X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ciężko, ale trzeba dac radę.Mam ogromne zaufanie do swojej gin niestety już nie przyjmuje na NFZ i nawet prywatnie ma tyle kobietek, ze z ulicy ciężko się dostać. Mogłabym chodzić co tydzień, ale nie ma sensu męczyć dzidziusia no i koszty są spore.Jestem tez pod stała opieka endokrynologa prywatnie ocxywisice i nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyśle,ile zabierają mi składek a wielkie nic z tego mam bo terminy za 2 lata.Teraz w ciąży musza mi szybciej termin znaleźć, ale jakos nie mam ochoty zaczynać wszystkiego od nowa z innym lekarzem, który będzie miał pewnie inne wizje.
    Tez mnie to tak wkurza, ze szok. Ja juz nie pamietam kiedy byłam u lekarza na NFZ a składki biorą... dramat

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tego musimy sie trzymać!!! Juz bym chciała zobaczyć maluszki i wiedzieć, ze wszystko z nimi dobrze <3
    Ja tez:) Teraz kilka dni było super a rano welcome porcelana, ale przynajmniej wiem, ze dzidziuś ma się dobrze:) To będzie usg genetyczne w 12+2 :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez mnie to tak wkurza, ze szok. Ja juz nie pamietam kiedy byłam u lekarza na NFZ a składki biorą... dramat
    Wczoraj byłam u endo tsh 1,3 wszystko bardzo ładnie wiec na następna wizytę dopiero w lutym,ale zawsze muszę mieć aktualne tsh, ft3,ft4 a rodzinna mi oczywiście skierowania na to nie da. NFZ i ZUS to jedna wielka tragedia a tyle ile nam składek zabrali to na 5 kolejnych ciąż by starczyło.

Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja tez:) Teraz kilka dni było super a rano welcome porcelana, ale przynajmniej wiem, ze dzidziuś ma się dobrze:) To będzie usg genetyczne w 12+2 :)
    Ja tez w sumie sie uspokoiłam po wczorajszych wymiotach i Mdłościami :D -człowiek to jednak durny hihihi :D
    U Nas to bedzie 12+1 (13+1)ale maluszki do tej pory cały czas są kilka dni starsze :) No zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 13:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Wczoraj byłam u endo tsh 1,3 wszystko bardzo ładnie wiec na następna wizytę dopiero w lutym,ale zawsze muszę mieć aktualne tsh, ft3,ft4 a rodzinna mi oczywiście skierowania na to nie da. NFZ i ZUS to jedna wielka tragedia a tyle ile nam składek zabrali to na 5 kolejnych ciąż by starczyło.
    Dobrze powiedziane... nas procedura in vitro, badania leki wyniosły tyle, ze gdyby chociaż tych składek nie płacić to by tak nie denerwowało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 12:54

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cześć kobietki nie zalewam się już krwią. Raczej tylko przy podtarciu i już jest brunatno brązowa. Jutro kontrola.
    Super, oby wszystko już było ok i dzidzia cię już nie straszyła ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
    Ja cały czas trzymam sie tego z okresu ale u mnie sytuacja jest inna bo maluszki cały czas wychodzą, starsze o kilka dni

Marikita lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    no właśnie nie wiem ;-)
    u mnie jest niby 3 dni różnicy, bo z miesiączki wychodzi 7w2d, a z USG 6w6d ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    a jak Ty się w ogóle czujesz?

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Bo ciążę liczy się umownie od ostatniej miesiączki. Wiadomo że do zapłodnienia dochodzi plus minus w połowie cyklu. Więc USG jest bardziej miarodajne

Karmelova lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    a jak Ty się w ogóle czujesz?
    Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.

Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, to lez kochana <3 Ja mam od początku ciazy cały czas 37-37,2, myslalam ze to normalne :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.

Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.
    Ja byłam taka kaszlaca na samym początku, wspolczuje :/ sok z cebuli pomagały troszke, co do temp to w ciazy ogólnie jest troszkę wyższa wiec z tym spokojnie <3

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znów muszę się was poradzić- ostatnią wizyte u swojego starego gina mialam 8.12, nastepna, z usg mialabym 28.12 ale nie chce usg robic u niego i zapisalam sie do innego, mimo że w środku kwartału nie można zmienić gina, ale to usg i tak platne z wlasnej kieszeni wiec ok. I teraz pytanie: na ostatniej wizycie gin robil tylko usg i nie zbadal mnie wziernikiem ani recznie, ten nowy tego tez raczej nie zrobi bo by za to kasy nie dostal. Isc do starego jeszcze w tym roku czy szybciutko po nowym roku do nowego, jak czesto te wizyty sa konieczne? Bo teoretycznie jesli co 4 tyg. To do 8 stycznia bym miala czas isc do nowego.. A może isc do obu? Strasznie pokrecilam, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i doradzicie.

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

kuruj się! i nie daj się! :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam syrop z cebuli mam też cały zapas soku z malin do herbaty. Do tego lekarz kazał mi sobie kupić drosetux na kaszel i leżeć w łóżku. Cały brzuch mnie boli od tego kaszlu . Mam tylko nadzieję że to nie zaszkodzi Maleństwu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam syrop z cebuli mam też cały zapas soku z malin do herbaty. Do tego lekarz kazał mi sobie kupić drosetux na kaszel i leżeć w łóżku. Cały brzuch mnie boli od tego kaszlu . Mam tylko nadzieję że to nie zaszkodzi Maleństwu
    Moim to nie przeszkodziło nawet w zagnieżdżeniu wiec jestem pewna, ze i Twoim teraz nic nie zagraża :) <3

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
    Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.

nick nieaktualny, panan12, Marikita, Lena21, PixiDixi, Paulina.G, karolcia87, Mmargotka, Paula_071, Carolline, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
    Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.
    To juz kawał człowieka :) !

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ