WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet wskazany spadek hemoglobiny, erytrocytów ;-) bo jestem pod stałą kontrolą hematologa ze względu właśnie na podwyższone wyniki :-P dlatego też biorę acard na rozrzedzenie krwi.

Kurde zjadłabym jakieś mięso, ale nie mam na nie ochoty i boję się w ogóle obróbki jakiejkolwiek ... bleeeeeee

I frytki z maca bym zjadła ... no i tą kaszankę :D boszzzzzzzzz

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    U mnie nawet wskazany spadek hemoglobiny, erytrocytów ;-) bo jestem pod stałą kontrolą hematologa ze względu właśnie na podwyższone wyniki :-P dlatego też biorę acard na rozrzedzenie krwi.

Kurde zjadłabym jakieś mięso, ale nie mam na nie ochoty i boję się w ogóle obróbki jakiejkolwiek ... bleeeeeee

I frytki z maca bym zjadła ... no i tą kaszankę :D boszzzzzzzzz
    Widzisz a ja biorę Neoparin i acard a i tak lekko powyzej normy. To nie jedz mięsa. Zjedz to na co masz ochotę

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do gin i już mam w planie tortille w mc :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Widzisz a ja biorę Neoparin i acard a i tak lekko powyzej normy. To nie jedz mięsa. Zjedz to na co masz ochotę
    no u mnie też zawsze jest powyżej normy, mimo brania acard'u
    zobaczymy jakie mam wyniki krwi w przyszłym tygodniu, bo muszę zrobić jakoś w poniedziałek/wtorek - we czwartek mam wizytę u hematolog :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie myśl o kaszance mdli. Dzisiaj mialam na obiad żeberka bo mój mąż je kocha ale sama nawet nie moglam na nie patrzeć. Nie mam ochoty na nic. Do tego mam pół mózgu i wszystko mnie wkurza. Zrobiłam sama nie wiem czemu awanturę mężowi bo nie wstawił talerzyka do zmywarki tylko na blacie go zostawił. Koszmar jakis ja nie wiem jak on biedny to znosi skora ja sama siebie nie ogarniam

• Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja jutro jadę do gin i już mam w planie tortille w mc :)
    hihihihi :)

Laski musimy sobie robić dobrze! :D

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A jak wytłumaczyć więc fakt że kobiety miały idealne wyniki TSH. Jod w tabletkach dla ciężarnych a dzieci np. nie są bystre?
    Ja nie mówię że wasze teorie są złe czy niepoprawne ale uważam że na bystrość i rozwój dziecka zdecydowanie ma więcej czynników wpływ a niekoniecznie tylko jeden odpowiada. :)
    Zjadłam dwie kanapki na obiad bo rosół dziś jakoś mnie nie porywa. Teraz relaks

Ps. Też jesteście takie nerwowe? Nie potrafię czasem się opanować. Dziś krzyczałam bo już nie mam sił. Wszystko mnie denerwuje i czuję się jakbym była w innej skórze.
    muminka to, że nie są bystre t jedno ale nie są upośledzone ani opoźnione a to inna sprawa. Sama masz 2 dzieci i pewnie tez widzisz roznice w zachowaniu, upodobaniach etc a przeciez dbasz o siebie tak samo, wychowujesz tak samo. Ja mam 2 córki jeszcze z małą roznicą ale widac róznice :) strasza ma np talent do jezyków, wierszyki- ma bardzo dobrą pamięć a młodsza już nie bardzo. A zaczeły sie obie uczyc angielskiego majac 3 latka :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mnie myśl o kaszance mdli. Dzisiaj mialam na obiad żeberka bo mój mąż je kocha ale sama nawet nie moglam na nie patrzeć. Nie mam ochoty na nic. Do tego mam pół mózgu i wszystko mnie wkurza. Zrobiłam sama nie wiem czemu awanturę mężowi bo nie wstawił talerzyka do zmywarki tylko na blacie go zostawił. Koszmar jakis ja nie wiem jak on biedny to znosi skora ja sama siebie nie ogarniam
    Spoko ja mówię do Męża, że on jakiś nieogarnięty ostatnio ...
    a on do mnie "wszystko przez to, że jestem z Tobą w ciąży"
    kurtyna! :D

hahaha

anecz_kaa lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wiecie co ... mam sny erotyczne, średnio co drugą noc śni mi się seks z mężem :D omm omm omm

też tak macie?

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    cześć Dziewczynki :-)

Pisze dopiero teraz, bo dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, wiec skupiłam się na pracy ;-) zrobiłam listę moich klientów, dodałam uwagi i w ogóle, bo klienci będą podzieleni na pozostałe osoby z działu na czas mojej nieobecności

Rano przeprowadziłam rozmowę z kierownikiem, powiedziałam, że do świąt będę, ale mam 3 dni urlopu i chcę je wykorzystać, a po świętach najprawdopodobniej już mnie nie będzie, bo pójdę na zwolnienie. Spotkałam się z dużym zrozumieniem, więc jednak mam fajnego kierownika ;-) Załatwił za mnie sprawę, poszedł i powiedział o wszystkim Zarządowi, Pani Prezes i Pani Dyrektor ... i tutaj też zaskoczenia nie było, więc mam luz ogólnie w robocie z tą sprawą i się nie stresuję już niczym :-)

Wczoraj mdłości miałam cały dzień + 2xporcelana w robocie ze względu na zapachy z maszyn. W domu zjadłam ledwo zupę i leżenie, i stwierdzam że na mdłości najlepszy jest sen ;-) Spałam wczoraj od 18:30, z przerwą na herbatę o 21:00 ;-) Jestem do niczego Laski! Szok :D

ps. Trzymam kciuki za wszystkie, które się źle czują i za wszystkie które dzisiaj wizytują :-) CMOK!
    Super, że z kierownikiem wszystko udało się załatwić ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Laski wiecie co ... mam sny erotyczne, średnio co drugą noc śni mi się seks z mężem :D omm omm omm

też tak macie?
    Ja to mam spadek lipido

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    muminka to, że nie są bystre t jedno ale nie są upośledzone ani opoźnione a to inna sprawa. Sama masz 2 dzieci i pewnie tez widzisz roznice w zachowaniu, upodobaniach etc a przeciez dbasz o siebie tak samo, wychowujesz tak samo. Ja mam 2 córki jeszcze z małą roznicą ale widac róznice :) strasza ma np talent do jezyków, wierszyki- ma bardzo dobrą pamięć a młodsza już nie bardzo. A zaczeły sie obie uczyc angielskiego majac 3 latka :)
    A to się zgodzę. Oli jest bardzo uzdolniony. Judyta zaś to szogun. Niby wszystko łapie w mig ale widzę że to inne dziecko.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spadek libido jak dla mnie seks może nie istnieć

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od zawsze hemoglobinę w okolicy 13.1-13.5 , nawet jak oddawałam krew. ;) Taka też miałam na początku ciąży w 5tygodniu. Ale to było przed mdłościami i wymiotami xD ciekawe jaka będzie teraz.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Cześć. Dzisiaj odbieram moje tabletki na mdłości ale będę ich używać w ostateczności. Spróbuję kupić jeszcze opaski akupresurowe Sea band mama , może pomogą.
    nie pomagaja:( - w sensie opaski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w drugim trymestrze wraca chęć

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    nie pomagaja:(
    Myślałam o Tobie. Mam nadzieję, że dobrze się czujesz i że wszystko ok.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Podobno w drugim trymestrze wraca chęć
    Kurcze nie wiem w poprzednich ciążach zero chęci. Natomiast po ciąży to był szal

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ile naprodukowalscie... niestety ale nie jestemw s tanie tego nadrobic...

Czy ktoras robila test podwojny? :) dostalam wyniki krwii ale bez USG sa one nic nie mowiace ( lekarz przelicza je dopiero podczas USG wraz z danymi ze skanu ) i chcialam sie zapytac jakie wam wyszly :) wolne beta HCG i PAPPA.
    Robilam wg. zalecen dunskiego szpitala przed 10 tygodniem czyli 9+4
    - wolne b HCG - 165 UI/L
    - Pappa - 1,97 p.d.e.

po 10 tygodniu Pappa zaczyna wzrastac a beta hcg malec i czym starsza ciaza tym badanie najmniej miarodajne...
    statystycznie robiac test podowjny przed 10 tygodniem w danii wykrywa sie prawie wszystkie przypadki wad genetycznych potem czym dalej w czasie tym gorsza statystyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Nie chce mi się ale chyba pójdę na l4. Moja praca to staż bez szans przedłużenia umowy. Mam płacone 100 procent l4 więc przynajmniej 70 zlotych na bilet miesieczny zostanie mi kieszeni poza tym czuję się coraz gorzej więc chyba bardziej mi się opłaca zostać w domu. Odpocząć zająć się mężem

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ