X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dalej nie mam dostępu i nadal nie mam avatarku :D

Paulina.G lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Dziewczyny - ale na serio już teraz trzeba zapisać się do położnej? Pytanie kieruję w szczególności do już dzieciatych koleżanek.Po co mi teraz położna? I skoro nie chcę rodzić naturalnie - to też muszę ogarnąć położną?
    Nic nie musisz:-) zaleznie jak.jest u Ciebie. Ja dop polozna informuje po.porodzie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja musialam się juz zapisac, bo z terminami ciężko, tym bardziej ze lipiec to czas urlopowy. Nie wiem jak to w Polsce wyglada.
    A gdzie mieszkasz?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Właśnie to mnie przeraża. Bardzo przeraża mnie ten system tworzenia społeczeństwa idealnego. Zaraz mam na myśli Hitlera i idealną rasę. Przypuszczam że te dwa czy trzy przypadki urodzeń chorych dzieci na zespół Downa to decyzja kobiet . Nie wiem. Wiem jedno że ciąża to życie i opieka powinna być. Tak jak ty. Plamisz. Wszystko może odpowiadać za to jednak oni to mają w nosie.
    To przykre ale podejscie maja raczej takie, ze jak ciaza jest slaba to nie ma sensu jej ratowac tylko poczekac na kolejna... moze bedzie lepsza. Wybralam ten kraj wiec nie pozostaje mi nic inengo jak sie dostosowac... Po prostu cale zycie myslalam, ze opieka prenatalna jest wszedzie w europie podobna do tej w PL a tu zonk. wiec zazdroszcze wam tych wszystkich badan i poczucia komfortu, ze zawsze mozecie pojechac do szpitala i ktos wam pomoze!

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę letrox 100 i obecne TSH 0.8. ale powiem Wam, że ostatnio moja koleżanka z pracy wylądowała u kardiologa, bo miała kołatania serca. Podejrzewali ukryta wadę serca, która wyszła przy ciąży, a okazało się, że miała.tsh prawie 7! Masakra. Dostała szybko leki, ale jednak takie wysokie tsh w ciąży jest niebezpieczne.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jakieś USG itp?
    Podczas ciazy naleza ci sie 2 USG
    - genetyczne + test pappa
    - polowkowe
    i to wszystko.
    ja zrobilam pierwsze USG prywatnie w klinice, ktora zajmuje sie tylko USG wiec ginekologa na oczy tez nie mozna zobaczyc prywatnie. Nie moglam wytrzymac do 12 tygodnia z USG i chcialam ozbaczyc czy jest dzidzia i czy wszystko ok.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A gdzie mieszkasz?
    Zachód Niemiec... Zaraz przy granicy z Luxembourgiem :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem i drożdżówka z jabłkiem. Kolacja mistrza:D

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti z tymi badaniami i opieką w PL to też jest rożnie, chyba zależy do kogo trafisz i pod czyją opieką jesteś.
    gdy kilka miesięcy temu leżałam w szpitalu w Krakowie na endokrynologii ginekologicznej, do mojej sali przywieźli dziewczynę w 16 tc, z podejrzeniem śmierci płodu z powodu braku wód płodowych. Dziewczyna z ogromnymi problemami, niby byłyśmy w szpitalu, ale nikt się nią nie zajął. Nie przyjęli jej na patologię ciąży tylko wsadzili na inny oddział, na krwawienia dawali jej... paracetamol, na pierwszym usg o jakie się wykłóciła powiedzieli że jej dziecko umarło i ze muszą wywołac poronienie, po chwili okazało się że lekarz ... się pomylił a maluch wciąż żyje. Potem jej powiedzieli że dzieciątko nie ma nerek. W kółko coś. Zamiast lekarzy przychodziły do niej stażystki, które miałam wrażenie że zaraz uciekną przez okno. To był horror.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie wszystko ok usg nie robil bo za dwa tyg się widzimy na prenatalnym. Cisnienie mam kontrolowac 2×dziennie zapisywac i za dwa tyg mu pokazac dopiero zobaczymy co dalej. W razie co jak znow tak skoczy jechac na SOR.
    Zmartwil mnie tym ze przy badaniu powiedzial ze macica jest wielkosci 17 tyg przez miesniaka:( nie zapytalam o wiele rzeczy jak zawsze! Nie wiem czy jestem zadowolona z tej wizyty

Marikita lubi tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Polecam szpital sw.rodzinę:-) jestem spod Poznania ale Poznan to moje miasto:-)
    Ja mam.Hashimoto dlatego pytalam o tsh. Ja teraz mam 1.90 przy dawce 88
    Moja mama rodziła w św rodzinie i na Polnej.My raczej zdecydujemy się na Polna miałam tam hsg, które robiła mi moja gin bo tam pracuje a siostra ma praktyki na Polnej i trochę organizacja jest mi znana i lekarze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja biorę letrox 100 i obecne TSH 0.8. ale powiem Wam, że ostatnio moja koleżanka z pracy wylądowała u kardiologa, bo miała kołatania serca. Podejrzewali ukryta wadę serca, która wyszła przy ciąży, a okazało się, że miała.tsh prawie 7! Masakra. Dostała szybko leki, ale jednak takie wysokie tsh w ciąży jest niebezpieczne.
    Takie kołotanie może się pojawić po zmianie dawki leki tez tak miałam moja mama podobnie teraz już organizm się przyzwyczaił i wszystko dobrze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Moja mama rodziła w św rodzinie i na Polnej.My raczej zdecydujemy się na Polna miałam tam hsg, które robiła mi moja gin bo tam pracuje a siostra ma praktyki na Polnej i trochę organizacja jest mi znana i lekarze :)
    Syna urodziłam na Polnej mala w sw rodzinie i bez porownania:}

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam to głośno napisac...ale...mdlosci.jak by se poszly? Nie wiem.spać? Wrócą? Psikus? Będzie lepiej?...pojde spac z nadzieja ze moze to lepsze jutro juz jutro??

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak czytam na naturalnie po cesarce to i sw rodzina i polna ma dobre opinie :)

u mnie przy straszej córce polozna była raz! a mieszkalismy w akademiku :P przy młodszej kilka i nawet miała wage dla noworodków co mi sie podobało bardzo :) a od tego roku chodzi jeszcze pielegniarka srodowiskowa i sprawdza jak dziecko ma 3/4 mce była u szwagierki. Mowiła, ze rutynowo wszytskie dzieci spawdzają

Magda ciesz sie chwila! Moze to ten 10 magiczny tydzien :p

a co do opieki poza pl... kuzynka rodziła 30h! 1 corke a mała była ulozona twarzyczkowo, podejrzewam ze w pl byłoby cc a ona 40 szwów miała a młoda vaccum wyciagali :(

shadee zdecydowana jestes juz na cc?

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż czasami pyta czy nie chce cesarki, bo po co przezywac ten ból. Ale skoro nie ma zalecen medycznych to czemu nie rodzic naturalnie. Zawsze sobie tłumaczę, moja mama dala radę to i ja dam ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Mnie mąż czasami pyta czy nie chce cesarki, bo po co przezywac ten ból. Ale skoro nie ma zalecen medycznych to czemu nie rodzic naturalnie. Zawsze sobie tłumaczę, moja mama dala radę to i ja dam ;)
    Córkę urodzilam bez znieczulenia. Kazdy milimetr jej ciała czułam jak sie rodziła. Po wszystkim ryczałam.jak.bobr z emocji.
    Uważam ze jesli nie ma.wskazan lekarskich to nalezy rodzic SN

Paulina.G lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po.CC dopiero zaczyna się ból po...dziękuję postoje 2 porody SN i oby 3 tez taki byl.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Córkę urodzilam bez znieczulenia. Kazdy milimetr jej ciała czułam jak sie rodziła. Po wszystkim ryczałam.jak.bobr z emocji.
    Uważam ze jesli nie ma.wskazan lekarskich to nalezy rodzic SN
    Tez tak uważam

magdaaq lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA potwiedzę rodziłam naturalnie ( miałam pełne rozwarcie i parte) i nie pamietam bolu a bol po cc owszem :( przy 2 cc było lepiej, bo juz wiedziałam co i jak ale bez szału i teraz chyba bede próbować SN :) ale musi być wszytsko ok z blizna i ze mna dzieckiem etc

magdaaq, Paulina.G, karolcia87 lubią tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ