LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Ej ale Kashantii ma rację. Na tym forum jest dyskryminacja. Dlaczego nie możemy czegoś oceniać subiektywnie jak i obiektywnie? Każda z nas jest inna, są takie które są w ciąży 1 raz, są takie które już rodziły, każda ma inną historie to dlaczego nie możemy wymieniać się tymi doświadczeniami?
Dajcie sobie już spokój dziewczyny z tymi kąśliwymi uwagamiczasami trzeba się ugryźć w język zanim rozpęta się burza i atmosfera popsuje.
Moim osobistym zdaniem z miłą chęcią poszłabym na L4 choc nie mam wskazań jakiś medycznych ale te mdłości mnie tak wykańczają że jestem i tak mało efektywna w pracy. Do tego dom i dziecko trzeba ogarnąćale chcę jeszcze popracować bo koniec roku i początek - wszystkie sprawozdania finansowe itp trzeba pozamykać.
-
nick nieaktualny
-
Magic wrote:Najlepiej. Bo znajoma była w 11t5d i wyszło jej NT 2.9
pp tygodniu nerow i płaczu poszła ponownie i wyszło już 2.2. A chłopiec urodzil sie zdrowy
Nic dziwnego, ze po tygodniu NT wyszlo mniejsze... w nastepnym tygodniu wyszloby jeszcze mniejsze dlatego badanie robi sie miedzy 11+0 - 13+6 bo potem juz NT jest niemiarodajne bo sie zmniejsza tak jak u zdrowego plodu. Dobrze, ze Twojej znajomej urodzilo sie zdrowe dziecko... zly wynik NT nie daje jednoznacznej odpowiedzi ( samo USG genetetyczne do ok. 80% pewnosci, z testem podwojnym wzrasta do 95% - ale wciaz nie daje 100%) a jedynie daje wskazanie do kolejnego badania np. amniopunkcji, ktore daje juz 100% pewnosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:36
-
nick nieaktualnyMagic wrote:Agniechaaa kochana pamiętaj że pozytywne nastawienie przyciąga pozytywne zdarzenie
takie motto majówek
zawsze trzeba myśleć pozytywnie. I wysyłam Tobie moc :*
-
Agniechaaaa wrote:Czy tylko ja odczuwam taki strach przegd usg genetycznym?
-
Carolline wrote:Magdaq ja mam nadzieje, ze moja się odstawi sama niedługo, bo tandemu wolałabym uniknąć. U nas już wszystkie zabki są, i jak przy każdym ząbkowaniu był dramat i dziesiątki pobudek tak teraz od początku listopada mam tylko 2-3 w nocy co dla mnie jest luksusem. Jak będzie trzeba odstawić, bo coś to trudno, ale jak nie to widze ile dobrego daje młodej moje mleko i ile ukojenia na wszystkie bóle świata. Wiec niech ciuma na zdrowie, przed 18-ka się odstawi
-
A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.
Marikita lubi tę wiadomość
-
Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Paulina.G wrote:W 1 trymestrze co 4 tygodnie, w 2-gim co 3 tyg a w 3 trymestrze co 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:47
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
muminka83 wrote:A nie jest tak że amniopunkcja też nie daje 100 procent tylko 99%? Ja jestem za badaniami. Jednak u mnie wynik nic nie zmienia. Wiem że dziecko będzie zdrowe więc idę tylko to potwierdzić. Pappe też robię bo mam darmowe.
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Magic wrote:Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
co najgorsze, może to wyjdzie na to że jestem zołzą Ale strasznie na niego najechałam że nie mam siły skakać przy gościach A on się rozkładzie i będzie sob8e pił z koleszkami. Teraz jakoś mi zeszło ciśnienia i przemyślałam sobie wszystko...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagic wrote:Ja czekam już z Ala pieczenią do tego kulki ziemniaczane będą. Odpoczywam bo latała na szmacie. W sobote niespodziewanie mąż zaprosił sobie gości na urodziny
Magic lubi tę wiadomość