X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak ,bo tak czytam i czytam i zglupiałam zupełnie;p

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zurawinka ,ostatnio w Piotr i Pawel widzualam taka 100% i butla kosztowala nascie zlotych (nie pamietam dokładnie) . Ewentualnie po konsultacji z ginem urosept(lek ziolowy ,dla mnie bardzo skuteczny)
    Co do lutka to jest dobrze poki nie wyplywa jak zaczyna to wtedy piecze.
    Milego dnia Dziewczynki :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie przynajmniej u mnie w ładna niedzielę i życzę wam miłego dnia :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A ja mam pieczenie po luteinie i to ogien na zewnatrz mniej w srodku. Co dostalyscie od ginow na cos takiego?
    Dostałam na receote antybiotyk jednodniowy i tabsy dowcipne antybakteryjne. I lutka doustna.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Super zdjęcie;) nie rozumiem tylko o co pytasz z całkiem żółtym, ono znajduje się na jamniku, powstpowstaje po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej, produkuje progesteron po zapłodnieniu (ć ż ciążowe). Nie jest widoczne w macicy.
    Tak dokładnie, pęcherzyk żółtkowy, ten co karmi dzidzię:D Pytałam właśnie czy nie jest za duży i w dziwnym miejscu, bo "udaje" głowę :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zurawinka ,ostatnio w Piotr i Pawel widzualam taka 100% i butla kosztowala nascie zlotych (nie pamietam dokładnie) . Ewentualnie po konsultacji z ginem urosept(lek ziolowy ,dla mnie bardzo skuteczny)
    Mam tak samo z luteina , drażni jak wypłynie

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam o 8.30. Dzieci się bawiły mąż zrobił śniadanko. Właśnie kończę konsumowac i najchętniej bym wróciła do wyrka. Ale trzeba wstać:) dziś pieczemy z Oskim pierniki Lena pewnie nam ozdobi kilka :D albo ukradnie i zje:-)
    Miłego dnia:-)

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek:) Polecacie moze jakieś aplikacje ciazowe? Ja pare sprawdzilam, ale nie były jakieś super

3i499vvjspjyuavk.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! ;)
    Ja korzystam z aplikacji preglife :)

Paulina.G, Tinnera, PixiDixi lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No właśnie z tym wypływaniem najgorzej ;-( dotychczas było znośnie, wypłynęła, chwila pieczenia i później Ok. A wczoraj wieczorem szok. Piekło i zwątpiłam czy to jeszcze pęcherz na dokładkę się nie przyplątał. Tak się wystraszyłam, że brzuch mnie z nerwów rozbolał i było tylko gorzej. Wzięłam nospe, wypiłam 3 szkalnki wody i się położyłam. Latałam do wc pół nocy, ale na szczęście to fałszywy alarm. Z pęcherzem ok, to chyba infekcja dowcipna. Jutro mam to usg prenatalne, ale wątpię by tem gin mi coś dał, ale zapytam.

Dzięki dziewczyny za rady ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 09:21

dqpri09kh0x52aib.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Trochę nadrobiłam, gratuluję wszystkich udanych wizyt, moja dopiero 19, ale czas mi tak leci, że w sumie z trzech tygodni oczekiwania został trochę ponad jeden. Ja powiedziałam w pracy po wtorkowej wizycie, szef był trochę zaskoczony, ale w sumie się ucieszył, tym bardziej, że zapewniłam go, że jeżeli wszystko będzie ok, to L4 planuję na kwiecień/maj. Z resztą ta ciąża jest dla mnie nadal lekko nierealna, mimo, że zaczął się dzisiaj 10 tydzień ;-) objawy nadal są mocne, mdli mnie bardzo, dużo bardziej niż z synkiem, a biust mam dwa razy większy niż zawsze i nie ukrywam, mógłby taki zostać :-P
    Nooo piersi mnie jeszcze bolą, ale sa fajne nabrzmiale pełne oj mógłby takie być :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak brałam lut dowcipna było ok ale ze mialam szew musiałam też brac takie leki dowcipne oj przy tych jednych strasznie mnie piekło ale nie dało się z tym nic zrobić :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że nie długo rozstane się z ta lutka bo pod język jest słaba. Staram się nir skupiać jak ja biore żeby szybciej poszło ale smak zostaje...wtedy staram się szybko czymś zapic.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja liczę że nie długo rozstane się z ta lutka bo pod język jest słaba. Staram się nir skupiać jak ja biore żeby szybciej poszło ale smak zostaje...wtedy staram się szybko czymś zapic.
    Nooo to obyś się pozbyla. Ja zas sie obawiam ze drugi trzeci trymestr będę musiała brać :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem,ze drugi i trzeci trymestr z tym upierdliwcem ...

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja tez mam luteinę dowcipnie na początku miałam jeszcze dupka. A aplikujecie sobie ja na noc? Ja tak robię i jeszcze mi nigdy nic nie wypłynęło nie korzystam z aplikatora przeraża mnie heh ;) Magdaaaq tez byłam wczoraj na starym dzisiaj tez idę ze znajomymi zobaczyć ciężarówkę coca coli;) Mąż w pracy a my leniuchujemy.Milego dnia.Nareszcie odstawiłam bromergon uff długo na to czekałam :) Jutro do endo kontrolnie i odliczam do 20.12 na usg :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Ja tez mam luteinę dowcipnie na początku miałam jeszcze dupka. A aplikujecie sobie ja na noc? Ja tak robię i jeszcze mi nigdy nic nie wypłynęło nie korzystam z aplikatora przeraża mnie heh ;) Magdaaaq tez byłam wczoraj na starym dzisiaj tez idę ze znajomymi zobaczyć ciężarówkę coca coli;) Mąż w pracy a my leniuchujemy.Milego dnia.Nareszcie odstawiłam bromergon uff długo na to czekałam :) Jutro do endo kontrolnie i odliczam do 20.12 na usg :)
    Hej Ineczka :), mnie tez ten aaplikator przerazil hehe i wole swojego palca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 10:40

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja też brałam bromergon tyle że gin kazała mi odstawić zaraz jak test wyszedł pozytywnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My już dziś nie pojedziemy na stary bo ja jestem spod Poznania wiec zaparkowac auto w tamtym rejonie graniczy z cudem wczoraj cud się stal :)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Witam w niedzielny poranek:) Polecacie moze jakieś aplikacje ciazowe? Ja pare sprawdzilam, ale nie były jakieś super
    Też szukam jakiejś aplikacji. Nie pamiętam jaką miałam w poprzedniej ciąży ale była rewelacyjna a teraz mam 'moja ciąża' i kiepska jest coś. Także chętnie też skorzystam jak ktoś coś poleci;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ