LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Cześć, zaczynam dzisiaj 11 tydzień, ale się martwię, bo mam mniejsze mdłości. Wizyta dopiero za tydzien.
Ja też od kilku dni mam mniejsze i dziękuję Bogu bo święta za pasem a ja chodziłam cały czas struta
Nalia lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Właśnie przyszedł mi wynik TSH 3,09
Jestem w 9 tyg. Bardzo się martwię
-
Urszulka89 wrote:To masz napewno za wysokie. Ostatnio moje tsh było 2,74 i mam taki lek na literkę E - popularny chyba. Wczoraj robiłam badania bo dziś mam endokrynologa (gin kazała mi iść na kontrolę) i wynik po tygodniu brania leku (pół tabletki dziennie narazie) 1,41. Zobaczymy co edno powie bo robiłam jeszcze ft3, ft4, anty tpo i anty tg. Ale z tych wyników trudno coś stwierdzić. Grunt to nie popadaj w panikę, skontaktuj się ze swoim gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 10:39
-
Urszulka89 wrote:To masz napewno za wysokie. Ostatnio moje tsh było 2,74 i mam taki lek na literkę E - popularny chyba. Wczoraj robiłam badania bo dziś mam endokrynologa (gin kazała mi iść na kontrolę) i wynik po tygodniu brania leku (pół tabletki dziennie narazie) 1,41. Zobaczymy co edno powie bo robiłam jeszcze ft3, ft4, anty tpo i anty tg. Ale z tych wyników trudno coś stwierdzić. Grunt to nie popadaj w panikę, skontaktuj się ze swoim gin
-
Nalia wrote:Oby, ale dzisiaj się naczytałam internetów od rana i na każdym forum straszą.
Ja się cieszę jak jeden dzień mnie nie mdli
Dla pocieszenia, w poprzedniej ciązy nie miałam wogóle mdłości. Nawet przez jeden dzień i mam zdrową córkę także noo
Naprawdę, objawy (np mdłości) nie są wyznacznikiem kondycji ciąży. ObiecujęNalia lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:No i napewno będzie lepiej
Moja ciocia miała tsh ponad 31 i całą ciążę na lekach. ma zdrowego synka
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:31 miała w ciąży ?
-
Nalia wrote:Cześć, zaczynam dzisiaj 11 tydzień, ale się martwię, bo mam mniejsze mdłości. Wizyta dopiero za tydzien.
Póki nie ma plamien, krwawień jest oki nie martw się tez mamy wizytę za tydzień
Nalia lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
muminka83 wrote:Hej. Endo w poniedziałek. Udało się mi umówić wcześniej.
Jednak leki mam do odbioru jutro. Ginekolog mi wypisze. Jestem spokojniejsza.
Jednak faktycznie co kraj inaczej. Amerykańskie Towarzystwo Ginekologiczne zbija TSH gdy jest wyższe niż 10. Znalazłam kilka krajów europejskich gdzie 3-4 TSH to jeszcze norma w ciąży. Jednak będę brać. Koleżanka chorująca na tarczycę mówi że jej lekarz mówi że przy 3-6 dziecku nic nie będzie bo bierze od nas wszystko na tak wczesnej ciąży a kobiety ciężarne czasem mają i 50 i to jest powód do niepokoju..Andziula_1988 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Vanillaice wrote:Przyda się, bo ja dziś wizytuje o 16 i baaardzo się boję.
Nalia wrote:Oby, ale dzisiaj się naczytałam internetów od rana i na każdym forum straszą.
Ankakalina1987 lubi tę wiadomość
Ineczka wrote:Ja przed ciąża miałam 2,8 dostałam najmniejsza dawkę potem spadło do 1,5 udało się zająć w ciąże jak poszłam kontrolnie to w 5 tyg podbiło do 2,8 znowu endo stwierdził, ze trzeba zwiększyć dawkę bo dzidziuś będzie tez robił swoje i mam teraz dawke euthyroxu 62 i jodid biorę, ale to od dawna.Kilka dni temu byłam znowu ma kontroli tsh 1,3 wiec dawka zostaje ft3,ft4 ładne dopiero w lutym mam tersz przyjść.Wazne, żeby mieć ze sobą tsh ft3,ft4 samo tsh za dużo nie powie .