Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja mialam D a teraz mam F :D
    OMG! :D

Tinnera lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny dziwna sprawa z tymi facetami... Póki nie widać brzucha to nie dochodzi ze ciąża jest i można się gorzej czuć albo bać? Bo nie rozumiem... Jak teraz są fochy bo "tylko" raz w tygodniu to co to za foch będzie po porodzie? To jednak dłużej przecież trwa ;) u mnie to poszło w druga stronę i raczej ostrożniej jest z jego strony bo nie chciałby zeby cos sie stało...

Co do piersi to ja mam dziwnie. Niby nie czuje mega przyrostu i nie widzę większej różnicy a jednak cięższe są. W stanik normalny mój sie mieszczą ale ledwo i męczące byłoby dłuższe noszenie takiego wiec sie przerzuciłam na sportowy a w nocy śpię bez. A jednak ja jakoś nie widzę różnicy jak tak patrzę :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A skąd badanie na chlamydie? Nie spotkałam się z takim badaniem w ciazy a sama nad nim myslalam kiedyś.
    Ja robiłam np wymazy z pochwy na chlamydie i jeszcze dwie inne bakterie - Wymaz w kierunku Mycoplasmy i Ureaplasmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:34

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurczę dziewczyny dziwna sprawa z tymi facetami... Póki nie widać brzucha to nie dochodzi ze ciąża jest i można się gorzej czuć albo bać? Bo nie rozumiem... Jak teraz są fochy bo "tylko" raz w tygodniu to co to za foch będzie po porodzie? To jednak dłużej przecież trwa ;) u mnie to poszło w druga stronę i raczej ostrożniej jest z jego strony bo nie chciałby zeby cos sie stało...

Co do piersi to ja mam dziwnie. Niby nie czuje mega przyrostu i nie widzę większej różnicy a jednak cięższe są. W stanik normalny mój sie mieszczą ale ledwo i męczące byłoby dłuższe noszenie takiego wiec sie przerzuciłam na sportowy a w nocy śpię bez. A jednak ja jakoś nie widzę różnicy jak tak patrzę :P
    Co do facetów to mój się boi - tak jak przy pierwszej ciąż :D To ja chodzę natrętnie za nim :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np w każdej ciąży mam wysokie libido :D uwielbiam ten stan, aczkolwiek to nie oznacza ze codziennie bo to po prostu nie możliwe hihi

Marikita lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś tak odpycha ta dopochwową luteina i do tego współżycie, może to dziwne, ale tak jakoś mam. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z badań robiłam WR,Hbs,gr krwi, toksplazmoza IgG,IgM ,cmv IgG i IgM, HIV, Hcv, morfologia, badanie ogólne moczu, tsh,ft3,ft4, glukoza a na różyczkę byłam szczepiona. Wymaz i posiew pochwy mam aktualny bo przed hsg robiłam na trzeciej wizycie będzie robiła cytologię jeszcze. Potem miałam zrobić posiew moczu bo wyszło coś z tego podstawowego zrobiłam, ale tam jest wszystko ok wiec nie wiek o co chodzi. Dostałam lekarstwo i ponownie muszę zrobić mocz .

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z piersiami to samo. Niby trochę większę i cięższe, ale nie ma aż tak dużej różnicy. I póki co raczej mogę powiedzieć, że wieczorami i w nocy są wrażliwe, ale twż nie jakoś specjalnie

Wróciłam z usg. Wszystko ok. Wg usg ciąża starsza o tydzień i jest 12 tc. Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko. Wzruszyliśmy się oboje. Piękne przeżycie. Widzieliśmy nóżki, rączki, oczka, pecherz, żołądek i ważne serduszko ma 4 jamowe, przepływy krwi prawidłowe. Pobrali krew na test podwójny i za tydzień będzie wynik kompletny. Śniło mi się dziś, że Bąbel ma 5 cm. Nie wiele się pomyliłam 5,34 cm ;-) Nasz Wielkoludek ;-)

PixiDixi, Urszulka89, Mmargotka, marta258, Tinnera, anecz_kaa, pi84, karolcia87, magdaaq, Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja z badań robiłam WR,Hbs,gr krwi, toksplazmoza IgG,IgM ,cmv IgG i IgM, HIV, Hcv, morfologia, badanie ogólne moczu, tsh,ft3,ft4, glukoza a na różyczkę byłam szczepiona. Wymaz i posiew pochwy mam aktualny bo przed hsg robiłam na trzeciej wizycie będzie robiła cytologię jeszcze. Potem miałam zrobić posiew moczu bo wyszło coś z tego podstawowego zrobiłam, ale tam jest wszystko ok wiec nie wiek o co chodzi. Dostałam lekarstwo i ponownie muszę zrobić mocz .
    Co do różyczki też byłam szczepiona jako dziecko a i tak chorowałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cytologii i czystości pochwy robiłam we wrzesni jednak, nie w czerwcu. Dlatego nie muszę teraz robić

dqpri09kh0x52aib.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o seks, to nie mam nic przeciwko, o ile nie jestem zombie :). Napewno jest znacznie rzadziej niż przed ciążą, ale nie sądzę, żebyśmy byli w stanie się powstrzymać bez zakazu lekarza.

A dziewczyny macie wodniste upławy po luteinie, bo już sobie wkręcam, że to wody się sączą. Bardzo wodniste te upławy, w nocy jak się obudziłam to myślałam, że krwawię bo wkładka mokra.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja jeśli chodzi o seks, to nie mam nic przeciwko, o ile nie jestem zombie :). Napewno jest znacznie rzadziej niż przed ciążą, ale nie sądzę, żebyśmy byli w stanie się powstrzymać bez zakazu lekarza.

A dziewczyny macie wodniste upławy po luteinie, bo już sobie wkręcam, że to wody się sączą. Bardzo wodniste te upławy, w nocy jak się obudziłam to myślałam, że krwawię bo wkładka mokra.
    Ja mam ale głównie przez dzień jak się rozpuści luteina. W nocy jest ok bo leżę. Ale jak wstanę to czuję coś ciepłego że się wylewa :p ale poza tym ok, zdążyłam się już przyzwyczaić bo biorę już pół roku :)

Glass lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będę panikować :). Liczę, że przy następnej wizycie mi lekarz odstawi, bo mnie coś strzeli w końcu.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    To nie będę panikować :). Liczę, że przy następnej wizycie mi lekarz odstawi, bo mnie coś strzeli w końcu.
    Nie ma co panikować ;) to normalne. Ja wiem, że będę brała do 15 tygodnia bo przed ciążą miałam problem z progesteronem. Także noo... :/ muszę przywyknąć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla
    Ja jestem po cc i drugi poród na pewno też będzie cc. Już przy pierwszej ciąży byłam na to nastawiona psychicznie więc nic się nie bałam i było wszystko w porządku. Teraz też tak będzie.

Andziula
    Gratuluję udanej wizyty i zdrowego maleństwa.

Ja dzisiaj byłam w laboratorium na badaniach a miałam ich sporo bo aż 10, pobrali mi 3 strzykawki krwi. A za tydzień wizyta u lekarza.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już nie długo :). U mnie w sumie przy następnej wizycie będzie już jakiś 14 więc pewnie zacznę zmniejszać dawkę i brać raz dziennie, później co drugi, dwa razy w tygodniu i stop. Nie jestem fanką drastycznego odstawiania leków :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:

Tak, ja mam takie wodniste.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    U mnie z piersiami to samo. Niby trochę większę i cięższe, ale nie ma aż tak dużej różnicy. I póki co raczej mogę powiedzieć, że wieczorami i w nocy są wrażliwe, ale twż nie jakoś specjalnie

Wróciłam z usg. Wszystko ok. Wg usg ciąża starsza o tydzień i jest 12 tc. Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko. Wzruszyliśmy się oboje. Piękne przeżycie. Widzieliśmy nóżki, rączki, oczka, pecherz, żołądek i ważne serduszko ma 4 jamowe, przepływy krwi prawidłowe. Pobrali krew na test podwójny i za tydzień będzie wynik kompletny. Śniło mi się dziś, że Bąbel ma 5 cm. Nie wiele się pomyliłam 5,34 cm ;-) Nasz Wielkoludek ;-)
    Super wiesci :) A masz jakies foto z usg :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka my już to przerabialismy 2 x więc spokojnie :) w trakcie połogu też to nie problem. Ja teraz jestem taka niefotykalska... Piersi mnie strasznie bolą są wrażliwe i ciężkie.

Andzia gratuluję wizyty :) samo polowkowe robiłaś czy PaPpa też? Ja jutro rano jadę na wyniki i trochę się boję :(

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja ma etap na wędzone ryby jem je bez przerwy

Miałam zacytować a nie polubić.

Podpytaj swojego lekarza co sądzi o wędzonych rybach. Mój mówi żeby nie jeść.

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ