WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Laski wiecie co ... mam sny erotyczne, średnio co drugą noc śni mi się seks z mężem :D omm omm omm

też tak macie?
    to działaj :P

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Wiecie co. Nie chce mi się ale chyba pójdę na l4. Moja praca to staż bez szans przedłużenia umowy. Mam płacone 100 procent l4 więc przynajmniej 70 zlotych na bilet miesieczny zostanie mi kieszeni poza tym czuję się coraz gorzej więc chyba bardziej mi się opłaca zostać w domu. Odpocząć zająć się mężem
    Jestem pewna że potem przechodzisz pod ZUS. Jeśli tylko masz pełne składki liczone. Idź.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    o matko ile naprodukowalscie... niestety ale nie jestemw s tanie tego nadrobic...

Czy ktoras robila test podwojny? :) dostalam wyniki krwii ale bez USG sa one nic nie mowiace ( lekarz przelicza je dopiero podczas USG wraz z danymi ze skanu ) i chcialam sie zapytac jakie wam wyszly :) wolne beta HCG i PAPPA.
    Robilam wg. zalecen dunskiego szpitala przed 10 tygodniem czyli 9+4
    - wolne b HCG - 165 UI/L
    - Pappa - 1,97 p.d.e.

po 10 tygodniu Pappa zaczyna wzrastac a beta hcg malec i czym starsza ciaza tym badanie najmniej miarodajne...
    statystycznie robiac test podowjny przed 10 tygodniem w danii wygrywa sie prawie wszystkie przypadki wad genetycznych potem czym dalej w czasie tym gorsza statystyka.
    Pytałam się w dwóch ośrodkach gdzie wykonują to badanie czy nam je wykonać w 10 tyg. W wszystkich mówili że robi się w dniu USG max dzień później. Co kraj to inne wytyczne. A uwierz że chciałam wykonać w 10 tyg a tu zonk

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Myślałam o Tobie. Mam nadzieję, że dobrze się czujesz i że wszystko ok.
    plamienie przeszlo, zaczelam kilka dni temu suplementowac zelazo i na razie procz jeszcze malego przeziebienia to wszystko gra. :) dzieki za troske:)

Wczoraj musialam wyjsc z mojej jaskini na spotkanie w biurze bo w marcu organizujemy konferencje medyczna na ponad 10000 ludzi i jak zawsze trzeba byc na miejscu, zeby wszystkiego przypilnowac... zostaly mniej wiecej wyznaczone obszary dzialan i niestety ale musialam odmowic bo takie konferencje to dla organizatorow maraton i np. po 12 -14 h bycia dyspozycyjnym bo zawsze ktos ma jakis problem... konferencja 9 dni x 14 h plus standby w domu mnie wykoncza. Musialam powiedziec, ze jestem w ciazy i ze zostaje w biurze bo marzec to bedzie moj 6 miesiac i i tak nie moge pracowac ustawowo tylu godzin na raz. Chcialam powiedziec po usg genetycznym ale wyszlo jak wyszlo... gratulacje, usciski i inne takie... wszyscy byli mega mili a mnie od tego tylko mdlilo :) tak wiec nawet moja siostra jeszcze nie wie ale wie cale biuro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:19

Carolline, muminka83, Marikita, Mmargotka, PixiDixi, Glass, Existenz, melbusia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam non stop sny erotyczne i nie raz nawet kończą sie orgazmem :p

Zjadłam mandarynek i cos czuje ze ją zwrócę...
    Dzwoniłam do mamy zeby mi sałatę zielona kupiła mam taką ochote na sałatkę z jajeczkiem i smuetaną mmmmm do kotlecików bedzie ideolo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:20

Marikita lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    to działaj :P
    co mi z działania, jak sny erotyczne wcale nie przekładają się na realne chęci :D ;-)

Karmelova lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Pytałam się w dwóch ośrodkach gdzie wykonują to badanie czy nam je wykonać w 10 tyg. W wszystkich mówili że robi się w dniu USG max dzień później. Co kraj to inne wytyczne. A uwierz że chciałam wykonać w 10 tyg a tu zonk
    No wlasnie w PL wszedzie sa informacje, ze test podowjny dopiero po 10 tygodniu, albo tydzien przed USG albo dopiero w dniu USG... troche nie rozumiem tego rozjazdu ale wole sie opierac na dunskiej statystyce bo tu juz od dawna wszystkie kobiety poddawane sa testowi podowjnemu i USG wiec maja potezne dane do analizy. Grunt, zeby zrobic badania w wyznaczonym przez lekarza czasie i wszystko bedzie gralo :) obojetnie czy to dania czy polska:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 15:24

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A jak wytłumaczyć więc fakt że kobiety miały idealne wyniki TSH. Jod w tabletkach dla ciężarnych a dzieci np. nie są bystre?
    Ja nie mówię że wasze teorie są złe czy niepoprawne ale uważam że na bystrość i rozwój dziecka zdecydowanie ma więcej czynników wpływ a niekoniecznie tylko jeden odpowiada. :)
    Zjadłam dwie kanapki na obiad bo rosół dziś jakoś mnie nie porywa. Teraz relaks

Ps. Też jesteście takie nerwowe? Nie potrafię czasem się opanować. Dziś krzyczałam bo już nie mam sił. Wszystko mnie denerwuje i czuję się jakbym była w innej skórze.
    Muminka Aneczka mowi dobrze o tsh i o jodzie. Poszperaj w necie i nie rozkladajmy juz tematu na czesci pierwsze.

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Już nawet mówię mojemu m że jestem beznadziejna matka. Wrrr. Sama na siebie jestem zła. Głupia kretynka. I nawet nie rozumiem dlaczego krzyczałam bo co bo głupia rola się zgubiła.
    Przeprosiłam ale ja czuję się podle.
    Buuu
    Tez czasami krzycze i tez pozniej fatalnie sie z tym czuje. Najwazniejsze jest to,ze przepraszasz,dziecko wtedy rozumie,ze odczuwasz zal za swoj wybuch ....dzieci rozumieja wiecej niz nam sie wydaje ....i tez ucza sie,ze czlowiek jest czlowiekiem ze swoimi wadami,zaletami ma gorsze i lepsze dni :)

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama nie wie ale w pracy wiedzą bo poszłam na Beschäftigungsverbot:) no cóż, taka kolej rzeczy- nie chce, żeby najbliżsi sie martwili gdyby coś się stało..

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    No wlasnie w PL wszedzie sa informacje, ze test podowjny dopiero po 10 tygodniu, albo tydzien przed USG albo dopiero w dniu USG... troche nie rozumiem tego rozjazdu ale wole sie opierac na dunskiej statystyce bo tu juz od dawna wszystkie kobiety poddawane sa testowi podowjnemu i USG wiec maja potezne dane do analizy. Grunt, zeby zrobic badania w wyznaczonym przez lekarza czasie i wszystko bedzie gralo :) obojetnie czy to dania czy polska:)
    Kashanti wszystko ok. Zastanawiam sie tylko nad taka kwestia...jak bylam wlasnie w 10 tc to gin majac dobry sprzet (zapytalam sie o struktury serca i mozgu)powiedzial,ze obraz jest jeszcze zbyt maly aby uchwycic konkretne szczegolu i maluchy musza podrosnac.To kurcze jak badac?no chyba,ze tak mysle w 10 tc pobierac tylko krew a załóżmy ciut pozniej usg?

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti wszystko ok. Zastanawiam sie tylko nad taka kwestia...jak bylam wlasnie w 10 tc to gin majac dobry sprzet (zapytalam sie o struktury serca i mozgu)powiedzial,ze obraz jest jeszcze zbyt maly aby uchwycic konkretne szczegolu i maluchy musza podrosnac.To kurcze jak badac?no chyba,ze tak mysle w 10 tc pobierac tylko krew a załóżmy ciut pozniej usg?
    Tak miałam przy córce. W skończonym 11 tyg i 6 dniu pobrali krew bo Judyta była za mała a tydzień później USG bo już miała swoje mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 16:11

PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Tak miałam przy córce. W skończonym 11 tyg i 6 dniu pobrali krew bo Judyta byka za mała a tydzień po USG bo już miała swoje mm
    O i to mega do mnie przemawia....

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Mój doktor za usg genetyczne i test podwójny bierze 350zł. Na nfz mi się nie należy, a doktor nie bierze niewiadomo ile więc pójdę prywatnie :)
    Ja w poniedziałek zapłaciłam 420. Nie pytał czy chce robić test podwójny. U niego to standard. Może i dobrze. Tak, bym pewnie miała rozkmine czy robić.

P.s. Nadal nadrabiam ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, zapisałam się na badanie prenatalne na 3.01 i będzie to dla mnie dokładnie 13t0d - sądzicie, że to nie za późno?
    Jestem dokładnie na tym samym etapie co do dnia i ja mam prenatalne 5 stycznia :) bedzie 13+2

U mnie mdłości nie ustępują, kilka dni było lepiej a od wczoraj znowu makabra :( a umycie zębów to już wogole mega wyczyn

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kurczę chyba przewertowałam cały internet. Znalazłam różne opracowania. Tak naprawdę co kraj to inne normy. Trochę się denerwuje bo wizytę u ginekologa mam dopiero w czwartek a u Endo przed samymi świętami. Tak udało mi się zapisać. Bardzo się denerwuje
    Ja się martwisz to skontaktuj się z endo telefonicznie. Może uda się przyspieszyć termin albo chociaż wypisze receptę. Lek na obniżenie na pewno musisz brać. Ale jak idziesz jutro do gin to powiedz jej o wyniku i napewno wypisze receptę. Najlepiej tez sprawdź ft4 przed wizytą u endo. Ten wynik jest jeszcze ważniejszy niż tsh.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak dzisiaj po południu wzięło mnie na wymioty i po nich mnie boli żołądek. Myślicie, że to może być od podrażnienia po wymiotach?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was ma grupę krwi Rh- i wie że będzie miała konflikt serologiczny? Jestem zielona w tym temacie, to moja pierwsza ciąża. Jutro mam wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że mi wszystko wytłumaczy.
    Ja mam , ale po każdej ciąży otrzymywałam zastrzyki , nawet po poronieniu i nie było nigdy problemu. Teraz sprawdzałam przeciwciała i jest ok. Ale jeśli to jest twoja pierwsza ciąża to nie powinno być problemu

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja się martwisz to skontaktuj się z endo telefonicznie. Może uda się przyspieszyć termin albo chociaż wypisze receptę. Lek na obniżenie na pewno musisz brać. Ale jak idziesz jutro do gin to powiedz jej o wyniku i napewno wypisze receptę. Najlepiej tez sprawdź ft4 przed wizytą u endo. Ten wynik jest jeszcze ważniejszy niż tsh.
    Dzisiaj już pisałam . Wszystko udało mi się załatwić . Leki już jutro będę mieć i skierowanie na ft3 i ft4 a Endo w poniedziałek. Udało się załatwić. Już jestem spokojna

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej, u nas jakoś dziwnie... objawów jak na lekarstwo - za to wrócił apetyt i to taki ze zjadłabym konia z kopytami i co ciekawe budzę się w środku nocy z takim ssakiem w żołądku ze ostatnio o 3 w nocy jadłam banana żeby moc zasnąć. Non stop jestem głodna i dużo jem a mimo wszystko schudłam prawie kg (pominę fakt, ze zaparcia nadal są).

Dziś miałam nawet na tyle siły ze pojechałam na zakupy świąteczne, kupiłam prezenty i oprócz tego ze musiałam dwa razy szukać siku w galerii to czułam się bardzo dobrze... do wizyty jeszcze tydzień, modlę się żeby bylo wszystko ok u maluszka i o to żeby się okazało ze po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu i objawy szybko minęły

Marikita lubi tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ