X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ej ale Kashantii ma rację. Na tym forum jest dyskryminacja. Dlaczego nie możemy czegoś oceniać subiektywnie jak i obiektywnie? Każda z nas jest inna, są takie które są w ciąży 1 raz, są takie które już rodziły, każda ma inną historie to dlaczego nie możemy wymieniać się tymi doświadczeniami?
    Ale przecież jak komuś coś się nie podoba ale nie odpowiada mu atmosfera to przecież nie musi tu zaglądać. roste :)

Dajcie sobie już spokój dziewczyny z tymi kąśliwymi uwagami :D czasami trzeba się ugryźć w język zanim rozpęta się burza i atmosfera popsuje.

Moim osobistym zdaniem z miłą chęcią poszłabym na L4 choc nie mam wskazań jakiś medycznych ale te mdłości mnie tak wykańczają że jestem i tak mało efektywna w pracy. Do tego dom i dziecko trzeba ogarnąć ;) ale chcę jeszcze popracować bo koniec roku i początek - wszystkie sprawozdania finansowe itp trzeba pozamykać.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czy tylko ja odczuwam taki strach przegd usg genetycznym?

Nie nie jestes sama ja tez bardzo sie boje kazda z nas chce zeby wszystko bylo ok. Aga a kiedy masz genetyczne?

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Nie nie jestes sama ja tez bardzo sie boje kazda z nas chce zeby wszystko bylo ok. Aga a kiedy masz genetyczne?
    19.12 i jak sobie tylko o tym pomyśle to serce mam w gardle

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja nie:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa kochana pamiętaj że pozytywne nastawienie przyciąga pozytywne zdarzenie :) takie motto majówek ;) zawsze trzeba myśleć pozytywnie. I wysyłam Tobie moc :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Najlepiej. Bo znajoma była w 11t5d i wyszło jej NT 2.9 :/ pp tygodniu nerow i płaczu poszła ponownie i wyszło już 2.2. A chłopiec urodzil sie zdrowy

Nic dziwnego, ze po tygodniu NT wyszlo mniejsze... w nastepnym tygodniu wyszloby jeszcze mniejsze dlatego badanie robi sie miedzy 11+0 - 13+6 bo potem juz NT jest niemiarodajne bo sie zmniejsza tak jak u zdrowego plodu. Dobrze, ze Twojej znajomej urodzilo sie zdrowe dziecko... zly wynik NT nie daje jednoznacznej odpowiedzi ( samo USG genetetyczne do ok. 80% pewnosci, z testem podwojnym wzrasta do 95% - ale wciaz nie daje 100%) a jedynie daje wskazanie do kolejnego badania np. amniopunkcji, ktore daje juz 100% pewnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Agniechaaa kochana pamiętaj że pozytywne nastawienie przyciąga pozytywne zdarzenie :) takie motto majówek ;) zawsze trzeba myśleć pozytywnie. I wysyłam Tobie moc :*
    Staram sie pozytywnie nastawiac i przyciągać pozytywne fluidy niech ten czas leci szybciutko chciała bym juz być po

• kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja jestem totalnie przerazona... przecyztalam juz kilka publikacji na temat kosci nosowej i przeziernosci karkowej, zeby moc jednoczesnie ogladac USG genetyczne i wiedziec co widze na monitorze...

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Magdaq ja mam nadzieje, ze moja się odstawi sama niedługo, bo tandemu wolałabym uniknąć. U nas już wszystkie zabki są, i jak przy każdym ząbkowaniu był dramat i dziesiątki pobudek tak teraz od początku listopada mam tylko 2-3 w nocy co dla mnie jest luksusem. Jak będzie trzeba odstawić, bo coś to trudno, ale jak nie to widze ile dobrego daje młodej moje mleko i ile ukojenia na wszystkie bóle świata. Wiec niech ciuma na zdrowie, przed 18-ka się odstawi :D
    Ale Twoja mala ma.już2 lata:) Lenka ostatnio tak wywija a tak juz budzi sie raz w nocy i spi ladnie..chcialam ja karmić do 2 lat i ciezko mi.gdybym musiala zrobic cos przeciwko niej

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda smak jest ale mnie mdli i chyba nie zjem :( a za godzinę muszę wyjść :/

Muminka musi być zagrożenie życia chyba, ale podejrzewam że są lekarze którzy wykonują takie zabiegi

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez sie boje ale staram sie nie myslec nie analizowac..pewnie bede miala cisnienie milion przed wizyta

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli wizytę masz Raz na miesiąc?
    W 1 trymestrze co 4 tygodnie, w 2-gim co 3 tyg a w 3 trymestrze co 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:39

Carolline lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny :( co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    W 1 trymestrze co 4 tygodnie, w 2-gim co 3 tyg a w 3 trymestrze co 2 tygodnie
    A to zależy;) ja do 36tc miałam co 4-6 tyg:) k9ze dlatego że nic się nie działo nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:47

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.
    Amniopunkcja daje 100% pewność co do kariotypu płodu – a więc badanie to wykrywa wszystkie przypadki takich chorób jak zespół Downa, Edwardsa, Patau...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny :( co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...
    Oj różnie bywa. Z jednej strony bardzo Cię rozumiem bo wiem jak to z dwójką dzieci. Zmęczenie. Z drugiej wyznaje zasadę by ciąża nie zrujnowała życia. Każda moja ciąża wymaga oszczędnego trybu życia. Dlatego angażuje też męża. Nic się nie martw. Mąż to rozumie że możesz źle się czuć.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti ja wolne nie czytać gin przecież mnie nie kolanie a ja za duzo wole nie wiedzieć bo bym po nocach nie spała

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    A to zależy;) ja do 36tc miałam co 4-6 tyg:) k9ze dlatego że nic się nie działo nie wiem :)
    Mi tak powiedziala ginekolog, ze u niej tak to wyglada ;) Oczywiscie to regula od ktorej sa wyjatki ;)

Magic lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Mój miał urodziny 2.12 co roku robię mu przyjęcie w tym roku odpuściliśmy, nie przejmuj sie on to przemyśli i zrozumie

Magic lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ