X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, zapisałam się na badanie prenatalne na 3.01 i będzie to dla mnie dokładnie 13t0d - sądzicie, że to nie za późno?
    Szczęśliwa data :D! Moje urodziny :D

Marikita lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po kontroli maluch rośnie ma się dobrze serduszko wali jak dzwon. Trafiłam na przypadkowa gin ze wzgledu na wizyte w poradni taka.se. oczywiście anty kp więc mnie zjebala ze karmie itp.
    W poniedziałek mamy.prenatalne tzn usg 1 trysmetru a czy zrobimy z krwi.okaże się po usg.
    Co do tsh najlepiej by sie trzymalo.do 2.
    Wyższe należy skonsultować z endo zapisze napewno euthyrox lub letrox. I na pewno szybciutko spadnie. Także sie.nie martw muminko.
    Nalia prenatalne wykonuje.sie między11a14tyg takze twoja wizyta nie jest za.późno.
    Pozdrawiam Was milego dnia

PixiDixi, Agniechaaaa, Carolline, Nalia, Kinga40, Marikita, Sabinkak, Lena21, Paula_071 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo sie ciesze,ze u Twojego maluszka jest dobrze.
    Z tym kp to jak zawsze sa dwie szkoly. Napewno jest to dodatkowe wyzwanie dla Twojego organizmu i pewnie o to chodzilo lekarce.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Magda bardzo sie ciesze,ze u Twojego maluszka jest dobrze.
    Z tym kp to jak zawsze sa dwie szkoly. Napewno jest to dodatkowe wyzwanie dla Twojego organizmu i pewnie o to chodzilo lekarce.
    Z góry twierdzila ze juz z zajściem w ciążę powinnam.odstawić. także reguła z dupy bo bez wskazań sie nie odstawia a ona uważa że3 istot nie.wykarmie. siebie Lenki i bobasa.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze, ze z maluchem jest Ok :) Uf ulga :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z tego co wiem jak ciaza zagrozona to sie odstawia dziecko, ale podobno chyba ok 16 tc mleko zmienia smak i dzieci sie same odstawiają. Tak odstawił się synek mojej kolezanki.

Co do TSH ja w poprzedniej ciazy miałam jakos wyzsze 2,5? 3? I gin mi nie dawał zadnych leków.... młoda zdrowa wiec nawet nie szukałam info.

Ja po badaniach o dziwo dobrze sie czuję :) musze troche polezec obiad mam zrobiony :)

Trzymam kciuki za wiyzty!

Pixi super ze tak rosną!!!

Zazdroszczę prenatanych :) ja sama nie wiem kiedy mnie gin zapisze bo do niego wolne terminy za mc dopiero ;/

co do mdłości- mi tez juz mniej dokuczają ale jeszcze są :P ja w obu poprzednich ciazach czułam się rewelacyjnie w porownaniu do teraz :P

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq i inne karmiace mamuski, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.
    Co do badania w ciazy w Norwegii ginekologa widzi sie na porodowce jak sie ma komplikacje przy porodzie, lub jak sie ma jakis problem z ciaza to moze wczesniej. A tak to badan ginekologicznych brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:37

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    moj lekarz zawsze bada palpitacyjnie.

a do badan robimy tak jak ove usg prenatalne i jakby cos bylo nie tak to nifty/harmony lub biopsja

jutro jade na badania, az sie boje :(

Padłam:) powiedz, że to autokorekta z tym badaniem " palpitacyjnym", proszę:)

Jeśli zaś chodzi o badania prenatalne to mój gin ( ten wredny, ale fachowo dobry) powiedział, że warto ( jeśli się ma na to fundusze) zrobić najpierw badanie wolnego płodowego dna nawet już w 11 tyg( od 10+1) a potem gdzies w 12 tygodniu usg, wtedy można się skupić w usg na poszczególnych organach jak wiadomo już że żadnych zespołów wad nie ma.
    I tak oto zrobiłam wczoraj (wg usg 10+2) Harmony, a usg mam 20.12. Też się denerwuję, ale staram się myśleć pozytywnie.

Aha jeszcze co do TSH to też zależy jakie przy tym wartości ft3 i ft4, ja mialam je w normie przy tsh 4 i do tgo przeciwciala antytpo i mój gin dał mi eutyrox i wysłał do endokrynologa - endokrynolog powiedział, że 4 to nie tragedia, ale dzieci lepiej rozwijaja sie mentalnie, tj " wychodza" inteligentniejsze jak tsh jest mozliwie niskie tj ponizej 2 i mi szybko spadlo do 1,5.oby pfofesor miał racje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:42

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Szczęśliwa data :D! Moje urodziny :D
    Haha super ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my znowu modlimy sie w toalecie ;)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Magdaaq i inne karmiace mamuski, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.
    Co do badania w ciazy w Norwegii ginekologa widzi sie na porodowce jak sie ma komplikacje przy porodzie, lub jak sie ma jakis problem z ciaza to moze wczesniej. A tak to badan ginekologicznych brak.
    U nas jest ok. Nawet 3 noce byly juz przespane bez cyca. W dzien karmie ok 4 razy plus 5 na noc.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Magda z tego co wiem jak ciaza zagrozona to sie odstawia dziecko, ale podobno chyba ok 16 tc mleko zmienia smak i dzieci sie same odstawiają. Tak odstawił się synek mojej kolezanki.

Co do TSH ja w poprzedniej ciazy miałam jakos wyzsze 2,5? 3? I gin mi nie dawał zadnych leków.... młoda zdrowa wiec nawet nie szukałam info.

Ja po badaniach o dziwo dobrze sie czuję :) musze troche polezec obiad mam zrobiony :)

Trzymam kciuki za wiyzty!

Pixi super ze tak rosną!!!

Zazdroszczę prenatanych :) ja sama nie wiem kiedy mnie gin zapisze bo do niego wolne terminy za mc dopiero ;/

co do mdłości- mi tez juz mniej dokuczają ale jeszcze są :P ja w obu poprzednich ciazach czułam się rewelacyjnie w porownaniu do teraz :P
    Nikt nie powiedział głośno ze ciaza jest zagrozona. Nie znaja przyczyny krwawienia. Nie mam krwiaka ani innych cudow.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kinga daj znac jak kupisz opaske czy dziala.
    Na mnie opaska nie działała

PixiDixi lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Padłam:) powiedz, że to autokorekta z tym badaniem " palpitacyjnym", proszę:)

Jeśli zaś chodzi o badania prenatalne to mój gin ( ten wredny, ale fachowo dobry) powiedział, że warto ( jeśli się ma na to fundusze) zrobić najpierw badanie wolnego płodowego dna nawet już w 11 tyg( od 10+1) a potem gdzies w 12 tygodniu usg, wtedy można się skupić w usg na poszczególnych organach jak wiadomo już że żadnych zespołów wad nie ma.
    I tak oto zrobiłam wczoraj (wg usg 10+2) Harmony, a usg mam 20.12. Też się denerwuję, ale staram się myśleć pozytywnie.

Aha jeszcze co do TSH to też zależy jakie przy tym wartości ft3 i ft4, ja mialam je w normie przy tsh 4 i do tgo przeciwciala antytpo i mój gin dał mi eutyrox i wysłał do endokrynologa - endokrynolog powiedział, że 4 to nie tragedia, ale dzieci lepiej rozwijaja sie mentalnie, tj " wychodza" inteligentniejsze jak tsh jest mozliwie niskie tj ponizej 2 i mi szybko spadlo do 1,5.oby pfofesor miał racje:)
    Nie wiem czy to ma wpływ. Przy córce miakam 2,3 i Chic jest wcześniakiem dziecko świetnie się rozwija. Syn gra na pianinie i zna angielski by się dogadać . W szkole super oceny. Nie wiem czy TSH można pod bystrość podsunąć. No ale .... Każdy lekarz ma inne teorie myślę jednak że może to być krzywdzące dla innych dzieci

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Tinnera :)

Tinnera lubi tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dziołchy podjęłam decyzję i jutro obgadam temat z kierownikiem moim. Pójdę na urlop - mam jeszcze 3 dni do wykorzystania. I po urlopie idę na zwolnienie :-) :-*

pracuję w firmie prawie 8 lat ... rok temu na wakacje łaziłam chora do pracy i się skończyło zapaleniem oskrzeli, poszłam na zwolnienie lekarskie, ale wzięłam laptopa i pracowałam z domu - nie było dziękuję ;-) A w zamian jeszcze miałam telefony od dyrekcji z opierdolem za coś tam, więc wiecie co macie rację - walę to! Liczy się tylko Groszek <3
    Brawo Ty!! ;-)
    Powoli nadrabiam co tam naskrobałyście ;-p jeszcze kilka stron i będę na bierząco ;-)

Marikita lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.przepraszam ale Was ni3 nadrobię.
    Mam nadzieję że u każdej z Was wszystko ok.
    Po_prostu_ja bardzo mi przykro:( życzę Ci szybkiego powrotu na fioletowa stronę:*
    Ja z lekka zaczynam funkcjonować bo mdłości są mniejsze. Ciekawe. Jutro badania A w sobotę wizyta. A po nowym roku ide na przychodni i będę chodzić państwowo bo nie dość że żłobek x2 płacimy to jeszcze wizyty i badania. No nic. Czas na zmianę. A psychicznie czasami jest lepiej.
    Trzymajcie się i będę zaglądać w miarę możliwości :*

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
    Mi wg miesiączki wychodzi 11tc +2 dni a z usg dokładnie tydzień wiecej. Dziś mi babeczka na usg piersi powiedziała, że bardziej wiarygodne jest usg.

A samo usg ok. Nic poważnego się nie dzieje. Mam dwie niewielkie torbiele w lewej piersi, ale mówiła, że nie ma obaw. Po porodzie powiedziała, że dobrze by było sprawdzić czy się wchłonęły.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 mi na usg wychodził 7t3d A z om wychodzi 8t0d także spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 12:46

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Biedronka89 mi na usg wychodził 7t3d A z om wychodzi 8t0d także spokojnie
    Moja córeczka od początku była o 6 dni młodsza niż om. Wszystko jest ok

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ