X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Ja mialam D a teraz mam F :D
    OMG! :D

Tinnera lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny dziwna sprawa z tymi facetami... Póki nie widać brzucha to nie dochodzi ze ciąża jest i można się gorzej czuć albo bać? Bo nie rozumiem... Jak teraz są fochy bo "tylko" raz w tygodniu to co to za foch będzie po porodzie? To jednak dłużej przecież trwa ;) u mnie to poszło w druga stronę i raczej ostrożniej jest z jego strony bo nie chciałby zeby cos sie stało...

Co do piersi to ja mam dziwnie. Niby nie czuje mega przyrostu i nie widzę większej różnicy a jednak cięższe są. W stanik normalny mój sie mieszczą ale ledwo i męczące byłoby dłuższe noszenie takiego wiec sie przerzuciłam na sportowy a w nocy śpię bez. A jednak ja jakoś nie widzę różnicy jak tak patrzę :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A skąd badanie na chlamydie? Nie spotkałam się z takim badaniem w ciazy a sama nad nim myslalam kiedyś.
    Ja robiłam np wymazy z pochwy na chlamydie i jeszcze dwie inne bakterie - Wymaz w kierunku Mycoplasmy i Ureaplasmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 13:34

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurczę dziewczyny dziwna sprawa z tymi facetami... Póki nie widać brzucha to nie dochodzi ze ciąża jest i można się gorzej czuć albo bać? Bo nie rozumiem... Jak teraz są fochy bo "tylko" raz w tygodniu to co to za foch będzie po porodzie? To jednak dłużej przecież trwa ;) u mnie to poszło w druga stronę i raczej ostrożniej jest z jego strony bo nie chciałby zeby cos sie stało...

Co do piersi to ja mam dziwnie. Niby nie czuje mega przyrostu i nie widzę większej różnicy a jednak cięższe są. W stanik normalny mój sie mieszczą ale ledwo i męczące byłoby dłuższe noszenie takiego wiec sie przerzuciłam na sportowy a w nocy śpię bez. A jednak ja jakoś nie widzę różnicy jak tak patrzę :P
    Co do facetów to mój się boi - tak jak przy pierwszej ciąż :D To ja chodzę natrętnie za nim :D

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np w każdej ciąży mam wysokie libido :D uwielbiam ten stan, aczkolwiek to nie oznacza ze codziennie bo to po prostu nie możliwe hihi

Marikita lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś tak odpycha ta dopochwową luteina i do tego współżycie, może to dziwne, ale tak jakoś mam. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z badań robiłam WR,Hbs,gr krwi, toksplazmoza IgG,IgM ,cmv IgG i IgM, HIV, Hcv, morfologia, badanie ogólne moczu, tsh,ft3,ft4, glukoza a na różyczkę byłam szczepiona. Wymaz i posiew pochwy mam aktualny bo przed hsg robiłam na trzeciej wizycie będzie robiła cytologię jeszcze. Potem miałam zrobić posiew moczu bo wyszło coś z tego podstawowego zrobiłam, ale tam jest wszystko ok wiec nie wiek o co chodzi. Dostałam lekarstwo i ponownie muszę zrobić mocz .

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z piersiami to samo. Niby trochę większę i cięższe, ale nie ma aż tak dużej różnicy. I póki co raczej mogę powiedzieć, że wieczorami i w nocy są wrażliwe, ale twż nie jakoś specjalnie

Wróciłam z usg. Wszystko ok. Wg usg ciąża starsza o tydzień i jest 12 tc. Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko. Wzruszyliśmy się oboje. Piękne przeżycie. Widzieliśmy nóżki, rączki, oczka, pecherz, żołądek i ważne serduszko ma 4 jamowe, przepływy krwi prawidłowe. Pobrali krew na test podwójny i za tydzień będzie wynik kompletny. Śniło mi się dziś, że Bąbel ma 5 cm. Nie wiele się pomyliłam 5,34 cm ;-) Nasz Wielkoludek ;-)

PixiDixi, Urszulka89, Mmargotka, marta258, Tinnera, anecz_kaa, pi84, karolcia87, magdaaq, Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja z badań robiłam WR,Hbs,gr krwi, toksplazmoza IgG,IgM ,cmv IgG i IgM, HIV, Hcv, morfologia, badanie ogólne moczu, tsh,ft3,ft4, glukoza a na różyczkę byłam szczepiona. Wymaz i posiew pochwy mam aktualny bo przed hsg robiłam na trzeciej wizycie będzie robiła cytologię jeszcze. Potem miałam zrobić posiew moczu bo wyszło coś z tego podstawowego zrobiłam, ale tam jest wszystko ok wiec nie wiek o co chodzi. Dostałam lekarstwo i ponownie muszę zrobić mocz .
    Co do różyczki też byłam szczepiona jako dziecko a i tak chorowałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cytologii i czystości pochwy robiłam we wrzesni jednak, nie w czerwcu. Dlatego nie muszę teraz robić

dqpri09kh0x52aib.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o seks, to nie mam nic przeciwko, o ile nie jestem zombie :). Napewno jest znacznie rzadziej niż przed ciążą, ale nie sądzę, żebyśmy byli w stanie się powstrzymać bez zakazu lekarza.

A dziewczyny macie wodniste upławy po luteinie, bo już sobie wkręcam, że to wody się sączą. Bardzo wodniste te upławy, w nocy jak się obudziłam to myślałam, że krwawię bo wkładka mokra.

Marikita lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja jeśli chodzi o seks, to nie mam nic przeciwko, o ile nie jestem zombie :). Napewno jest znacznie rzadziej niż przed ciążą, ale nie sądzę, żebyśmy byli w stanie się powstrzymać bez zakazu lekarza.

A dziewczyny macie wodniste upławy po luteinie, bo już sobie wkręcam, że to wody się sączą. Bardzo wodniste te upławy, w nocy jak się obudziłam to myślałam, że krwawię bo wkładka mokra.
    Ja mam ale głównie przez dzień jak się rozpuści luteina. W nocy jest ok bo leżę. Ale jak wstanę to czuję coś ciepłego że się wylewa :p ale poza tym ok, zdążyłam się już przyzwyczaić bo biorę już pół roku :)

Glass lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie będę panikować :). Liczę, że przy następnej wizycie mi lekarz odstawi, bo mnie coś strzeli w końcu.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    To nie będę panikować :). Liczę, że przy następnej wizycie mi lekarz odstawi, bo mnie coś strzeli w końcu.
    Nie ma co panikować ;) to normalne. Ja wiem, że będę brała do 15 tygodnia bo przed ciążą miałam problem z progesteronem. Także noo... :/ muszę przywyknąć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakla
    Ja jestem po cc i drugi poród na pewno też będzie cc. Już przy pierwszej ciąży byłam na to nastawiona psychicznie więc nic się nie bałam i było wszystko w porządku. Teraz też tak będzie.

Andziula
    Gratuluję udanej wizyty i zdrowego maleństwa.

Ja dzisiaj byłam w laboratorium na badaniach a miałam ich sporo bo aż 10, pobrali mi 3 strzykawki krwi. A za tydzień wizyta u lekarza.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj już nie długo :). U mnie w sumie przy następnej wizycie będzie już jakiś 14 więc pewnie zacznę zmniejszać dawkę i brać raz dziennie, później co drugi, dwa razy w tygodniu i stop. Nie jestem fanką drastycznego odstawiania leków :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:

Tak, ja mam takie wodniste.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    U mnie z piersiami to samo. Niby trochę większę i cięższe, ale nie ma aż tak dużej różnicy. I póki co raczej mogę powiedzieć, że wieczorami i w nocy są wrażliwe, ale twż nie jakoś specjalnie

Wróciłam z usg. Wszystko ok. Wg usg ciąża starsza o tydzień i jest 12 tc. Pierwszy raz słyszeliśmy serduszko. Wzruszyliśmy się oboje. Piękne przeżycie. Widzieliśmy nóżki, rączki, oczka, pecherz, żołądek i ważne serduszko ma 4 jamowe, przepływy krwi prawidłowe. Pobrali krew na test podwójny i za tydzień będzie wynik kompletny. Śniło mi się dziś, że Bąbel ma 5 cm. Nie wiele się pomyliłam 5,34 cm ;-) Nasz Wielkoludek ;-)
    Super wiesci :) A masz jakies foto z usg :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka my już to przerabialismy 2 x więc spokojnie :) w trakcie połogu też to nie problem. Ja teraz jestem taka niefotykalska... Piersi mnie strasznie bolą są wrażliwe i ciężkie.

Andzia gratuluję wizyty :) samo polowkowe robiłaś czy PaPpa też? Ja jutro rano jadę na wyniki i trochę się boję :(

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja ma etap na wędzone ryby jem je bez przerwy

Miałam zacytować a nie polubić.

Podpytaj swojego lekarza co sądzi o wędzonych rybach. Mój mówi żeby nie jeść.

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ