LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nawet wskazany spadek hemoglobiny, erytrocytów
bo jestem pod stałą kontrolą hematologa ze względu właśnie na podwyższone wyniki
dlatego też biorę acard na rozrzedzenie krwi.
Kurde zjadłabym jakieś mięso, ale nie mam na nie ochoty i boję się w ogóle obróbki jakiejkolwiek ... bleeeeeee
I frytki z maca bym zjadła ... no i tą kaszankęboszzzzzzzzz
-
Marikita wrote:U mnie nawet wskazany spadek hemoglobiny, erytrocytów
bo jestem pod stałą kontrolą hematologa ze względu właśnie na podwyższone wyniki
dlatego też biorę acard na rozrzedzenie krwi.
Kurde zjadłabym jakieś mięso, ale nie mam na nie ochoty i boję się w ogóle obróbki jakiejkolwiek ... bleeeeeee
I frytki z maca bym zjadła ... no i tą kaszankęboszzzzzzzzz
Marikita lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Widzisz a ja biorę Neoparin i acard a i tak lekko powyzej normy. To nie jedz mięsa. Zjedz to na co masz ochotę
zobaczymy jakie mam wyniki krwi w przyszłym tygodniu, bo muszę zrobić jakoś w poniedziałek/wtorek - we czwartek mam wizytę u hematolog
-
nick nieaktualnyMnie myśl o kaszance mdli. Dzisiaj mialam na obiad żeberka bo mój mąż je kocha ale sama nawet nie moglam na nie patrzeć. Nie mam ochoty na nic. Do tego mam pół mózgu i wszystko mnie wkurza. Zrobiłam sama nie wiem czemu awanturę mężowi bo nie wstawił talerzyka do zmywarki tylko na blacie go zostawił. Koszmar jakis ja nie wiem jak on biedny to znosi skora ja sama siebie nie ogarniam
-
muminka83 wrote:A jak wytłumaczyć więc fakt że kobiety miały idealne wyniki TSH. Jod w tabletkach dla ciężarnych a dzieci np. nie są bystre?
Ja nie mówię że wasze teorie są złe czy niepoprawne ale uważam że na bystrość i rozwój dziecka zdecydowanie ma więcej czynników wpływ a niekoniecznie tylko jeden odpowiada.
Zjadłam dwie kanapki na obiad bo rosół dziś jakoś mnie nie porywa. Teraz relaks
Ps. Też jesteście takie nerwowe? Nie potrafię czasem się opanować. Dziś krzyczałam bo już nie mam sił. Wszystko mnie denerwuje i czuję się jakbym była w innej skórze.strasza ma np talent do jezyków, wierszyki- ma bardzo dobrą pamięć a młodsza już nie bardzo. A zaczeły sie obie uczyc angielskiego majac 3 latka
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Mnie myśl o kaszance mdli. Dzisiaj mialam na obiad żeberka bo mój mąż je kocha ale sama nawet nie moglam na nie patrzeć. Nie mam ochoty na nic. Do tego mam pół mózgu i wszystko mnie wkurza. Zrobiłam sama nie wiem czemu awanturę mężowi bo nie wstawił talerzyka do zmywarki tylko na blacie go zostawił. Koszmar jakis ja nie wiem jak on biedny to znosi skora ja sama siebie nie ogarniam
a on do mnie "wszystko przez to, że jestem z Tobą w ciąży"
kurtyna!
hahahaanecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Marikita wrote:cześć Dziewczynki
Pisze dopiero teraz, bo dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, wiec skupiłam się na pracyzrobiłam listę moich klientów, dodałam uwagi i w ogóle, bo klienci będą podzieleni na pozostałe osoby z działu na czas mojej nieobecności
Rano przeprowadziłam rozmowę z kierownikiem, powiedziałam, że do świąt będę, ale mam 3 dni urlopu i chcę je wykorzystać, a po świętach najprawdopodobniej już mnie nie będzie, bo pójdę na zwolnienie. Spotkałam się z dużym zrozumieniem, więc jednak mam fajnego kierownikaZałatwił za mnie sprawę, poszedł i powiedział o wszystkim Zarządowi, Pani Prezes i Pani Dyrektor ... i tutaj też zaskoczenia nie było, więc mam luz ogólnie w robocie z tą sprawą i się nie stresuję już niczym
Wczoraj mdłości miałam cały dzień + 2xporcelana w robocie ze względu na zapachy z maszyn. W domu zjadłam ledwo zupę i leżenie, i stwierdzam że na mdłości najlepszy jest senSpałam wczoraj od 18:30, z przerwą na herbatę o 21:00
Jestem do niczego Laski! Szok
ps. Trzymam kciuki za wszystkie, które się źle czują i za wszystkie które dzisiaj wizytująCMOK!
❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:muminka to, że nie są bystre t jedno ale nie są upośledzone ani opoźnione a to inna sprawa. Sama masz 2 dzieci i pewnie tez widzisz roznice w zachowaniu, upodobaniach etc a przeciez dbasz o siebie tak samo, wychowujesz tak samo. Ja mam 2 córki jeszcze z małą roznicą ale widac róznice
strasza ma np talent do jezyków, wierszyki- ma bardzo dobrą pamięć a młodsza już nie bardzo. A zaczeły sie obie uczyc angielskiego majac 3 latka
-
nick nieaktualny
-
Kinga40 wrote:Cześć. Dzisiaj odbieram moje tabletki na mdłości ale będę ich używać w ostateczności. Spróbuję kupić jeszcze opaski akupresurowe Sea band mama , może pomogą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:06
-
nick nieaktualny
-
o matko ile naprodukowalscie... niestety ale nie jestemw s tanie tego nadrobic...
Czy ktoras robila test podwojny?dostalam wyniki krwii ale bez USG sa one nic nie mowiace ( lekarz przelicza je dopiero podczas USG wraz z danymi ze skanu ) i chcialam sie zapytac jakie wam wyszly
wolne beta HCG i PAPPA.
Robilam wg. zalecen dunskiego szpitala przed 10 tygodniem czyli 9+4
- wolne b HCG - 165 UI/L
- Pappa - 1,97 p.d.e.
po 10 tygodniu Pappa zaczyna wzrastac a beta hcg malec i czym starsza ciaza tym badanie najmniej miarodajne...
statystycznie robiac test podowjny przed 10 tygodniem w danii wykrywa sie prawie wszystkie przypadki wad genetycznych potem czym dalej w czasie tym gorsza statystyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:17
-
nick nieaktualnyWiecie co. Nie chce mi się ale chyba pójdę na l4. Moja praca to staż bez szans przedłużenia umowy. Mam płacone 100 procent l4 więc przynajmniej 70 zlotych na bilet miesieczny zostanie mi kieszeni poza tym czuję się coraz gorzej więc chyba bardziej mi się opłaca zostać w domu. Odpocząć zająć się mężem