LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj byłam na badaniach;) W czwartek mam endokrynologa i chyba przełożę wizytę u gina z poniedziałku na piątek bo nie będzie miał mnie kto zawieźć. Możliwe ze w przyszłym tygodniu pójdę do tej drugiej lekarki i zmienię lekarza prowadzącego
A na ta czystość pochwy trzeba się umawiać? Jak to u was wyglada? -
Dziołchy podjęłam decyzję i jutro obgadam temat z kierownikiem moim. Pójdę na urlop - mam jeszcze 3 dni do wykorzystania. I po urlopie idę na zwolnienie
:-*
pracuję w firmie prawie 8 lat ... rok temu na wakacje łaziłam chora do pracy i się skończyło zapaleniem oskrzeli, poszłam na zwolnienie lekarskie, ale wzięłam laptopa i pracowałam z domu - nie było dziękujęA w zamian jeszcze miałam telefony od dyrekcji z opierdolem za coś tam, więc wiecie co macie rację - walę to! Liczy się tylko Groszek
PixiDixi, muminka83, terka, anecz_kaa, Lena21, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Poproszę o kciuki o 14
)
sunset lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
muminka83 wrote:Hej. Wróciłam właśnie z badań. Jestem padnięta. Kierowca autobusu hamował gwałtownie i oczywiście poleciałam. Buuu
Uważajcie na siebie mam nadzieje, ze wszystko dobrze .
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Cynamonkowaaa wrote:Ja wczoraj byłam na badaniach;) W czwartek mam endokrynologa i chyba przełożę wizytę u gina z poniedziałku na piątek bo nie będzie miał mnie kto zawieźć. Możliwe ze w przyszłym tygodniu pójdę do tej drugiej lekarki i zmienię lekarza prowadzącego
A na ta czystość pochwy trzeba się umawiać? Jak to u was wyglada?
Ineczka wrote:Dokladnie ja przez całe swoje życie zawodowe byłam raz na l4 a pracując w przedszkolu ciężko czegoś nie złapać. Teraz jestem na zwolnieniu i nie wyobrażam sobie pracy 25 dzieci wiemy ile jedno dziecko potrzebuje uwagi i zaanagażowania. A u nas była taka sytuacja, ze nie było kadry i często nawet w toalecie cały dzień nie byłam bo nie miał kto mnie na chwile zastąpić co kończyło się zapaleniem pęcherza.Teraz jak mam mdłości nie wyobrażam sobie błagania co godzinę, żeby ktoś wszedł mi na sale.Oczywisice zero szacunku i zrozumienia ze strony dyrekcji bo na rodziców dzieci zawsze mogłam liczyć .
ja co prawda nauczyciel wczesnoszkolny, ale też poszłam na zwolnienie od razu, ale to dlatego, że mam cukrzycę i muszę jeść o określonych godzinach i mierzyć cukier godzinę po. Kto miałby wejść do klasy kkiedy ja muszę wyjść zmierzyć cukier, kiedy wymiotuję, jak prowadzić lekcje kiedy mdli mnie cały czas? Dlatego lekarz wręcz kazał iść na zwolnienie. Na szczęście wszyscy dobrze to przyjęli. Ale wiesz co, myślę, że naszej pracy jest więcej zagrożeń niż nam się wydaje. Na poczatku ciąży niosłam do klasy miskę jabłek. Jedno dziecko wbiegło mi pod nogi i poleciałam razem z tą miską... Miskę wypuściłam, jabłka się rozsypały, a ja cudem złapałam się klamki robiąc przy tym prawie szpagat. Nie chcę myśleć co mogłoby się stać gdybym była w bardziej zaawansowanej ciąży i nie złapała się tej klamki. Musimy dbać o siebie.
Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Marikita nawet nie wiesz ile mozesz bezpiecznie przyjac tych oparow a nawet jak wydaje sie ,ze niby nic nie smierdzi to tez sa zwiazki nie smierdzace a trujace. Zastanow sie czy warto tak ryzykowac?. Mnie osobiscie zadne ,ale to zadne argumenty nie zatrzymalyby w takiej pracy w takich warunkach....
-
PixiDixi wrote:Marikita nawet nie wiesz ile mozesz bezpiecznie przyjac tych oparow a nawet jak wydaje sie ,ze niby nic nie smierdzi to tez sa zwiazki nie smierdzace a trujace. Zastanow sie czy warto tak ryzykowac?. Mnie osobiscie zadne ,ale to zadne argumenty nie zatrzymalyby w takiej pracy w takich warunkach....
Marikita lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Ja miałam robione przed hsg na normalnej wizycie razem z wymazem nue umawiałam się dodatkowo
-
nick nieaktualnyO matko starałam sie nadrobic i uzupełniłam 1str
wczoraj miałam fatalni dzien znowu cały spędziłam nad porcelną ale dzis juz troszkę lepiej.
Mam nadzieje, ze krwawienie juz kochana minęło, odpoczywaj duzo!!
Ja juz odliczam za tydzień mamy usg genetyczne staram sie pozytywnie nastawiac, chciaz i tak sie boje.
Życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty!Marikita lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę w czwartek o 16 u takiej doktorki starszej daty co dawniej do niej chodziłam
pierwsze zapyta co u mnie, wie że długo się staram to pewnie się ucieszy jak dziecko zobaczy
.
Powiedzcie też jak wy wytrzymujecie do kolejnej wizyty? Dla mnie 2 tygodnie to jest długo a co dopiero 4 tygodnie... 16 stycznia mam znów wizytę tylko zapisałam się już na NFZ bo potem miejsc nie będzie i 19 stycznia prenatalne to będzie 12t5dni -
melbusia88 wrote:Witam koleżankę po fachu
ja co prawda nauczyciel wczesnoszkolny, ale też poszłam na zwolnienie od razu, ale to dlatego, że mam cukrzycę i muszę jeść o określonych godzinach i mierzyć cukier godzinę po. Kto miałby wejść do klasy kkiedy ja muszę wyjść zmierzyć cukier, kiedy wymiotuję, jak prowadzić lekcje kiedy mdli mnie cały czas? Dlatego lekarz wręcz kazał iść na zwolnienie. Na szczęście wszyscy dobrze to przyjęli. Ale wiesz co, myślę, że naszej pracy jest więcej zagrożeń niż nam się wydaje. Na poczatku ciąży niosłam do klasy miskę jabłek. Jedno dziecko wbiegło mi pod nogi i poleciałam razem z tą miską... Miskę wypuściłam, jabłka się rozsypały, a ja cudem złapałam się klamki robiąc przy tym prawie szpagat. Nie chcę myśleć co mogłoby się stać gdybym była w bardziej zaawansowanej ciąży i nie złapała się tej klamki. Musimy dbać o siebie.
Cynamonkowaaa wrote:No właśnie u nas z tego co wiem to w laboratoriach to robią a nie w gabinecie. Hsg tez nigdy nie robiłam wiec może dlatego, może przy hsg robi się od razu, nie wiem;)
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
Agniechaaaa wrote:O matko starałam sie nadrobic i uzupełniłam 1str
wczoraj miałam fatalni dzien znowu cały spędziłam nad porcelną ale dzis juz troszkę lepiej.
Mam nadzieje, ze krwawienie juz kochana minęło, odpoczywaj duzo!!
Ja juz odliczam za tydzień mamy usg genetyczne staram sie pozytywnie nastawiac, chciaz i tak sie boje.
Życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty!Musi być dobrze
nick nieaktualnyIneczka wrote:My tez odliczamy do następnej środy
Musi być dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 12:41
Marikita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Ja mam wizytę w czwartek o 16 u takiej doktorki starszej daty co dawniej do niej chodziłam
pierwsze zapyta co u mnie, wie że długo się staram to pewnie się ucieszy jak dziecko zobaczy
.
Powiedzcie też jak wy wytrzymujecie do kolejnej wizyty? Dla mnie 2 tygodnie to jest długo a co dopiero 4 tygodnie... 16 stycznia mam znów wizytę tylko zapisałam się już na NFZ bo potem miejsc nie będzie i 19 stycznia prenatalne to będzie 12t5dni
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615