LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.2 cykl starań
beta 26.10. 128,9
beta 28.10. 382,33 -
Nalia wrote:Dziewczyny, zapisałam się na badanie prenatalne na 3.01 i będzie to dla mnie dokładnie 13t0d - sądzicie, że to nie za późno?
Ja chciałam możliwie jak najpóźniej bo liczę na to że poznamy płeć
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Tincia wrote:Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.
Ja mam. Teraz nie ma problemu. Robi się w ciąży dwa razy odczyn coombsa a po porodzie jeżeli krew dziecka ma rh+ dostaje się przeciwciala w ciągu 72h od porodu -
Dziewczyny, które mają mdłości i mało przez to jedzą - jak Wasze wyniki krwi? Czy spadła Wam hemoglobina? Macie anemię? Ja jutro jadę na badania krwi, trochę się martwię, bo mam wstręt do mięsa i jem go ostatnio mało. ;(
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Urszulka89 wrote:Ja przed ciążą miałam 2- potem skoczyło do 2,37 a teraz było 2,74. Czy to możliwe, że po jednej dawce leku spadło do 1,41? Wynik robiłam wczoraj a wcześniejszy tydzień temu. Mam wszystkie tarczycowe badania i dziś endo.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyNalia wrote:Dziewczyny, które mają mdłości i mało przez to jedzą - jak Wasze wyniki krwi? Czy spadła Wam hemoglobina? Macie anemię? Ja jutro jadę na badania krwi, trochę się martwię, bo mam wstręt do mięsa i jem go ostatnio mało. ;(
-
Agniechaaaa wrote:U mnie tylko mocz przez wymioty wyszedł gorzej. Z krwią było wszystko Ok a schudłam 2kg przez wynioty i wymiotuje nadal❤Ada&Pola❤
-
Tincia wrote:Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.
.
-
nick nieaktualnyNalia wrote:A jesz mięso czy może raczej jesz generalnie mało? Ja mam dni, gdy jem w miarę normalnie, a inne, gdy wciskam w siebie na siłę głównie warzywa i owoce.
-
nick nieaktualny
-
Glass przestawił mi słownik w komórce
co do KP moja młodsza jak miała 1,5 roku budziła się co godzinę!!! I Odstawiłam ja po tygodniu czy 2 bo nie dawałam rady, a ona chciała miec ze mnie smoczek... a dla mnie to za duzo
Ja tez prawie nie jem mięsa;/ bo mi nie wchodzi... wczorajsza grochówka tez jest blee a taka miałam ochotę na nią!
Muszę się ogarnąć i sprzątnąć coś bo szarańcza wraca po 16
a jeszcze data OM a USG u mnie ( długie cykle) mialam roznicę 11 dni! Młoda zdrowaale juz w okolicach terminu z USG lezałam na patologii ciąży
a TSH i tarczyca ma wpływ na inteligencję tak samo niedobory joduwłasnie przy niedorach jodu dzieci rodzą się z np opóźnionym rozwojem umysłowym
-
cześć Dziewczynki
Pisze dopiero teraz, bo dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, wiec skupiłam się na pracyzrobiłam listę moich klientów, dodałam uwagi i w ogóle, bo klienci będą podzieleni na pozostałe osoby z działu na czas mojej nieobecności
Rano przeprowadziłam rozmowę z kierownikiem, powiedziałam, że do świąt będę, ale mam 3 dni urlopu i chcę je wykorzystać, a po świętach najprawdopodobniej już mnie nie będzie, bo pójdę na zwolnienie. Spotkałam się z dużym zrozumieniem, więc jednak mam fajnego kierownikaZałatwił za mnie sprawę, poszedł i powiedział o wszystkim Zarządowi, Pani Prezes i Pani Dyrektor ... i tutaj też zaskoczenia nie było, więc mam luz ogólnie w robocie z tą sprawą i się nie stresuję już niczym
Wczoraj mdłości miałam cały dzień + 2xporcelana w robocie ze względu na zapachy z maszyn. W domu zjadłam ledwo zupę i leżenie, i stwierdzam że na mdłości najlepszy jest senSpałam wczoraj od 18:30, z przerwą na herbatę o 21:00
Jestem do niczego Laski! Szok
ps. Trzymam kciuki za wszystkie, które się źle czują i za wszystkie które dzisiaj wizytująCMOK!
Sabinkak lubi tę wiadomość
-
A jak wytłumaczyć więc fakt że kobiety miały idealne wyniki TSH. Jod w tabletkach dla ciężarnych a dzieci np. nie są bystre?
Ja nie mówię że wasze teorie są złe czy niepoprawne ale uważam że na bystrość i rozwój dziecka zdecydowanie ma więcej czynników wpływ a niekoniecznie tylko jeden odpowiada.
Zjadłam dwie kanapki na obiad bo rosół dziś jakoś mnie nie porywa. Teraz relaks
Ps. Też jesteście takie nerwowe? Nie potrafię czasem się opanować. Dziś krzyczałam bo już nie mam sił. Wszystko mnie denerwuje i czuję się jakbym była w innej skórze.Carolline lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Ps. Też jesteście takie nerwowe? Nie potrafię czasem się opanować. Dziś krzyczałam bo już nie mam sił. Wszystko mnie denerwuje i czuję się jakbym była w innej skórze.
-
nick nieaktualny
-
Już nawet mówię mojemu m że jestem beznadziejna matka. Wrrr. Sama na siebie jestem zła. Głupia kretynka. I nawet nie rozumiem dlaczego krzyczałam bo co bo głupia rola się zgubiła.
Przeprosiłam ale ja czuję się podle.
BuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 14:38