LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Jestem po kontroli maluch rośnie ma się dobrze serduszko wali jak dzwon. Trafiłam na przypadkowa gin ze wzgledu na wizyte w poradni taka.se. oczywiście anty kp więc mnie zjebala ze karmie itp.
W poniedziałek mamy.prenatalne tzn usg 1 trysmetru a czy zrobimy z krwi.okaże się po usg.
Co do tsh najlepiej by sie trzymalo.do 2.
Wyższe należy skonsultować z endo zapisze napewno euthyrox lub letrox. I na pewno szybciutko spadnie. Także sie.nie martw muminko.
Nalia prenatalne wykonuje.sie między11a14tyg takze twoja wizyta nie jest za.późno.
Pozdrawiam Was milego dniaPixiDixi, Agniechaaaa, Carolline, Nalia, Kinga40, Marikita, Sabinkak, Lena21, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Magda bardzo sie ciesze,ze u Twojego maluszka jest dobrze.
Z tym kp to jak zawsze sa dwie szkoly. Napewno jest to dodatkowe wyzwanie dla Twojego organizmu i pewnie o to chodzilo lekarce.
-
nick nieaktualny
-
Magda z tego co wiem jak ciaza zagrozona to sie odstawia dziecko, ale podobno chyba ok 16 tc mleko zmienia smak i dzieci sie same odstawiają. Tak odstawił się synek mojej kolezanki.
Co do TSH ja w poprzedniej ciazy miałam jakos wyzsze 2,5? 3? I gin mi nie dawał zadnych leków.... młoda zdrowa wiec nawet nie szukałam info.
Ja po badaniach o dziwo dobrze sie czujęmusze troche polezec obiad mam zrobiony
Trzymam kciuki za wiyzty!
Pixi super ze tak rosną!!!
Zazdroszczę prenatanychja sama nie wiem kiedy mnie gin zapisze bo do niego wolne terminy za mc dopiero ;/
co do mdłości- mi tez juz mniej dokuczają ale jeszcze sąja w obu poprzednich ciazach czułam się rewelacyjnie w porownaniu do teraz
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Magdaaq i inne karmiace mamuski, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.
Co do badania w ciazy w Norwegii ginekologa widzi sie na porodowce jak sie ma komplikacje przy porodzie, lub jak sie ma jakis problem z ciaza to moze wczesniej. A tak to badan ginekologicznych brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:37
-
anecz_kaa wrote:moj lekarz zawsze bada palpitacyjnie.
a do badan robimy tak jak ove usg prenatalne i jakby cos bylo nie tak to nifty/harmony lub biopsja
jutro jade na badania, az sie boje
Padłam:) powiedz, że to autokorekta z tym badaniem " palpitacyjnym", proszę
Jeśli zaś chodzi o badania prenatalne to mój gin ( ten wredny, ale fachowo dobry) powiedział, że warto ( jeśli się ma na to fundusze) zrobić najpierw badanie wolnego płodowego dna nawet już w 11 tyg( od 10+1) a potem gdzies w 12 tygodniu usg, wtedy można się skupić w usg na poszczególnych organach jak wiadomo już że żadnych zespołów wad nie ma.
I tak oto zrobiłam wczoraj (wg usg 10+2) Harmony, a usg mam 20.12. Też się denerwuję, ale staram się myśleć pozytywnie.
Aha jeszcze co do TSH to też zależy jakie przy tym wartości ft3 i ft4, ja mialam je w normie przy tsh 4 i do tgo przeciwciala antytpo i mój gin dał mi eutyrox i wysłał do endokrynologa - endokrynolog powiedział, że 4 to nie tragedia, ale dzieci lepiej rozwijaja sie mentalnie, tj " wychodza" inteligentniejsze jak tsh jest mozliwie niskie tj ponizej 2 i mi szybko spadlo do 1,5.oby pfofesor miał racje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:42
-
nick nieaktualny
-
Carolline wrote:Magdaaq i inne karmiace mamuski, czy wasze starszaki wyczuly cos i wisza na was non stop czy tylko moj egzemplarz taki? Normalnie ostatnie pare dni jest powrot do karmienia jak za "najlepszych" czasow non stop dzien i noc.
Co do badania w ciazy w Norwegii ginekologa widzi sie na porodowce jak sie ma komplikacje przy porodzie, lub jak sie ma jakis problem z ciaza to moze wczesniej. A tak to badan ginekologicznych brak.
-
anecz_kaa wrote:Magda z tego co wiem jak ciaza zagrozona to sie odstawia dziecko, ale podobno chyba ok 16 tc mleko zmienia smak i dzieci sie same odstawiają. Tak odstawił się synek mojej kolezanki.
Co do TSH ja w poprzedniej ciazy miałam jakos wyzsze 2,5? 3? I gin mi nie dawał zadnych leków.... młoda zdrowa wiec nawet nie szukałam info.
Ja po badaniach o dziwo dobrze sie czujęmusze troche polezec obiad mam zrobiony
Trzymam kciuki za wiyzty!
Pixi super ze tak rosną!!!
Zazdroszczę prenatanychja sama nie wiem kiedy mnie gin zapisze bo do niego wolne terminy za mc dopiero ;/
co do mdłości- mi tez juz mniej dokuczają ale jeszcze sąja w obu poprzednich ciazach czułam się rewelacyjnie w porownaniu do teraz
-
cuddlemuffin wrote:Padłam:) powiedz, że to autokorekta z tym badaniem " palpitacyjnym", proszę
Jeśli zaś chodzi o badania prenatalne to mój gin ( ten wredny, ale fachowo dobry) powiedział, że warto ( jeśli się ma na to fundusze) zrobić najpierw badanie wolnego płodowego dna nawet już w 11 tyg( od 10+1) a potem gdzies w 12 tygodniu usg, wtedy można się skupić w usg na poszczególnych organach jak wiadomo już że żadnych zespołów wad nie ma.
I tak oto zrobiłam wczoraj (wg usg 10+2) Harmony, a usg mam 20.12. Też się denerwuję, ale staram się myśleć pozytywnie.
Aha jeszcze co do TSH to też zależy jakie przy tym wartości ft3 i ft4, ja mialam je w normie przy tsh 4 i do tgo przeciwciala antytpo i mój gin dał mi eutyrox i wysłał do endokrynologa - endokrynolog powiedział, że 4 to nie tragedia, ale dzieci lepiej rozwijaja sie mentalnie, tj " wychodza" inteligentniejsze jak tsh jest mozliwie niskie tj ponizej 2 i mi szybko spadlo do 1,5.oby pfofesor miał racje:) -
Marikita wrote:Dziołchy podjęłam decyzję i jutro obgadam temat z kierownikiem moim. Pójdę na urlop - mam jeszcze 3 dni do wykorzystania. I po urlopie idę na zwolnienie
:-*
pracuję w firmie prawie 8 lat ... rok temu na wakacje łaziłam chora do pracy i się skończyło zapaleniem oskrzeli, poszłam na zwolnienie lekarskie, ale wzięłam laptopa i pracowałam z domu - nie było dziękujęA w zamian jeszcze miałam telefony od dyrekcji z opierdolem za coś tam, więc wiecie co macie rację - walę to! Liczy się tylko Groszek
Powoli nadrabiam co tam naskrobałyście ;-p jeszcze kilka stron i będę na bierzącoMarikita lubi tę wiadomość
-
Cześć.przepraszam ale Was ni3 nadrobię.
Mam nadzieję że u każdej z Was wszystko ok.
Po_prostu_ja bardzo mi przykro:( życzę Ci szybkiego powrotu na fioletowa stronę:*
Ja z lekka zaczynam funkcjonować bo mdłości są mniejsze. Ciekawe. Jutro badania A w sobotę wizyta. A po nowym roku ide na przychodni i będę chodzić państwowo bo nie dość że żłobek x2 płacimy to jeszcze wizyty i badania. No nic. Czas na zmianę. A psychicznie czasami jest lepiej.
Trzymajcie się i będę zaglądać w miarę możliwości :*Loczek2018 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Biedronka89 wrote:Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
A samo usg ok. Nic poważnego się nie dzieje. Mam dwie niewielkie torbiele w lewej piersi, ale mówiła, że nie ma obaw. Po porodzie powiedziała, że dobrze by było sprawdzić czy się wchłonęły.