X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co do cytologii, to mimo, że miałam robiona w marcu, to jak poszłam na 1 wizytę w 5tc, to miałam pobraną ponownie.
    Dziewczyny, może napiszmy, jakie badania robiliście, może nasi lekarze coś przeoczyli. :) Ja mialam:
    - cytologia
    - skierowanie na USG piersi (dopiero będę szła ze względu na odległe terminy)
    - toksoplazmoza, cytomegalia, różyczka, kila
    - morfologia, crp, glukoza, TSH, FT3, FT4, Przeciwciała tarczycowe
    - HIV, hcv, hbs.
    Grupa krwi, Hiv, chlamydia, kiła, poziom zelaza, listerioza,rozyczka,cytologia. Toksoplazmozy nie mialam bo przechodzilam.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz. Ale myśl pozytywnie- z maluszkiem wszystko ok, więc oszczędzaj się, leż i miejmy nadzieję, że okaże się, że to tylko krwiak, który się opróżni, łożysko się znowu przyklei i będzie ok. Trzymam kciuki
    Nie mam krwiaka nie ma przyczyny krwawienia.
    Jestem dobrej mysli. Tak jak.pisałam. mam dla kogo się śmiać żyć i wstawać każdego dnia:)

Marikita, Glass lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kurcze, podziwiam jaka jesteś silna mimo 2 poronień, ja się mega boję cały czas, czy donoszę te ciążę, mimo, że obecnie nic nie wskazuje, żeby miało być inaczej, ale jakoś tak mam wewnętrzny niepokój o to. Ale nie wiem, czy byłabym taka silna jak Ty.
    Patrzę na moje dzieci i jestem szczęściara. Tyle.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Będzie dobrze :)

Na płeć faktycznie za szybko :) my dopiero wstajemy bo młodsza dziś spała :) wczoraj biedna zamiast iść na Mikołajki to leżała w łóżku :(

Magda grunt to pozytywne nastawienie.
    Już trochę mniej tego jest?
    Nie poki co dzis jest mniej. Bynajmniej nie sikam krwia jak wczoraj.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Narazie to.bole mam okresowe i krew jak byla jest.
    Zobaczymy co.sie rozwinie do popo.
    Nie tak latwo sie spakowax i jechać. Bo mam roczna corke.która w.dodatku jest na piersi. Nie mogę od tak jej zostawic.
    Bardzo przykra sytuacja. Rozumiem twój dylemat. Dziwne że na izbie nie wiedzą skąd to krwawienie. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć. Ja właśnie powiedziałam szefowi o fasolce i jestem w ciężkim szoku - ucieszył się. Matko, nogi to mam jak z galarety.
    Nie taki diabeł straszny ;)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzięki. Zobaczymy. Ja już mam dwa szczęścia i jestem spełniona szczęśliwa matką. Mam.do kogo wrócić.
    Wczoraj nie było nas wieczorem a moje dzieci poszły razem.spac w jednym łóżku. Rozczulajace to było. Mają siebie nawzajem.co by nie było a ja jestem szczęściara że ich mam.
    Dokładnie. Masz do kogo wracać ;) Ale też czasami musisz być na kilka minut egoistką i zadbać o siebie ;) Dzieci to największe szczęście.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie zdziwi. Mi w 22/23 tyg położna nie umiała znaleźć tętna a ja nie czułam ruchów. Ona panika ja łzy w oczach. Schodzi lekarz też z grobowa mina robi mi usg i rechot. Nie dość że miałam łożysko na przedniej ścianie to jeszcze córka tak się ułożyła, że kopala po jelitach i nie czułam tego jako kopniakow.

• sunset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ZUS macierzynski liczy ze sredniej z ostatnich 12 mies. czy coś się zmieniło?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Klakla Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, trochę mnie nie było i już na pewno nie dam rady nadrobić, pędzicie tu z pisaniem ;o
    Z bąbelkiem wszystko w porządku, ale mogłabym spać po 20 godzin na dobę, do niczego się nie nadaje, dobrze, że poza tym nic innego mi nie dokucza ^^

Czy są tu może jakieś dziewczyny, które czeka druga cesarka? Bo ta wizja zaczyna mnie lekko przerażać ;/

• Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

dzisiaj przede mną pierwsze USG
    stresa mam ogromnego ... :-(

16:05 wizyta

a teraz siadam i nadrabiam zaległości!
    miłego dzionka Dziewczonka ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    dzień dobry :)

dzisiaj przede mną pierwsze USG
    stresa mam ogromnego ... :-(

16:05 wizyta

a teraz siadam i nadrabiam zaległości!
    miłego dzionka Dziewczonka ;-)
    powodzenia ;)

Marikita lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie. Masz do kogo wracać ;) Ale też czasami musisz być na kilka minut egoistką i zadbać o siebie ;) Dzieci to największe szczęście.
    Może z Oskim bym juz mogła byc egoistka bo chłopak zuch da sobie rade ale Leni..kluska roczna potrzebuje mnie bardzo a ja jej....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla wrote:
    Ojeju, trochę mnie nie było i już na pewno nie dam rady nadrobić, pędzicie tu z pisaniem ;o
    Z bąbelkiem wszystko w porządku, ale mogłabym spać po 20 godzin na dobę, do niczego się nie nadaje, dobrze, że poza tym nic innego mi nie dokucza ^^

Czy są tu może jakieś dziewczyny, które czeka druga cesarka? Bo ta wizja zaczyna mnie lekko przerażać ;/

Mnie prawdopodobnie trzecia

anecz_kaa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Wrocilam z ip. Zalalam.sie zywa krwia. Silne bóle podbrzusza okresowe i wrecz rwanie dupy. Na ip ledwo doszlam musialam prosić o nowa wkladke.bo swoja mialam juz zalana. Przy badaniu nic nie wyszlo. Macica wielkosc na 11 tydzien dzieć 11+4 zyje. Brak powodow do.krwawien. a krew jak leciala tak leci. Mam lezec plackiem i kontrola u gin w pt.
    Bardzo Ci współczuję :( jak się dzisiaj czujesz?

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Bardzo Ci współczuję :( jak się dzisiaj czujesz?
    Narazie jest czysto..ale ból jest dosc mocny ciagnie rwie. Leżę i wstaje tylko do wc i dac cyca Leni.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Narazie jest czysto..ale ból jest dosc mocny ciagnie rwie. Leżę i wstaje tylko do wc i dac cyca Leni.
    Cieszę się, będę trzymać mocno kciuki!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Cieszę się, będę trzymać mocno kciuki!
    Dziękuję. Będę pisac na biezaco.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla wrote:

Ja dzisiaj lekkie pobolewanie pachwin i w okolicy spojenia łonowego, a dodatkowo mega mdłości. Nic nie mogę jeść, ledwo w siebie wcisnęłam śniadanie i 2 śniadanie, ale na myśl o obiedzie mnie mdli. :( Im wyższy tydzień, tym gorzej się czuje :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja dzisiaj lekkie pobolewanie pachwin i w okolicy spojenia łonowego, a dodatkowo mega mdłości. Nic nie mogę jeść, ledwo w siebie wcisnęłam śniadanie i 2 śniadanie, ale na myśl o obiedzie mnie mdli. :( Im wyższy tydzień, tym gorzej się czuje :(
    Ja mam to samo, coraz więcej mnie mdli i coraz więcej wymiotuję. Nie mam pomysłu na obiad, bo na myśl o większosci potraf mi niedobrze, ze sklepu też wychodzę z pustą reklamówką, bo już nie wiem co kupić, żeby mieć ochotę to zjeść. Mam nadzieję, że z magicznym 12 tygodniem to minie...

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ