X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie znika po ucisku palcem to wybroczyny, częste przy wymiotach, będą długo schodzić i nic się nie da zrobić. Jeśli masz do tego skłonność, to po porodzie będzie ich jeszcze więcej, mogą nawet pojawić się krwawe podbiegniecia w oku, wszystko niegroźne, jedynie lekko nieestetyczne:) oszczędź sobie zachodu a dermatologowi papierologii- to rozpozna każdy lekarz, ale i tak nic nie zrobi, więc bez sensu chodzić. Rutinoscorbin mozesz brać, ale czy pomoże gwarancji nie ma.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jeśli nie znika po ucisku palcem to wybroczyny, częste przy wymiotach, będą długo schodzić i nic się nie da zrobić. Jeśli masz do tego skłonność, to po porodzie będzie ich jeszcze więcej, mogą nawet pojawić się krwawe podbiegniecia w oku, wszystko niegroźne, jedynie lekko nieestetyczne:) oszczędź sobie zachodu a dermatologowi papierologii- to rozpozna każdy lekarz, ale i tak nic nie zrobi, więc bez sensu chodzić. Rutinoscorbin mozesz brać, ale czy pomoże gwarancji nie ma.

Ach, dzięki, uspokoiłam się trochę. Mimo wszystko na następną wizytę u gina za 1.5 tyg. chyba zrobię te badania na krzepliwość krwii i morfologię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 11:25

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Nie planuję L4, mam swoją firmę i muszę miec cały czas zdolnośc wystawiania faktur. Cześciowo praca zdalna przy komputerze. Pod koniec ciąży kogoś zatrudnię i odpocznę.

Znam uroki prowadzenia własnej działalności. Zrobisz tak żeby było dobrze ale dzidzia najważniejsza :) teraz jest dużo chętnych do pracy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie się upewnij jaka jest morfologia i nie panikuj :).
    U mnie beta 86867. Czyli z ciążą pewnie wszystko dobrze.

PixiDixi, Urszulka89, muminka83, Marikita lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)
    Jak dobrze, że już weekend!

Po_prostu_ja, strasznie mi przykro ;( mam nadzieję, że wkrótce wpadniesz do nas z dobrymi wieściami!

Ja od czwartku znowu zmagałam się z bólem głowy, ratowałam się imbirem i dziś w końcu wróciłam do świata żywych. Byłam w aptece i pytałam, czy w ciąży można stosować Amol na skronie i farmaceutka odradziła, mówiąc, że zawiera dużo olejków eterycznych i nie wiadomo jak organizm zareaguje. Poleciła natomiast do kupienia w sklepie zielarskim nalewkę bursztynową (podobno bezpieczna w ciąży).
    Poszłam do zielarskiego, a Pani mówi, że na opakowaniu jest napisane, że nie jest zweryfikowany wpływ na działanie na kobiety w ciąży i nie zaleca się stosowania....

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    dzień dobry ;)
    Jak dobrze, że już weekend!

Po_prostu_ja, strasznie mi przykro ;( mam nadzieję, że wkrótce wpadniesz do nas z dobrymi wieściami!

Ja od czwartku znowu zmagałam się z bólem głowy, ratowałam się imbirem i dziś w końcu wróciłam do świata żywych. Byłam w aptece i pytałam, czy w ciąży można stosować Amol na skronie i farmaceutka odradziła, mówiąc, że zawiera dużo olejków eterycznych i nie wiadomo jak organizm zareaguje. Poleciła natomiast do kupienia w sklepie zielarskim nalewkę bursztynową (podobno bezpieczna w ciąży).
    Poszłam do zielarskiego, a Pani mówi, że na opakowaniu jest napisane, że nie jest zweryfikowany wpływ na działanie na kobiety w ciąży i nie zaleca się stosowania....
    Stosowałam amol na ból głowy i stawów w poprzedniej ciąży. Dla mnie było ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
    Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 22:04

Glass, magdaaq, anecz_kaa, Andziula_1988, Kinga40, Urszulka89, Tinnera, PixiDixi, Marikita, gapa25, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja. U mnie poranki są strasznie ciężkie bo mdłości i wymioty męczą mnie od rana. Po tym tracę tyle energii że nie mam na nic siły. Ale dzisiaj mąż obiecał że pomyje mi okna i sam posprzata wszystko więc mogę trochę poleniuchować.

Marikita lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
    Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!
    Jaki okruszek:-) wszystko jest ok:-)

Existenz lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowa moj okruch tez na tym etapie mial tyle cm:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;-)
    Właśnie się zastanawiałam jak u Was z Luteiną. Ja mam już teraz tylko raz dziennie, dowcipnie. Jeśli wszystko będzie ok to tylko do poniedziałku. Dotychczas nie miałam dolegliwości, ale teraz czuję trochę dyskomfort, szczególnie jak po kilku godzinach tabs wypływa to czuje pieczenie. Ale później przechodzi. Będę na wizycie w tygodniu to zapytam.

Cynamonkowa mój Okruszek też był podobnej wielkości w tym czasie ;-)
    A z tymi torbielami to mi dwóch lekarzy powiedziało, że to normalne i nie ma konieczności leżeć. Jedynie wstrzymać się ze współżyciem. Ciekawa jestem czy ma tym usg prenatalnym w poniedziałek mi powie coś o torbielach. Fajnie by było. Bo wizyta dopiero w czwartek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 14:36

dqpri09kh0x52aib.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj apetyt lepszy, chociaz mdłości czaja się za rogiem. Byłam na zakupach i nie wiem czemu, ale mdli mnie na widok zielonych warzyw typu,: sałata, jarmuż, szpinak, brokul. Wiem, że powinnam je jeść, ale nie mogę przełknąć. :( Za to gotuje dzisiaj pomidorowa, bo miałam na nią ochotę od dawna :)

Marikita lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U mnie dzisiaj apetyt lepszy, chociaz mdłości czaja się za rogiem. Byłam na zakupach i nie wiem czemu, ale mdli mnie na widok zielonych warzyw typu,: sałata, jarmuż, szpinak, brokul. Wiem, że powinnam je jeść, ale nie mogę przełknąć. :( Za to gotuje dzisiaj pomidorowa, bo miałam na nią ochotę od dawna :)
    Haha ja pomidorowa jem conajmniej raz w tygodniu ;-) jutro u mnie zagości na stole ;-) Ommmom

dqpri09kh0x52aib.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny, gratuluje pięknych zdjęc i współczuje kiepskich lekarzy.

U mnie jakiś podły nastrój, martwię się nie wiadomo czym, bo mi dziś objawy ustąpiły i już sibie wmawiam... na pocieszenie mi mąż choinkę już wyciągnął i jiz ubraliśmy, ale nawet to mnie nie uspokoiło a wizyta dopiero 21.12...

• terka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja tez wizytę mam dopiero przed świętami, ale musimy wierzyć ze wszystko jest ok ;) ja od początku malo co objawowa jestem to dopiero świra można dostać ;) na pewno będzie dobrze i piękne zdjęcia na święta bedziemy miały! ;)

Ja z zup najchętniej tylko rosół bym jadła ;) mogłabym tak co drugi dzień rosołek mieć i chyba by mi sie nie znudził :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Miłego weekendu dziewczyny, gratuluje pięknych zdjęc i współczuje kiepskich lekarzy.

U mnie jakiś podły nastrój, martwię się nie wiadomo czym, bo mi dziś objawy ustąpiły i już sibie wmawiam... na pocieszenie mi mąż choinkę już wyciągnął i jiz ubraliśmy, ale nawet to mnie nie uspokoiło a wizyta dopiero 21.12...
    Ja mam też dzisiaj jakieś łagodniejsze objawy, ale zawsze, jak sobie pomyślę, że są łagodniejsze, to potem mnie dopadają mocniejsze. ;P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jaki okruszek:-) wszystko jest ok:-)
    A to ciałko żółte które wygląda jak główka na zdjęciu też jest okej?
    Andziula, mnie nawet współżyć pozwoliła ta druga Pani doktor, znaczy była zdziwiona że tamta mi zabroniła ;) Teraz na szczęście już torbieli nie mam więc może nawet będzie mi dane zrobić porządki świąteczne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 15:05

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Zrobię w poniedziałek, chochiaz na początku ciąży miałam ładny wynik płytek krwii, ok 300tys.
    Jak będziesz robiła to zrób przy okazji Atpp. Czasem płytki krwi sa dobre ale to już nie koniecznie ale jeśli wymiotujssz to całkiem normalne niestety.

Cynamonkowaaa super wieści! Cieszę się bardzo i ciekawa jestem czy moja torbiel też zniknęła..

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam też dzisiaj jakieś łagodniejsze objawy, ale zawsze, jak sobie pomyślę, że są łagodniejsze, to potem mnie dopadają mocniejsze. ;P
    Ja mam tak samo, jeden dzień czuję się dobrze, a kolejny przesypiam :). Chyba taki urok. Wczoraj w dzień spałam 4 godziny, a w nocy od północy do 11:30, ale skoro tyle potrzebuje fasolka to tyle ma być :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    Udanego i miłego weekendu Wam życzę ;)
    A u mnie dzien pt. "Mialam tyle planow ale nic mi się nie chce" :D
    Wróciłam o 14 z pracy, poszlam z psem na spacer , teraz cos zjem i chyba zasne na stojąco.. Ostatnie dni to bym tylko spała

Glass, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ