LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale przecież jak komuś coś się nie podoba ale nie odpowiada mu atmosfera to przecież nie musi tu zaglądać. rostepanan12 wrote:Ej ale Kashantii ma rację. Na tym forum jest dyskryminacja. Dlaczego nie możemy czegoś oceniać subiektywnie jak i obiektywnie? Każda z nas jest inna, są takie które są w ciąży 1 raz, są takie które już rodziły, każda ma inną historie to dlaczego nie możemy wymieniać się tymi doświadczeniami?

Dajcie sobie już spokój dziewczyny z tymi kąśliwymi uwagami
czasami trzeba się ugryźć w język zanim rozpęta się burza i atmosfera popsuje.
Moim osobistym zdaniem z miłą chęcią poszłabym na L4 choc nie mam wskazań jakiś medycznych ale te mdłości mnie tak wykańczają że jestem i tak mało efektywna w pracy. Do tego dom i dziecko trzeba ogarnąć
ale chcę jeszcze popracować bo koniec roku i początek - wszystkie sprawozdania finansowe itp trzeba pozamykać.

-
nick nieaktualny
-
Magic wrote:Najlepiej. Bo znajoma była w 11t5d i wyszło jej NT 2.9
pp tygodniu nerow i płaczu poszła ponownie i wyszło już 2.2. A chłopiec urodzil sie zdrowy
Nic dziwnego, ze po tygodniu NT wyszlo mniejsze... w nastepnym tygodniu wyszloby jeszcze mniejsze dlatego badanie robi sie miedzy 11+0 - 13+6 bo potem juz NT jest niemiarodajne bo sie zmniejsza tak jak u zdrowego plodu. Dobrze, ze Twojej znajomej urodzilo sie zdrowe dziecko... zly wynik NT nie daje jednoznacznej odpowiedzi ( samo USG genetetyczne do ok. 80% pewnosci, z testem podwojnym wzrasta do 95% - ale wciaz nie daje 100%) a jedynie daje wskazanie do kolejnego badania np. amniopunkcji, ktore daje juz 100% pewnosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:36
-
nick nieaktualnyStaram sie pozytywnie nastawiac i przyciągać pozytywne fluidy niech ten czas leci szybciutko chciała bym juz być poMagic wrote:Agniechaaa kochana pamiętaj że pozytywne nastawienie przyciąga pozytywne zdarzenie
takie motto majówek
zawsze trzeba myśleć pozytywnie. I wysyłam Tobie moc :* -
Ja jestem totalnie przerazona... przecyztalam juz kilka publikacji na temat kosci nosowej i przeziernosci karkowej, zeby moc jednoczesnie ogladac USG genetyczne i wiedziec co widze na monitorze...Agniechaaaa wrote:Czy tylko ja odczuwam taki strach przegd usg genetycznym?
-
Ale Twoja mala ma.już2 lata:) Lenka ostatnio tak wywija a tak juz budzi sie raz w nocy i spi ladnie..chcialam ja karmić do 2 lat i ciezko mi.gdybym musiala zrobic cos przeciwko niejCarolline wrote:Magdaq ja mam nadzieje, ze moja się odstawi sama niedługo, bo tandemu wolałabym uniknąć. U nas już wszystkie zabki są, i jak przy każdym ząbkowaniu był dramat i dziesiątki pobudek tak teraz od początku listopada mam tylko 2-3 w nocy co dla mnie jest luksusem. Jak będzie trzeba odstawić, bo coś to trudno, ale jak nie to widze ile dobrego daje młodej moje mleko i ile ukojenia na wszystkie bóle świata. Wiec niech ciuma na zdrowie, przed 18-ka się odstawi

-
A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.
Marikita lubi tę wiadomość
-
Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
A to zależy;) ja do 36tc miałam co 4-6 tyg:) k9ze dlatego że nic się nie działo nie wiemPaulina.G wrote:W 1 trymestrze co 4 tygodnie, w 2-gim co 3 tyg a w 3 trymestrze co 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:47
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Amniopunkcja daje 100% pewność co do kariotypu płodu – a więc badanie to wykrywa wszystkie przypadki takich chorób jak zespół Downa, Edwardsa, Patau...muminka83 wrote:A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Oj różnie bywa. Z jednej strony bardzo Cię rozumiem bo wiem jak to z dwójką dzieci. Zmęczenie. Z drugiej wyznaje zasadę by ciąża nie zrujnowała życia. Każda moja ciąża wymaga oszczędnego trybu życia. Dlatego angażuje też męża. Nic się nie martw. Mąż to rozumie że możesz źle się czuć.Magic wrote:Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój miał urodziny 2.12 co roku robię mu przyjęcie w tym roku odpuściliśmy, nie przejmuj sie on to przemyśli i zrozumieMagic wrote:Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...
Magic lubi tę wiadomość