X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A czemu tak długo będziecie brać Lutek? Ja chciałam przeciągnąć do jutrzejszej wizyty, ale dziś już dałam sobie spokój. Nie chce pogarszać sytuacji, tym bardziej że w tym tyg i tak miałam odstawić z zalecenia gin

Preglife ściągnęłam i było w jakimś dziwnym języku ;-(
    Ja mam ta apke musisz sobie w ustawieniach zmienić na polski język. Mam jeszcze happy baby i baby app:)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Są dwie szkoły, ze tak powiem moja jest z tej, ze do 11 tyg miałam brac na grupie fb tez dziewcxyny brały i było wszystko oki, endo z kolei stwierdził,ze już by odstawił bo i tak PRL podskoczy i będzie żyła własnym życiem :) Ja od stycznia brałam norplorac codziennie jedna tabletkę jak zaszłam w ciąże zmieniła mi na bromka 1/2 na noc wiec to prawie rok i takie odstawienie z dnia na dzień to mógł być szok dla organizmu.Teraz jak mam tsh pod kontrola to tez nie podbija mi dodatkowo prolaktyny.
    Bromergon w ciazy można brać;) Ja odstawiłam po 4 latach brania leków na Prolaktyne dosłownie z dnia na dzień i nic się nie działo, także nie ma reguły ;) Ja teraz już byłam na Dostinexie wiec to tez zupełnie inna bajka, jego w ciazy brać nie można.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Ove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy odważyłybyście się w trakcie ciąży zmienić ginekologa? Po euforii z zobaczenia maluszka powoli dociera do mnie cała wizyta i to jak odniósł sie do mnie lekarz. Miałam pare pytań bo np mialam parvovirus b19 dodatni i chcialam wiedzieć czy to niebezpieczne. Na co gin popatrzył sie na mnie jak na wariatke i powiedział, że ja sie wszedzie doszukuje zagrożeń i że jestem przewrazliwiona! Odparłam że może i jestem bo mam traume po tak późnym poronieniu a on na to zebym nie przesadzała bo co druga kobieta ma to za soba i to czasem nie jedno. Poczulam sie okropnie zdeptana i juz mu tak bardzo nie ufam a tu chodzi o mojego maluszka i moje zdrowie psychiczne. Jak myślicie- szukać na gwałt nowego czy przecierpieć i ewentualnie w nowym roku/ w 2 trymestrze zmienic na spokojnie? Dodam, że u starego mam juz zaplanowane usg prenatalne i boje sie ze tak szybko nie dostane terminu..
    A długo leczysz się już u tego lekarza? Jak było wcześniej?
    Ja też mam ten dylemat co zrobić - zaliczyłam kilku lekarzy przed zajściem w ciążę i ostatecznie zostałam u tego, który robił mi laparoskopię. A trafiłam do niego z polecenia i byłam u niego na 1 wizycie, a potem spotkaliśmy się w szpitalu na zabiegu. Wówczas zachował się bardzo w porządku. Na samym początku ciąży też zachował się super, bo oddzwonił w ciągu 10 min jak do niego zadzwoniłam i przyjął mnie w swoim gabinecie z powodu lekkich plamień (po 21.00, byłam ostatnią pacjentką). Ale na ostatniej wizycie "normalnej" wizycie mnie zaniepokoił - miałam wrażenie, że wszystko dzieje się w pośpiechu - założył mi kartę ciąży, przy czym kilka razy się mylił, nie zbadał mnie na fotelu, "zaliczył" mi cytologię, którą miałam robioną w lutym (nawet nie zapytał o grupę, tylko czy była robiona), usg piersi kazał zrobić po ciąży, bo samobadanie wystarczy. No i dał niekompletne skierowanie na badanie moczu i krwi (nie wpisał nr pesel i pani w rejestracji mi go nie przyjęła).
    Ja bylam tak zaaferowana serduszkiem i dzieciątkiem, że nie zadałam kluczowych pytań, a lekarz kazał przyjść dopiero po świętach (czyli w 13tc) - nie wspomniał nic o prentalnych badaniach etc.
    Także ja dam mu jeszcze jedną szansę - pójdę na wizytę 18.12 przed świętami i wówczas podejmę decyzję co dalej.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove tez mialabym mieszane uczucia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy dziewczyny. Boli mnie głowa aż wyemituje. Jak mogę sobie pomóc? Czy np apap bedzie bezpieczny?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Pomocy dziewczyny. Boli mnie głowa aż wyemituje. Jak mogę sobie pomóc? Czy np apap bedzie bezpieczny?
    Jest Biedronka

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jest

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Współczuję bardzo, Tez odkąd jestem w ciąży męczą mnie takie bole, na szczęście nie wymiotuję ale mdli mnie przu tym, apap biorę jak juz naprawdę wytrzymać nie idzie. Jest bezpieczny.

Cynamonkowaaa powiedz w którym tc te torbiele Ci zniknęły?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Bromergon w ciazy można brać;) Ja odstawiłam po 4 latach brania leków na Prolaktyne dosłownie z dnia na dzień i nic się nie działo, także nie ma reguły ;) Ja teraz już byłam na Dostinexie wiec to tez zupełnie inna bajka, jego w ciazy brać nie można.
    Wiem wiem, dlatego brałam do 11 tyg :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi ile mogę te wziąć bo wiem z doświadczenie że jeden może nie pomóc

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dwa biorę bo jeden niestety mi też nie daje nic

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic maleństwa się nie stanie po dwóch?

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    A długo leczysz się już u tego lekarza? Jak było wcześniej?
    Ja też mam ten dylemat co zrobić - zaliczyłam kilku lekarzy przed zajściem w ciążę i ostatecznie zostałam u tego, który robił mi laparoskopię. A trafiłam do niego z polecenia i byłam u niego na 1 wizycie, a potem spotkaliśmy się w szpitalu na zabiegu. Wówczas zachował się bardzo w porządku. Na samym początku ciąży też zachował się super, bo oddzwonił w ciągu 10 min jak do niego zadzwoniłam i przyjął mnie w swoim gabinecie z powodu lekkich plamień (po 21.00, byłam ostatnią pacjentką). Ale na ostatniej wizycie "normalnej" wizycie mnie zaniepokoił - miałam wrażenie, że wszystko dzieje się w pośpiechu - założył mi kartę ciąży, przy czym kilka razy się mylił, nie zbadał mnie na fotelu, "zaliczył" mi cytologię, którą miałam robioną w lutym (nawet nie zapytał o grupę, tylko czy była robiona), usg piersi kazał zrobić po ciąży, bo samobadanie wystarczy. No i dał niekompletne skierowanie na badanie moczu i krwi (nie wpisał nr pesel i pani w rejestracji mi go nie przyjęła).
    Ja bylam tak zaaferowana serduszkiem i dzieciątkiem, że nie zadałam kluczowych pytań, a lekarz kazał przyjść dopiero po świętach (czyli w 13tc) - nie wspomniał nic o prentalnych badaniach etc.
    Także ja dam mu jeszcze jedną szansę - pójdę na wizytę 18.12 przed świętami i wówczas podejmę decyzję co dalej.
    Cytologia jest obowiązkowa do zrobienia w trakcie ciąży.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A pijesz dużo? Ja zauważyłam że mnie głowa zaczyna boleć jak zapominam o piciu. Mam brak apetytu mimo że mdłości nie mam i również mali pije. Warto też zmierzyć ciśnienie jak głowa boli

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    I nic maleństwa się nie stanie po dwóch?
    No nie wydaje mi się, w ostatniej ciąży też miewalam takie bole i tez musiałam brać, dla pewności porozmawiaj z lekarzem o tym przy kolejnej wizycie

"Troszkę Nas Jest.."
  • olinek91 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem tutaj nowa :) witam Was serdecznie.
    I od razu chciała bym się Was zapytać, czy u którejś z Was pojawiła się kiedykolwiek brązowa wydzielina, coś jakby koniec okresu. Nie jest tego jakoś mega dużo, nie mam przy tym ani bóli ani nic innego. Mój lekarz napisał, że nie powinno być to nic groźniego, ale jeśli pojawi się 'żywa krew' to ma udac się od razu na SOR.

Marikita lubi tę wiadomość

hchyyx8dwj97cp6k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinek91 wrote:
    Dziewczyny, jestem tutaj nowa :) witam Was serdecznie.
    I od razu chciała bym się Was zapytać, czy u którejś z Was pojawiła się kiedykolwiek brązowa wydzielina, coś jakby koniec okresu. Nie jest tego jakoś mega dużo, nie mam przy tym ani bóli ani nic innego. Mój lekarz napisał, że nie powinno być to nic groźniego, ale jeśli pojawi się 'żywa krew' to ma udac się od razu na SOR.

Odpoczywaj teraz i się nie wysilaj. Pracujesz?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • olinek91 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję, ale w pracy bardzo na mnie uważają, nie pozwalają mi nic dzwigać, większość czasu siedzę na kasie, a poza tym pracuje tylko 6 godzin dziennie. wydaje mi się, że się nie przemęczam i dużo odpoczywam.

hchyyx8dwj97cp6k.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinek91 wrote:
    Pracuję, ale w pracy bardzo na mnie uważają, nie pozwalają mi nic dzwigać, większość czasu siedzę na kasie, a poza tym pracuje tylko 6 godzin dziennie. wydaje mi się, że się nie przemęczam i dużo odpoczywam.

E to spoko to nie ma zmartwień. Uważaj na siebie a jak będzie nadal to plamienie to idź do lekarza. Kiedy masz wizytę?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • olinek91 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 18.12 więc tydzień czasu. Ale dziś napisałam do mojego lekarza smsa to napisał, że nie powinno być nic strasznego. Więc mam nadzieje, że za tydzień zobaczę mego fasolka :)

Marikita lubi tę wiadomość

hchyyx8dwj97cp6k.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ