LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina.G wrote:Mogla bys mi powiedziec jakie informacje zawieraja serduszka w kalendarzu ciazy w 77 i 78 dniu? to koniec 11 i poczatek 12 tyg
77 to minal okres najwiekszego zagrozenia utraty ciazy a 78 czas na testy typu PappaPaulina.G, Marikita lubią tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:Mogla bys mi powiedziec jakie informacje zawieraja serduszka w kalendarzu ciazy w 77 i 78 dniu? to koniec 11 i poczatek 12 tyg
77 - Mija okres największego zagrożenia utraty ciąży
78 - Od dziś możesz już wykonać badanie USG przezierności karkowej (NT) z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych (trisomii 21,13,18)Paulina.G lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa123 wrote:Witam! Powiedzcie mi czy spotkalyscie sie z tym ze macica jest od miesniaka sporo wieksza? U mnie jest teraz wielkosci 17 tyg:( a to poczatki to co bedzie dalej? Czy to cholerstwo przestanie pozniej az tak rosnac? Usg 21.12 dopiero.
To jakiej wielkości masz tego nieśmiała?? Ja też mam i czytałam że on w ciąży pod wpływem hormonów lubi rosnąć razem z dzieckiem... niedługo się przekonam10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
PixiDixi wrote:A ja mam pieczenie po luteinie i to ogien na zewnatrz mniej w srodku. Co dostalyscie od ginow na cos takiego?
.
PixiDixi, Existenz, Marikita lubią tę wiadomość
-
Glass wrote:Dostałam podjęzykową w razie co. Ale jeszcze nie ma tragedii. Słyszałam, że podjęzykowa jest strasznie niesmaczna, używam dopochwowej, bo pochwa się na smak nie skarży
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 22:18
-
Trochę nadrobiłam, gratuluję wszystkich udanych wizyt, moja dopiero 19, ale czas mi tak leci, że w sumie z trzech tygodni oczekiwania został trochę ponad jeden. Ja powiedziałam w pracy po wtorkowej wizycie, szef był trochę zaskoczony, ale w sumie się ucieszył, tym bardziej, że zapewniłam go, że jeżeli wszystko będzie ok, to L4 planuję na kwiecień/maj. Z resztą ta ciąża jest dla mnie nadal lekko nierealna, mimo, że zaczął się dzisiaj 10 tydzień
objawy nadal są mocne, mdli mnie bardzo, dużo bardziej niż z synkiem, a biust mam dwa razy większy niż zawsze i nie ukrywam, mógłby taki zostać
Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość
-
Glass wrote:Dostałam podjęzykową w razie co. Ale jeszcze nie ma tragedii. Słyszałam, że podjęzykowa jest strasznie niesmaczna, używam dopochwowej, bo pochwa się na smak nie skarży
.
Glass, Andziula_1988, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ja też zaczynam czuć problemy od luteiny. I na dodatek chyba jeszcze z pęcherzem się zaczyna ;-( jakie sposoby domowe? Ratujcie !!
Sa w aptekach soki z żurawiny tylko patrz żeby miał dużo procentowo żurawiny.Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!
Super zdjęcie;) nie rozumiem tylko o co pytasz z całkiem żółtym, ono znajduje się na jamniku, powstpowstaje po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej, produkuje progesteron po zapłodnieniu (ć ż ciążowe). Nie jest widoczne w macicy.z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-
Ankakalina1987 wrote:Super zdjęcie;) nie rozumiem tylko o co pytasz z całkiem żółtym, ono znajduje się na jamniku, powstpowstaje po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej, produkuje progesteron po zapłodnieniu (ć ż ciążowe). Nie jest widoczne w macicy.