X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anecz_kaa kochana ja bez kawy nie mogłabym funkcjonować. Ale inka jest dobra :) spróbuj.
    Ja jestem kawoszem niestety w tej ciąży mnie odrzucilo :(

Ja teraz jestem w domu i mam czas bo dziewczyny w przedszkolu potem zajęcia jeszcze mają więc robię sama:) czegoś poszukam

A najbardziej mi żal kawy bo uwielbiam... Taka z syropem klonowym bomba :)

Marikita lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Ja mam to samo. Wczoraj przyjechala do nas moja siostra i miala tak przeokropne perfumy ze myslalam ze mnie zamecza. Smierdzialy strasznie! A co sie okazało ze to te perfumy co bardzo czesto i ja uzywalam kiedys!:D jak to sie wszystko zmienia!
    Ja mężowi zabroniłam używać perfum w domu... Bo nie mogę ich znieść :/ sama mu je kupiłam jakiś czas temu :p

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi się wkoncu zalatwic położną, po 3 dniach wydzwaniania :) Ciesze sie i ulzylo mi ze mam to "z glowy". Dzisiaj ginekolog juz wspomniała, że muszę do końca roku się u ktoreś zgłosić.
    A jak u Was to wygląda?

I dostalam dzisiaj piękna paczkę od ginekolożki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:02

Marikita lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Udalo mi się wkoncu zalatwic położną, po 3 dniach wydzwaniania :) Ciesze sie i ulzylo mi ze mam to "z glowy". Dzisiaj ginekolog juz wspomniała, że muszę do końca roku się u ktoreś zgłosić.
    A jak u Was to wygląda?
    U nas nie trzeba mieć wybranej. Natomiast w prywatnej opiece Mam.

Paulina.G lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja już po wizycie serduszko bije jak szalone i w końcu widać było małego człowieczka z paluszkami (tzn kosteczki w paluszkach było widać) hehe nawet nam machał ,niezwykłe ,że tak szybko formuje się mały człowiek. Zakochałam się na "Ament";p , na wadze plus 2 kg i fajnie.

Ps. podajcie proszę te liste jeszcze raz z lekarzami (nie umiem znaleźć linku) od usg genetycznego bo chyba będę musiała to w Polsce zrobić ze względu na urlop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:08

magdaaq, PixiDixi, Carolline, Agniechaaaa, muminka83, karolcia87, Andziula_1988, Lena21, Marikita lubią tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie z Leni dlugi spacer i az mnie dupa boli tak się nachodzilam. Nie omieszkalam wejsc do pepco i kupić kilka ciuszkow Lence heheheh świątecznych. Szkoda ze dla Oskiego nie bylo.rozmiarowki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Cześć ja już po wizycie serduszko bije jak szalone i w końcu widać było małego człowieczka z paluszkami (tzn kosteczki w paluszkach było widać) hehe nawet nam machał ,niezwykłe ,że tak szybko formuje się mały człowiek. Zakochałam się na "Ament";p , na wadze plus 2 kg i fajnie.

Ps. podajcie proszę te list jeszcze raz z lekarzami (nie umiem znaleźć linku) od usg genetycznego bo chyba będę musiała to w Polsce zrobić ze względu na urlop.
    Swietne wiadomości!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:

Ps. podajcie proszę te list jeszcze raz z lekarzami (nie umiem znaleźć linku) od usg genetycznego bo chyba będę musiała to w Polsce zrobić ze względu na urlop.

Lista jest na pierwszej str:)
    Dziewczyny zaraz smigam na wizyte trzumajcie za nas kciuki!!!

PixiDixi, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa inka teraz wyjatkowo smakuje a po slodyczach mnie muli i jest mi niedobrze.

Nt jest mierzalne do okolo 86mm wzrostu czlowieczka.

Aneczka jak robisz kluski slaskie?,wstyd sie przyznac nigdy nie jadlam,ale slyszalam duzo dobrego o tej potrawie i jakos tak mnie naszlo,ze z checia zmuszę meza do zrobienia hihi.

Niecierpliwa trzymamy ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:16

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie prawie nic nie przytylam... Ale wazne ze maluch się dobrze rozwija ;)
    Niecierpliwa trzymam kciuki ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listę znalazłam dziękuję, a może zna ktoś miejsce na śląsku gdzie można to badanie zrobić?

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kawa inka teraz wyjatkowo smakuje a po slodyczach mnie muli i jest mi niedobrze.

Nt jest mierzalne do okolo 86mm wzrostu czlowieczka.

Aneczka jak robisz kluski slaskie?,wstyd sie przyznac nigdy nie jadlam,ale slyszalam duzo dobrego o tej potrawie i jakos tak mnie naszlo,ze z checia zmuszę meza do zrobienia hihi.
    Gotujesz ziemniaki. Ugnieść je potem trzeba. Podziel w garnku na cztery równe części. Jedną z nich połóż na drugą. Jajo, sól, pieprz, mąka ziemniaczana ma stanowić 1/3 ziemniaków. Ugnieść wszystko razem. Ciasto ma odklejać się od dłoni więc w razie w dodać mąki ziemniaczanej. Robisz małe kuleczki i w środku dziurkę palcem. Wrzucasz do gotującej wody z solą. Gotujesz aż wypłyną plus 2 minuty. Pycha

PixiDixi, Paulina.G, Loczek2018, anecz_kaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dziekuje bardzo :),czy mozesz mi wytlumaczyc tak hmm drukowanymi nie rozumiem tego podzialu na 4 czesc a pozniej nakladanie ponowne jednej czesci na druga hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:24

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ugnieciesz ziemniaki zrób na nich znak krzyża. Będą wtedy jakby 4 trójkąty. Jednego się pozbyc trzeba. Możesz go odłożyć na inny trójkąt . Pustkę wypełniasz mąka ziemniaczana tak by była równa wysokości ziemniaków bo nie wiem ile ugotujesz. Dodasz jajo. Całość ugniatasz. Zawsze wychodzi. Tak robiła moja babcia. Na YouTube jest masa filmików. Dasz radę. Tylko brzmi na pracochłonne

PixiDixi, anecz_kaa, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/im6OJTnk3nM

Proszę tu masz

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jak ugnieciesz ziemniaki zrób na nich znak krzyża. Będą wtedy jakby 4 trójkąty. Jednego się pozbyc trzeba. Możesz go odłożyć na inny trójkąt . Pustkę wypełniasz mąka ziemniaczana tak by była równa wysokości ziemniaków bo nie wiem ile ugotujesz. Dodasz jajo. Całość ugniatasz. Zawsze wychodzi. Tak robiła moja babcia. Na YouTube jest masa filmików. Dasz radę. Tylko brzmi na pracochłonne

Pieknie Ci dziekuje! :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadlam na taka informacje,ze w pierwszym trymestrze nie wolno jesc imbiru. Wplywa negatywnie na ciążę.

hhttp://babyonline.pl/imbir-w-ciazy-czy-na-pewno-jest-bezpieczny,czego-nie-wolno-w-ciazy-artykul,23898,r1p1.html

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny wpadlam na taka informacje,ze w pierwszym trymestrze nie wolno jesc imbiru. Wplywa negatywnie na ciążę.

hhttp://babyonline.pl/imbir-w-ciazy-czy-na-pewno-jest-bezpieczny,czego-nie-wolno-w-ciazy-artykul,23898,r1p1.html
    Pisze tam by unikać gdy ma się silne wymioty. Mi lekarz w każdej ciąży mówił że mogę. Hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:56

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy jak bylam przeziebiona to przez kilka dni pilam w duzych ilosciach nalewke z imbiru....w artykule jest napisane,ze imbir moze zaburzac rozwoj ciazy. ...
    Tez myslalam,ze imbir jest bezpieczny a tu takie zaskoczenie. Mam teraz takie dziwne mysli czy tym cholernym imbirem czegos wtedy nie popsulam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 17:02

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W poprzedniej ciazy jak bylam przeziebiona to przez kilka dni pilam w duzych ilosciach nalewke z imbiru....w artykule jest napisane,ze imbir moze zaburzac rozwoj ciazy. ...
    Tez myslalam,ze imbir jest bezpieczny a tu takie zaskoczenie. Mam teraz takie dziwne mysli czy tym cholernym imbirem czegos wtedy nie popsulam :(
    Nawet tak nie myśl. To nie możliwe. Naprawdę. Spokojnie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ