LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Wspolczuje wymiotów, napewno to musi być męczące... Mnie na szczęście tylko mdli ale już jakby to powiedzieć... Hmmm.... Ze co tydzień coraz bardziej mnie bierze i mam Coraz większe mdłości. Planujesz l4?
Marikita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alfa_Centauri wrote:Dzieki za odpowiedzi, to mnie nie pocieszyłyście. Myslałam że po 12 tygodniu juz nie trzeba brać
-
Nalia wrote:Rozumiem, u mnie to wygladalo na drożdżycę i lekarz aż się zdziwił, że w środku czysto. Dlatego zalecil ten krem i działa, więc w sumie chyba miał racje.
-
Zielona1911 wrote:Dzien Dobry.
Co do imion to w domu mamy Oskara I Dominika.I w tym stylu chcemy nazwac kolejne dzieciatko. Chcemy zeby imie bylo nadawane zarowno w Niemczech jak I w Polsce. W planach jest Marcel, Emilia/Laura.Zielona1911 lubi tę wiadomość
-
A my dziś idziemy do teatru
jutro na Mikołajki do znajomych zrobię pizzerinki bo wyszły mi super
musimy jeszcze dziewczynom coś kupić i spakować :p a po Mikołajkach na jarmark bożonarodzeniowy
jak będę w stanie wstać to idę sprzątać i ogarniam jakiś obiad
-
nick nieaktualny
-
Nalia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała - dzisiaj pod oczami wyskoczyły mi takie małe, czerwone plamki, coś jak malutkie krwiaczki albo piegi.
Kuzwa mi jeszcze po poprzedniej ciąży kreska z brzucha nie zeszla
-
magdaaq wrote:Piegi rzecz normalna ale u mnie latem w ciazy wyszly i przebarwienia ktore pozostaly ale już po malu zanikaja.
Kuzwa mi jeszcze po poprzedniej ciąży kreska z brzucha nie zeszlaPlamki nie swędzą. Wygląda jak jakaś wysypka, ale nie są to grudki tylko plaskie plamki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 10:21
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ale to nie są piegi, to są takie czerwone i fioletowe plamki. Poza tym ja nigdy piegów nie miałam.
Plamki nie swędzą. Wygląda jak jakaś wysypka, ale nie są to grudki tylko plaskie plamki.
-
To wyglada na wybroczyny. Nie wiem czy tu dermatolog cos zaradzi...Przy takim wynaczynianiu dobrze jest uszczelnic i wzmocnic naczynka wlosowate a najlepiej rutynoscorbin ,ktory ma rutyne w skladzie a ona wzmacnia naczynka.Plus sporo witaminy C.
Jak Twoje cisnienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 10:57
-
PixiDixi wrote:To wyglada na wybroczyny. Nie wiem czy tu dermatolog cos zaradzi...Przy takim wynaczynianiu dobrze jest uszczelnic i wzmocnic naczynka wlosowate a najlepiej rutynoscorbin ,ktory ma rutyne w skladzie a ona wzmacnia naczynka.Plus sporo witaminy C.
Jak Twoje cisnienie?
Ciśnienie ostatnio miałam u ginekologa 100/90, ale lekarz mówił, że jest w normie. A tak normalnie to mam takie albo w okolicy 110-120. A można brać rutinoscorbin w ciąży? A czy to może być od dużej ilości progesteronu? Bo od 3 dni dodatkowo zażywam 3xdziennie duphaston.
Wyczytałam jeszcze:
Podbiegnięcia na skórze mogą być spowodowane zwiększonym ciśnieniem w naczyniach kapilarnych. Dzieje się tak na w czasie intensywnego kaszlu, wymiotów czy też płaczu. Pojawiają się wtedy małe sino-czerwone plamki wokół oczu. Takie zmiany są niegroźne i ustępują po kilku dniach.
A ja w sumie wczoraj aż 3 razy wymiotowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 11:03
❤Ada&Pola❤
-
Tinnera wrote:Takie wybroczyny robią się np od wymiotów, córka tak ma, i często leci jej krew z nosa i tak samo wtedy. Aczkolwiek jeśli będzie u Ciebie sie to utrzymywać powinnaś zrobić badania na krzepnięcie krwi.❤Ada&Pola❤