WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Jak ja wam zazdroszczę tych zachcianek- ja się zmuszam do jedzenia, dzis przez caly dzien zjadlam tosta, banana, jablko, troche jeżyn, gryza kanapki od męża i małą miseczkę tortelini szpinakowych z sosem pomidorowym. Trudno sie dziwić, że waga leci w dół, ale nie mogę się zmusić, mam wrażenie, że mój przewód pokarmowy w ogóle przestał działać, cokolwiek zjem leży mi jeszcze godzinami w żołądku, odbija się, brzuch wzdęty i boli, w kibelku tez dziś nie byłam. No totalny paraliż układu pokarmowego. Męczę się strasznie i już od zmysłów odchodzę, chcę, żeby to się skończyło ale też żeby z maluszkiem bylo ok..
    Do mnie kilka razy dziennie dzwonią i mówią, ze mam jeść wiec zmuszam sie :/ ale sałata weszła idealnie :D
    Co do zaparć tez mnie męczą ale pomaga mi codzienny kefir na wieczor

Marikita lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kefir to brzmi fajnie...chyba zaraz napadne na lodowe....
    Kurcze....zjadlam jablko i te kiwi to plus kefir to nie bedzie rewolucji?, jak myslicie?

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam co chwile na cos ochotę, alevtylko do czasu az zjem, bo co zjem, to porcelana, a od wczoraj to już tragedia. W domu sie ze mnie śmieją ze to nie ciaza tylko bulimia :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilka uzylam detektor tetna i sobie z mezulem posluchalismy serduszek :)
    Powiem Wam,ze nie bylo jakos trudno znaleźć...Fajna sprawa z tym detektorem :) boje sie tylko,ze sie od niego uzaleznie hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Oo kefir to brzmi fajnie...chyba zaraz napadne na lodowe....
    Kurcze....zjadlam jablko i te kiwi to plus kefir to nie bedzie rewolucji?, jak myslicie?
    Myśle, ze spokojnie możesz wypić :) ja zjadłam kotleciki, sałatkę i zaraz bede pic kefirek :) na moje aktulalnie leniwe jelitka pomaga

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Ja z kolei mam co chwile na cos ochotę, alevtylko do czasu az zjem, bo co zjem, to porcelana, a od wczoraj to już tragedia. W domu sie ze mnie śmieją ze to nie ciaza tylko bulimia :)
    Hihi rosnaca bulimia ;) :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.
    Ja mam. Mąż ma RH+. Lekarz mi mówił, że w 28 tc bada się przeciwciała, żeby sprawdzić czy nic się nie dzieje
    PixiDixi wrote:
    A mnie wzięło na kiwi :),dzisiaj chhyba z 5 pochłonęłam. Serek tez z checia .
    Ja ostatnio też mam fazę na kiwi - kupiliśmy z 10 przedwczoraj i zostało tylko 1 :)

Co do tarczycy, to mi jak zaszłam w ciąże skoczyło do 2,5 (brałam euthyrox 50). Gin przypisał mi przez pierwszy tydzien 75 i 100 na zmianę (co 2-gi dzień), a potem kazał się przerzucić na 100/112.
    Nie wiem, czy to nie za duża dawka.
    W przyszłym tygodniu powtarzam badanie i idę do endo.
    Jednak co endo to endo.

A ja ciągle nie wiem czy robić Pappa.

Dziewczyny ile już miałyście usg? bo ja się zastanawiam czy nie mam za dużo.
    Do tej pory miałam już 4 - pierwsze tuż po pozytywnym teście (nic nie było widać), drugie - z powodu plamień, trzecie - na założenie karty ciąży, i czwarte - w poniedziałek.
    Kolejne to 21 grudnia (jak pójdę na prenatalne), a potem mam wizytę u swojego gin 27-ego i też pewnie mi zrobi usg...
    Boję się czy za duża ilość usg nie zaszkodzi.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez jak zjem to pozniej długo czuje :( bo nie wymiotuje, a mnie wzdyma, mam zaparcia i ogolnie szału nie ma :P zaparcia to są pod koniec ciąży koszmarne...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja juz mialam z 10...nie szkodzi USG

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja ostatnio też mam fazę na kiwi - kupiliśmy z 10 przedwczoraj i zostało tylko 1 :)

Co do tarczycy, to mi jak zaszłam w ciąże skoczyło do 2,5 (brałam euthyrox 50). Gin przypisał mi przez pierwszy tydzien 75 i 100 na zmianę (co 2-gi dzień), a potem kazał się przerzucić na 100/112.
    Nie wiem, czy to nie za duża dawka.
    W przyszłym tygodniu powtarzam badanie i idę do endo.
    Jednak co endo to endo.

A ja ciągle nie wiem czy robić Pappa.

Dziewczyny ile już miałyście usg? bo ja się zastanawiam czy nie mam za dużo.
    Do tej pory miałam już 4 - pierwsze tuż po pozytywnym teście (nic nie było widać), drugie - z powodu plamień, trzecie - na założenie karty ciąży, i czwarte - w poniedziałek.
    Kolejne to 21 grudnia (jak pójdę na prenatalne), a potem mam wizytę u swojego gin 27-ego i też pewnie mi zrobi usg...
    Boję się czy za duża ilość usg nie zaszkodzi.

Ja miałam do tej pory 2, jutro 3 a prenatalne bedzie 4

później robią co mc

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Przed chwilka uzylam detektor tetna i sobie z mezulem posluchalismy serduszek :)
    Powiem Wam,ze nie bylo jakos trudno znaleźć...Fajna sprawa z tym detektorem :) boje sie tylko,ze sie od niego uzaleznie hihi

Masz z aplikacja na tel? Bo ja mam z aplikacja i wtedy jestem w stanie wylapac, kiedy jest moje tetno, a kiedy maluszka, bo jeszcze nie rozpoznaje, bo chyba za male jest dziecko ;) jak jest 70-80, to wiem, ze moje, a jak okolo 150 i to tylko w jednym miejscu, to wiem, ze Maly :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaką markę macie? dziś oglądałam akurat :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bez aplikacji. Mam na detektorze wyswietlacz i wylapalam bodajze 138 to juz znalazlam i wiedzialam,ze to nie moje tetno. Mam sonoline jumper.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wydaje mi się, że to nie objaw ciąży, tylko coś sie w organiźmie rozwija, bo nawet od początku ciąży miałam normalną temperaturę. Tylko co?
    No ja już w wielu miejscach czytałam ze temperatura w ciazy może być podwyższona i dopóki nie jest to gorączka (czyt powyżej 38) to nie ma co się martwic, ale nie ma tez co jej mierzyć regularnie bo może skakać. Wiadomo ze rano byłaby niższa, ja jak 2-3 razy mierzyłam to wieczorem i pod pachą, bo nie traktowałam tego jak mierzenie temperatury podczas starań tylko takie po prostu zmierzenie temperatury;) Ja w okolicach 37 mam od początku ciazy i nic się nie dzieje.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowa temperatura w ustach w ciąży to 36.9-37.1, w zależności od pory dnia bo zauważyłam, że w.okolicach 16 godziny jest najwyższa.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ankalina ten biooil jest do wcierania w brzuch?

Na całe Ciało w aptece to można dostać ja mam zamiar wcierac od cycków aż po kolana ;p

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biooil nawet w rosmanie można kupić :). Tez juz leży i czeka na wcieranie :D

• nancy86 Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mam bez aplikacji. Mam na detektorze wyswietlacz i wylapalam bodajze 138 to juz znalazlam i wiedzialam,ze to nie moje tetno. Mam sonoline jumper.
    Ja tez podsluchuje serduszko w domu:) a jestes pewna ,ze takie dekektory sa na 100% bezpieczne?nie za bardzo sie znam na tych urzadzeniach USG ,ale jak bylam w 6tc to lekarz na chwilke wlaczyl tylko serduszko i powiedzial "nie bedziemy meczyc Malucha".jakos tak to zapamietalam i teraz mysle,czy detektor nie zaszkodzi...

31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka
    gannyx8dyz1zt3mp.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy86 wrote:
    Ja tez podsluchuje serduszko w domu:) a jestes pewna ,ze takie dekektory sa na 100% bezpieczne?nie za bardzo sie znam na tych urzadzeniach USG ,ale jak bylam w 6tc to lekarz na chwilke wlaczyl tylko serduszko i powiedzial "nie bedziemy meczyc Malucha".jakos tak to zapamietalam i teraz mysle,czy detektor nie zaszkodzi...

Detektor taki ma odpowiednie normy bezpieczenstwa :) a z tym puszczaniem serduszka, to chodzi w pierwszych tygodniach i moc jest wieksza, bo takim zwyklym to ledwo w 12 tyg cos znajdziesz ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a jaką markę macie? dziś oglądałam akurat :)

Ja mam Angelsound JPD-100s Smart :) z podlaczenien do telefonu :) fajny gadzet :) mozna sobie zapisywac nagrania i puszczac komus :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ