X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ciężko, ale trzeba dac radę.Mam ogromne zaufanie do swojej gin niestety już nie przyjmuje na NFZ i nawet prywatnie ma tyle kobietek, ze z ulicy ciężko się dostać. Mogłabym chodzić co tydzień, ale nie ma sensu męczyć dzidziusia no i koszty są spore.Jestem tez pod stała opieka endokrynologa prywatnie ocxywisice i nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyśle,ile zabierają mi składek a wielkie nic z tego mam bo terminy za 2 lata.Teraz w ciąży musza mi szybciej termin znaleźć, ale jakos nie mam ochoty zaczynać wszystkiego od nowa z innym lekarzem, który będzie miał pewnie inne wizje.
    Tez mnie to tak wkurza, ze szok. Ja juz nie pamietam kiedy byłam u lekarza na NFZ a składki biorą... dramat

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tego musimy sie trzymać!!! Juz bym chciała zobaczyć maluszki i wiedzieć, ze wszystko z nimi dobrze <3
    Ja tez:) Teraz kilka dni było super a rano welcome porcelana, ale przynajmniej wiem, ze dzidziuś ma się dobrze:) To będzie usg genetyczne w 12+2 :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez mnie to tak wkurza, ze szok. Ja juz nie pamietam kiedy byłam u lekarza na NFZ a składki biorą... dramat
    Wczoraj byłam u endo tsh 1,3 wszystko bardzo ładnie wiec na następna wizytę dopiero w lutym,ale zawsze muszę mieć aktualne tsh, ft3,ft4 a rodzinna mi oczywiście skierowania na to nie da. NFZ i ZUS to jedna wielka tragedia a tyle ile nam składek zabrali to na 5 kolejnych ciąż by starczyło.

Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja tez:) Teraz kilka dni było super a rano welcome porcelana, ale przynajmniej wiem, ze dzidziuś ma się dobrze:) To będzie usg genetyczne w 12+2 :)
    Ja tez w sumie sie uspokoiłam po wczorajszych wymiotach i Mdłościami :D -człowiek to jednak durny hihihi :D
    U Nas to bedzie 12+1 (13+1)ale maluszki do tej pory cały czas są kilka dni starsze :) No zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 13:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Wczoraj byłam u endo tsh 1,3 wszystko bardzo ładnie wiec na następna wizytę dopiero w lutym,ale zawsze muszę mieć aktualne tsh, ft3,ft4 a rodzinna mi oczywiście skierowania na to nie da. NFZ i ZUS to jedna wielka tragedia a tyle ile nam składek zabrali to na 5 kolejnych ciąż by starczyło.
    Dobrze powiedziane... nas procedura in vitro, badania leki wyniosły tyle, ze gdyby chociaż tych składek nie płacić to by tak nie denerwowało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 12:54

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cześć kobietki nie zalewam się już krwią. Raczej tylko przy podtarciu i już jest brunatno brązowa. Jutro kontrola.
    Super, oby wszystko już było ok i dzidzia cię już nie straszyła ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
    Ja cały czas trzymam sie tego z okresu ale u mnie sytuacja jest inna bo maluszki cały czas wychodzą, starsze o kilka dni

Marikita lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    no właśnie nie wiem ;-)
    u mnie jest niby 3 dni różnicy, bo z miesiączki wychodzi 7w2d, a z USG 6w6d ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    a jak Ty się w ogóle czujesz?

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Bo ciążę liczy się umownie od ostatniej miesiączki. Wiadomo że do zapłodnienia dochodzi plus minus w połowie cyklu. Więc USG jest bardziej miarodajne

Karmelova lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    a jak Ty się w ogóle czujesz?
    Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.

Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, to lez kochana <3 Ja mam od początku ciazy cały czas 37-37,2, myslalam ze to normalne :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.

Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.
    Ja byłam taka kaszlaca na samym początku, wspolczuje :/ sok z cebuli pomagały troszke, co do temp to w ciazy ogólnie jest troszkę wyższa wiec z tym spokojnie <3

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znów muszę się was poradzić- ostatnią wizyte u swojego starego gina mialam 8.12, nastepna, z usg mialabym 28.12 ale nie chce usg robic u niego i zapisalam sie do innego, mimo że w środku kwartału nie można zmienić gina, ale to usg i tak platne z wlasnej kieszeni wiec ok. I teraz pytanie: na ostatniej wizycie gin robil tylko usg i nie zbadal mnie wziernikiem ani recznie, ten nowy tego tez raczej nie zrobi bo by za to kasy nie dostal. Isc do starego jeszcze w tym roku czy szybciutko po nowym roku do nowego, jak czesto te wizyty sa konieczne? Bo teoretycznie jesli co 4 tyg. To do 8 stycznia bym miala czas isc do nowego.. A może isc do obu? Strasznie pokrecilam, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i doradzicie.

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

kuruj się! i nie daj się! :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam syrop z cebuli mam też cały zapas soku z malin do herbaty. Do tego lekarz kazał mi sobie kupić drosetux na kaszel i leżeć w łóżku. Cały brzuch mnie boli od tego kaszlu . Mam tylko nadzieję że to nie zaszkodzi Maleństwu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam syrop z cebuli mam też cały zapas soku z malin do herbaty. Do tego lekarz kazał mi sobie kupić drosetux na kaszel i leżeć w łóżku. Cały brzuch mnie boli od tego kaszlu . Mam tylko nadzieję że to nie zaszkodzi Maleństwu
    Moim to nie przeszkodziło nawet w zagnieżdżeniu wiec jestem pewna, ze i Twoim teraz nic nie zagraża :) <3

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
    Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.

Agniechaaaa, panan12, Marikita, Lena21, PixiDixi, Paulina.G, karolcia87, Mmargotka, Paula_071, Carolline, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
    Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.
    To juz kawał człowieka :) !

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ