X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla mnie autorytetem sa Hafija oraz mamaginekolog.
    Pixi spokojnie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie panikuj spokojnie!!!! Na pewno nic nie zaszkodziła, ja z kolei często mam w nocy niekontrolowane orgazmy które mnie budzą, tez panikuje ze to niedobrze ale potem sie wyciszam bo przecież takim trybem myślenia to powinnismy sie położyć w pokoju bez klamek ;) wszystko bedzie dobrze jestem pewna :) imbir stosowały juz nasze babcie i rodziły zdrowe dzieci! :)

PixiDixi, muminka83, Marikita lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadne strony babyonline czy inne nie biore pod uwage. Czytam tylko wiarygodne źródła

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czlowiel lezy i durnoty czyta a pozniej sie gryzie. Madrze mowicie :)buziaki dla Was.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czlowiel lezy i durnoty czyta a pozniej sie gryzie. Madrze mowicie :)buziaki dla Was.
    Pixi tylko te dwie osoby:-) to sa źródła na których można polegać.
    Proszę nie siać fermentu:-) imbir od zawsze jest polecany i raczej nikt go nie je kg.
    Tak samo jak z tunczykiem ktory ma.rtęć w.sobie. bez.przesady ile go.zjemy?
    Podobnie z innymi typu sery feta camembert itp. One sa pasteryzowane i mozna jesc:)
    Jedynie czego sie nalezy wystrzegać to surowego mięsa i ryb:}

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Udalo mi się wkoncu zalatwic położną, po 3 dniach wydzwaniania :) Ciesze sie i ulzylo mi ze mam to "z glowy". Dzisiaj ginekolog juz wspomniała, że muszę do końca roku się u ktoreś zgłosić.
    A jak u Was to wygląda?

I dostalam dzisiaj piękna paczkę od ginekolożki ;)
    Położna, o kurde, a ja nic nie wiem na ten temat. :O

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny wpadlam na taka informacje,ze w pierwszym trymestrze nie wolno jesc imbiru. Wplywa negatywnie na ciążę.

hhttp://babyonline.pl/imbir-w-ciazy-czy-na-pewno-jest-bezpieczny,czego-nie-wolno-w-ciazy-artykul,23898,r1p1.html
    Przecież imbir jest polecany jako środek na mdłości. Nawet w preparacie Prenatal Uno jest wyciąg z imbiru na mdłości... Nie sądzę, żeby go tam dodali i lykaloby go tysiace kobiet, gdyby nie był bezpieczny...

muminka83, Carolline lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile do nadrabiania:) Nadrobiłam, ale nie pamietam co kto i jak eh skleroza ciążowa ;) Mam pytanko bo czasami cytujecie w jednym poście kilka innych postów jak to robicie bo mi jakos nie wychodzi i na kazdy post odpowiadam osobno i potem 3 strony moich odpowiedzi.my kolejne usg mamy w 12 tyg może być kilka dni do przodu tez się nie mogę doczekać :) Dzięki za wrzucenie ustawy ja chodzę prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynnosc ostatnia moja wizyta trwała 7min koszt 200zl zobaczył na wyniki i zwiększył trochę dawkę euthyroxu.Zastanawiam się czy jest sens chodzić co miesiąc prywatnie jak będzie to tylko kwestia zerknięcia ma wyniki zawsze muszę mieć tsh,ft"3,ft4 i i albo branie takiej samej dawki albo innej to samo może mi powiedziec endo na NFZ a teraz w takim razie musza mnie zapisać w przeciągu w 7 dni tak ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ile do nadrabiania:) Nadrobiłam, ale nie pamietam co kto i jak eh skleroza ciążowa ;) Mam pytanko bo czasami cytujecie w jednym poście kilka innych postów jak to robicie bo mi jakos nie wychodzi i na kazdy post odpowiadam osobno i potem 3 strony moich odpowiedzi.my kolejne usg mamy w 12 tyg może być kilka dni do przodu tez się nie mogę doczekać :) Dzięki za wrzucenie ustawy ja chodzę prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynnosc ostatnia moja wizyta trwała 7min koszt 200zl zobaczył na wyniki i zwiększył trochę dawkę euthyroxu.Zastanawiam się czy jest sens chodzić co miesiąc prywatnie jak będzie to tylko kwestia zerknięcia ma wyniki zawsze muszę mieć tsh,ft"3,ft4 i i albo branie takiej samej dawki albo innej to samo może mi powiedziec endo na NFZ a teraz w takim razie musza mnie zapisać w przeciągu w 7 dni tak ?
    Ineczka a Ty masz problem z tarczyca tak?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jestesmy z tego samego miasta:!)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja robie tak samo jak muminka :) a ze zostały mi ziemniaki z dziś to jutro beda kluski :P tylko ja wrzucam do robota :D sama nie wyrabiam ciasta

Magda nie wolno jeszcze mleka niepasteryzowanego i serow ale te nasze sa ok.

muminka83 lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi ja robie tak samo jak muminka :) a ze zostały mi ziemniaki z dziś to jutro beda kluski :P tylko ja wrzucam do robota :D sama nie wyrabiam ciasta

Magda nie wolno jeszcze mleka niepasteryzowanego i serow ale te nasze sa ok.
    No tak nie wolno nic nie pasteryzowanego ale chyba nikt takich nie pije co

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie poloznych to do mnie szpital napisal maila ~ 2 tygodnie temu, ze pierwsze spotkanie z polozna mam 2 stycznia.
    Bede tez musiala wybrac grupe w szkole rodzenia ( tez przy szpitalu). Moj M jest przerazony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a właśnie leze i sie odstresowuje. Tak sie pokłóciłam z matką ze miałam ochote mordować! Teraz to sie martwię o moje maleństwa :( zeby one tam nie przeżywały tych nerwow

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna kazała się odezwac na początku stycznia by zrobić 1 termin

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No tak nie wolno nic nie pasteryzowanego ale chyba nikt takich nie pije co
    No nie ale jak wracam wspomnieniami z dzieciństwa to takie mleczko prosto od krowy poezja. Niestety to kartonowe nawet koło krowy nie stało. Haha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Odnosnie poloznych to do mnie szpital napisal maila ~ 2 tygodnie temu, ze pierwsze spotkanie z polozna mam 2 stycznia.
    Bede tez musiala wybrac grupe w szkole rodzenia ( tez przy szpitalu). Moj M jest przerazony :)
    O kurde u nas luzik. Szkoła rodzenia jak sie chce polozna akurat mam stala ktora ma.patronaz u mnie w miescie. I opieka położnej po 21 tygodniu jak szkola rodzenia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No nie ale jak wracam wspomnieniami z dzieciństwa to takie mleczko prosto od krowy poezja. Niestety to kartonowe nawet koło krowy nie stało. Haha
    A to fakt heheheheh

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    O kurde u nas luzik. Szkoła rodzenia jak sie chce polozna akurat mam stala ktora ma.patronaz u mnie w miescie. I opieka położnej po 21 tygodniu jak szkola rodzenia.
    Dokładnie. Przy ciąży z córką nikt nawet nie mówił. Położna odwiedziła mnie dwa tygodnie po porodzie. Tyle ja widziałam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A a właśnie leze i sie odstresowuje. Tak sie pokłóciłam z matką ze miałam ochote mordować! Teraz to sie martwię o moje maleństwa :( zeby one tam nie przeżywały tych nerwow
    Ojj :( Napewno z maleństwami wszystko dobrze

Ja dzisiaj na wizycie myslalam ze padne ze smiechu.. Okruch nie dal sobie ladnego zdjecia zrobic a potrzebowalam na wigilie dla przyszlych dziadków. Ginekolog probowala jakoś rozruszac malca jednakze najskuteczniejszy okazal sie moj smiech... Zaczynalam się smiac to i malec tanczyl :D Cudny widok

Agniechaaaa, kashanti, Andziula_1988, Mmargotka, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ