X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Właśnie przyszedł mi wynik TSH 3,09
    Jestem w 9 tyg. Bardzo się martwię
    No wynik slaby...umawiaj sie do endo. Jak zaczniesz brac lek za powiedzmy nawet kilja dni to nic sie maluszkowi nie powinno stac. Stres Twoj wiecej zaszkodzi.
    Moja gin uwaza,zr najlepszy wynik to ten do 1.5.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pi84 wrote:
    Z tym balsamami do brzucha to chyba jest tak że żaden nie jest rekomendowany do 13 tyg. Producenci się zabezpieczają, bo nie robią badań na kobietach w ciąży i nie wiedzą jakie są skutki. Ja kupiłam Elancyl, ale czekam z korzystaniem. Normalnie ma zaporową cenę, ale była promocja w Superpharm.

A dziś w ogóle miałam słabą sytuację. Jak otwierałam lodówkę "zaatakowała" mnie butelka prosecco. Wysunęła się z półki z wys. Ok. 1,8 m i spadła na podłogę, ale nie stłukła. Mega się wystraszyłam. Od tego czasu pobolewa mnie podbrzusze, a kilka godzin później miałam takie bardzo delikatne brązowe plamienie. Myślicie, że to może mieć związek czy raczej łączyć z terminem potencjalnej miesiączki?
    Bardziej termin spodziewanej miesiączki :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pi84 wrote:
    Z tym balsamami do brzucha to chyba jest tak że żaden nie jest rekomendowany do 13 tyg. Producenci się zabezpieczają, bo nie robią badań na kobietach w ciąży i nie wiedzą jakie są skutki. Ja kupiłam Elancyl, ale czekam z korzystaniem. Normalnie ma zaporową cenę, ale była promocja w Superpharm.

A dziś w ogóle miałam słabą sytuację. Jak otwierałam lodówkę "zaatakowała" mnie butelka prosecco. Wysunęła się z półki z wys. Ok. 1,8 m i spadła na podłogę, ale nie stłukła. Mega się wystraszyłam. Od tego czasu pobolewa mnie podbrzusze, a kilka godzin później miałam takie bardzo delikatne brązowe plamienie. Myślicie, że to może mieć związek czy raczej łączyć z terminem potencjalnej miesiączki?
    Raczej termin miesiaczki. Musialabys miec powazniejszy stres by doszlo do takiej sytuacji. Odpoczywaj .

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba przewertowałam cały internet. Znalazłam różne opracowania. Tak naprawdę co kraj to inne normy. Trochę się denerwuje bo wizytę u ginekologa mam dopiero w czwartek a u Endo przed samymi świętami. Tak udało mi się zapisać. Bardzo się denerwuje

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Cześć Dziewczyny,

jeszcze Was nie nadrobiłam, ale widziałam różne dobre wieści po wizytach, gratuluję.

Mnie udało się ogarnąć wystąpienie na delegacji, chociaż w przerwach latałam witać się z porcelaną.

Był bankiet i choć byłam bardzo ostrożna w dobieraniu przekąsek niechcący zjadłam odrobinę sera pleśniowego w jakiejś sałatce. No masz, trzeba by się zamknąć w domu albo robić śledztwo zanim cokolwiek się włoży do dzioba! Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi.
    Ser pleśniowy to moja zmora - w szczęśliwym cyklu - codziennie przez 3 dni po terminie miesiączki - jadłam naleśniki ze szpinakiem w którym był dodany ser pleśniowy Dor Blue (nie był wyczuwalny, więc dopiero później doczytałam na etykiecie, bo kupowałam jedzenie u Pana Kanapki). Ile ja się nastresowałam to moje. Mimo że teoretycznie zostało to poddane obróbce termicznej do przyrządzenia razem ze szpinakiem, to chyba z tydzień to przeżywałam,
    więc wiem co to znaczy.

Tak swoją drogą, nie pisałam Wam, że mój szef bardzo fajnie zareagował o ciąży. Mimo że przekazałam mu informację w mało komfortowych warunkach - podczas wideokonferencji (szef na co dzień jest w centrali, ja w oddziale firmy) - pogratulował i powiedział, że teraz mam podwójną motywację, by się nie przemęczać i nie stresować. Dodatkowo obiecał, że nikomu nic nie powie (nawet drugiemu szefowi), dopóki ja sama nie będę gotowa, by ogłosić to swojemu zespołowi :) Także odetchnęłam z ulgą, bo zachowa dyskrecję.

Mmargotka, PixiDixi lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania brzucha - to ja póki co używam balsam ziaji z mocznikiem (super nawilża - w ogóle polecam całą serię: balsam, krem do twarzy, rąk i stóp), a na brzuch/pośladki/piersi dodatkowo wcieraj olejek tamanu (wg. mojego Męża - pachnie rosołem)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kurczę chyba przewertowałam cały internet. Znalazłam różne opracowania. Tak naprawdę co kraj to inne normy. Trochę się denerwuje bo wizytę u ginekologa mam dopiero w czwartek a u Endo przed samymi świętami. Tak udało mi się zapisać. Bardzo się denerwuje
    Kochana,zadzwon jeszcze raz i powolaj sie na to,ze musza Cie zapisać w terminie do 7 dni...powiedz tez o zlym wyniku powinni Cie zapisac.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kochana,zadzwon jeszcze raz i powolaj sie na to,ze musza Cie zapisać w terminie do 7 dni...powiedz tez o zlym wyniku powinni Cie zapisac.
    U mnie to prywatna opieka medyczna. Zadzwonie na infolinię jutro. Dowiedziałam się też ze Ginekolog mój też może wdrożyć leczenie.
    Patrzę że w poprzedniej ciąży w 7 tygodniu miała 2,37 potem niestety już nie badałam więc trudno mi powiedzieć jak się kształtowało

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamartwiaj sie...szybko to ogarniesz :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam Dziewczyny dzisiaj u drugiego gina i jestem w szoku bo w ciagu tygodnia maluchy podrosly o ponad 1 cm i maja powyzej 4 cm :)

Agniechaaaa, Carolline, anecz_kaa, Marikita, Sabinkak, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nowy dniu! Szczęścia kobitki na dzis! :)

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zaczynam dzisiaj 11 tydzień, ale się martwię, bo mam mniejsze mdłości. Wizyta dopiero za tydzien.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dzisiaj odbieram moje tabletki na mdłości ale będę ich używać w ostateczności. Spróbuję kupić jeszcze opaski akupresurowe Sea band mama , może pomogą.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Endo w poniedziałek. Udało się mi umówić wcześniej. :)
    Jednak leki mam do odbioru jutro. Ginekolog mi wypisze. Jestem spokojniejsza.
    Jednak faktycznie co kraj inaczej. Amerykańskie Towarzystwo Ginekologiczne zbija TSH gdy jest wyższe niż 10. Znalazłam kilka krajów europejskich gdzie 3-4 TSH to jeszcze norma w ciąży. Jednak będę brać. Koleżanka chorująca na tarczycę mówi że jej lekarz mówi że przy 3-6 dziecku nic nie będzie bo bierze od nas wszystko na tak wczesnej ciąży a kobiety ciężarne czasem mają i 50 i to jest powód do niepokoju..

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Witaj nowy dniu! Szczęścia kobitki na dzis! :)
    Przyda się, bo ja dziś wizytuje o 16 i baaardzo się boję.

Marikita lubi tę wiadomość

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej. Endo w poniedziałek. Udało się mi umówić wcześniej. :)
    Jednak leki mam do odbioru jutro. Ginekolog mi wypisze. Jestem spokojniejsza.
    Jednak faktycznie co kraj inaczej. Amerykańskie Towarzystwo Ginekologiczne zbija TSH gdy jest wyższe niż 10. Znalazłam kilka krajów europejskich gdzie 3-4 TSH to jeszcze norma w ciąży. Jednak będę brać. Koleżanka chorująca na tarczycę mówi że jej lekarz mówi że przy 3-6 dziecku nic nie będzie bo bierze od nas wszystko na tak wczesnej ciąży a kobiety ciężarne czasem mają i 50 i to jest powód do niepokoju..
    I tak i nie ,juz podwyzszone TSH moze zaburzac rozwoj ciazy a bardzo wysokie TSH moze prowadzic do poronien. Jednym z najczestszych powodow poronien oprocz wad zarodka jest nieunormowana tarczyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 09:31

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Mnie czeka trzecia cesarka. Ale cóż, dwie już przeszłam to i trzecią dam radę.

Ja bede miec 2 cc. Wole to niz sn.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję na poród naturalny chociaż nie wiem co mówię bo to moje pierwsze maleństwo

Marikita lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za soba i cc i sn i z mojej oceny szybciej doszlam do siebie po sn.

anecz_kaa, Tinnera, Glass lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    I tak i nie ,juz podwyzszone TSH moze zaburzac rozwoj ciazy a bardzo wysokie TSH moze prowadzic do poronien. Jednym z najczestszych powodow poronien oprocz wad zarodka jest nieunormowana tarczyca.
    Myślę że na tym etapie nie ma co straszyć. Cała rzesza kobiet rodzi zdrowe dzieci choć o podwyższonym TSH dowiaduje się dużo później. Tu akurat jest lekko podwyższony i jestem pewna że leki dadzą radę raz dwa. Jutro już zacznę brać leki więc jestem dobrej myśli. Zobaczę też maluszka i mam nadzieję że wszystko jest ok. Nie dopuszczam do siebie innej myśli.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ