LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli nie znika po ucisku palcem to wybroczyny, częste przy wymiotach, będą długo schodzić i nic się nie da zrobić. Jeśli masz do tego skłonność, to po porodzie będzie ich jeszcze więcej, mogą nawet pojawić się krwawe podbiegniecia w oku, wszystko niegroźne, jedynie lekko nieestetyczne:) oszczędź sobie zachodu a dermatologowi papierologii- to rozpozna każdy lekarz, ale i tak nic nie zrobi, więc bez sensu chodzić. Rutinoscorbin mozesz brać, ale czy pomoże gwarancji nie ma.
-
cuddlemuffin wrote:Jeśli nie znika po ucisku palcem to wybroczyny, częste przy wymiotach, będą długo schodzić i nic się nie da zrobić. Jeśli masz do tego skłonność, to po porodzie będzie ich jeszcze więcej, mogą nawet pojawić się krwawe podbiegniecia w oku, wszystko niegroźne, jedynie lekko nieestetyczne:) oszczędź sobie zachodu a dermatologowi papierologii- to rozpozna każdy lekarz, ale i tak nic nie zrobi, więc bez sensu chodzić. Rutinoscorbin mozesz brać, ale czy pomoże gwarancji nie ma.
Ach, dzięki, uspokoiłam się trochę. Mimo wszystko na następną wizytę u gina za 1.5 tyg. chyba zrobię te badania na krzepliwość krwii i morfologię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 11:25
❤Ada&Pola❤
-
Alfa_Centauri wrote:Nie planuję L4, mam swoją firmę i muszę miec cały czas zdolnośc wystawiania faktur. Cześciowo praca zdalna przy komputerze. Pod koniec ciąży kogoś zatrudnię i odpocznę.
Znam uroki prowadzenia własnej działalności. Zrobisz tak żeby było dobrze ale dzidzia najważniejszateraz jest dużo chętnych do pracy
-
dzień dobry
Jak dobrze, że już weekend!
Po_prostu_ja, strasznie mi przykro ;( mam nadzieję, że wkrótce wpadniesz do nas z dobrymi wieściami!
Ja od czwartku znowu zmagałam się z bólem głowy, ratowałam się imbirem i dziś w końcu wróciłam do świata żywych. Byłam w aptece i pytałam, czy w ciąży można stosować Amol na skronie i farmaceutka odradziła, mówiąc, że zawiera dużo olejków eterycznych i nie wiadomo jak organizm zareaguje. Poleciła natomiast do kupienia w sklepie zielarskim nalewkę bursztynową (podobno bezpieczna w ciąży).
Poszłam do zielarskiego, a Pani mówi, że na opakowaniu jest napisane, że nie jest zweryfikowany wpływ na działanie na kobiety w ciąży i nie zaleca się stosowania.... -
Ove wrote:dzień dobry
Jak dobrze, że już weekend!
Po_prostu_ja, strasznie mi przykro ;( mam nadzieję, że wkrótce wpadniesz do nas z dobrymi wieściami!
Ja od czwartku znowu zmagałam się z bólem głowy, ratowałam się imbirem i dziś w końcu wróciłam do świata żywych. Byłam w aptece i pytałam, czy w ciąży można stosować Amol na skronie i farmaceutka odradziła, mówiąc, że zawiera dużo olejków eterycznych i nie wiadomo jak organizm zareaguje. Poleciła natomiast do kupienia w sklepie zielarskim nalewkę bursztynową (podobno bezpieczna w ciąży).
Poszłam do zielarskiego, a Pani mówi, że na opakowaniu jest napisane, że nie jest zweryfikowany wpływ na działanie na kobiety w ciąży i nie zaleca się stosowania....
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 22:04
Glass, magdaaq, anecz_kaa, Andziula_1988, Kinga40, Urszulka89, Tinnera, PixiDixi, Marikita, gapa25, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Witam się dzisiaj i ja. U mnie poranki są strasznie ciężkie bo mdłości i wymioty męczą mnie od rana. Po tym tracę tyle energii że nie mam na nic siły. Ale dzisiaj mąż obiecał że pomyje mi okna i sam posprzata wszystko więc mogę trochę poleniuchować.
Marikita lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Cynamonkowaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!Existenz lubi tę wiadomość
-
Cześć
Właśnie się zastanawiałam jak u Was z Luteiną. Ja mam już teraz tylko raz dziennie, dowcipnie. Jeśli wszystko będzie ok to tylko do poniedziałku. Dotychczas nie miałam dolegliwości, ale teraz czuję trochę dyskomfort, szczególnie jak po kilku godzinach tabs wypływa to czuje pieczenie. Ale później przechodzi. Będę na wizycie w tygodniu to zapytam.
Cynamonkowa mój Okruszek też był podobnej wielkości w tym czasie
A z tymi torbielami to mi dwóch lekarzy powiedziało, że to normalne i nie ma konieczności leżeć. Jedynie wstrzymać się ze współżyciem. Ciekawa jestem czy ma tym usg prenatalnym w poniedziałek mi powie coś o torbielach. Fajnie by było. Bo wizyta dopiero w czwartekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 14:36
-
U mnie dzisiaj apetyt lepszy, chociaz mdłości czaja się za rogiem. Byłam na zakupach i nie wiem czemu, ale mdli mnie na widok zielonych warzyw typu,: sałata, jarmuż, szpinak, brokul. Wiem, że powinnam je jeść, ale nie mogę przełknąć.
Za to gotuje dzisiaj pomidorowa, bo miałam na nią ochotę od dawna
Marikita lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:U mnie dzisiaj apetyt lepszy, chociaz mdłości czaja się za rogiem. Byłam na zakupach i nie wiem czemu, ale mdli mnie na widok zielonych warzyw typu,: sałata, jarmuż, szpinak, brokul. Wiem, że powinnam je jeść, ale nie mogę przełknąć.
Za to gotuje dzisiaj pomidorowa, bo miałam na nią ochotę od dawna
jutro u mnie zagości na stole
Ommmom
-
Miłego weekendu dziewczyny, gratuluje pięknych zdjęc i współczuje kiepskich lekarzy.
U mnie jakiś podły nastrój, martwię się nie wiadomo czym, bo mi dziś objawy ustąpiły i już sibie wmawiam... na pocieszenie mi mąż choinkę już wyciągnął i jiz ubraliśmy, ale nawet to mnie nie uspokoiło a wizyta dopiero 21.12... -
Lena ja tez wizytę mam dopiero przed świętami, ale musimy wierzyć ze wszystko jest ok
ja od początku malo co objawowa jestem to dopiero świra można dostać
na pewno będzie dobrze i piękne zdjęcia na święta bedziemy miały!
Ja z zup najchętniej tylko rosół bym jadłamogłabym tak co drugi dzień rosołek mieć i chyba by mi sie nie znudził
PixiDixi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Lena21 wrote:Miłego weekendu dziewczyny, gratuluje pięknych zdjęc i współczuje kiepskich lekarzy.
U mnie jakiś podły nastrój, martwię się nie wiadomo czym, bo mi dziś objawy ustąpiły i już sibie wmawiam... na pocieszenie mi mąż choinkę już wyciągnął i jiz ubraliśmy, ale nawet to mnie nie uspokoiło a wizyta dopiero 21.12...❤Ada&Pola❤
-
magdaaq wrote:Jaki okruszek:-) wszystko jest ok:-)
Andziula, mnie nawet współżyć pozwoliła ta druga Pani doktor, znaczy była zdziwiona że tamta mi zabroniłaTeraz na szczęście już torbieli nie mam więc może nawet będzie mi dane zrobić porządki świąteczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 15:05
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Zrobię w poniedziałek, chochiaz na początku ciąży miałam ładny wynik płytek krwii, ok 300tys.
Cynamonkowaaa super wieści! Cieszę się bardzo i ciekawa jestem czy moja torbiel też zniknęła..PixiDixi lubi tę wiadomość
"Troszkę Nas Jest.." -
Nalia wrote:Ja mam też dzisiaj jakieś łagodniejsze objawy, ale zawsze, jak sobie pomyślę, że są łagodniejsze, to potem mnie dopadają mocniejsze. ;P
. Chyba taki urok. Wczoraj w dzień spałam 4 godziny, a w nocy od północy do 11:30, ale skoro tyle potrzebuje fasolka to tyle ma być
.
-
Cześć Dziewczyny
Udanego i miłego weekendu Wam życzę
A u mnie dzien pt. "Mialam tyle planow ale nic mi się nie chce"
Wróciłam o 14 z pracy, poszlam z psem na spacer , teraz cos zjem i chyba zasne na stojąco.. Ostatnie dni to bym tylko spałaGlass, Marikita lubią tę wiadomość