Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Tak naprawdę to nasze mamy i babcie w większości jadły to co dało im gospodarstwo i żyły i rodziły zdrowe silne dzieci

Bo tylko zdrowe i silne przeżywały...

cuddlemuffin, Paula_071, Carolline lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt ale chodzi mi o to że trzeba o siebie dbać i wiadomo uważać ale też bez przesady. Jak czasem zjem wątróbkę bo mam na nią ochotę to na pewno nic się nie stania byle z umiarem i nie bez przerwy. W żadną stronę nie można moim zdaniem popadać w paranoję

muminka83, sunset lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Nie ma w witaminach wit A. Jest beta karoten.

Witamina A w ciąży

Witamina A jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu, rozwoju płodu. Główne źródło witaminy stanowią jaja, marchewka oraz pomarańczowe i czerwone owoce. Z uwagi na fakt, że witamina A rozpuszcza się w tłuszczach, łatwo jest ją przedawkować. Nadmiar witaminy A w ciąży uszkadza płód i może powodować poronienia.

Ze względu na fakt, że witamina A jest rozpuszczalna w tłuszczach, bardzo łatwo jest ją przedawkować. Do objawów zatrucia należą: spadek ciśnienia śródczaszkowego, wymioty, nudności, bóle głowy, zaburzenia napięcia mięśniowego.

Nadmiar witaminy A jest szczególnie toksyczny dla rozwijającego się płodu. Dlatego kobiety w ciąży nie powinny spożywać suplementów diety zawierających witaminę A. Przedawkowanie witaminy A powoduje wystąpienie wodogłowia, małogłowia, wad wrodzonych twarzoczaszki oraz chorób układu krążenia.

Jednakże kobiety nie powinny jeść wątróbki, ponieważ jest to narząd, który metabolizuje różne toksyny, z którymi miało kontakt zwierzę. Spożywając podroby, kobieta dostarcza nie tylko witaminy, ale również mnóstwo substancji szkodliwych.
    Faktycznie. Spojrzałam na Fembion i zasugerowałam się Witamina A
    Nie spojrzałam w nawias Beta Karoten
    Przepraszam

Ps. A domowy paszczet też nie można? Myślałam że jak zje się dwie kanapki raz na jakiś czas to nie będzie szkodził.
    Mi moją lekarka powiedziała a nawet ordynator z Zabrza że od dwóch obiadów z wątróbki w miesiącu nic nie będzie.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy się zwariować :-)
    Ja ostatnio mam fazę na wątróbkę ale jeszcze nie robiłam, obawiam się że na checi mi się skończy, bo na myśl o obróbce jakoś mi ble.
    Ostatnio mam tak często że mam na coś ochotę a później jak spróbuję to dopiero wiem czy zjem czy nie .... Hehe

Gotuje kalafiorowa na jutro :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:17

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie lubię wątróbki. :) Za to staram się co 1-2 dni zjeść duża marchewkę, bo już 100g dostarcza dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę i jest bezpieczniejsza niż z produktów zwierzęcych.

Marikita, Mmargotka lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natchnelyscie mnie na zakup wyciskarki wolnoobrotowej :-)
    Świeże soki to coś na co mam ostatnio ogromną ochotę w przeciwieństwie do wszystkiego innego włącznie z wodą której przed ciążą piłam duzo.
    Dobrze ze wątrobki nie cierpię; ;

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co możecie mi powiedzieć o Femibion? Bo kupiłam wczoraj. Ta druga lekarka u której byłam nie rozumiała dlaczego prowadząca powiedziała żeby nic poza kwasem foliowym nie łykać i poleciła mi właśnie to. I czy byłyście na badaniu czystości pochwy? Bo oczywiście o tym tez dowiedziałam się od tej drugiej lekarki...

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal Uno - to mi polecił ginekolog. On ma w swoim składzie: cholinę, kwas foliowy, jod, witaminę d, witaminę b6 i witaminę b12.
    A na badanie czystości się wybieram wlasnie w tym tygodniu.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuje grochowke :))) szalona jestem :p

Narazie witamin nie biorę teraz jakoś kupię

Magda i jak sytuacja?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A na moich normach jest glukoza do 100, a nie do 93. Czy to nie kwestia laboratorium?

A jaki masz przedzial i jednostke?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Podobno jak kobieta jest chuda to w okolicach 14 tygodnia może już coś czuć
    Ja jestem szczupła a ruchy w pierwszej ciązy czułam w 16 tygodniu

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A co możecie mi powiedzieć o Femibion? Bo kupiłam wczoraj. Ta druga lekarka u której byłam nie rozumiała dlaczego prowadząca powiedziała żeby nic poza kwasem foliowym nie łykać i poleciła mi właśnie to. I czy byłyście na badaniu czystości pochwy? Bo oczywiście o tym tez dowiedziałam się od tej drugiej lekarki...
    Brałąm w poprzedniej ciązy, teraz też biorę femibion :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja też biorę Femibion :-)

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bez wyrzutów sumienia też będę brała :) Dzisiaj w ogóle mam paskudny dzień. Od rana źle się czuje, przysypiałam, mdłości non stop i do tego swędząca skóra na nogach. Miałyście tak może? Do tego pojawiło mi się na piersi coś na kształt wybroczyn. Czerwone małe plamki... Nie mam pojęcia skąd :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No to bez wyrzutów sumienia też będę brała :) Dzisiaj w ogóle mam paskudny dzień. Od rana źle się czuje, przysypiałam, mdłości non stop i do tego swędząca skóra na nogach. Miałyście tak może? Do tego pojawiło mi się na piersi coś na kształt wybroczyn. Czerwone małe plamki... Nie mam pojęcia skąd :(
    Mi wyszły wybroczyny na twarzy po nocnych wymiotach, ale zeszły po 2 dniach.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi wyszły wybroczyny na twarzy po nocnych wymiotach, ale zeszły po 2 dniach.
    Takie wybroczyny znam;) Ale dziwne że na piersiach, tym bardziej że teraz nie wymiotuje już:/

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Wybroczyn nie mam, ale ogólnie jakiś nierówny kolor skóry, głównie na dekoldzie i biuście. Skóra też swędzi, ale głównie na biuście właśnie, wieczorem jest najgorzej. Też mam dziś taki dzień :-( Myślisz, ze wraz z magicznym 12 tygodniem to minie? Te mdłosci i rzyganko?

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 11 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wybroczyn nie mam, ale ogólnie jakiś nierówny kolor skóry, głównie na dekoldzie i biuście. Skóra też swędzi, ale głównie na biuście właśnie, wieczorem jest najgorzej. Też mam dziś taki dzień :-( Myślisz, ze wraz z magicznym 12 tygodniem to minie? Te mdłosci i rzyganko?
    Podobno zwykle mija;) Chociaż ja na początku miałam mało co, a od wczoraj leżę i zdycham, więc co kobieta to inna sytuacja chyba ;) Do tego boli mnie po bokach w podbrzuszu...Chyba mam dzisiaj bardzo zły dzień i jedyne co zostaje to zasnąć.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Skora swędzi od rozciągania. I raczej tak zostanie z tego co czytałam.
    U mnie wg usg 12 tc ilości zdarzają się jak się za bardzo objem lub jem za rzadko. Siły tez powoli wracają, ale drzemka w ciągu dnia i tak prawie codziennie ;-) podobno jak mama dużo śpi w ciąży to dziecko będzie spokojne i będzie sopalo ;-)
    A właśnie apropo rozciągania skóry i rozstępów, smarujecie się już? Jak często i co polecacie?
    Ja ogólnie bardzo nie lubię się balsamować, robię to bo muszę, ale nie codziennie i póki co zwykłym balsamem Evree. Chce kupić coś typowo przeciw rozstępom i szukam czegoś z polecenia

dqpri09kh0x52aib.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula
    Ja prawie całą pierwszą ciążę smarowałam brzuszek 2 razy dziennie oliwką babydream dla kobiet w ciąży z rossmanna, a resztę ciała mleczkiem z tej samej serii. I rzeczywiście pomogło bo nie pojawił się żaden rozstęp, a po porodzie skóra szybko wróciła do poprzedniego stanu ale też jeszcze smarowałam. W tej ciąży robię tak samo.
    A jeżeli chodzi o spanie mamy w ciąży to chyba coś w tym jest bo ja bardzo dużo spałam i zawsze byłam śpiochem i mój synek ma tak samo. Zaczął przesypiać całe noce przed skończeniem 2 miesięcy i od dawna śpi po 11-12h więc na pewno ma to po mnie bo mój mąż to ranny ptaszek i ogólnie mniej śpi od nas :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ