X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizytuję już jutro :) ale dopiero na 20,20... ja mam ostanio tak, że z rana jestem jak zoombie ( po tym jak wyprawie dziewczyny do przedszkola) i musze poleżeć a potem mam powera :P i tak dziś zjadłam kolację i mam zamiar umyć podłogi :P w kuchni wymyśliłam białą w połysku- bez koemntarza... w nowym domu jakieś szare matowe :P

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jednak dzisiaj po południu wzięło mnie na wymioty i po nich mnie boli żołądek. Myślicie, że to może być od podrażnienia po wymiotach?
    Mnie często po wymiotach żołądek boli, to raczej normalne :)

Nalia lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.

Ja. Podobno problem moze wystapic dopiero w drugiej ciąży. Ale w dzisiejszych czasach to nie problem.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji,ze zblizaja sie Swieta wielkimi krokami i czasami podajemy sobie przepisy kulinarne to i ja podziele sie moze nie przepisem,ale miejscem gdzie mozna znalezc super przepisy i sprawdzone :) Adres mam od swojej kuzynki ,ja jeszcze nic nie robilam ,ale kuzynka bardzo chwali a dzisiaj zjadlam z przepisu z bloga karkowke na dziko i jest bezbledna. Mam nadzieje,ze bede mogla przed swietami wstac i cos pogotowac bo akurat ta karkowke to chyba najsmaczniejsza jaka jadlam w zyciu.

kuchniaukrysi.blogspot.com

Popatrzcie moze cos Was zainspuruje...Zaintrygowal mnie piernik staropolski,ale robi sie go miesiac wiec juz nie zdaze :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Heeeej, u nas jakoś dziwnie... objawów jak na lekarstwo - za to wrócił apetyt i to taki ze zjadłabym konia z kopytami i co ciekawe budzę się w środku nocy z takim ssakiem w żołądku ze ostatnio o 3 w nocy jadłam banana żeby moc zasnąć. Non stop jestem głodna i dużo jem a mimo wszystko schudłam prawie kg (pominę fakt, ze zaparcia nadal są).

Dziś miałam nawet na tyle siły ze pojechałam na zakupy świąteczne, kupiłam prezenty i oprócz tego ze musiałam dwa razy szukać siku w galerii to czułam się bardzo dobrze... do wizyty jeszcze tydzień, modlę się żeby bylo wszystko ok u maluszka i o to żeby się okazało ze po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu i objawy szybko minęły
    Lena hihi tez w nocy wstaje by podjesc...mam takie ssanie ,ze budzr sie i musze porzadnie pojesc by zadnac.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja wizytuję już jutro :) ale dopiero na 20,20... ja mam ostanio tak, że z rana jestem jak zoombie ( po tym jak wyprawie dziewczyny do przedszkola) i musze poleżeć a potem mam powera :P i tak dziś zjadłam kolację i mam zamiar umyć podłogi :P w kuchni wymyśliłam białą w połysku- bez koemntarza... w nowym domu jakieś szare matowe :P
    Aneczka kciuki! No tak polysk jest piekny,ale umeczysz sie :(wszystko widac niestety....

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Heeeej, u nas jakoś dziwnie... objawów jak na lekarstwo - za to wrócił apetyt i to taki ze zjadłabym konia z kopytami i co ciekawe budzę się w środku nocy z takim ssakiem w żołądku ze ostatnio o 3 w nocy jadłam banana żeby moc zasnąć. Non stop jestem głodna i dużo jem a mimo wszystko schudłam prawie kg (pominę fakt, ze zaparcia nadal są).

Dziś miałam nawet na tyle siły ze pojechałam na zakupy świąteczne, kupiłam prezenty i oprócz tego ze musiałam dwa razy szukać siku w galerii to czułam się bardzo dobrze... do wizyty jeszcze tydzień, modlę się żeby bylo wszystko ok u maluszka i o to żeby się okazało ze po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu i objawy szybko minęły
    Na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ja. Podobno problem moze wystapic dopiero w drugiej ciąży. Ale w dzisiejszych czasach to nie problem.
    To moja 6 ciąża. Wszystkie z jednym mężem zaznaczam. Dwie donoszone za mną. Ja mam A rh- mąż ma A rh-+
    Mamy konflikt jednak dzisiejsza medycyna robi to co było 50 lat temu niemożliwe. Spokojnie. Warto jednak pamietac by nawet przy poronieniach brać zastrzyk. Nie wszystkie Panie dostają.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu ale jestem dziwnie spokojna :P świrowałam przed ostanią, a teraz pełen luz aż sama się sobie dziwie.

muminka a wiesz jaka przyczyna poronień?

Ja zamowiłam dziś córce grę - operacja, jutro reszta

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.
    Ja mam konflikt z moim mężem. Nie ma czego się bać ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To moja 6 ciąża. Wszystkie z jednym mężem zaznaczam. Dwie donoszone za mną. Ja mam A rh- mąż ma A rh-+
    Mamy konflikt jednak dzisiejsza medycyna robi to co było 50 lat temu niemożliwe. Spokojnie. Warto jednak pamietac by nawet przy poronieniach brać zastrzyk. Nie wszystkie Panie dostają.
    Moja to 5 ciąża. Ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze:-)
    Choc nie spodziewalam sie tej.ciąży i niesie ona dla mnie sporo utrapień to trzeba się przemeczyc
    Chciałabym trochę poogarniac zazdroszczę mocy i możliwości. Ja raczej do końca roku będę lezakowac. Dobrze ze to okres świąteczny ale szkoda mi przede wszystkim Lenki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja to 5 ciąża. Ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze:-)
    Choc nie spodziewalam sie tej.ciąży i niesie ona dla mnie sporo utrapień to trzeba się przemeczyc
    Chciałabym trochę poogarniac zazdroszczę mocy i możliwości. Ja raczej do końca roku będę lezakowac. Dobrze ze to okres świąteczny ale szkoda mi przede wszystkim Lenki.
    Nie zadręczaj się wyrzutami sumienia. Każda z nas by tak zrobiła na Twoim miejscu. Musisz dbać teraz o siebie i maleństwo. Świat się nie zawali, a przecież najważniejsze, ze jesteś w domu i dzieci mają cię cały czzas. A że jesteś troszkę na zwolnionym biegu, to trudno. Na pewno jak lepiej się poczujesz, to nadrobisz ten czas :-)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Od dwóch dni mam 37,2 i żadnych objawów poza tym. Na pewno nie przeziębienie. Czuję się po prostu bardziej osłabiona i marudna. Czy jest się czym martwić? Wcześniej miałam normalną temperaturę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Od dwóch dni mam 37,2 i żadnych objawów poza tym. Na pewno nie przeziębienie. Czuję się po prostu bardziej osłabiona i marudna. Czy jest się czym martwić? Wcześniej miałam normalną temperaturę.
    Objawy beda ustepiwac ,nie martw sie :)

muminka83, Cynamonkowaaa lubią tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti wszystko ok. Zastanawiam sie tylko nad taka kwestia...jak bylam wlasnie w 10 tc to gin majac dobry sprzet (zapytalam sie o struktury serca i mozgu)powiedzial,ze obraz jest jeszcze zbyt maly aby uchwycic konkretne szczegolu i maluchy musza podrosnac.To kurcze jak badac?no chyba,ze tak mysle w 10 tc pobierac tylko krew a załóżmy ciut pozniej usg?
    USG robi sie normlanie tak jak w pl 11-14 tydzien :) ja bede robila w przyszlym tygodniu bo potem lecimy do polski na swieta wiec padlo na wtorek 12+2 tc. tylko krew sie pobiera szybciej niz w pl. wiec bez stresu!!
    widelki w danii na test podwojny + usg sa takie:
    - test podowjny (krew) 8-14 tydzien z informacja, ze najlepiej zrobic przed 10 tygodniem ale jak ktos chce wczesniej albo pozniej to nie ma problemu.
    - USG 11-14 tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 19:37

PixiDixi lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    nie wiem czemu ale jestem dziwnie spokojna :P świrowałam przed ostanią, a teraz pełen luz aż sama się sobie dziwie.

muminka a wiesz jaka przyczyna poronień?

Ja zamowiłam dziś córce grę - operacja, jutro reszta
    Robiliśmy badania z których nic jednoznacznie nie wyszło. Ja to nazywam że widocznie błędy chromosomalne. Eh

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja wcześniej nie mierzyła temperatury ale co zmierzę wyrywkowo to tez mam w okolicach 37-37,2. Czytałam ze to normalne ale skoro wcześniej miałaś normalna to teraz już nie wiem :(
    Ale spójrz tu: http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/goraczka-w-ciazy-czy-jest-grozna-i-kiedy-trzeba-isc-do-lekarza,538_3359.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 19:43

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja wcześniej nie mierzyła temperatury ale co zmierzę wyrywkowo to tez mam w okolicach 37-37,2. Czytałam ze to normalne ale skoro wcześniej miałaś normalna to teraz już nie wiem :(
    a gdzie mierzycie? w sensie pacha, usta czy (*)?

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Objawy beda ustepiwac ,nie martw sie :)
    Wydaje mi się, że to nie objaw ciąży, tylko coś sie w organiźmie rozwija, bo nawet od początku ciąży miałam normalną temperaturę. Tylko co?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    a gdzie mierzycie? w sensie pacha, usta czy (*)?
    Ja mierzę w ustach, mam jeden termometr od lat.

Marikita lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ