X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Kochana ja biorę Prevomit i mdłości są nadal. Teraz jak będę we wtorek to porozmawiam z ginem o czopkach Torecan aby jakoś święta przetrwać i cokolwiek móc zjeść

Ja dostałam ten torecan, bo wczoraj już ledwo żyłam. Ale to nie jest lek bezpieczny w ciąży, więc jak dasz radę przetrwać to ja bym nie brała.

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torecan bralam podczas chemii, ehh z bliźniaczkami też bardzo wymiotowalam też mi to zapisali, ale ja sie balam..

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    U mnie dziś beta spadła o prawie 1000.
    Wypisz mnie Aga proszę z listy.
    Strasznie mi przykro, trzymaj się :*

"Troszkę Nas Jest.."
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    hej dziewczyny, pytanie z innej beczki. 27.12. mam prenatalne, to będzie początek 14 tc. Myślicie że jest szansa na to, że poznamy płeć? Wydaje mi się że to dość wcześnie, w poprzedniej ciąży lekarz powiedział nam ok. 20tc, ale na innych forach czytałam że dziewczynom lekarze czasem już w 12tc mówili... Myślicie że to możliwe?

Mnie Lekarz ocenił płeć w 13 tygodniu tylko powiedział że to tak na 80% i się sprawdziło; )
    Co do imion to teraz męża kolej wybierać, ma obiecane bo córe nazwałam imieniem mojej wieloletniej przyjaciółki. Od dziecka chciałam żeby moja córka kiedyś miała po niej imię(przyjaznimy się od 2 roku życia po dziś dzień).
    Ja chciałam żeby rodzina dowiedziała się na w8gilie ,Ale już mi brzuch tak wywaliło, ze nie ma złudzeń,A w Polsce będziemy za tydzień więc pójdzie standard jak ostatnim razem pudełko z bucikami dziecięcymi i zdjęcie z usg:)

Cuddlemuffin a w którym Landzie mieszkasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 23:51

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja przy sobocie.
    Po prostu ją współczuję z całego serca i czekamy na wieści pozytywne od Ciebie jak najszybciej.
    Ja się zastanawiam czy w poniedziałek nie wybrać się do gina, nie wiem czy to przez duphaston ale czasami mam taki dziwny śluz i boję się czy nie przyplątała się jakaś infekcja wolę żeby sprawdził.
    My dzisiaj idziemy na urodziny, ja wcześniej do fryzjera trochę o siebie zadbać mam tylko nadzieję, że farba złapie ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale tu cisza dzisisj ;) Miłego dnia
    Karolcia to udanej imprezy i relaksu podczas wizyty u fryzjera :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Witam się i ja przy sobocie.
    Po prostu ją współczuję z całego serca i czekamy na wieści pozytywne od Ciebie jak najszybciej.
    Ja się zastanawiam czy w poniedziałek nie wybrać się do gina, nie wiem czy to przez duphaston ale czasami mam taki dziwny śluz i boję się czy nie przyplątała się jakaś infekcja wolę żeby sprawdził.
    My dzisiaj idziemy na urodziny, ja wcześniej do fryzjera trochę o siebie zadbać mam tylko nadzieję, że farba złapie ;)
    Mi.sie wdala infekcja i podraznienie przez luteine. Dostalam antybiotyk 1 dniowy do wypicia zrobila wymaz i dala na 6 dni globulki. Odczuwalam swędzenie pieczenie no i wynik moczu byl slaby.
    Przyjemnosci u fryzjera!
    Dzień dobry. Nie spalam od 1do4 a teraz oczy na zapalki a dzieci grandza

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez slabo, mdlosci mam okropne. Juz waze 1,5kg mniej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :) Wczoraj mnie nie było, bo pracowałam do późna i padłam od razu po przyjściu do domu. Niestety oudziły mnie w środku nocy mdłości, ledwo dobiegłam do łazienki. Myślałam, że już odpuszczają ;(
    Pytanie do dziewczyn po poronieniu: do kiedy macie brać Douphaston? Biorę teraz 2 x 1 i te mdłości są chyba właśnie nasilają się ok. godzinę po połknięciu tabletki.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    U mnie dziś beta spadła o prawie 1000.
    Wypisz mnie Aga proszę z listy.
    Bardzo Ci kibicuję, za kilka miesięcy się uda i będzie wszystko dobrze. Przytulam i trzymam kciuki, żeby wszystko sie potoczyło po twojej myśli.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry, ale tu cisza dzisisj ;) Miłego dnia
    Karolcia to udanej imprezy i relaksu podczas wizyty u fryzjera :)

A bo przy sobocie to zakupy fryzjerzy. U nas wczoraj otworzyli Agata meble to takie szaleństwo było a w sumie nic tam ciekawego nie było w sensie dużych wyprzedaży itd

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    To i ja się witam :) Wczoraj mnie nie było, bo pracowałam do późna i padłam od razu po przyjściu do domu. Niestety oudziły mnie w środku nocy mdłości, ledwo dobiegłam do łazienki. Myślałam, że już odpuszczają ;(
    Pytanie do dziewczyn po poronieniu: do kiedy macie brać Douphaston? Biorę teraz 2 x 1 i te mdłości są chyba właśnie nasilają się ok. godzinę po połknięciu tabletki.

Wspolczuje wymiotów, napewno to musi być męczące... Mnie na szczęście tylko mdli ale już jakby to powiedzieć... Hmmm.... Ze co tydzień coraz bardziej mnie bierze i mam Coraz większe mdłości. Planujesz l4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 09:04

Alfa_Centauri, anecz_kaa lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Ja brałam do 19 tygodnia

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Ja bralam duphaston do 15 tc .

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale mi dobrze nie robi ta lutka pof język od rana. Masakrejszyn. Musialam zajesc piernikiem. Jak żyć..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mi.sie wdala infekcja i podraznienie przez luteine. Dostalam antybiotyk 1 dniowy do wypicia zrobila wymaz i dala na 6 dni globulki. Odczuwalam swędzenie pieczenie no i wynik moczu byl slaby.
    Przyjemnosci u fryzjera!
    Dzień dobry. Nie spalam od 1do4 a teraz oczy na zapalki a dzieci grandza
    A ja po luteinie mam podrażnienie, ale o dziwo tylko na zewnątrz. Lekarz mówił, że w środku wszystko ładnie wygląda. Dostałam crotlimazol do smarowania.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja po luteinie mam podrażnienie, ale o dziwo tylko na zewnątrz. Lekarz mówił, że w środku wszystko ładnie wygląda. Dostałam crotlimazol do smarowania.
    Ja bylam przeziebiona i przez to tez wdala sie infekcja. Clotri nie działa bo to raczej bakteryjne nie grzybicze. Dlatego wymaz pobrala

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja bylam przeziebiona i przez to tez wdala sie infekcja. Clotri nie działa bo to raczej bakteryjne nie grzybicze. Dlatego wymaz pobrala
    Rozumiem, u mnie to wygladalo na drożdżycę i lekarz aż się zdziwił, że w środku czysto. Dlatego zalecil ten krem i działa, więc w sumie chyba miał racje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Przy poprzedniej ciąży musiałam brać do końca.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ