LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIneczka wrote:Ciężko, ale trzeba dac radę.Mam ogromne zaufanie do swojej gin niestety już nie przyjmuje na NFZ i nawet prywatnie ma tyle kobietek, ze z ulicy ciężko się dostać. Mogłabym chodzić co tydzień, ale nie ma sensu męczyć dzidziusia no i koszty są spore.Jestem tez pod stała opieka endokrynologa prywatnie ocxywisice i nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyśle,ile zabierają mi składek a wielkie nic z tego mam bo terminy za 2 lata.Teraz w ciąży musza mi szybciej termin znaleźć, ale jakos nie mam ochoty zaczynać wszystkiego od nowa z innym lekarzem, który będzie miał pewnie inne wizje.
-
Agniechaaaa wrote:Tego musimy sie trzymać!!! Juz bym chciała zobaczyć maluszki i wiedzieć, ze wszystko z nimi dobrze
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agniechaaaa wrote:Tez mnie to tak wkurza, ze szok. Ja juz nie pamietam kiedy byłam u lekarza na NFZ a składki biorą... dramat
Marikita, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyIneczka wrote:Ja tez:) Teraz kilka dni było super a rano welcome porcelana, ale przynajmniej wiem, ze dzidziuś ma się dobrze:) To będzie usg genetyczne w 12+2
-człowiek to jednak durny hihihi
U Nas to bedzie 12+1 (13+1)ale maluszki do tej pory cały czas są kilka dni starszeNo zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 13:02
-
nick nieaktualnyIneczka wrote:Wczoraj byłam u endo tsh 1,3 wszystko bardzo ładnie wiec na następna wizytę dopiero w lutym,ale zawsze muszę mieć aktualne tsh, ft3,ft4 a rodzinna mi oczywiście skierowania na to nie da. NFZ i ZUS to jedna wielka tragedia a tyle ile nam składek zabrali to na 5 kolejnych ciąż by starczyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 12:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
Marikita lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
u mnie jest niby 3 dni różnicy, bo z miesiączki wychodzi 7w2d, a z USG 6w6d -
Biedronka89 wrote:Słuchajcie mam takie pytanie. Wieku dzidziusia powinno się trzymać wg usg ? Bo tak z okresu wychodzi mi dziewiąty tydzień a według usg 7 tygodni i trzy dni
Karmelova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarikita wrote:a jak Ty się w ogóle czujesz?
Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.Marikita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.
Pytam bo u mnie w sumie dość duża rozbieżność wychodzi bo aż tydzień.sok z cebuli pomagały troszke, co do temp to w ciazy ogólnie jest troszkę wyższa wiec z tym spokojnie
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny znów muszę się was poradzić- ostatnią wizyte u swojego starego gina mialam 8.12, nastepna, z usg mialabym 28.12 ale nie chce usg robic u niego i zapisalam sie do innego, mimo że w środku kwartału nie można zmienić gina, ale to usg i tak platne z wlasnej kieszeni wiec ok. I teraz pytanie: na ostatniej wizycie gin robil tylko usg i nie zbadal mnie wziernikiem ani recznie, ten nowy tego tez raczej nie zrobi bo by za to kasy nie dostal. Isc do starego jeszcze w tym roku czy szybciutko po nowym roku do nowego, jak czesto te wizyty sa konieczne? Bo teoretycznie jesli co 4 tyg. To do 8 stycznia bym miala czas isc do nowego.. A może isc do obu? Strasznie pokrecilam, ale mam nadzieje ze zrozumiecie i doradzicie.
-
Biedronka89 wrote:Kaszel mam taki że płuca chce mi wyrwać i do tego lekki stan podgoraczkowy ale tak maksymalnie do 37.2. Poza tym nie mogę nic jeść bo jest mi nie dobrze non stop a ten kaszel chyba jakoś to potęguje.
kuruj się! i nie daj się! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Mam syrop z cebuli mam też cały zapas soku z malin do herbaty. Do tego lekarz kazał mi sobie kupić drosetux na kaszel i leżeć w łóżku. Cały brzuch mnie boli od tego kaszlu . Mam tylko nadzieję że to nie zaszkodzi Maleństwu
Marikita lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.Agniechaaaa, panan12, Marikita, Lena21, PixiDixi, Paulina.G, karolcia87, Mmargotka, Paula_071, Carolline, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualnyKinga40 wrote:A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzia ma 3cm i już macha rączkami i nóżkami. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta to prenatalne 29.12 .
Dostałam też leki na wymioty gdyż schudłam w krótkim czasie 8 kilo. Ale te leki mam brać sporadycznie tylko.!