X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dostałam gratis na jeden miesiąc
    Mogla bys mi powiedziec jakie informacje zawieraja serduszka w kalendarzu ciazy w 77 i 78 dniu? to koniec 11 i poczatek 12 tyg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 19:45

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Mogla bys mi powiedziec jakie informacje zawieraja serduszka w kalendarzu ciazy w 77 i 78 dniu? to koniec 11 i poczatek 12 tyg ;)
    Ja tez mam.
    77 to minal okres najwiekszego zagrozenia utraty ciazy a 78 czas na testy typu Pappa

Paulina.G, Marikita lubią tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Ja noe mam premium, ale mogę odczytać. Jak klikniesz ja swrduszko też powinnaś móc.
    77 - Mija okres największego zagrożenia utraty ciąży
    78 - Od dziś możesz już wykonać badanie USG przezierności karkowej (NT) z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych (trisomii 21,13,18)

Paulina.G lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyskakuje ze wazne daty tylko w premium
    Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 20:13

Marikita lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śluz jak na owulacje a nastrój jak w pms grrrr....

c55fflw1uez1iz08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pieczenie po luteinie i to ogien na zewnatrz mniej w srodku. Co dostalyscie od ginow na cos takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 21:50

• Existenz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Witam! Powiedzcie mi czy spotkalyscie sie z tym ze macica jest od miesniaka sporo wieksza? U mnie jest teraz wielkosci 17 tyg:( a to poczatki to co bedzie dalej? Czy to cholerstwo przestanie pozniej az tak rosnac? Usg 21.12 dopiero.

To jakiej wielkości masz tego nieśmiała?? Ja też mam i czytałam że on w ciąży pod wpływem hormonów lubi rosnąć razem z dzieckiem... niedługo się przekonam

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A ja mam pieczenie po luteinie i to ogien na zewnatrz mniej w srodku. Co dostalyscie od ginow na cos takiego?
    Dostałam podjęzykową w razie co. Ale jeszcze nie ma tragedii. Słyszałam, że podjęzykowa jest strasznie niesmaczna, używam dopochwowej, bo pochwa się na smak nie skarży :).

PixiDixi, Existenz, Marikita lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Dostałam podjęzykową w razie co. Ale jeszcze nie ma tragedii. Słyszałam, że podjęzykowa jest strasznie niesmaczna, używam dopochwowej, bo pochwa się na smak nie skarży :).
    Leżę i kwicze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 22:18

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z teatru sztuka fajna ale na 2 akcie o mało nie zwymiotowalam. Ja też nie przepadam za rosolem au teraz jem :D

Pixi a pod język? Ja nie mogę tej dowcipnej bo zaraz mnie wszystko piecze tak że szok

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nadrobiłam, gratuluję wszystkich udanych wizyt, moja dopiero 19, ale czas mi tak leci, że w sumie z trzech tygodni oczekiwania został trochę ponad jeden. Ja powiedziałam w pracy po wtorkowej wizycie, szef był trochę zaskoczony, ale w sumie się ucieszył, tym bardziej, że zapewniłam go, że jeżeli wszystko będzie ok, to L4 planuję na kwiecień/maj. Z resztą ta ciąża jest dla mnie nadal lekko nierealna, mimo, że zaczął się dzisiaj 10 tydzień ;-) objawy nadal są mocne, mdli mnie bardzo, dużo bardziej niż z synkiem, a biust mam dwa razy większy niż zawsze i nie ukrywam, mógłby taki zostać :-P

Tinnera, Marikita lubią tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Agniechaaaa na naszej liście wdał się błąd, ja jestem krooolik i mam termin na 13 lipca,a moje dane są wpisane przy karoooliku (?) pod 14 lipca ;-)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Glass,mega tetekst. Pochwa na smak sie nie skarzy! Piona :)

Glass, Andziula_1988, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa kurde musi byc dowcipna...jeju cos musze z tym zrobic.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję problemów z luteiną :/ Jak narazie ja stosują dowcipną od czerwca i nie narzekam :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie :( dowcipna pod język :p serio mnie tak piecze że szok. Pixi a może głębiej?

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam czuć problemy od luteiny. I na dodatek chyba jeszcze z pęcherzem się zaczyna ;-( jakie sposoby domowe? Ratujcie !!

dqpri09kh0x52aib.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja też zaczynam czuć problemy od luteiny. I na dodatek chyba jeszcze z pęcherzem się zaczyna ;-( jakie sposoby domowe? Ratujcie !!

Sa w aptekach soki z żurawiny tylko patrz żeby miał dużo procentowo żurawiny.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5dd2e05367aa.jpg
    Cześć! Trochę mnie nie było, ale byłam u innego lekarza i wracam ze zdjęciem! 7t 6d, 1,37cm, a po torbielach ani śladu:) Ta Pani doktor była zdziwiona że moja ginekolog kazała mi leżeć, zastanawiam się czy nie zmienię lekarza, ale tą decyzję podejmę po nowym roku:) Ciąża rozwija się prawidłowo, wbrew opinii mojej ginekolog mogę łykać witaminki, ogółem wszystko okej:) Na wizycie miałam też usg piersi, byłam prawie godzinę, tak cierpliwie lekarz odpowiadał na moje pytania, jestem bardzo zadowolona :)Teraz jak tak patrzę, czy ciałko żółte które na zdjęciu wygląda jak głowa nie jest za duże i dziwnie umiejscowione? Wiem, dziwne pytanie, ale na początku naprawdę myślałam że to głowa!

Super zdjęcie;) nie rozumiem tylko o co pytasz z całkiem żółtym, ono znajduje się na jamniku, powstpowstaje po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej, produkuje progesteron po zapłodnieniu (ć ż ciążowe). Nie jest widoczne w macicy.

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Super zdjęcie;) nie rozumiem tylko o co pytasz z całkiem żółtym, ono znajduje się na jamniku, powstpowstaje po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej, produkuje progesteron po zapłodnieniu (ć ż ciążowe). Nie jest widoczne w macicy.
    Pewnie dziewczyny mają na myśli pęcherzyk żółtkowy. Ten jest przy zarodku.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ