Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla mnie autorytetem sa Hafija oraz mamaginekolog.
    Pixi spokojnie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie panikuj spokojnie!!!! Na pewno nic nie zaszkodziła, ja z kolei często mam w nocy niekontrolowane orgazmy które mnie budzą, tez panikuje ze to niedobrze ale potem sie wyciszam bo przecież takim trybem myślenia to powinnismy sie położyć w pokoju bez klamek ;) wszystko bedzie dobrze jestem pewna :) imbir stosowały juz nasze babcie i rodziły zdrowe dzieci! :)

PixiDixi, muminka83, Marikita lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadne strony babyonline czy inne nie biore pod uwage. Czytam tylko wiarygodne źródła

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czlowiel lezy i durnoty czyta a pozniej sie gryzie. Madrze mowicie :)buziaki dla Was.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czlowiel lezy i durnoty czyta a pozniej sie gryzie. Madrze mowicie :)buziaki dla Was.
    Pixi tylko te dwie osoby:-) to sa źródła na których można polegać.
    Proszę nie siać fermentu:-) imbir od zawsze jest polecany i raczej nikt go nie je kg.
    Tak samo jak z tunczykiem ktory ma.rtęć w.sobie. bez.przesady ile go.zjemy?
    Podobnie z innymi typu sery feta camembert itp. One sa pasteryzowane i mozna jesc:)
    Jedynie czego sie nalezy wystrzegać to surowego mięsa i ryb:}

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Udalo mi się wkoncu zalatwic położną, po 3 dniach wydzwaniania :) Ciesze sie i ulzylo mi ze mam to "z glowy". Dzisiaj ginekolog juz wspomniała, że muszę do końca roku się u ktoreś zgłosić.
    A jak u Was to wygląda?

I dostalam dzisiaj piękna paczkę od ginekolożki ;)
    Położna, o kurde, a ja nic nie wiem na ten temat. :O

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny wpadlam na taka informacje,ze w pierwszym trymestrze nie wolno jesc imbiru. Wplywa negatywnie na ciążę.

hhttp://babyonline.pl/imbir-w-ciazy-czy-na-pewno-jest-bezpieczny,czego-nie-wolno-w-ciazy-artykul,23898,r1p1.html
    Przecież imbir jest polecany jako środek na mdłości. Nawet w preparacie Prenatal Uno jest wyciąg z imbiru na mdłości... Nie sądzę, żeby go tam dodali i lykaloby go tysiace kobiet, gdyby nie był bezpieczny...

muminka83, Carolline lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile do nadrabiania:) Nadrobiłam, ale nie pamietam co kto i jak eh skleroza ciążowa ;) Mam pytanko bo czasami cytujecie w jednym poście kilka innych postów jak to robicie bo mi jakos nie wychodzi i na kazdy post odpowiadam osobno i potem 3 strony moich odpowiedzi.my kolejne usg mamy w 12 tyg może być kilka dni do przodu tez się nie mogę doczekać :) Dzięki za wrzucenie ustawy ja chodzę prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynnosc ostatnia moja wizyta trwała 7min koszt 200zl zobaczył na wyniki i zwiększył trochę dawkę euthyroxu.Zastanawiam się czy jest sens chodzić co miesiąc prywatnie jak będzie to tylko kwestia zerknięcia ma wyniki zawsze muszę mieć tsh,ft"3,ft4 i i albo branie takiej samej dawki albo innej to samo może mi powiedziec endo na NFZ a teraz w takim razie musza mnie zapisać w przeciągu w 7 dni tak ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ile do nadrabiania:) Nadrobiłam, ale nie pamietam co kto i jak eh skleroza ciążowa ;) Mam pytanko bo czasami cytujecie w jednym poście kilka innych postów jak to robicie bo mi jakos nie wychodzi i na kazdy post odpowiadam osobno i potem 3 strony moich odpowiedzi.my kolejne usg mamy w 12 tyg może być kilka dni do przodu tez się nie mogę doczekać :) Dzięki za wrzucenie ustawy ja chodzę prywatnie do endokrynologa bo mam niedoczynnosc ostatnia moja wizyta trwała 7min koszt 200zl zobaczył na wyniki i zwiększył trochę dawkę euthyroxu.Zastanawiam się czy jest sens chodzić co miesiąc prywatnie jak będzie to tylko kwestia zerknięcia ma wyniki zawsze muszę mieć tsh,ft"3,ft4 i i albo branie takiej samej dawki albo innej to samo może mi powiedziec endo na NFZ a teraz w takim razie musza mnie zapisać w przeciągu w 7 dni tak ?
    Ineczka a Ty masz problem z tarczyca tak?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka jestesmy z tego samego miasta:!)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja robie tak samo jak muminka :) a ze zostały mi ziemniaki z dziś to jutro beda kluski :P tylko ja wrzucam do robota :D sama nie wyrabiam ciasta

Magda nie wolno jeszcze mleka niepasteryzowanego i serow ale te nasze sa ok.

muminka83 lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi ja robie tak samo jak muminka :) a ze zostały mi ziemniaki z dziś to jutro beda kluski :P tylko ja wrzucam do robota :D sama nie wyrabiam ciasta

Magda nie wolno jeszcze mleka niepasteryzowanego i serow ale te nasze sa ok.
    No tak nie wolno nic nie pasteryzowanego ale chyba nikt takich nie pije co

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie poloznych to do mnie szpital napisal maila ~ 2 tygodnie temu, ze pierwsze spotkanie z polozna mam 2 stycznia.
    Bede tez musiala wybrac grupe w szkole rodzenia ( tez przy szpitalu). Moj M jest przerazony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a właśnie leze i sie odstresowuje. Tak sie pokłóciłam z matką ze miałam ochote mordować! Teraz to sie martwię o moje maleństwa :( zeby one tam nie przeżywały tych nerwow

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna kazała się odezwac na początku stycznia by zrobić 1 termin

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No tak nie wolno nic nie pasteryzowanego ale chyba nikt takich nie pije co
    No nie ale jak wracam wspomnieniami z dzieciństwa to takie mleczko prosto od krowy poezja. Niestety to kartonowe nawet koło krowy nie stało. Haha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Odnosnie poloznych to do mnie szpital napisal maila ~ 2 tygodnie temu, ze pierwsze spotkanie z polozna mam 2 stycznia.
    Bede tez musiala wybrac grupe w szkole rodzenia ( tez przy szpitalu). Moj M jest przerazony :)
    O kurde u nas luzik. Szkoła rodzenia jak sie chce polozna akurat mam stala ktora ma.patronaz u mnie w miescie. I opieka położnej po 21 tygodniu jak szkola rodzenia.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No nie ale jak wracam wspomnieniami z dzieciństwa to takie mleczko prosto od krowy poezja. Niestety to kartonowe nawet koło krowy nie stało. Haha
    A to fakt heheheheh

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    O kurde u nas luzik. Szkoła rodzenia jak sie chce polozna akurat mam stala ktora ma.patronaz u mnie w miescie. I opieka położnej po 21 tygodniu jak szkola rodzenia.
    Dokładnie. Przy ciąży z córką nikt nawet nie mówił. Położna odwiedziła mnie dwa tygodnie po porodzie. Tyle ja widziałam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A a właśnie leze i sie odstresowuje. Tak sie pokłóciłam z matką ze miałam ochote mordować! Teraz to sie martwię o moje maleństwa :( zeby one tam nie przeżywały tych nerwow
    Ojj :( Napewno z maleństwami wszystko dobrze

Ja dzisiaj na wizycie myslalam ze padne ze smiechu.. Okruch nie dal sobie ladnego zdjecia zrobic a potrzebowalam na wigilie dla przyszlych dziadków. Ginekolog probowala jakoś rozruszac malca jednakze najskuteczniejszy okazal sie moj smiech... Zaczynalam się smiac to i malec tanczyl :D Cudny widok

Agniechaaaa, kashanti, Andziula_1988, Mmargotka, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ