X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Melbusia88 co się dzieje?
    Jestem dobita dietą cukrzycową :-( siedzę i wyję, bo nie wypbrażam sobie dalszych 7 miesięcy:-( mam mega doła. wszyscy sobie zajadają na co mają ochotę, a ja jem z zegrakiem w ręku, tylko to co jest dla mnie bezpieczne. Zaczęło mnie odrzucać od różnych rzeczy. np zup, sałatki greckiej. Nie dosć, że nie mogę jeść wszytskiego, to jeszcze odrzuca mnie od "bezpiecznych" rzeczy. Niedługo zostaną mi 3 dania na krzyż. Wszyscy cieszą się ciążą, mają ochotę na pierogi, to jedzą pierogi, mają ochotę na jabłecznik, to jedzą jabłecznik, a ja jem beznadziejne jedzenie, którego nie lubię. I tak jeszcze mnóstwo czasu. I te pomiary krwi. Nie leci mi krew z innych palców niż wskazujące. Sa już całe obolałe. Chciałam wrócić do pracy, ale nie wrócę, bo jem wg grafika, a godzinę po posiłku (co do minuty) muszę kłuć palce i sprawdzać cukier. Żebym jeszcze była zaniedbana i chorobliwie otyła i miała tę cukrzycę na własne życzenie, ale ja jestem normalnej budowy :-( Czemu :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopiero początek, a ja już wysiadam. Jestem permamentnie głodna :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia a na jakies podstawie została Ci zdoagnozowana ta cukrzyca?

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa dopisz mi termin 1.07
    Melbusia się nie poddawaj. Z każdym dniem będzie lepiej. Minie tez najgorszy czas i będziesz mogła zajadac się zupami warzywami salatkami..głowa do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia spokojnie rozumiem Twoją sytuacje ale jestem przkonana, że silna z Ciebie babka i dasz rade i z tym!! <3
    a ze mnie idiotka i wypalilam z kakaem na pocieszenie (glupia ja :() ale mysle, ze koktail jakis bedzie dopowiedni <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Agniechaaa dopisz mi termin 1.07
    Melbusia się nie poddawaj. Z każdym dniem będzie lepiej. Minie tez najgorszy czas i będziesz mogła zajadac się zupami warzywami salatkami..głowa do góry.
    jestes :)

magdaa lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Melbusia a na jakies podstawie została Ci zdoagnozowana ta cukrzyca?
    cukier na czczo 94 i rzekomo to już świadczy o cukrzycy. robiłam też krzywą w sierpniu i miałam
    na czczo 97
    po godz 127
    po 2 godz 98
    potem robiłam na czczo we wrześniu i miałam 95

l22n6iyek016fbg8.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nadszedl trudny czas ale to minie. Przyzwyczaisz sie i bedzie dobrze. Mina te wszystkie humory i odrzucanie od wszystkiego i zobaczysz ze inaczej na to zaczniesz patrzec. Trzymaj sie!!! I dasz rade napewno silna przeciez jestes i nie daj sie zalamac pierogom!!!!

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia znalazłam taki jadłospis przy cukrzycy ciazowej moze znajdziesz cos co by Ci zasmakowało <3
    http://cdn7.dlarodzinki.smcloud.net/t/myfile/jadlospis_pdf1.pdf

https://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/ciaza/dieta-cukrzycowa-w-ciazy-jadlospis-i-przepisy-co-mozna-jesc/h7l1fhd

bede jeszcze o tym vzytac i szukac razem cos wymyslimy, zeby Ci smakowalo i humor dzieki temu dopisywal :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:45

PixiDixi lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, ale dziś chyba nic nie jest w stanie mnie pocieszyć. Odkąd jestem w ciąży mój apetyt wzrósł, a możliwości skurczyły się o połowę. Skoro ja jestem głodna, to moje maleństwo też :-( ale niby tak trzeba :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny, ale dziś chyba nic nie jest w stanie mnie pocieszyć. Odkąd jestem w ciąży mój apetyt wzrósł, a możliwości skurczyły się o połowę. Skoro ja jestem głodna, to moje maleństwo też :-( ale niby tak trzeba :-(
    podziwiam Cie za hart ducha i jestem przekoanan, ze Twojemu maluchowi niczego nie brakuje <3 a mając tak walczeną mame ma wiecej niz inne :) <3

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, wszystkie jesteśmy z Tobą i jesteśmy właśnie po to, żeby dawać kopniaka w takich chwilach jak te :)
    Czas zleci szybko i wszystko wroci do normy, nie poddawaj się kochana! Jesteśmy z Tobą! :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Melbusia znalazłam taki jadłospis przy cukrzycy ciazowej moze znajdziesz cos co by Ci zasmakowało <3
    http://cdn7.dlarodzinki.smcloud.net/t/myfile/jadlospis_pdf1.pdf

https://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/ciaza/dieta-cukrzycowa-w-ciazy-jadlospis-i-przepisy-co-mozna-jesc/h7l1fhd

bede jeszcze o tym vzytac i szukac razem cos wymyslimy, zeby Ci smakowalo i humor dzieki temu dopisywal :) <3
    dzięki, korzystam z tego drugiego artykułu

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, dopiszesz mnie proszę na 5 lipca? Byłam wczoraj na usg i jest serduszko:)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ty jedtes pewna ze masz cukrzyce? Ja w pierwszej ciazy mialam na poczatku tez cukier cos ok twojego i zlecono mi krzywa cukrowa i ona wyszla ok, potem po 20tc powtarzalam itez byla ok, na rzadnej diecie nie bylam, zaraz sprobuje odnalezc wynik cukru.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, na milion procent Twoja kruszynka nie jest glodna. Masz w sobie absolutnie wszystko co dobre dla maleństwa. Ty mozesz faktycznie byc glodnawa ,ale biologia jest tak ustawiona,ze Twoje dziecko dostanie a Tobie predzej zabraknie. Mam na mysli kalorie i witaminy ,minerały.

Agniechaaa to taka pozytywnie nakrecona babka i widze,ze juz cos tam wygrzebala dla Ciebie to super.
    Aga jeszcze poszperaj proszę bo do Melbusi i ja dołączę z dietą bo według gina muszę, niestety. Nie jestem cukrzykiem,ale pojawia mi sie problem z rozkladaniem cukru w ciazy,niestety.

Melbusia glowa do gory i powiem Ci,ze w koncowce ciazy jak popatrzysz z perspektywy to zobaczysz jednak mase plusow tej diety. Poczatki sa mega trudne,tez jrstem przerazona ,ale jest to jedyna zdrowa droga do celu. No i dzieki temu nir przytyje 35 kg a z 10 a to jest zdecydowanie lepszy wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 14:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia, na milion procent Twoja kruszynka nie jest glodna. Masz w sobie absolutnie wszystko co dobre dla maleństwa. Ty mozesz faktycznie byc glodnawa ,ale biologia jest tak ustawiona,ze Twoje dziecko dostanie a Tobie predzej zabraknie. Mam na mysli kalorie i witaminy ,minerały.

Agniechaaa to taka pozytywnie nakrecona babka i widze,ze juz cos tam wygrzebala dla Ciebie to super.
    Aga jeszcze poszperaj proszę bo do Melbusi i ja dołączę z dietą bo według gina muszę, niestety. Nie jestem cukrzykiem,ale pojawia mi sie problem z rozkladaniem cukru w ciazy,niestety.

Melbusia glowa do gory i powiem Ci,ze w koncowce ciazy jak popatrzysz z perspektywy to zobaczysz jednak mase plusow tej diety. Poczatki sa mega trudne,tez jrstem przerazona ,ale jest to jedyna zdrowa droga do celu. No i dzieki temu nir przytyje 35 kg a z 10 a to jest zdecydowanie lepszy wynik.
    JASNE SZPERAM DALEJ JAK TYLKO COS ZANJEDE BEDE TU PODSYLAC :)

• ss Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia znalazlam , norma byla do 99mg a ja mialam 100mg, zlecono mi krzywa cukrowa i tam juz przy pierwszym pobraniu mialam 84mg i pozostale wyniki po wypiciu glukozy tez w porzadku. Nie bylam ani przez chwilę na diecie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Agniechaaa, dopiszesz mnie proszę na 5 lipca? Byłam wczoraj na usg i jest serduszko:)
    jestes :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Melbusia ty jedtes pewna ze masz cukrzyce? Ja w pierwszej ciazy mialam na poczatku tez cukier cos ok twojego i zlecono mi krzywa cukrowa i ona wyszla ok, potem po 20tc powtarzalam itez byla ok, na rzadnej diecie nie bylam, zaraz sprobuje odnalezc wynik cukru.
    bardzo Cię proszę, poszukaj.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ