X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to nie ma znaczenia. Sypiam po 5-6 h dziennie. Każde z dzieci od pierwszych dni życia przesypia całe noce. Może też na to wpływ miało karmienie butelką
    Koleżanka spała całymi dniami i nocami i jej syn daje jej popalić. Zasypia późno wstaje wcześnie o budzi się często w nocy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to całkiem możliwe, że to poprostu zabobon ;-p ale ja tam zaryzykuję i śpię ile mogę -;) a nóż się sprawdzi

PixiDixi lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci na piersi i też spal
    y :) starsza od 2/3 mca a młodsza od urodzenia i musiałam ja budzić na karmienir po 5/6 h. Dziś ma 3,5 roku a nadal śpi w przedszkolu ponad 2h :) ja uważam, że to zanobon i tyle :)

A mi się dziś śniło, że się objadalam słodyczami... Budzę się a brzuch boli i wzięty jak balon :p masakra :p faktycznie jakbym się objadala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 07:09

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trudno was nadgonić. Pochwalę sie, że wczoraj miły Pan ustapił mi miejsce siedzące w metrze :) Mozna powiedzieć, że mam już mały ciążowy brzuszek i bardzo mnie o cieszy :) Dzisiaj mam wizytę ale u lekarza na luxmed, więc bez USG i potrwa pewnie całe 6 min.
    Czy czekają nas jeszcze drogie badania w II i III trymestrze (Specjalistyczne USG i tak robię prywatnie i odpłatnie), bo nie wiem, czy chce mi się chodzic do dwóch lekarzy (do drugigo chodze odpłatnie i czuję się zaopiekowana). Jedynie badania chciałam robic w ramach pakietu.

Marikita lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki nie zalewam się już krwią. Raczej tylko przy podtarciu i już jest brunatno brązowa. Jutro kontrola.

PixiDixi, Paulina.G, Andziula_1988, Marikita, Alfa_Centauri, panan12, anecz_kaa, Nalia, Loczek2018, Urszulka89, Paula_071 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Wybaczcie tą ciszę z mojej strony, ale wczoraj mialam dzień wyjęty z życia. Przed pracą pojechałam szybko do Lidla bo u nas piękne rzeczy dla bobasów są z bio bawełny (nie moglam się powstrzymac i musialam cos kupic :D ) a po pracy na szybkie zakupy i do domu padnięta.
    A jak Wam minął wczorajszy dzień i życzę milego wtorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 08:32

Marikita lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cześć kobietki nie zalewam się już krwią. Raczej tylko przy podtarciu i już jest brunatno brązowa. Jutro kontrola.
    Dobre wiesci!,odpoczywaj w miare możliwości. ...

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dober :)

dzisiaj cały czas przed oczami mam bicie serduszka :D

siedzę w pracy, staram się nie wychodzić z pokoju, bo na hali śmierdzi i mam niekontrolowane odruchy wymiotne

mój mąż mówi, że ja głupia i że powinnam wczoraj już zwolnienie wziąć
    a ja jeszcze chwilę poczekam

jak będę się gorzej czuć, to pójdę na zwolnienie
    zresztą wczoraj mój ginekolog powiedział mi tak "Proszę Pani jeszcze nikt nie dostał orderu za to, że się źle czuł i chodził do pracy ..."

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    dzień dober :)

dzisiaj cały czas przed oczami mam bicie serduszka :D

siedzę w pracy, staram się nie wychodzić z pokoju, bo na hali śmierdzi i mam niekontrolowane odruchy wymiotne

mój mąż mówi, że ja głupia i że powinnam wczoraj już zwolnienie wziąć
    a ja jeszcze chwilę poczekam

jak będę się gorzej czuć, to pójdę na zwolnienie
    zresztą wczoraj mój ginekolog powiedział mi tak "Proszę Pani jeszcze nikt nie dostał orderu za to, że się źle czuł i chodził do pracy ..."
    W ogóle bym się nie zastanawiała na twoim miejscu. Chemiczne opary są niezdrowe dla ciebie i maluszka. Może zmiana stanowiska wchodzi w grę?

PixiDixi lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    W ogóle bym się nie zastanawiała na twoim miejscu. Chemiczne opary są niezdrowe dla ciebie i maluszka. Może zmiana stanowiska wchodzi w grę?
    Kochana ja pracuję w "biurze" jako specjalista ds. obsługi klienta, a to, że mój pokój mieści się na antresoli, a na dole stoją maszyny drukujące to już co innego ...

W tym tygodniu jeżdżą wszyscy w delegacje, mi się udało wymiksować, załatwiłam z kierownikiem, więc zaciskam zęby i siedzę jeszcze w robocie.

Czuję, że z dnia na dzień mdłości bardziej dają się we znaki. W przyszłym tygodniu pracujemy tylko 4 dni, może wykorzystam urlop, a po świętach chyba przyniosę zwolnienie.

No chyba, że zacznę rzygać jak kot wcześniej, to nie będę na pewno się męczyć ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Kochana ja pracuję w "biurze" jako specjalista ds. obsługi klienta, a to, że mój pokój mieści się na antresoli, a na dole stoją maszyny drukujące to już co innego ...

W tym tygodniu jeżdżą wszyscy w delegacje, mi się udało wymiksować, załatwiłam z kierownikiem, więc zaciskam zęby i siedzę jeszcze w robocie.

Czuję, że z dnia na dzień mdłości bardziej dają się we znaki. W przyszłym tygodniu pracujemy tylko 4 dni, może wykorzystam urlop, a po świętach chyba przyniosę zwolnienie.

No chyba, że zacznę rzygać jak kot wcześniej, to nie będę na pewno się męczyć ;-)
    Zdecydowanie też wzięłabym l4. Wolałbym nie ryzykować. I się nie męczyć. Nikt tego nie doceni. Chyba, że pracujesz w małej firmie, to jest szansa. W korporacji jesteś tyle wart ile Twój ostatni wynik. Przynamniej w tych, w których pracowałam. Myśl o sobie i maleństwie. Jesteście najważniejsi

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita nawet nie wiesz ile mozesz bezpiecznie przyjac tych oparow a nawet jak wydaje sie ,ze niby nic nie smierdzi to tez sa zwiazki nie smierdzace a trujace. Zastanow sie czy warto tak ryzykowac?. Mnie osobiscie zadne ,ale to zadne argumenty nie zatrzymalyby w takiej pracy w takich warunkach....

Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) A dziewczyny ja mam inne pytanie co do L4? Czy lekarz w ogóle może odmówić L4 jeżeli kobieta zle sie czuje? Albo kiedy jest taki czas ze już po prostu można je wziąć?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie powinien bo jesli ciezarna uskarza sie np.na czeste omdlenia to co ?zaryzykuje jej i dziecka zdrowiem ?nie...do tego dochodzi mnostwo innych typu częste wymioty czy bole brzucha a Ty np.pracujesz w obsludze klienta to raczej nie masz jak swiadczyc pracy. Pomijam sprawy typu krwawienia bo to juz "oczywista oczywistosc" :)

Co do czasu gdzie moze juz wziac to tak miesiac przed porodem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 09:53

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

No to trzymamy kciuki nadal, odpoczywaj :)

Paulina ja tez się wzruszam już na widok małych ciuszków, ale boje się kupować :)

Marikita - mądry lekarz, z doświadczenia wiem, ze nie raz chodziłam do pracy chora i wykończona, bo akurat był gorący okres akbo coś tam i trzeba iść, dziś wiem, ze nikt na to nie zwraca uwagi i dla takiej dużej firmy jesteś tylko wynikiem w tabeli, wiec dziękuje że mogę być w domu, bo wczoraj np. zasłabłam - obieralam buraczki, żadna ciężka praca, wiec nie wyobrażam sobie żebym mogła przez 8 h bezpiecznie prowadzić samochód.

Miłego dnia :)

Marikita, Paulina.G, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    No to trzymamy kciuki nadal, odpoczywaj :)

Paulina ja tez się wzruszam już na widok małych ciuszków, ale boje się kupować :)

Marikita - mądry lekarz, z doświadczenia wiem, ze nie raz chodziłam do pracy chora i wykończona, bo akurat był gorący okres akbo coś tam i trzeba iść, dziś wiem, ze nikt na to nie zwraca uwagi i dla takiej dużej firmy jesteś tylko wynikiem w tabeli, wiec dziękuje że mogę być w domu, bo wczoraj np. zasłabłam - obieralam buraczki, żadna ciężka praca, wiec nie wyobrażam sobie żebym mogła przez 8 h bezpiecznie prowadzić samochód.

Miłego dnia :)
    Dokladnie ja przez całe swoje życie zawodowe byłam raz na l4 a pracując w przedszkolu ciężko czegoś nie złapać. Teraz jestem na zwolnieniu i nie wyobrażam sobie pracy 25 dzieci wiemy ile jedno dziecko potrzebuje uwagi i zaanagażowania. A u nas była taka sytuacja, ze nie było kadry i często nawet w toalecie cały dzień nie byłam bo nie miał kto mnie na chwile zastąpić co kończyło się zapaleniem pęcherza.Teraz jak mam mdłości nie wyobrażam sobie błagania co godzinę, żeby ktoś wszedł mi na sale.Oczywisice zero szacunku i zrozumienia ze strony dyrekcji bo na rodziców dzieci zawsze mogłam liczyć .

PixiDixi, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do pracy ale w moim przypadku w biurze na stażu to wygląda tak że wszystkie najgorsze rzeczy typu przenoszenie ciężkich papierów czy łażenie po drabinie w celu ukladania dokumentów na najwyższych półkach spadają na mnie dlatego zastanawiam się nad l4 mimo że siedzenie w domu mi się nie uśmiecha

Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuje w ubojni drobiu jako technolog i tez poszłam na l4, bo niestety warunki sa jakie sa :P poza tym biore mase lekow :)

ja juz w czwartek ide na wizyte :)

PixiDixi, Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o kciuki o 14

Nalia, Marikita, PixiDixi, Existenz, melbusia88, panan12, Lena21, Paula_071, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Poproszę o kciuki o 14
    daj znać jak bedziesz po!

sunset lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ