LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka wrote:Oo fajnie jedziemy na tym samym wózku. Wcześniej pracowałam w żłobku chciałam sobie polepszyć i wpadłam z deszczu pod rynnę długo opowiadać.Nie wracam tam po macierzyńskim zaczyne szukać czegoś nowego, gdzie wiedza co to jest szacunek do drugiego człowieka. Z dzieciakami nigdy nic nie wiadomo sama miałam tyle sytuacji, ze gdybym była wtedy w ciąży nie wiem co by było.Moja gin od razu jak uslyszala przedszkole to nawet nie pytała czy chce czy nie,Bostonki ospy różyczki jelitówki obok miałam maluchy a one chorują na początku cały czas.
plus wszy, świerzb i inne atrakcje
Byłoby ciężko wytrwać. Mieszkasz w mieście? Myślę, że na pewno coś znajdziesz po macierzyńskim, będziesz miała czas się rozejrzeć. A może klasy 1-3? Wydaje mi się, że u nas jest trochę lepiej niż w przedszkolu.
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny znów muszę się was poradzić- ostatnią wizyte u swojego starego gina mialam 8.12, nastepna, z usg mialabym 28.12 ale nie chce usg robic u niego i zapisalam sie do innego, mimo że w środku kwartału nie można zmienić gina, ale to usg i tak platne z wlasnej kieszeni wiec ok. I teraz pytanie: na ostatniej wizycie gin robil tylko usg i nie zbadal mnie wziernikiem ani recznie, ten nowy tego tez raczej nie zrobi bo by za to kasy nie dostal. Isc do starego jeszcze w tym roku czy szybciutko po nowym roku do nowego, jak czesto te wizyty sa konieczne? Bo teoretycznie jesli co 4 tyg. To do 8 stycznia bym miala czas isc do nowego.. A może isc do obu? Strasznie pokrecilam, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i doradzicie.
Tinnera lubi tę wiadomość
-
właśnie zamówiłam większość prezentów via net
teraz tylko czekam na paczkę
jeszcze tylko czapka i szalik dla teścia
poza tym lux, wszystko pod kontrolą
ogarniam się bo za 30 minut kończę pracę - dzisiaj się zbytnio nie napracowałam, ale plus jest taki, że mdłości jakby trochę odpuściły -
Hmm nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale u mnie mdłości praktycznie całkowicie minęły, od 8 tygodnia ani razu nie tuliłam porcelany. Mam nadzieje ze u mojego maleństwa wszystko ok, a ten czas do wizyty to mi się ciagnie jak nigdy - jeszcze tydzień i dwa dni.
Madzia jak tam się czujesz? Plamienie ustalo?
-
Lena21 wrote:Hmm nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale u mnie mdłości praktycznie całkowicie minęły, od 8 tygodnia ani razu nie tuliłam porcelany. Mam nadzieje ze u mojego maleństwa wszystko ok, a ten czas do wizyty to mi się ciagnie jak nigdy - jeszcze tydzień i dwa dni.
-
melbusia88 wrote:My też przerabiamy te choróbska
plus wszy, świerzb i inne atrakcje
Byłoby ciężko wytrwać. Mieszkasz w mieście? Myślę, że na pewno coś znajdziesz po macierzyńskim, będziesz miała czas się rozejrzeć. A może klasy 1-3? Wydaje mi się, że u nas jest trochę lepiej niż w przedszkolu.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Lena21 wrote:Hmm nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale u mnie mdłości praktycznie całkowicie minęły, od 8 tygodnia ani razu nie tuliłam porcelany. Mam nadzieje ze u mojego maleństwa wszystko ok, a ten czas do wizyty to mi się ciagnie jak nigdy - jeszcze tydzień i dwa dni.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
nick nieaktualny
-
Ineczka wrote:W mieście. Juz teraz wiem, ze jak będzie catering i brak pomocy na grupie to dziękuje od razu mimo, ze o to samo pytałam zatrudniając się tutaj i potem zostałam wyrolowana.Coraz bardziej zastanawiam się jak to możliwe, ze mając doświadczenie wykształcenie mogę uczyć w 1-3, ale nie chce jestem leworęczna i dla mnie nauka pisania dzieci będzie nie do przejścia mam mniejsze zarobki niż inne osoby na dzień dobry bez wykształcenia, doświadczenia np na kasie.Cieszę się, ze zarobki idą w górę, ale podnoszą tylko minimalne a reszta stoi w miejscu. Teraz jestem na takim etapie, ze jak znajdę dobrze platna prrace nie w zawodzie to spróbuje.Bo z pasji dziecka nie utrzymam a za 8h w pracy przedszkolu są psie pieniądze a to taka odpowiedzialność. Chybam ze pracuje się na kartę nauczyciela, ale bez znajomosci nie ma co liczyć na taki etat po 5h.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Pracujesz w prywatnym? Mam koleżankę i ona też narzekała, że 8 godzin, że brak pomocy, że pomoce dydaktyczne z własnej kieszeni, ale zmieniła na państwową i ma dobrze. Ja w szkole nie narzekam, może nie zarabiam dużo, ale z wszystkimi dodatkami nie jest źle i no i fajnie, że moje dziecko będzie miało mamę, która będzie pracować poza domem tylko 18 godz tygodniowo, wolne wakacje, ferie. Polecam ci iść w tę stronę. Myślę, że leworęczność nie jest cechą, która by cię dyskwalifikowała. Aha, pracę dostałam bez znajomości
Cześć
dawno mnie nie było, dwa dni nadrabiałam
ale i tak już nie pamietam co u kogo
My zastanawiamy się czy robić test podwójny, mamy już skierowanie i termin na 5 stycznia, należy mi sie na NFZ ( chociaż cos) czy oszczędzić sobie stresu i iść na nifttrudna sprawa
-
Sabinkak wrote:Cześć
dawno mnie nie było, dwa dni nadrabiałam
ale i tak już nie pamietam co u kogo
My zastanawiamy się czy robić test podwójny, mamy już skierowanie i termin na 5 stycznia, należy mi sie na NFZ ( chociaż cos) czy oszczędzić sobie stresu i iść na nifttrudna sprawa
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko ja taka dziwna jestem czy to normalne ze im dłużej w ciąży jestem tym mniej słodkiego jestem w stanie przyswoić bez uczucia mdłości? Powinnam się martwić czy cieszyć?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyterka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy tylko ja taka dziwna jestem czy to normalne ze im dłużej w ciąży jestem tym mniej słodkiego jestem w stanie przyswoić bez uczucia mdłości? Powinnam się martwić czy cieszyć?
-
No ja ogólnie ma mdłości nie mam co narzekać... Bo ich można powiedzieć nie mam wcale. Ale zastanawia mnie że mam coraz mniejsza tolerancje cukru. Motywuje to do nie jedzenia słodyczy
ale tez zastanawia czy wszystko w porządku...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm