X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A a właśnie leze i sie odstresowuje. Tak sie pokłóciłam z matką ze miałam ochote mordować! Teraz to sie martwię o moje maleństwa :( zeby one tam nie przeżywały tych nerwow
    :( sa bezpieczne ale wyczuwaja nasze emocje. Spokojnie. Nie 1 nerwy nie ostatnie niestety. Zrelaksuj sie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    O kurde u nas luzik. Szkoła rodzenia jak sie chce polozna akurat mam stala ktora ma.patronaz u mnie w miescie. I opieka położnej po 21 tygodniu jak szkola rodzenia.
    No u nas polozna jest dosc szybko dobierana i towarzyszy co 2-3 tygodnie do konca ciazy juz... jest taka "ciazowa kolezanka" + robi podstawowe badania za kazdym razem ( np. test paskowy z moczu ). U nas podczas ciazy nie ma opieki ginekologa i wlasnie polozna jest zamiast niego. :) lepszy rydz niz nic;)
    Opieka ginekologa nalezy sie tylko chorym... a ciaza to nie choroba... wiec nie ma ani jednej wizyty u ginekologa w zwiazku z ciaza... chyba, ze polozna albo lekarz rodzinny da skierowanie bo dzieje, sie cos na tyle niedobrego, ze sami sobie nie moga poradzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    :( sa bezpieczne ale wyczuwaja nasze emocje. Spokojnie. Nie 1 nerwy nie ostatnie niestety. Zrelaksuj sie.
    To robię leze i oglądam brzydule w tv.

Dzieki dziewczyny <3

Paulina.G, magdaaq lubią tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dokładnie. Przy ciąży z córką nikt nawet nie mówił. Położna odwiedziła mnie dwa tygodnie po porodzie. Tyle ja widziałam.
    o kurcze... to juz hardcore! U nas pierwsza wizyta poloznej w domu po 4 dniach od porodu jest, zeby sprawdzic czy rodzice radza sobie z maluchem i czy potrzebuja pomocy.
    za to w szpitalu po pierwszym porodzie lezy sie tylko 24 h a po kazdym nastepnym juz po 6 h wypisuja do domu. :|
    sa plusy i minusy... w PL chyba mimo wszystko wiecej plusow w opiece prenatalnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:29

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Dzieki dziewczyny <3
    Aguś a masz juz mozliwosc korekty listy na 1 str? Mogla bys mi poprawic TP na 1 lipca? :) Bede wdzieczna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:28

3i499vvjspjyuavk.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Dzieki dziewczyny <3
    Ja gdy bylam teraz chora i musialam lezec i nie mialam juz sily na nic innego jak glupoty to ogladalam "slub od pierwszego wejrzenia" :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję komfort psychiczny , że mieszkam w Polsce. Nie wyobrażam sobie mieszkać w kraju gdzie wszystko opiera się jedynie na badaniach genetycznych w systemie zero-jedynkowym. Ciąża to nie choroba fakt ale po to jest 21 wiek by nie wracać do kamienia łupanego. Żyć w niewiedzy jest straszne. Ja sama choruje na chorobę genetyczną i bez diagnostyki nie wyobrażam sobie ciąży. Po drugie ... Widać że najlepsi lekarze to i tak Polacy patrząc na inne kraje :-p

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    o kurcze... to juz hardcore! U nas pierwsza wizyta poloznej w domu po 4 dniach od porodu jest, zeby sprawdzic czy rodzice radza sobie z maluchem i czy potrzebuja pomocy.
    za to w szpitalu po pierwszym porodzie lezy sie tylko 24 h a po kazdym nastepnym juz po 6 h wypisuja do domu. :|
    Mało tego przy pierwszym synu było podobnie. Przy córce powiedziała Pani już wszystko wie. W Zabrzu jest zerowa opieka położnej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Czuję komfort psychiczny , że mieszkam w Polsce. Nie wyobrażam sobie mieszkać w kraju gdzie wszystko opiera się jedynie na badaniach genetycznych w systemie zero-jedynkowym. Ciąża to nie choroba fakt ale po to jest 21 wiek by nie wracać do kamienia łupanego. Żyć w niewiedzy jest straszne. Ja sama choruje na chorobę genetyczną i bez diagnostyki nie wyobrażam sobie ciąży. Po drugie ... Widać że najlepsi lekarze to i tak Polacy patrząc na inne kraje :-p
    Powiem Ci, ze mieszkajac w Niemczech nie narzekam. Jestem bardzo zadowolona z opieki nie tylko dotychczasowej w ciazy ale ogolnie z opieki medycznej. Myślę, że pozostale dziewczyny z Niemiec potwierdza ;) Ja o badania nie musialam pytac... pobrano mi na pierwszej wizycie ciazowej krew i mocz na wszystkie badania.
    Pierwszym moim zdziwieniem bylo to ze tutaj ginekolozka na wizycie zbadala mi piersi i mialam tak na kazdej co pol roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:36

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No niestety ale skandynawia raczej stawia na "zimny chow"... dla mnie to czasem cos niewiarygodnego bo, tak jak mowisz, nie ma powodu, zeby wracac do kamienia lupanego... tutaj lepiej nie chorowac:) Polacy - lekarze maja swietna opinie za granica. Zwlaszcza stomatolodzy.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dokładnie. Przy ciąży z córką nikt nawet nie mówił. Położna odwiedziła mnie dwa tygodnie po porodzie. Tyle ja widziałam.
    U mnie jest dzień po.powrocie ze szpitala i ma.6 wizyt.patronazowych wpisuje je do ksiąŻeczki zdrowia dziecka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ineczka a Ty masz problem z tarczyca tak?
    Tak już przed ciąża miałam brałam najmniejsza dawkę a teraz biorę 62,5 i ostatnie tsh 1,3:)
    oo jak fajnie mało osób z Poznania na wątkach :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Powiem Ci, ze mieszkajac w Niemczech nie narzekam. Jestem bardzo zadowolona z opieki nie tylko dotychczasowej w ciazy ale ogolnie z opieki medycznej. Myślę, że pozostale dziewczyny z Niemiec potwierdza ;) Ja o badania nie musialam pytac... pobrano mi na pierwszej wizycie ciazowej krew i mocz na wszystkie badania.
    Pierwszym moim zdziwieniem bylo to ze tutaj ginekolozka na wizycie zbadala mi piersi i mialam tak na kazdej co pol roku
    Mi na pierwszej wizycie u lekarza powiedzieli, ze ciaza to choroba i nie ma wskazan zeby dac skierowanie do specjalisty jakim jest ginekolog. krew pobrali tylko na wit. D. Pobrali tez mocz :D:D:D oddaje probke i patrze a babeczka w rejestracji wtyka patyczek w moja probke moczu :D tak jak test owulacyny :D:D i moje cale wyniki to byly kolorki na paseczku :) zadnych liczb, zadnych informacji tylko kolorki na ktore lekarz spojrzal tylko w locie... tyle z moich badan. reszta mi sie nie nalezy bo nie jestem w zadnej z grup ryzyka... na moje pytanie skad wie skoro nigdy nie mialam robionych zadnych badan ( zadnych hormonow, bakterii ... no nic) to powiedzial, ze wygladam zdrowo :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:42

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak już przed ciąża miałam brałam najmniejsza dawkę a teraz biorę 62,5 i ostatnie tsh 1,3:)
    oo jak fajnie mało osób z Poznania na wątkach :)
    Polecam szpital sw.rodzinę:-) jestem spod Poznania ale Poznan to moje miasto:-)
    Ja mam.Hashimoto dlatego pytalam o tsh. Ja teraz mam 1.90 przy dawce 88

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Mi na pierwszej wizycie u lekarza powiedzieli, ze ciaza to choroba i nie ma wskazan zeby dac skierowanie do specjalisty jakim jest ginekolog. krew pobrali tylko na wit. D. Pobrali tez mocz :D:D:D oddaje probke i patrze a babeczka w rejestracji wtyka patyczek w moja probke moczu :D tak jak test owulacyny :D:D i moje cale wyniki to byly kolorki na paseczku :) zadnych liczb, zadnych informacji tylko kolorki na ktore lekarz spojrzal tylko w locie... tyle z moich badan. reszta mi sie nie nalezy bo nie jestem w zadnej z grup ryzyka... na moje pytanie skad wie skoro nigdy nie mialam robionych zadnych badan ( zadnych hormonow, bakterii ... no nic) to powiedzial, ze wygladam zdrowo :D:D
    Omg

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Mi na pierwszej wizycie u lekarza powiedzieli, ze ciaza to choroba i nie ma wskazan zeby dac skierowanie do specjalisty jakim jest ginekolog. krew pobrali tylko na wit. D. Pobrali tez mocz :D:D:D oddaje probke i patrze a babeczka w rejestracji wtyka patyczek w moja probke moczu :D tak test owulacyny :D:D i moje cale wyniki to byly kolorki na paseczku :) zadnych liczb, zadnych informacji tylko kolorki na ktore lekarz spojrzal tylko w locie... tyle z moich badan. reszta mi sie nie nalezy bo nie jestem w zadnej z grup ryzyka... na moje pytanie skad wie skoro nigdy nie mialam robionych zadnych badan ( zadnych hormonow, bakterii ... no nic) to powiedzial, ze wygladam zdrowo :D:D
    Ojej osiwiala bym ze stresu czy wszystko z malenstwem ok... dla mnie teraz 4 tygodnie czekania na wizyte to meczarnia

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    No niestety ale skandynawia raczej stawia na "zimny chow"... dla mnie to czasem cos niewiarygodnego bo, tak jak mowisz, nie ma powodu, zeby wracac do kamienia lupanego... tutaj lepiej nie chorowac:) Polacy - lekarze maja swietna opinie za granica. Zwlaszcza stomatolodzy.
    Właśnie to mnie przeraża. Bardzo przeraża mnie ten system tworzenia społeczeństwa idealnego. Zaraz mam na myśli Hitlera i idealną rasę. Przypuszczam że te dwa czy trzy przypadki urodzeń chorych dzieci na zespół Downa to decyzja kobiet . Nie wiem. Wiem jedno że ciąża to życie i opieka powinna być. Tak jak ty. Plamisz. Wszystko może odpowiadać za to jednak oni to mają w nosie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ale na serio już teraz trzeba zapisać się do położnej? Pytanie kieruję w szczególności do już dzieciatych koleżanek.Po co mi teraz położna? I skoro nie chcę rodzić naturalnie - to też muszę ogarnąć położną?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Dziewczyny - ale na serio już teraz trzeba zapisać się do położnej? Pytanie kieruję w szczególności do już dzieciatych koleżanek.Po co mi teraz położna? I skoro nie chcę rodzić naturalnie - to też muszę ogarnąć położną?
    Ja musialam się juz zapisac, bo z terminami ciężko, tym bardziej ze lipiec to czas urlopowy. Nie wiem jak to w Polsce wyglada.

3i499vvjspjyuavk.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    No u nas polozna jest dosc szybko dobierana i towarzyszy co 2-3 tygodnie do konca ciazy juz... jest taka "ciazowa kolezanka" + robi podstawowe badania za kazdym razem ( np. test paskowy z moczu ). U nas podczas ciazy nie ma opieki ginekologa i wlasnie polozna jest zamiast niego. :) lepszy rydz niz nic;)
    Opieka ginekologa nalezy sie tylko chorym... a ciaza to nie choroba... wiec nie ma ani jednej wizyty u ginekologa w zwiazku z ciaza... chyba, ze polozna albo lekarz rodzinny da skierowanie bo dzieje, sie cos na tyle niedobrego, ze sami sobie nie moga poradzic.
    A jakieś USG itp?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ