X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A JA potwiedzę rodziłam naturalnie ( miałam pełne rozwarcie i parte) i nie pamietam bolu a bol po cc owszem :( przy 2 cc było lepiej, bo juz wiedziałam co i jak ale bez szału i teraz chyba bede próbować SN :) ale musi być wszytsko ok z blizna i ze mna dzieckiem etc
    Ja.bol.pamietam :D ale po wszystkim jak mlody.bog wręcz bogini. Mowie.o.porodzie z Lenka bo mialam wysmienita.opieke i cud miod personel ktory dbal o nas jak.o skarb. Po wszystkim smigalam rowno jak bym.nie rodzila:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Po.CC dopiero zaczyna się ból po...dziękuję postoje 2 porody SN i oby 3 tez taki byl.
    Nie zgodzę się. Jestem po dwóch. Kilka godzin po na moje życzenie wyciągali cewnik i chodziłam. Bez środków przeciwbólowych. Byłam mega jak mówił lekarz. Wszystko zależy od progu bólu i psychicznego nastawienia. Miałam narkozy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja brde miec CC i nastawiam sie pozytywnie, jak tylko bede mogła to odrazu wstaje i bede jak najwiecej chodzić, podobno to pomaga :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja brde miec CC i nastawiam sie pozytywnie, jak tylko bede mogła to odrazu wstaje i bede jak najwiecej chodzić, podobno to pomaga :)
    Tak. Im szybciej pionizacja tym lepiej. Nawet jak boli to warto

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Po.CC dopiero zaczyna się ból po...dziękuję postoje 2 porody SN i oby 3 tez taki byl.
    Rodziłam naturalnie bez jakiegokolwiek znieczulenia. Bolało strasznie - nie ukrywam ale warto było. Kilka sekund po już nie pamięta się bólu. Byłam nacięta a znieczulenie do szycia zadziałało po fakcie dopiero :p
    Moja siostra dla porównania miała dwie cesarki (ze wskazań) i to co ona przeszła to maskara. Po cesarkach nie chciała rana się goić. Strasznie ją wszystko bolało a tu do dziecka trzeba wstawać.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana przy blizniakach to.oczywiste.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale są osoby co sobie chwalą cc i nie mają żadnych potem skutków ubocznych :) Byle by dzieciątko urodziło się zdrowe a i my doszłyśmy jak najszybciej do siebie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile porodów tyle opin:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam, ze im szybciej pionizuja tym szybciej sie człowiek zbiera. Wiec ja juz sie psychicznie nastawiam a ja z upartych jestem wiec myśle ze sie uda i bedzie dobrze!

muminka83 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    warto jak pusci znieczulenie ruszacnogami i rekami takie koliste ruchy jakby pajacyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    warto jak pusci znieczulenie ruszacnogami i rekami takie koliste ruchy jakby pajacyki
    Zapamiętam!! :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co kobieta to inaczej :) I każdy poród jest inny :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam mamy po cc i porodzie sn. Zwykle te po cc leżą plackiem przez 12 godzin i ból jest większy. Cięcie przez całe powłoki skórne i mięśnie to nie pestka, to poważny zabieg. Sąsiadka mało nie umarła podczas cc. Mamy po naturalnym porodzie zwykle po 2 godzinach idą pod prysznic :). Wiadomo, że boli, ale wiedziałyśmy na co się piszemy.

Oczywiście jak ze wskazań lekarza musi być cc to będzie. Dla bezpieczeństwa dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 20:57

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Widziałam mamy po cc i porodzie sn. Zwykle te po cc leżą plackiem przez 12 godzin i ból jest większy. Cięcie przez całe powłoki skórne i mięśnie to nie pestka, to poważny zabieg. Sąsiadka mało nie umarła podczas cc. Mamy po naturalnym porodzie zwykle po 2 godzinach idą pod prysznic :).
    Ja mam zawsze narkozę. W kręgosłup nie mogę. Słyszałam że najwięcej przypadków negatywnych jest właśnie w częściowym znieczuleniu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie wiem czy mam to głośno napisac...ale...mdlosci.jak by se poszly? Nie wiem.spać? Wrócą? Psikus? Będzie lepiej?...pojde spac z nadzieja ze moze to lepsze jutro juz jutro??
    U mnie od trzech dni tez jest lepiej i nawet mogę spac co od dwóch miesięcy średnio mi idzie ;) Wiec trzymajmy się tego, źe będzie już tylko lepiej :) mnie kiedyś wystarszyla metoda kleszczowa w św Rodzinie i jakos tak mi to zostało w głowie :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Widziałam mamy po cc i porodzie sn. Zwykle te po cc leżą plackiem przez 12 godzin i ból jest większy. Cięcie przez całe powłoki skórne i mięśnie to nie pestka, to poważny zabieg. Sąsiadka mało nie umarła podczas cc. Mamy po naturalnym porodzie zwykle po 2 godzinach idą pod prysznic :). Wiadomo, że boli, ale wiedziałyśmy na co się piszemy.

Oczywiście jak ze wskazań lekarza musi być cc to będzie. Dla bezpieczeństwa dziecka.
    Ja po.porodzie kiedy odbylo sie magiczne 2h skora do skóry poszlam pod prysznic od razu:-))

Glass lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U mnie od trzech dni tez jest lepiej i nawet mogę spac co od dwóch miesięcy średnio mi idzie ;) Wiec trzymajmy się tego, źe będzie już tylko lepiej :) mnie kiedyś wystarszyla metoda kleszczowa w św Rodzinie i jakos tak mi to zostało w głowie :)
    Oj to nic nie wiem ja mialam raj za to na polnej...niestety ale wypchneli mi.z brzucha Oskara. Brak slow.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.nic Lenka śpi chwilo trwaj ja już wykapana ogarnieta na jutrzejszą wizyte. Ide spac.
    Dobranoc dzieuszki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja jak czytam na naturalnie po cesarce to i sw rodzina i polna ma dobre opinie :)

shadee zdecydowana jestes juz na cc?

na chwilę obecną tak

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Glass Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja słyszałam, że metody kleszczowej już się w Polsce nie używa tak jak i chwytu Kristellera. Podobno tylko w UK dalej to robią. Masz prawo odmówić. Warto znać swoje prawa.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ