LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Andziula_1988 wrote:Czytam o tej cytomegali i kurczę nie miałam tego badane, ani nie mam skierowania. Zrobić na własną rękę? Co myślicie?❤Ada&Pola❤
-
Tinnera wrote:Cytologi ponownej nie miałam, w styczniu robiona.
USG piersi mam co pół roku.
Cytomelagi, różyczka, kila, crp, gtarczycowych, hiv, hcv, hbs nie kazali robić. Zastanawiam się dlaczego? Czy dlatego że to kolejna ciąża hmm? -
Nalia wrote:Rozne są szkoły. Jedni lekarze nie robią, bo i tak się tego nie leczy i nie chcą denerwować kobiet, jeśli wynik wyjdzie taki, że właśnie przechodzą chorobę. A inni zlecają, żeby wiedzieć, aby unikać w razie czego np. kontaktu ze ślina/ wydzielinami chorych dzieci.
-
nick nieaktualny
-
Nalia wrote:Co do cytologii, to mimo, że miałam robiona w marcu, to jak poszłam na 1 wizytę w 5tc, to miałam pobraną ponownie.
Dziewczyny, może napiszmy, jakie badania robiliście, może nasi lekarze coś przeoczyli.Ja mialam:
- cytologia
- skierowanie na USG piersi (dopiero będę szła ze względu na odległe terminy)
- toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka, kila
- morfologia, crp, glukoza, TSH, FT3, FT4, Przeciwciała tarczycowe
- HIV, hcv, hbs.
Ja jeszcze mam odczyn Coombsa i (MCV, różyczka - to mówiła że jak przyniosę wynik z poprzedniej ciąży to przepiszemy bo ja miałam na różyczkę napewno przeciwciała bo chorowałam) i mocz jeszcze.
Crp nie mam, usg piersi już robiłam i cytologię we wrześniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 21:03
-
Urszulka89 wrote:Może lekarz da Ci później?
Ja tez mam odczyn Coombsa bo mamy konflikt z partnerem, ja mam Rh- -
Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.
-
magdaaq wrote:Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.
-
)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -