LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Po krótce co u Nas i o mnie bo pewnie zapomniałyscie:-)
Mam.3 dzieci starszak.11 lat Leni 2.5roku.Leos zaraz rok bo miał być lipcowy ale się pospieszyl:-)
Nadal jesteśmy kp i końca nie widac aby do 18tki:-) oraz blw
Lenka do pkola od września
Oskar kończy 5 klasę podstawówki
Nie było mnie tyle czasu bo za chiny ludowe hasła nie mogłam rozkminic ale udało się no i czas szybko ucieka i zleciało:)
Kolorowych snów:)
Jak macie pytanie walcie chętnie odpowiem:-)
-
Jak bylam w grudniu u endo to mi mowila ze musze kp skonczyc do leczenia. Nie mialam problemow z tarczyca, po porodzie sie cos zepsulo. Ale zrobir badania i moze sie okaze ze juz jest ok. Wszystko sie wyjasni jak pojde na krew za miesiac. Zwlekam z tym do roczku wiec co bedzie to bedzie a poki co kp.
-
Mmma wrote:Jak bylam w grudniu u endo to mi mowila ze musze kp skonczyc do leczenia. Nie mialam problemow z tarczyca, po porodzie sie cos zepsulo. Ale zrobir badania i moze sie okaze ze juz jest ok. Wszystko sie wyjasni jak pojde na krew za miesiac. Zwlekam z tym do roczku wiec co bedzie to bedzie a poki co kp.
-
Ale ja sama jej nie odstawie, zrobie tak jak bedzie kazal lekarz. Gdybym chciala ja odstawic to bym to juz dawno zrobila. Ja mam poki co nadczynnosc tarczycy, jak zrobie przeciwciala to sie dowiem wiecej.
Moja siostra ma hashimoto, miala juz przed ciaza, teraz od 3tyg jest po porodzie i kp. Wiem ze mozna karmic przy dobranych tabletkach.
Tylko ze hashimoto to niedoczynnosc tarczycy a ja mam nadczynnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 17:35
-
Mmma wrote:Ale ja sama jej nie odstawie, zrobie tak jak bedzie kazal lekarz. Gdybym chciala ja odstawic to bym to juz dawno zrobila. Ja mam poki co nadczynnosc tarczycy, jak zrobie przeciwciala to sie dowiem wiecej.
Moja siostra ma hashimoto, miala juz przed ciaza, teraz od 3tyg jest po porodzie i kp. Wiem ze mozna karmic przy dobranych tabletkach.
Tylko ze hashimoto to niedoczynnosc tarczycy a ja mam nadczynnosc.
-
Mmma wrote:Ale ja sama jej nie odstawie, zrobie tak jak bedzie kazal lekarz. Gdybym chciala ja odstawic to bym to juz dawno zrobila. Ja mam poki co nadczynnosc tarczycy, jak zrobie przeciwciala to sie dowiem wiecej.
Tylko ze hashimoto to niedoczynnosc tarczycy a ja mam nadczynnosc.
-
Mi po porodzie z niedoczynności (brałam euthyrox 50/75 jeszcze 3 miesiące po porodzie) zrobiła się nadczynność, wynik tsh miałam praktycznie zerowy, od 2 miesięcy biorę metizol lek na nadczynność i karmię cały czas piersią, po konsultacji z pediatrą wiem ze lek ten jest na zielono przy karmieniu, także nadczynność można i trzeba leczyć również przy karmieniu, teraz czuję się o wiele lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 23:02
-
Kaktus odstawiłam malutkiego od piersi, przyznam że to było dla mnie bardzo bolesne , był dzień ostatniego karmienia przy którym ryczałam jak bóbr,nie jest to łatwe ... Ja postanowiłam odstawić z dnia na dzień bo nie chcialam go dręczyć pojedynczymi karmieniami a potem znowu dawać butelke, i chyba u nas się to sprawdziło bo na 3 dzień pogodził się z wieczornym karmieniem butlą.Nocki jeszcze są płaczliwe i musimy kolysać jak sie przebudzi czasami nawet do półtorej godziny zanim zaśnie. Pokarm u mnie już praktycznie zanikł więc nie było wyjścia choć też już chciałam odstawić.Malutki zaczyna przesypiać całe noce mam nadzieję ze nie jest to chwilowe.
A tak poza tym w dniu dziecka życzę Waszym wszystkim dzieciaczkom duuużo zdrówka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:59
-
O kurcze jaka tu cisza sama nie zaglądałam już kupę czasu..
Kropka gratuluję wytrwałości w odstawianiu! Naprawdę podziwiam bardzo. Ja sobie nie radzę, zamiast karmić mniej to karmię więcej.. Nie wychodzi mi totalnie.
Moja Marysia jest pewnie jedynym dzieckiem na tym forum, które jeszcze nie siedzi a skończyła już 11 miesięcy. Byliśmy już u dwóch neurologow i wygląda że wszystko jest okej..mamy tylko trochę ćwiczyć z nią w domu. -
Kaktus ćwiczenia faktycznie pomagają mój Mieszko miał trudności już na etapie przekrecania sie na brzuszek, cwiczylismy z nim od początku a wczoraj sam wdarpal się na schody heh urwanie przy nim głowy :p takze spokojnie myślę że jak dacie sobie czas to niebawem wszystko pójdzie lawinowo
Nam wychodzi już 8 ząbek i gryziemy wszystko co się da xD
KP nam wychodzi różnie... Czasem ciągle wisi na cycu i budzi się co godzinę w nocy a czasem jak dziś nie je wcale.. Nie wiem jak to u nas pójdzie z odstawieniem :p -
Hej. Powiem Wam ze nam udalo sie zakonczyc kp bezbolesnie najpier ograniczylam karmienia w dzien lub zaczelam zastepowac mm.( mimo iz byla antybutelkowa bardzo szybko sie przestawila)pozniej nocne karmienie trz zastapilam mm myslalam ze bedzie ryk ale nawet nie! I tak od miesiaca moj dziec przesypia cale noce o 20 idziemy spac i spi do 7 bez pobudki na jedzonko. Cudowne uczucie
Aa u nas dopiero pierwszy zabek wczoraj sie przebil. Ale juz widac kolejna jedynke wiec pewnie beda szly lawinowo teraz.
-
Vanilka wrote:Hej. Powiem Wam ze nam udalo sie zakonczyc kp bezbolesnie najpier ograniczylam karmienia w dzien lub zaczelam zastepowac mm.( mimo iz byla antybutelkowa bardzo szybko sie przestawila)pozniej nocne karmienie trz zastapilam mm myslalam ze bedzie ryk ale nawet nie! I tak od miesiaca moj dziec przesypia cale noce o 20 idziemy spac i spi do 7 bez pobudki na jedzonko. Cudowne uczucie
Aa u nas dopiero pierwszy zabek wczoraj sie przebil. Ale juz widac kolejna jedynke wiec pewnie beda szly lawinowo teraz. -
Ove dalam w bidonie raz ale srednio z niego pila. Wiec wrocilam do normalnej butelki ze smoczkiem i dwa razy nie chciala i za 3 chycila i jakos poszlo i to ja jej dawalam a nie maz czy ktos inny. Uzywamy avent natural teraz w sumie pijemy mm tylko 2 razy na noc i ok 11.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 18:52
Duzaa lubi tę wiadomość