na szczęście dużo robi w domu np gotowanie, sprzątanie, na mojej głowie zazwyczaj pranie, prasowanie, wycieranie kurzy no i trochę gotowania. Teraz jak muszę leżeć to na męża spadnie więcej obowiązków ale jak narazie nie ma z tym problemów.
-
Barszcz z uszkami poproszę raz albo dwa na pewno ogarnę. Tylko kto mi tak na szybko zaserwuję?
Agniechaa kiedyś wspomniałaś że wrzucisz na pierwszą stronę listę lekarzy, którą ktoś tu publikował odnośnie badań prenatalnych. Wkleisz bo nie widzę jej tam a właśnie mi ustalili termin i lekarza podali, który będzie mi wykonywał i chciałam sprawdzić -
muminka83 wrote:Z całym szacunkiem dla każdej wykształconej osoby w kierunku pedagogicznym ale części nie dałabym na chomika na wychowywanie.
Oliwier w swoim Przedszkolu miał Panią co biła dzieci i wyzywała je oraz zastraszała. Przy tym robiła niesamowity wywiad rodzinny. Na całe szczęście udało się kobietę usunąć ale zmowa milczenia wśród pozostałej kadry łącznie z Panią Dyrektor była żenująca. Robiły wszystko by to zatuszować. Owa nauczycielka powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona a odesłali ją na emeryturę. Więc myślę że wszystko działa w dwie strony.
Teraz natomiast ma wspaniałych pedagogów z pasją i wrażliwością i wiedzą nie tylko merytoryczną ale życiową.Sabinkak, muminka83 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A i na pytanie dlaczego zabierają mi pomoc z grupy i to kwestia bezpieczeństwa usłyszałam, ze to biznes
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Magic wrote:Ineczka i podobała ci się ta praca? Ja czasami współczuję pani9m u nas w żłobku. Ja bym nie dała rady:) na początku to akacja straszna bo adaptacja i same wyjce. Łeb pęka. Mój syn to rak chetnie chodził i chodzi że z podziwu wyjść nie mogę bo córka to płakała nam 2 miechy.
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615