X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co do cytologii, to mimo, że miałam robiona w marcu, to jak poszłam na 1 wizytę w 5tc, to miałam pobraną ponownie.
    Dziewczyny, może napiszmy, jakie badania robiliście, może nasi lekarze coś przeoczyli. :) Ja mialam:
    - cytologia
    - skierowanie na USG piersi (dopiero będę szła ze względu na odległe terminy)
    - toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka, kila
    - morfologia, crp, glukoza, TSH, FT3, FT4, Przeciwciała tarczycowe
    - HIV, hcv, hbs.
    Grupa krwi, Hiv, chlamydia, kiła, poziom zelaza, listerioza,rozyczka,cytologia. Toksoplazmozy nie mialam bo przechodzilam.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz. Ale myśl pozytywnie- z maluszkiem wszystko ok, więc oszczędzaj się, leż i miejmy nadzieję, że okaże się, że to tylko krwiak, który się opróżni, łożysko się znowu przyklei i będzie ok. Trzymam kciuki
    Nie mam krwiaka nie ma przyczyny krwawienia.
    Jestem dobrej mysli. Tak jak.pisałam. mam dla kogo się śmiać żyć i wstawać każdego dnia:)

Marikita, Glass lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kurcze, podziwiam jaka jesteś silna mimo 2 poronień, ja się mega boję cały czas, czy donoszę te ciążę, mimo, że obecnie nic nie wskazuje, żeby miało być inaczej, ale jakoś tak mam wewnętrzny niepokój o to. Ale nie wiem, czy byłabym taka silna jak Ty.
    Patrzę na moje dzieci i jestem szczęściara. Tyle.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Będzie dobrze :)

Na płeć faktycznie za szybko :) my dopiero wstajemy bo młodsza dziś spała :) wczoraj biedna zamiast iść na Mikołajki to leżała w łóżku :(

Magda grunt to pozytywne nastawienie.
    Już trochę mniej tego jest?
    Nie poki co dzis jest mniej. Bynajmniej nie sikam krwia jak wczoraj.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Narazie to.bole mam okresowe i krew jak byla jest.
    Zobaczymy co.sie rozwinie do popo.
    Nie tak latwo sie spakowax i jechać. Bo mam roczna corke.która w.dodatku jest na piersi. Nie mogę od tak jej zostawic.
    Bardzo przykra sytuacja. Rozumiem twój dylemat. Dziwne że na izbie nie wiedzą skąd to krwawienie. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć. Ja właśnie powiedziałam szefowi o fasolce i jestem w ciężkim szoku - ucieszył się. Matko, nogi to mam jak z galarety.
    Nie taki diabeł straszny ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzięki. Zobaczymy. Ja już mam dwa szczęścia i jestem spełniona szczęśliwa matką. Mam.do kogo wrócić.
    Wczoraj nie było nas wieczorem a moje dzieci poszły razem.spac w jednym łóżku. Rozczulajace to było. Mają siebie nawzajem.co by nie było a ja jestem szczęściara że ich mam.
    Dokładnie. Masz do kogo wracać ;) Ale też czasami musisz być na kilka minut egoistką i zadbać o siebie ;) Dzieci to największe szczęście.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie zdziwi. Mi w 22/23 tyg położna nie umiała znaleźć tętna a ja nie czułam ruchów. Ona panika ja łzy w oczach. Schodzi lekarz też z grobowa mina robi mi usg i rechot. Nie dość że miałam łożysko na przedniej ścianie to jeszcze córka tak się ułożyła, że kopala po jelitach i nie czułam tego jako kopniakow.

• sunset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ZUS macierzynski liczy ze sredniej z ostatnich 12 mies. czy coś się zmieniło?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Klakla Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, trochę mnie nie było i już na pewno nie dam rady nadrobić, pędzicie tu z pisaniem ;o
    Z bąbelkiem wszystko w porządku, ale mogłabym spać po 20 godzin na dobę, do niczego się nie nadaje, dobrze, że poza tym nic innego mi nie dokucza ^^

Czy są tu może jakieś dziewczyny, które czeka druga cesarka? Bo ta wizja zaczyna mnie lekko przerażać ;/

• Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

dzisiaj przede mną pierwsze USG
    stresa mam ogromnego ... :-(

16:05 wizyta

a teraz siadam i nadrabiam zaległości!
    miłego dzionka Dziewczonka ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    dzień dobry :)

dzisiaj przede mną pierwsze USG
    stresa mam ogromnego ... :-(

16:05 wizyta

a teraz siadam i nadrabiam zaległości!
    miłego dzionka Dziewczonka ;-)
    powodzenia ;)

Marikita lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie. Masz do kogo wracać ;) Ale też czasami musisz być na kilka minut egoistką i zadbać o siebie ;) Dzieci to największe szczęście.
    Może z Oskim bym juz mogła byc egoistka bo chłopak zuch da sobie rade ale Leni..kluska roczna potrzebuje mnie bardzo a ja jej....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla wrote:
    Ojeju, trochę mnie nie było i już na pewno nie dam rady nadrobić, pędzicie tu z pisaniem ;o
    Z bąbelkiem wszystko w porządku, ale mogłabym spać po 20 godzin na dobę, do niczego się nie nadaje, dobrze, że poza tym nic innego mi nie dokucza ^^

Czy są tu może jakieś dziewczyny, które czeka druga cesarka? Bo ta wizja zaczyna mnie lekko przerażać ;/

Mnie prawdopodobnie trzecia

anecz_kaa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.
    Bardzo Ci współczuję :( jak się dzisiaj czujesz?

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Bardzo Ci współczuję :( jak się dzisiaj czujesz?
    Narazie jest czysto..ale ból jest dosc mocny ciagnie rwie. Leżę i wstaje tylko do wc i dac cyca Leni.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Narazie jest czysto..ale ból jest dosc mocny ciagnie rwie. Leżę i wstaje tylko do wc i dac cyca Leni.
    Cieszę się, będę trzymać mocno kciuki!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Cieszę się, będę trzymać mocno kciuki!
    Dziękuję. Będę pisac na biezaco.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla wrote:

Ja dzisiaj lekkie pobolewanie pachwin i w okolicy spojenia łonowego, a dodatkowo mega mdłości. Nic nie mogę jeść, ledwo w siebie wcisnęłam śniadanie i 2 śniadanie, ale na myśl o obiedzie mnie mdli. :( Im wyższy tydzień, tym gorzej się czuje :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja dzisiaj lekkie pobolewanie pachwin i w okolicy spojenia łonowego, a dodatkowo mega mdłości. Nic nie mogę jeść, ledwo w siebie wcisnęłam śniadanie i 2 śniadanie, ale na myśl o obiedzie mnie mdli. :( Im wyższy tydzień, tym gorzej się czuje :(
    Ja mam to samo, coraz więcej mnie mdli i coraz więcej wymiotuję. Nie mam pomysłu na obiad, bo na myśl o większosci potraf mi niedobrze, ze sklepu też wychodzę z pustą reklamówką, bo już nie wiem co kupić, żeby mieć ochotę to zjeść. Mam nadzieję, że z magicznym 12 tygodniem to minie...

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ