X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mówiłam i z jednej strony rozumie a z drugiej próbuje... Wtedy mówię mu jak coś się stało u którejś z dziewczyn i trochę bardziej dociera że to też może skończyć się źle. Ja go trochę rozumiem, a trochę mnie wkurza tym. Ma pecha :o i jeszcze mu mówię, że jego syn nie przepada to już wogole mam spokój :p a teraz i tak śpię z młodsza bo miała wczoraj ponad 39 :( i w mocy łatwiej mi sprawdzić jak śpi koło mnie a mąż na wygnaniu. On wiedział wcześniej jak będzie ale liczył, że może jednak zmienię zdanie :p bo sam seks jest teraz dużo lepszy ale tak mam w ciazy bo wszystko jest wrażliwe, ale strach też jest.
    To ja nie zaczynam nawet zdania od bo u jakieś dziewczyny bo męża doprowadza to do szału.Wie, ze w internecie są wszystkie przypadki świata i jak tylko zaczynam myśleć, ze może coś nie tak albo ja mam tak a ktoś napisał tak to sprowadza mnie na ziemie, ze taki stres dla dziecka jest zbędny jest wszystko dobrze, chodzimy regularnie do ginekologa a na forum mam sobie o czymś innym pogadać;) Wiadomo, ze dużo się od was ucze i chętnie czytam, ale staram się myśleć pozytywnie i nie wrzucać do głowy rzeczy na , ktore nie mam wpływu :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo czekamy! Może płeć poda?!

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja też mam obawy. Gin na wizycie mówiła, że możemy, bo torbiele się zmniejszają, ale wspólnie podjęliśmy decyzję, że wstrzymamy się do końca 1 trymestru. Oboje się boimy, by nie zaszkodzić. Długo czekaliśmy i to pewnie dlatego. Na szczęście są inne sposoby ;-)

Za dwie godziny prenatalne. Wczoraj dzień mi się dłużył jak nie wiem. Dziś słabo spałam, ciagle się budziłam. Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było ok
    Trzymam kciuki :) Pewnie, ze są inne sposoby ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mówiłam i z jednej strony rozumie a z drugiej próbuje... Wtedy mówię mu jak coś się stało u którejś z dziewczyn i trochę bardziej dociera że to też może skończyć się źle. Ja go trochę rozumiem, a trochę mnie wkurza tym. Ma pecha :o i jeszcze mu mówię, że jego syn nie przepada to już wogole mam spokój :p a teraz i tak śpię z młodsza bo miała wczoraj ponad 39 :( i w mocy łatwiej mi sprawdzić jak śpi koło mnie a mąż na wygnaniu. On wiedział wcześniej jak będzie ale liczył, że może jednak zmienię zdanie :p bo sam seks jest teraz dużo lepszy ale tak mam w ciazy bo wszystko jest wrażliwe, ale strach też jest.

Mój tez niezbyt jest tym zachwycony, choć staram się mu jakoś inaczej wynagradzać :) ale mam ten sam lęk, często mnie tam coś boli na dole, mam takie nagle kłucia jakby mi ktoś szpilki wbijał, nawet jak zrobię siku to wszystko mnie przez chwile boli - jakbym rok nie sikała, stad moje obawy ze po seksie będzie to samo. Mówię mu, ze przez ostatni rok koedy się staraliśmy było tak często, ze aż czasem oboje traciliśmy checi, to teraz jeszcze triche wytrzymamy :) nie wspomnę już o tym ze moje libido jest na poziomie -10...

Madzia trzymaj się tam dzielnie, uważaj na siebie i melduj jak się czujesz, trzymam mocno kciuki !

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja właśnie powiedziałam szefowi o fasolce i jestem w ciężkim szoku - ucieszył się. Matko, nogi to mam jak z galarety.

anecz_kaa, Urszulka89, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki. Będę pisać. Jestem już doświadczona matka wiec nie bede panikowac. W 1 ciazy bym latala co chwilę ale wiem ze to.nic nie zmieni. Co ma byc to będzie.
    Andziula kciuki za badanko.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Lena dzięki. Będę pisać. Jestem już doświadczona matka wiec nie bede panikowac. W 1 ciazy bym latala co chwilę ale wiem ze to.nic nie zmieni. Co ma byc to będzie.
    Andziula kciuki za badanko.

Magda trzymaj się :*wierzę że wszystko będzie dobrze. Tulę :***

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Magda trzymaj się :*wierzę że wszystko będzie dobrze. Tulę :***
    Dzięki. Zobaczymy. Ja już mam dwa szczęścia i jestem spełniona szczęśliwa matką. Mam.do kogo wrócić.
    Wczoraj nie było nas wieczorem a moje dzieci poszły razem.spac w jednym łóżku. Rozczulajace to było. Mają siebie nawzajem.co by nie było a ja jestem szczęściara że ich mam.

Urszulka89, Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ooo czekamy! Może płeć poda?!
    Za wcześnie. 11 tc. Oby mógł sprawdzić wszystko. Wcisnęłam kilka łyżek płatków. Wcześniej myślałam, że mi nie dobrze z głodu, teraz wiem że to z nerwów. Położyłam się jeszcze na chwilę, bo aż mi się słabo zrobiło. Na wasze 0,5 kg w dół

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzięki. Zobaczymy. Ja już mam dwa szczęścia i jestem spełniona szczęśliwa matką. Mam.do kogo wrócić.
    Wczoraj nie było nas wieczorem a moje dzieci poszły razem.spac w jednym łóżku. Rozczulajace to było. Mają siebie nawzajem.co by nie było a ja jestem szczęściara że ich mam.
    Ja bym pewnie szalała z nerwów. Ale to wcale bym nie pomogło. Jesteś silną Babką. Trzymam kciuki !!

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja bym pewnie szalała z nerwów. Ale to wcale bym nie pomogło. Jesteś silną Babką. Trzymam kciuki !!
    Jestem spokojna. Przeszłam2 poronienia. A sile daja mi.moje dzieci. W nich moja moc nadzieja na lepsze jutro. Cokolwiek robie mysle o nich. Wczoraj jadac na ip plakalam ze ich zostawiam nie myslalam.o.sobie.

Andziula_1988, Tinnera lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Ale słodkie to musiało być :). Dziecko to największe szczęście rodziców :) piękny dar :). Powiem Ci jeszcze może Cie pocieszy wiele kobiet ma @. Moja babcia mi opowiadała jak prawie całą ciążę miała krwawienie a z dzieckiem było wszystko dobrze :). Może organizm usunął to co zbędne :) wiem że to dziwne i ciężko w to uwierzyć ale w niektórych przypadkach może to jest normalne. Odpoczywaj w miarę możliwości jak się da. Dźwiganie zostaw mężowi. Nie daj Bóg mycie okien!!! Kup mężowi karcher

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ale słodkie to musiało być :). Dziecko to największe szczęście rodziców :) piękny dar :). Powiem Ci jeszcze może Cie pocieszy wiele kobiet ma @. Moja babcia mi opowiadała jak prawie całą ciążę miała krwawienie a z dzieckiem było wszystko dobrze :). Może organizm usunął to co zbędne :) wiem że to dziwne i ciężko w to uwierzyć ale w niektórych przypadkach może to jest normalne. Odpoczywaj w miarę możliwości jak się da. Dźwiganie zostaw mężowi. Nie daj Bóg mycie okien!!! Kup mężowi karcher
    Mąż ogarnia bez pokazywania palcem:)
    Robi wszystko nawet rosół dzis ugotuje.
    Od jutra mama będzie na czatach.
    Dzieci dają moc i są lekiem.na całe zło.

Marikita, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie dzwonili z kliniki, że mają awarię i mam jechać w inne miejsce na 11:30 ;-( oszaleje ;-( tyle dobrego, że ten sam lekarz

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A do mnie właśnie dzwonili z kliniki, że mają awarię i mam jechać w inne miejsce na 11:30 ;-( oszaleje ;-( tyle dobrego, że ten sam lekarz
    Nie denerwuj sie..głębokie oddechy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie denerwuj sie..głębokie oddechy.
    Spróbuje. Czasem tak oddycham i pomaga. Wyobrażam sobie złe emocje, które ze mnie wraz z wydechem uciekają. Ale dla większej pewności zaparzyłam też melisę ;-)

Marikita lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :)

Na płeć faktycznie za szybko :) my dopiero wstajemy bo młodsza dziś spała :) wczoraj biedna zamiast iść na Mikołajki to leżała w łóżku :(

Magda grunt to pozytywne nastawienie.
    Już trochę mniej tego jest?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.

Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz. Ale myśl pozytywnie- z maluszkiem wszystko ok, więc oszczędzaj się, leż i miejmy nadzieję, że okaże się, że to tylko krwiak, który się opróżni, łożysko się znowu przyklei i będzie ok. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 10 tygodniu :)

anecz_kaa, Andziula_1988, Marikita, Sabinkak lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mąż ogarnia bez pokazywania palcem:)
    Robi wszystko nawet rosół dzis ugotuje.
    Od jutra mama będzie na czatach.
    Dzieci dają moc i są lekiem.na całe zło.
    Kurcze, podziwiam jaka jesteś silna mimo 2 poronień, ja się mega boję cały czas, czy donoszę te ciążę, mimo, że obecnie nic nie wskazuje, żeby miało być inaczej, ale jakoś tak mam wewnętrzny niepokój o to. Ale nie wiem, czy byłabym taka silna jak Ty.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ